Komplett salgsoppgave

Høgdefaret 2E

7 500 000 kr
69 m²
2 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Bekkelaget/Holtet
Unik mulighet i Holtet hageby - Sjarmerende enderekkehus med fantastisk hage og utsikt over fjorden
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  7 688 842 kr
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 216 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høgdefaret 2E er et sjarmerende enderekkehus over to plan i Holtet hageby. Boligen har en høy og solrik beliggenhet med fri utsikt over området mot fjorden og innseilingen til Oslo. Det hele kan nytes fra vestvendt veranda eller en fantastisk hage – en velstelt uteplass med frodige beplantninger. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til de unike friområdene på Ekebergsletta og videre til de flotte turområdene i Ekebergparken.
Rekkehuset har en luftig stue med peisovn og delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og plass til spisebord. Videre er det flislagt bad med gulvvarme, et toalettrom og to store soverom med overlysvinduer. I tillegg kommer hems, garderober, råloft og en frittstående bod. Boligen har eldre standard og således behov for modernisering.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høgdefaret 2E, 1178 OSLO
Gårdsnummer 151, bruksnummer 66, seksjonsnummer 5, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 75 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
1. etasje 43 kvm:
Entré, gang, stue, kjøkken og toalettrom.
Loftsetasje 26 kvm (gulvflate 35 kvm):
Trappegang, gang, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en redskapsbod på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enderekkehus fra 1989 over 2 etasjer. De andre seksjonene i rekken har opprinnelig byggeår fra 1928, hvor denne seksjonen ble bygget ut i 1989. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur av lecamur-konstruksjon. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Terrassedør med trekarm og to-lags glass fra 2011. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2005 og dobbelkarmet fra ukjent årstall.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad på grunnet av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner og avvik.
- Vann -og avløpsrør på grunn av alder og materialvalg på rørene.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder og slitasje.
- 1 sprekt gulvflis ved toalett.
- Stedvis avskalling av maling på gulvlister ved sluk og inntaksledning i gang 1.etasje. Kan indikere tidligere utilsiktet fuktighet, men det ble ikke registrert forhøyede fuktverdier ved fuktsøk.
- Det er noe skjevheter i boligen.
- Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand.
- Vinduer og takvinduer av eldre dato på grunn av alder og slitasje. Det må forventes høyere varmetap sammenlignet med vinduer av nyere dato.
- Symptomer på slitasje på tak, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Beslag, takrenner og nedløpsrør har en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert.
- Drenering fra byggeår. Takvann har kun utkast samtidig med at det ikke er forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren.
Rekkehusleilighet er ifølge selger av svært dårlig teknisk kvalitet og det er behov for en omfattende ombygging.
Det er påvist forekomst av kre i boligen. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Fra steinsatt gårdsplass går det trapp opp til et overbygget inngangsparti med innfelte spotter i taket. Inngangspartiet er privat og ligger på enden av bygget. En profilert entrédør med glassfelt fører inn i entreen hvor det er flislagt gulv, malte panelvegger og åpen garderobeløsning. Førsteinntrykket er både lyst og trivelig. Det er åpen løsning til gang og toalettrom, og en dør med glassfelt inn til spisekjøkkenet.
Spisekjøkken:
Spisekjøkkenet er fra Ikea og har en takhøy innredning med hvite rammefronter, vitrineskap, belysning og solide benkeplater i heltre. Det er nedfelt kum med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Det er lagt lyse fliser på vegg mellom over- og underskap, og et vindu bidrar med supplerende arbeidslys. Av hvitevarer er det integrert stekeovn, platetopp, ventilator og kjøl/frys fra Ikea, samt oppvaskmaskin fra Gorenje.
Med plass til spisebord blir rommet et hyggelig samlingspunkt i hverdagen. Her legges alt til rette for alle type måltider, lekeselesing og koselige spillkvelder. Dessuten er det kort vei til verandaen, slik at alt fra morgenkaffen til større måltider enkelt kan medbringes ut i det fri.
