Solgt: 5 625 000 kr

Sjøgata 4

5 950 000 kr
55 m²
1 soverom
Velkommen til Sjøgata 4 - presentert av Sarah Aamodt, Krogsveen Aker Brygge.
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Sjøgata 4/Aker Brygge
Smakfull 2 roms med meget sentral beliggenhet. Balkong. Felles takterrasse. Heis og garasje.
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  4 560 kr
 • Omkostninger
  150 092 kr
 • Totalpris
  5 779 652 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 589 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sjøgata 4 og denne modere og hyggelige leiligheten i 5. etg. Leiligheten har egen balkong i tillegg til felles takterrasse og felles terrasse i 2. etg. Et enkelt sted å bo med garasjeplass i kjeller, heis og en arealeffektiv leilighet med god planløsning.
- Varmt vann, fyring, tv og internett inkludert i felleskostnadene.
- Pusset opp i 2019/2020
- Kjøkken fra HTH.
- Alle tenkelige servicetilbud rett utenfor døren.
- Parkeringsplass og bod i kjeller med adkomst fra torget.
Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sjøgata 4, 0250 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 451, seksjonsnummer 38, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 65 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Bruksareal:
Leilighet 58 kvm
Primærrom:
Leilighet:
5. etasje 55 kvm: Entré, bad, soverom, stue/kjøkken.
Sekundærrom:
Leilighet:
5. etasje 3 kvm: Garderobe/innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod og en garasjeplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført imur/betong.
Boligbygg over 7 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med malte murkonstruksjoner, fasadeplater samt felter med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør fra Jutlandia med brannklasse B30, lydklasse 35dB og sikkerhetslås. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra byggeåret. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg samt varmepumpe. Leiligheten er tilknyttet felles varmt vann.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Det er gitt TG 2 på bad pga alder på membran og nivåforskjell fra døråpning og til sluk, fallet er ikke tilfredsstillende. Det er ikke observert synlige skader.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget delikat og attraktiv leilighet med sentral beliggenhet på Aker Brygge. Leiligheten ble pusset opp i 2019 og fremstår i god stand. Badet er fra byggeåret.
Entré:
Velkommen inn til denne lune og veldig delikate leiligheten. I gangen er det garderobeskap til å henge fra seg yttertøy.
Stue:
Romslig og fin stue med naturlig plass til både spisebord og salongmøblement. Stuen er malt i tidsriktige farger og har en lun og god atmosfære. Fra stuen er det utgang til balkong.
Kjøkken:
Kjøkkenet er i delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen er fra HTH med glatte fronter. Benkeplate i stein med underlimt oppvaskkum. Fliser på vegg over kjøkkenbenken. Integrerte hvitevarer (induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys). Ventilator med mekanisk avtrekk. I tilknytning til kjøkkenet er det hyggelig spiseplass.
Soverom:
Stort soverom med romslig garderobe som er ekstra dyp. Her er det god plass til garderoben til de fleste. Vinduene på soverommet vender ut mot balkongen. Det er installert aircondition.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badekar med dusjarmatur, servant med speil over og opplegg til vaskemaskin, vegghengt toalett. Badet er fra byggeåret og er gitt TG 2.
Balkong:
Lun balkong med utgang fra stuen, terrassebord på gulvet.
Gulv:
Pen eikeparkett som er slipt og behandlet i en varm gråtone. Badet er flislagt.
Vegger:
Malte flater. Leiligheten ble malt i 2020. Badet er flislagt.
Himling:
Malte flater.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Kjøl/frys, komfyr, oppvaskmaskin.

