Solgt: 3 130 000 kr

Søster Mathildes gate 27

3 100 000 kr
42 m²
1 soverom
Pen selveierleilighet med ett soverom, beliggende i 4. etasje med lave felleskostnader og balkong.
Daniel Andersson
Presenteres av
Daniel Andersson
Lørenskog
Pen 2-roms selveierleilighet beliggende i 4. etasje, med god planløsning og balkong. Lave felleskostnader. Sentralt.
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Omkostninger
  78 842 kr
 • Totalpris
  3 208 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  42 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 165 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Søster Mathildes gate 27 er en pen selveierleilighet, beliggende i 4. etasje med lave felleskostnader og utgang til en koselig balkong på ca. 14,8 kvm. Leiligheten er pent brukt og holdt i lyse farger med en praktisk planløsning som er enkel å innrede. Videre har leiligheten vannbåren gulvvarme, godt med lagringsplass i to boder og kort vei til kollektivtrafikk. Ønsker du å bo i et sentralt område med nærhet til det meste? Da bør du se denne!
Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Lørenskog kommune, med kort vei til Strømmen Storsenter, samt gåavstand til dagligvarehandel i Vestparken. Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade- og fiskevann og flott turterreng.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Søster Mathildes gate 27, 1461 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 202, seksjonsnummer 25, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 42 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
4. etasje 42 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5 kvm beliggende i felles kjeller, merket nr. 1.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på følgende måte:
Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Dooria glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, tre- og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Selger opplyser at det har i perioden mars 2020- juli 2020 blitt observert 2 stk i leiligheten og totalt 8 stk i limfeller. Ikke oppdaget noen før mars 2020 og sist oppdaget 1 stk juli 2020. Behandling av skjeggkre utført av Pelias.
Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen selveierleilighet med ett soverom, beliggende i 4. etasje med lave felleskostnader og balkong. Leiligheten er pent brukt og holdt i lyse farger med en praktisk planløsning som er enkel å innrede. Ønsker du å bo i et sentralt område med gangavstand til det meste? Da bør du se denne!
E N T R É
Entreen er innredet med parkett på gulv og gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har adkomst til baderommet og en stor, innvendig bod som gjør det enkelt å rydde vekk jakker og sko.
S T U E
Leiligheten har en koselig stue, holdt i lyse farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i leiligheten. Stuen har god plass til sofa med tilhørende møblement og er enkel å innrede. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en stor balkong på ca. 14,8 kvm som vender inn mot rolig fellesområde.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, noe som bidrar til et sosialt allrom. Norema kjøkkeninnredning med glatte fronter, takhøye overskap og laminert benkeplate. Videre er rommet innredet med fliser mellom over- og underskap, downlights for ekstra belysning og integrerte hvitevarer som koketopp og stekeovn. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
B A D E R O M
Flislagt baderom med varme i gulv og tidløs fargekombinasjon på flisene. Badet innehar innfellbare dusjvegger, servant med underskuffer, speil med belysning og vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.
S O V E R O M
Soverommet har god plass til en dobbeltseng og tilhørende møblement. Parkett på gulv og lyse slette overflater.