Stue:
Stuen ligger i delvis åpen løsning med kjøkkenet, og har god plass for både sittegruppe og tilhørende møblement. Vinduene vender mot fjorden og fyller rommet med naturlig lys, lysmalte vegger bidrar med fin refleksjon og en moderne peisovn sørger for kos og varme. Dessuten er det utgang til veranda hvor sol og fjordutsikt kan nytes fullt ut. Stuen har enstavs parkettgulv med sømløs overgang til kjøkkenet. I mellom sonene svinger en hvitmalt tretrapp seg opp til 2. etasje.
Uteområde:
Eiendommen har en høy og solrik beliggenhet med nydelig fjordutsikt. Her bys det på en fantastisk hage – en velstelt og sommerlig idyll som er pent opparbeidet med gjerder, åpent plenareal, trær, prydbusker og frodige beplantninger. Internveier og gårdsplass er belagt med belegningsstein. I hagen er det også montert utedusj med varmt og kaldt vann.
Stuen har utgang til en vestvendt veranda på ca. 29 kvm med bred trapp ned til hagen. Verandaen går over to nivåer, og har god plass for sittegrupper, solsenger, grilling og sosiale sammenkomster. Levegger skaper private soner og det er fri utsikt over området mot innseilingen til Oslo.
Bad/wc/vaskerom:
Bad og toalettrom er fra byggeår. Badet ligger i boligens 2. etasje og har adkomst fra soveromsgangen. Badet har flislagte overflater, varme i gulvet, speilskap, servant på hvitt skapmøblement med høyglansfronter og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Det er hyller, gulvmontert toalett fra Gustavsberg og et innfliset badekar. Badekaret har skjermvegg i glass og dusjmuligheter. Det ble byttet fra dusjhjørne til badekar med dusj og satt inn nytt toalett i 2005.
Toalettrom:
Toalettrommet ligger i første etasjen og har adkomst fra entreen. Rommet har flislagt gulv, malte panelvegger og varmes opp med panelovn. Det er speil, stikkontakt, servant på skapmøblement og et gulvmontert toalett fra Porsgrund.
Soverom og garderobe:
Boligen har to store soverom som ligger i boligens 2. etasje. Soverommene har lysmalte tregulv, malte panelvegger og stilige overlysvinduer. Sistnevnte bidrar til et ekstra luftig preg – og fri sikt mot stjernehimmelen om natten. Det ene soverommet har garderobeskap. Det andre rommet har skyvedørsgarderobe og stige opp til en liten hems.
Forøvrig er det skyvedørsgarderobe med speilfronter i soveromsgangen, åpen garderobeløsning i entreen, og et uinnredet råloft med adkomst via loftsluke og stige i gangen. Det er ytterligere oppbevaringsplass i en frittstående redskapsbod på ca. 5 kvm. Boden ligger ved inngangspartiet, og gjør det enkelt å rydde unna ski, sykler, leker og utstyr.
For ytterligere informasjon om boligens standard se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme på bad og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.01.1996. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger godkjent melding på utvendig bod datert 09.03.1999. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke deler av inngangspartiet som ble påbygget i 2004 og deler av terrassen som ble påbygget i 2006.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendomen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 15405, tinglyst 02.11.1965:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 15406, tinglyst 02.11.1965:
Eier av eiendommen forplikter seg til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannsledning når som helst kommunen måtte forlange det, og forplikter seg til å innbetale fastsatte avgifter og gebyrer når ledningen blir lagt.