Oppvarming

Fjernvarme via radiatorer er inkludert i felleskostnadene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.07.2000. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Garderoberommet var opprinnelig en bod og er byggemeldt som bod.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet avtale mellom Oslo kommune og utbygger om bygging av parkeringsplasser, statens vegvesen har rett til å ha liggende veisystemer i grunnen, Industrifinans plikter å skille ut vederlagsfritt til Storebrand nybygg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
EIendommen har rettighet til en garasjeplass.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

- Selger har ikke bodd fast i boligen.
- Det er mulig å kjøpe leiligheten møblert som vist på bildene.
- Leiligheten kan overtas omgående om ønskelig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget flott selveierleilighet i 5. etasje med balkong.
Leiligheten har en meget sentral beliggenhet på Aker Brygge med gangavstand til det meste av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Aker Brygge har et mangfold av butikker, vinmonopol og et rikt utvalg av restauranter og kaffebarer med bl. a. Lofoten Fiskerestaurant, Eataly og Kaffebrenneriet. Se mer på Aker Brygge hjemmeside https://www.akerbrygge.no
Rett ved Aker Brygge ligger Tjuvholmen, som inneholder et stort utvalg av servicetilbud og attraksjoner som Astrup Fearnley Museet for moderne kunst, skulpturpark og badestrand.
Området byr på et stort og variert fritidstilbud. Noen minutters gange til flere treningssenter. Kort båttur til Bygdøy med flotte tur- og bademuligheter. Kino ved Nationaltheatret. Latter på Aker Brygge med stand up og underholdning, samt mye mer.
God offentlig kommunikasjon med både buss, trikk, tog og t-bane innen gangavstand. Buss fra Tjuvholmen og Aker Brygge. Trikkeholdeplass ved Aker Brygge. T-bane, trikk, tog og flytog fra Nationaltheatret. Ferger fra Rådhusbryggen. Taxiholdeplass i umiddelbar nærhet.
Kort gange til trikk nr. 12 fra Aker Brygge(vestbaneplassen) mot Oslo Sentralbanestasjon og andre veien mot Majorstuen. Buss nr. 32 fra Munkedamsveien mot Sjølyst og mot Kværnerbyen (stopper i Bjørvika).
Buss 54 til Kjelsås og buss 21 til Helsfyr fra Tjuvholmen.
Det går egen ferge fra Aker Brygge til Bygdøy, Nesodden og Fornebulandet.
Tog/flytog/buss/t-bane fra Nasjonalteateret ca. 10 min. gange. Taxiholdeplass i umiddelbar nærhet både på Tjuvholmen og Aker Brygge.
Aker Brygge har vært gjennom en betydelig oppgradering der de fleste utearealer/gater er oppgradert, kjøpesenteret er transformert til gågate/handelskonsept med delvis takoverbygde handlegater (Diagonalen) og kontorbyggene er oppgradert.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det er privat barnehage på Aker Brygge.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 953,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Det er felles takterrasse og felles terrasse i 2. etg.

Parkering

Det medfølger bruksrett til parkeringsplass med adkomst via torget. Boligeierne er i sak mot Storebrand vedrørende størrelsen på felleskostnadene til garasjen. Det er ikke vedtatt om disse vil øke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, i henhold til reguleringsplan S-3495 datert 18.10.95 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.10.95
Det foreligger planer om utbygging på FIlipstad.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 6 589,- pr. mnd. og inkluderer: varmt vann, fyring, tv, internett, parkering, drift av sameiet, securitas etc.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 0 pr år.
Nåværende eier har ikke bodd fast i boligen og har dermed ikke kunnskap om vanlig strømforbruk.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Bryggedrift alarm som er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 368 702,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 bli kr 4 927 326,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 844,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 4 560,- pr.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 100 092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 104 652.
Av dette beløpet utgjør kr 4 560,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen Margrethe Hagen og Bjørn Tore Larsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Sjøgata 4, med sameiebrøk 59/3929.
Sameiet består av 65 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Bryggedrift AS, tlf. 23 23 87 00.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Sykkelboden er utvidet og pusset opp.
- Ny styring til SD anlegget som gir mer stabil ventilasjon til fellesområder.
- Bytter varmekabler i nedløpsrenner.
- Ventiler er bytter for å forberede VVS anlegget i forhold til varierende ventetid på varmt vann.
- Det ble utført en vedlikeholdsplan for Sjøgata.
Forvaltningsfondet er på kr 1 366 980,-
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0065/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.2165

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2021 kl. 12:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.