Solgt: 3 850 000 kr

Nøkleveien 6

3 850 000 kr
69 m²
2 soverom
Vil du bo rett ved marka? Velkommen til Nøkleveien 6! (utsyn fra balkongen)
Mette Linge
Presenteres av
Mette Linge
Bøler ved Østmarka
Lys og pen 3-roms i 2. etg. - Vestvendt balkong - Kjøkken 2017 - Fyring og varmtvann inkl - Rett v/Østmarka.
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  116 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  3 975 126 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 385 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vil du bo rett ved marka? Ta på deg skiene rett utenfor døra og gå rett inn i nypreparerte skiløyper om vinteren. Eller kanskje bare ta med familien på en helt impulsiv kveldsdukkert i Nøklevann eller i Ulsrudvann? Bor du på toppen av Bøler har du marka rett utenfor døra di. Lys og pen 3-roms andelsleil, beliggende luftig og fritt til i 2. etg. i rolig og barnevennlig område rett ved marka. Nærbutikk i umiddelbar nærhet. Pent og tidløst flislagt bad, modernisert i regi av borettslaget i 2004.
Høydepunkter:
- Vestvendt balkong - sol ca. kl. 13.30-20.00 midtsommers.
- Nytt kjøkken fra 2017.
- Ny innredning bad i 2019
- Fellesvaskeri, felles sykkelbod og to boder
- Lokalbutikken kun 200 m unna
- Nye vinduer og balkongdør kommer
- Bøler bad og Bøler bibliotek.
- 20 min til sentrum m t-banen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nøkleveien 6, 0689 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 163, bruksnummer 25, ideell andel 1/1
Andelsnummer 47, Hauktjern Borettslag, organisasjonsnummer 850 056 072

Innhold

Totalt bruttoareal: 75 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom 2. etasje; entré, stue, bad/WC/vaskerom, kjøkken og to soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder. Kjellerbod på 4 kvm og Loftsbod på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.06.2021utført av Roger Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur-/betongkonstruksjon.
Betongsåle, antas fundamentert til fjell eller komprimerte masser. Grunnmur, bærevegger, etasjeskiller og balkonger i betong. Yttervegger utfylt med bindingsverk med panel, stein og plater. Saltak med takstein på takbjelker som antas er isolert og lektet ut.
Vinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør av type B30 db40 med kikkhull, dørpumpe og ekstra sikkerhetslås, og balkongdør med 2-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik:
Takstmannen gir disse bygningdelene TG2: Eldre inngangsdør, eldre vinduer/balkongdør, de eldste innvendige dørene, radiatorene, bruksslitasje laminatgulv og badet er fra 2004. Det anbefales videre bruk av dusjkabinett pga badets alder.
Vinduer og balkongdører skal skiftes i regi av borettslaget.
Selgers kommentarer fra egenerklæringen:
- Oppgradert sikringsskap i regi av brl. i 2017.
- Badet pusset opp i regi av brl. i 2004.
- I 2017 satte de inn nytt Ikea kjøkken, la nye laminatgulv i stue og begge soverom, og flisla gulv i gang og kjøkken.
- Sikringen går på kjøkkenet ved bruk av micro og oppvaskmaskin samtidig.
- Borettslaget vil bytte vinduer og balkongdører, noe som vil medføre økte felleskostnader/andel fellesgjeld.
- i 2019 ble det montert ny baderomsinnredning med opplegg for vaskemaskin.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Bo godt på toppen av Bøler med marka som nabo. Leiligheten holder en normal standard med laminat og flis på gulvene og det er malte, tapetserte og flislagte veggoverflater. Alle himlinger var pusset og malt betong dekke eller takess plater. Badet ble modernisert i regi av borettslaget i 2004 og er i normalt god stand. Sikringsskapet er også oppgradert av borettslaget i 2017.
Eier har siden overtakelse byttet kjøkkeninnredning i 2017. I samme moment ble det lagt nye laminatgulv i stue og begge soverom, samt flislagt gulv i kjøkken og gang.
I 2019 ble det satt opp ny baderomsinnreding; servant med underskap, speil, overskap, toalett og dusjkabinett. I tillegg ble det montert opplegg for vaskemaskin (vannkran og vannlås)
Leiligheten fremstår med gode løsninger dog noe bruksslitasje på innvendige dører, vinduer, kjøkken og balkongdør. Noe overflatebehandling og modernisering av enkelte bygningsdeler bør påregnes ved eierskifte.
Leiligheten inneholder:
Entrè:
Lys og hyggelig entrè med plass til oppbevaring i garderobeskap med skyvedører. Dørtelefon med utstyr.
Stue:
Stor og lys stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Adkomst til balkong på ca. 7 kvm. med hyggelig utsyn mot fellesområder og lekeplass. På sommerstid er det sol på balkongen fra ca kl.13:30 til ca.20:00. Balkonggulvet er tekket med trelemmer.
Bad/WC/vaskerom:
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. Det er fliser på gulv og på vegger, og tak-ess plater i tak. Ingen gulvvarme. Innredningen fra 2019 består av et vannklosset, dusjkabinett og det er montert en servant i en innredning med et underskap, overskap, speil med lys og stikk over. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekk i tak og det er et sluk plassert tilgjengelig
under dusjkabinettet. Stoppekran i sjakt ved siden av vannklosettet.
Kjøkken:
Sort glatt kjøkkeninnredning med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Det er tilkoblet en ventilator over kokeplass med kullfilter og det er tilkoblet en integrert oppvaskmaskin, integrert mikrobølgeovn samt en integrert veggkomfyr med nedfelt induksjon platetopp. Plater og belysning mellom over- og underskap.
Soverom:
Stort hovedsoverom med skyvedørsgarderobe. Soverom 2 passer perfekt til barnerom eller gjesterom/kontor.
Det er kun de integrerte hvitevarene på kjøkken som medfølger.
Dette medfølger ikke:
- Kjøleskap
- Vaskemaskin
- Sengegavl
- Blomsterkasse på balkong
Dette medfølger:
- Garderobeskap med skyvedører i gang og hovedsoverom.