Oppvarming

Leiligheten blir varmet opp via fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.08.2016. I følge søknad gjenstår det noe utomhusarbeid av mindre vesentlig betydning.
Det ble søkt om ferdigattest 31.01.2020 som ikke ble godkjent, grunnet utformingen av sentralparken skal tilpasses krav til kjørbar adkomst for brannvesenet. Kommunen finner at dette kravet ikke er oppfylt. Sameiet er i dialog med utbygger og kommunen om saken.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 623293, tinglyst 07.07.2016, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett
Både gnr. 101 bnr 172 og 173 har kjørbar og vederlagsfri adkomstrett over eiendommen.
Dagboknr 623307, tinglyst 07.07.2016, type heftelse: Erklæring/avtale
Rett for Lørenskog kommune og Statens Vegvesen til å ha kum og ledning for for overvannshåndtering liggende på eiendommen, samt. rett til tilkomst for inspeksjon og vedlikehold.
Dagboknr 2225303, tinglyst 13.03.2020, type heftelse: Erklæring/avtale.
Rett for Lørenskog kommune til å ha tekniske installasjoner som trekkrør og lysmaster på fellesarealet. Med rettigheten følger rett og plikt til å gjennomføre nødvendig drift og vedlikehold av installasjonene, herunder utskiftning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Taklamper i stue medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport, samt et rikt utvalg av servicetilbud ved både Lørenskog Storsenter Triaden og Metro. I tillegg er det en kort kjøretur til Strømmen Storsenter. På Triaden skjer det mye spennende for tiden. Senteret er under utbygging, og det er planlagt en utvidelse på hele 12.500 kvm. Her skal det bygges mange nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. I tillegg til trampolineparken, legges det opp til en rekke ulike aktiviteter fra lekeland og Ninja-bane til Norges første Skyrider; en slags berg-og-dal-bane der man henger i en sele og følger en bestemt bane flere meter over bakken. Det vil også være en kafe, barnepass og bursdagsrom.
Området har nærhet til flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Rådhusparken ligger som en grønn lunge mellom Kjenn og Lørenskog Hus, og har sandvolleyball-bane, frisbeegolf og lekestativer. Her ligger også populære Langvannet som byr på blant annet en fin tursti, bademuligheter og forskjellige sittegrupperinger med grill.
Med kort avstand fra leiligheten kan kan du komme deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka har et flott turterreng både sommer og vinter. Om vinteren er det et stort løypenett med belyste løyper, og om sommeren kan marka by på mange fine bade- og fiskevann. Losby Gods og golfbane er også et meget populært tur- og rekreasjonsområde og ligger kun en kort kjøretur unna. Gården er et godt utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene.
Selvaag Gruppen etablert verdens råeste helårsarena for snøopplevelser, SNØ. Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Her skal behovene til både barn, mosjonister, bredde- og toppidrettsutøvere kunne dekkes. Det er også tilbud for å spise mat i Spiseri SNØ, hvor de tilbyr blant annet pizza, sushi eller ferske bakevarer. Alpinbakken har en lengde på 500 meter og en bredde på mellom 40 og 90 meter, en stolheis, koppheis og et bånd for de minste. Langrennsløypen er på ca. 1,5 km. EVO Snø er et moderne treningssenter i 4. etasje med bredt tilbud for kondisjons- og styrketrening. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se snooslo.no.
Nærmeste bussholdeplass er Vallerudveien som ligger ca. 5 minutter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 10 min til Strømmen Storsenter, 13 min til Lillestrøm, 20 min til Oslo S og 31 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Åsheimskog barnehage 0.5 km
Benterud barnehage 0.6 km
Takt og Tone barnehage 0.7 km
Benterud skole 0.6 km
Rasta skole 1 km
Rudolf Steinerskolen i Lørenskog 1.6 km
Åsen skole 1.6 km
Løkenåsen ungdomsskole 1.4 km
Mailand videregående skole 2.9 km
Lørenskog videregående skole 4.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 445 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Det medfølger ingen parkeringsplass med leiligheten. Gateparkering etter områdets bestemmelser. APOCA drifter utleie av parkeringsplasser i Vestparken P-hus. Etter samtale med APOCA pr. 05.03.21 var det ingen ledige plasser til utleie.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan 32-7-05 Skårer vest med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.09.03. Det gjelder også bebyggelsesplan 32-14-03 for Skårer Vest vedtatt 22.11.2004. Leiligheten ligger i Lørenskog sentralområde. Området er under utbygging og planlegging for videre utvikling og byggeaktivitet må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Drift og vedlikehold, forretningsførsel, felles forsikringer, a-konto fjernvarme, kommunale avgifter og grunnpakke kabel-tv/internett.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.04.2020.
Fellesutgiftene fordeles slik:
A-konto Fjernvarme 584,-
Felleskostnader 1.265,-
Grunnpakke kabel-tv/internett 316,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.573,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 693.802,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.497.687,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 3.464,- pr. 31.12.2020
Ingen fellesgjeld er registrert på sameiet pr. 25.02.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.178.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tuva Fossen Stensrud

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Smg 27 og 29 Sameie, med sameiebrøk 46/4353.
Sameiet består av 66 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Vaktmestertjenester leveres av Bygårdsservice AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
Foretatt påkostninger de senere år:
Kameraovervåkning ble installert i garasje og ved inngangene. Ellers normalt vedlikehold.
Planlagte påkostninger:
Normalt vedlikehold. Etter samtale med styreleder er det ikke planlagt noen økning i felleskostnader eller fellesgjeld.
Viwa link lekkasjestopp ble utdelt til alle seksjonseiere, men styret har påvist at den var ufullstendig. Produsenten har rettet opp noe, men fortsatt er det enkelt mangler. Styret anser denne delen av FDV-dokumentasjonen som "ikke mottatt" frem til Selvaag verifiserer dokumentasjonen.
Styret er i en pågående dialog med regionssjefen i Selvaag bolig, for å finne en løsning på reklamasjonssakene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0016/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2116

Dato

Sist oppdatert: 20. desember 2021 kl. 14:51

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.