Dagboknr. 20242, tinglyst 22.03.1988:
Vegetasjon pliktes fjernet uten vederlag dersom det er til hinder for ferdsel eller veivedlikehold. Større trær kan ikke hugges uten samtykke fra kommunen. Kommunen har rett til å vederlagsfritt sette opp trær og ledninger/lyktestolper like på innsiden av av grensen. Der veien ikke er fullt opparbeidet i henhold til regulert bredde, plikter eier å vederlagsfritt å avstå nødnvedig grunn samt opparbeide dette dersom kommunen krever det, og dersom gjerder er satt opp på disse eventuelt flyttes. Eier plikter å holde tomten og tilhørende gjerder i ordentlig stand, og dersom dette ikke blir gjort kan kommunen gjøre dette på eiers regning. Kommunen har rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer o.l. i eller over den ubebygde del av tomten, samt rett til atkomst for anlegg og vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp nettstasjon. Dersom anleggsarbeid skader opparbeidet del av eiendommen, skal den bringes tilbake i tidligere stand for kommunens regning.
Dagboknr. 75639, tinglyst 22.12.1998:
Midlertidig unntak fra redskapsbodens avstand til regulert senterlinje i Høgdefaret. Dersom kommunen forlanger det, forplikter eier av eiendommen å fjerne eller forandre bygget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Særdeles barnevennlig og attraktiv beliggenhet i populære og sjarmerende Holtet hageby. Holtet hageby avgrenses av Ekebergsletta i øst, Ekebergskogen i nord og vest og av Sandstuveien i sør, og har adresser til Einerveien, Ekebergveien, Erlandstuveien, Høgdefaret, Fredveien, Samvirkeveien, Smedstusvingen og Sandstuveien. Hagebyen ble utbygd i årene 1923-1930, og var et pionerprosjekt innen boligsamvirket her til lands.
Høgdefaret 2E ligger solrikt og trafikkskjermet til med sørvest-vendte utearealer.
Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til de unike friområdene på Ekebergsletta og videre til de flotte turområdene i Ekebergparken. Området rundt Ekebergsletta kan bl.a. by på fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder og café. Ved skulpturparken ligger også Karlsborg Spiseforretning og Ekebergrestauranten.
Kun et par minutter unna eiendommen ligger også Sportsplassen idrettsbane.
Ikke lange spaserturen unna ligger Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Ved Holtet ligger også Bekkelaget barneskole.
En kort kjøretur unna finner man bl.a. Sæter og Lambertseter Senter. Sæter har mange tjenestetilbud, butikker og spisesteder, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Kun ca. 300 meter til Sportsplassen trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum.
(Se www.ruter.no for rutetider).
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Ta av fra Ekebergveien inn til Erlandstuveien. Ta deretter første til høyre inn Høgdefaret. Eiendommen ligger på venstre side.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Kort og lite trafikkert skolevei til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.058 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning og internveier belagt med belegningsstein.
Sameiet har praktisert fordeling av tomten slik den inndelt i dag iht. ikke tinglyst avtale om bruksrett. Konferer gjerne med megler ved spørsmål til inndeling. Dokumenter som omhandler fordelingen av tomten fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-4106 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.09.2004.
Eier har tidligere søkt om å rive nåværende bolig og oppføre en ny seksjon som skal utformes med tilsvarende form og utrykk som resten av boligrekken. Eier fikk da avslag fra plan- og bygningsetaten og sameiet ønsket ikke en slik utbygging.
Barnehagen i Frierveien er midlertidig godkjent, og planen er at barnehagen skal være fjernet og at området skal være ryddet og tilbakeført til friområde innen 2023.
Det er planlagt utbygging med ny KFUM Arena, ny BSK Arena og idretten hus i tilknytning til Ekeberghallen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.216,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter og felles forsikring for sameiet. Felleskostnadene forfaller kvartalsvis og justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Velavgift til Holtet Hageby Vel på kr. 350,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.096,- pr. år. / 14.872 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på ca. kr. 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 367 090,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 921 524,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.676.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terese Glosli Brynhildsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og er tilknyttet Sameiet Høgdefaret 2 A-E, med sameiebrøk 77/841.
Sameiet består av 5 rekkehus.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad må påregnes.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0107/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21107

Dato

Sist oppdatert: 09. mai 2021 kl. 22:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.