Oppvarming

Sentralfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.03.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, trafostasjon/kiosk, garasje/parkering, gjerde, veg og adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nydelig og meget barnevennlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser i et populært og veletablert boligområde på Bøler/Haraløkka.
Meget hyggelig beliggenhet i borettslaget, med store og luftige grøntarealer som omkranser blokkene. Området består av småhus (rekkehus og tomannsboliger) og lavblokkbebyggelse. Trolltun, den sjarmerende og kreative kunstnerkolonien på Bøler, finner du rett ved Nøkleveien 6.
Tomten er pent opparbeidet med store grøntarealer, sittegrupper og lekeplasser. Tomten ligger like ved Haraløkka og Østmarka med idrettsanlegg og flotte rekreasjonsmuligheter; lysløypenett og sykkelstier rett utenfor døren. Supre bade- og fiskeplasser ved Nøklevann og videre innover i marka, og fantastisk terreng med gode turmuligheter sommer som vinter. En av de trivelige sportsstuene Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet kan kanskje friste som mål for søndagsturen? Nøklevann ro- og padleklubb har utlån av båter/kanoer/kajakker rett i nærheten. umiddelbar nærhet finner du nærbutikk og gode åpningstider. 5 minutters gange til Bøler Senter med godt utvalg i forretninger og servicetilbud, inkludert bibliotek og Bøler bad. Få minutters gange til barnehager og skoler for alle årstrinn. Kun få minutters gange til T-bane og buss, som enkelt tar deg ned til sentrum.
Boligen ligger innenfor bomringen.

Adkomst

Sving inn Bølerlia fra General Ruges vei. Følg Bølerlia oppover og etter Nøklevann skole sving deretter til venstre og inn på Nøkleveien. Nøkleveien 6 vil ligge på høyre hånd. Alternativt ta av fra General Ruges vei/Ytre Ringvei inn Bølerskrenten og opp Utmarkveien. Etter å ha passert Bøler senter og Bøler skole ta inn Bølerskogen til høyre og oppå platået ta inn til venstre i Nøkleveien. Da vil Nøkleveien 6 ligge på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Nøkleveien 6 sokner til Nøklevann skole (1.-7. trinn) og Skullerud skole (8.-10. trinn). Det er flere barnehager i området som Utmarkveien barnehage, Nøklevann barnehage og Holtet barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 14 030 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget disponerer 53 garasjer og 14 parkeringsplasser. Styret fører ventelister på kjøp av garasje og leie av parkeringsplass.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 20.05.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser V110357 vedtatt 11.03.1957.
Området forøvrig er regulert til felles garasjeanlegg/p-hus, offentlig kjørebane/veigrunn, forretningsformål og friområde m.m.
I Bølerlia 73B er det innkommet en reguleringssak. Her vurderes det utvikling av eksisterende butikk/parkeringshus med kombinasjon av bolig og næring. Tidlig i prosessen ennå. For mer info gå inn på denne lenken: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp og se på sak: 202016308.
Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn"
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.385,- pr. mnd. og inkluderer: .
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.461,-
Kabel-tv 330,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 594,-
På bakrunn av vedtatt vindus- og balkongdør utskifting vil felleskosnadene øke med ca. 7% eller tilsvarende ca. 225 kr. pr. mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.000kWh pr år/ ca kr. 2.200,- for strømforbruket, nettleien er inklluderti dette beløpet.
Boligen er tilknyttet Telia (tidligere Get) som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1 037 158,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 733 769,-.
En registreringsfeil el gjør at megler ikke får hentet ut formuesverdi fra Altinn.no
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.544,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 116.000,- pr. 01.05.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 13.144.827,- pr. 20.05.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr. OBBK01-98207365963.
Annuitetslån, 2 terminer pr. år.
Rentebetingelser: 1,85 %, flytende.
Lånets restløpetid: 9 år og 1 mnd.
Restsaldo: 6.690.300
Lånenr. OBOS02-98207624039.
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentebetingelser: 1,85 %, flytende.
Lånets restløpetid: 9 år og 1 mnd.
Restsaldo: 2.440.596,-
Lånenr. OBOS03-98207624020.
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentebetingelser: 1,85 %, flytende.
Lånets restløpetid: 21 år og 6 mnd.
Restsaldo: 4.013.931,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld for lånenr. 98207365963.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 975 126. Av dette beløpet utgjør kr 116 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristina Kravcuk og Alejandro Macias Brito

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hauktjern Borettslag.
Borettslaget består av 118 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andre beboere. Husdyr skal registreres hos styret.
Det er fellesvaskeri i Nøkleveien 18 og Bølerskogen 18, samt felles sykkelbod.
Borettslaget eier 3,28 % av Oppsal vaktmestersentral.
Borettslagets hjemmeside: http://hauktjern.herborvi.no/
Foretatt påkostninger de senere år:
2018 - Drenering rundt samtlige blokker, samt lagt ferdigplen foran inngangene.
2017 - Nye branndører til alle fellesarealer i kjellere og loft. Fasadevask. Bytte av brannmeldere i samtlige leiligheter.
2016 - Totalrehabilitering av elektrisk anlegg. Nye porttelefoner og utelys. Nye sensorstyrte LED-lys i fellesareal. Nye sikringsskap med automat og jordfeilvarsler. Nye stigekabler (økt kapasitet fra 20A til 40A pr. leilighet). Nye hovedtavler, nye inntakskabler og forsterket nettstasjon. Nye ventilasjonsvifter i Nøkleveien 2-8 m.fl. Garasje 53 gjenoppbygd etter at fundamentet skled ut.
2014 - Totalrenovering av fyrhuset, overgang fra olje til pellets.
2013 - Rens av ventilasjonskanaler.
2011 - Oppgradering av alle inngangspartier. Oljing/beising av ytterdører.
Planlagte påkostninger:
- På årsmøtet 2021 ble det vedtatt vindus- og balkongdør utskifting med planlagt oppstart august 2021. Estimert prislapp på prosjektet er kr 7 200 000,- som finansieres med lånopptak over 25 år. Felleskosnadene øker med ca. 7% eller tilsvarende ca. 225 kr. pr. mnd.
- Bytte råtten bordkledning på garasjer.
- Utbedre ødelagt murpuss i inngangspartier.
- Sykkelstativer både i kjellere og ute.
- Dekkstativ i kjeller/bomberom.
- Blomsterkasser ved inngangene og pallekarmer for dyrking.
- Beregning og plan for utbedring av asfalten.
Garasjene i borettslaget begynner å bli gamle. I tillegg er det krav etterhvert om at elbiladere skal tilbys borettslagets beboere. Det må nye kabler ut til
garasjene for å etablere lading. Teknisk tilstand, alder på garasjene og kostnad gjør at det ikke er realistisk å bygge ut full lademulighet. Som en midlertidig løsning kan det gjøres
klart i garasjerekken bak butikken. Her kan man få kabler inn uten graving. Det betinger frivillighet fra garasjeeiere for bytte av plass. Så langt er det få som har spurt om lading,
men vi forventer flere ønsker. Inntil videre henviser vi til de 46 kommunale ladeplassene på Haraløkka. Her er det fremdeles god kapasitet. Nye garasjer ligger nok enda et stykke
frem i tid, men bør planlegges for, særlig med tanke på politiske ønsker om elektrifisering
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 7.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0076/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2176

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 16:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.