Komplett salgsoppgave

Haumyrveien 3B

3 650 000 kr
124 m²
3 soverom
Utsikt mot Topdalsfjorden
Utsikt mot Topdalsfjorden
Alex Modahl
Presenteres av
Alex Modahl
Søm
Ny pris. Nydelig utsikt og flott tomannsbolig | Solrik og lettstelt hage | Barnevennlig |God planløsning | Populært familieområde
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Omkostninger
  92 592 kr
 • Totalpris
  3 742 592 kr
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  124 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  500 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Haumyrveien 3b er et flott og moderne hjem– med mange lekre detaljer. Beliggenheten er fantastisk og barnevennlig, storslått 180 graders panoramautsik over Topdalsfjorden.
Boligen har en gjennomgående god standard, blitt oppgradert, vedlikeholdt og har moderne løsninger familien vil trives med.
Smart og spennende planløsning med halvetasjer som gjør den både innholdsrik og praktisk.
Under etg.: Kjellerstue/kontor, bad og bod/lagerom.
Første etg: Gang/hall og soverom
Andre etg.: Gang, bad og 2 soverom.
Tredje etg.: Kjøkken/spisestue.
Fjerde etg.: Stue
Velkommen på visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haumyrveien 3B, 4637 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 61, bruksnummer 93, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 143 kvm
Totalt bruksareal: 128 kvm
Totalt primærrom: 123 kvm
Boligen har en smart og spennende planløsning med mange halvetasjer som gjør den både innholdsrik og praktisk. Inneholder følgende:
Under etg.: Kjellerstue/kontor, bad og bod/lagerom.
Første etg: Gang/hall og soverom
Andre etg.: Gang, bad og 2 soverom.
Tredje etg.: Kjøkken/spisestue.
Fjerde etg.: Stue
I tillegg har boligen bod i underetasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.10.2021 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Vertikalt del av 2-mannsbolig fra 1958, vesentlig oppgradert 2009-2012. Boligen er oppført med støpt grunnmur i sokkeletasjen. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak i trekonstruksjoner har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder……
Tg 2 anmerkninger:
Bad/vaskerom i kjeller: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Bad 1. etg: Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det.
Øvrigerom: Stedvis knirk i gulvet
Rom under terreng: Fuktskade på vegg i bod observert og fukt under belegg i bod. Se utfyllende beskrivelse i rapport.
Loft - e utfyllende beskrivelse i rapport.
Innvendige trapper - knirk i trappen - magler rekkverk/håndløper i trappen.
Skjevehetsmåling - Største avvik målt til 20mm i hall 1.etg.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen, dette er anbefalt jf retningslinjer gitt av statens strålevern.
Punktert vindu i kjeller, noen vinduer er nesten 30 år og oppgradering må påregnes.
Noe nedbøyning på midten av takkonstruksjonen er observert. Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon.
Det er ikke etablert luftespalter for lufting av takkonstruksjon eller utlufting for kledningen. Noe blærer/utposning på gesimbord observert.
Skjevheter på veranda nede. Påbegynt hagestue på nedre veranda er ikke vurdert, ref.pkt.12 i egenerklæringsskjema.
Terrasser på terreng, Skjevheter påvist på fundament. Rekkverk trapp ned til veranda er ikke etablert.
Fra byggeår 1958. Det er ikke etablert tilstrekkelig fuktsikring av grunnmuren. Taknedløp er ikke tilkoblet drenssystem for bortledning av takvannet. Her er det tydelig tegn på svekket drenering synlig i boden nede i sokkeletasjen. TG2 settes grunnet alder, manglende fuktsikring, bortledning av takvannet og synlig fukt i bod.
Sammendrag selger egeneerklæringsskjema:
Punkt 2, 2.1, 2.2,2.3: Sønnico og Murer Richard Kleiven, renovert i 2009.
Punkt 3: Byttet hovedvannledning
Punkt 4: Lund VVS
Punkt 7: Noe skjevhet i gulv
Punkt 8: Misfarging av undertak grunnet lufting av soilrør. Dette er utbedret med filter rett etter kjøp i 2011. (egeninnsats/ufaglært)
Punkt 9: Fanget en mus i klappfelle i boden i 2012. Mistanke igjen i 2020, men ingen mus eller direkte spor funnet. Etter inspeksjon fra Nokas er det lagt inn sperre i bod der han antok at det kunne være
åpning for mus. Rapport levert megler. Sensommer/høst vært en del veps ved inngangsparti. Det er blitt brukt gift og noe tetning med byggskum.
Punkt 12: PlanBygg.net A/S, HSH (Statens vegvesen) og egeninnsats. Ombygging/nybygg av vindfang i 2012, bygd terrasse ved inngangen i 2013, terrasse nedre plan i 2015, belegningsstein, opparbeidelse av hage, levegg og glassvegg på veranda i 2015, storm klips takstein tak mot vest, (egeninnsats). Påbegynt hagestue delvis levert av Statens vegvesen og HSH i 2019. Arbeidet er midlertidig stoppet grunnet sannsynlige feil og mangler ved arbeidet til HSH (byggefirmaet som skulle legge på tak, jobber med en klage). Retting av veranda september 2021. Støpt større fundament. Planbygg.net A/S/egeninnsats.
Punkt 13: AS Elektrisk utbedret feil etter periodisk tilsyn fra Agder energi oktober 2017.
Punkt 14: Periodisk inspeksjon av Agder Energi, godkjent 6/12-2017.
Punkt 22: Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke. Byggesaksmappen skal ha blitt utsatt for brann en gang i tiden. (Informasjon er innhentet fra tidligere eiers salgsrapport)
Punkt 24: Nokas, If boligsjekk,, Agder energi
Punkt 25: Vedtekter for eierseksjonssameiet.
Kjellerstue ble pusset opp i 2012. Nytt tak med spotter, innfelt lerret i tak med tilhørende prosjektor. Fliselagt gulv med varmekabler. Egeninnsats. Ny varmtvannsbereder i 2013 med Water guard.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott og meget unik tomannsbolig på "gamle" Søm like øst for Kristiansand sentrum. Boligen ligger i et etablert og meget attraktivt område. Område består i all hovedsak av eneboliger. Det er mange barnefamilier bosatt i område. Selve tomten er en drømmetomt beliggende høyt og fritt over Topdalsfjorden med storslått 180 graders panoramautsikt. Solen skinner hele dagen til seneste kveldstimer. Fra uteplassen og verandaen er det så si intet innsyn.
Boligen jevnlig oppgradert og fremstår i god stand både utvendig og innvendig. Av oppgraderinger siste 10 års perioden kan det nevnes elektrisk anlegg, tak, rør, kledning, kjøkken m. m
Stuen er i toppetasjen med lyse fine fargevalg. Det er plass til to gode sittegrupper. Utgang til fantastisk veranda.
Kjøkken og spisestue er i etasjen under. Kjøkkenet er meget delikat og har godt med skap/ benkeplass. Profilerte hvite fronter og integrerte
hvitevarer. Barkrakkløsning til morgenkaffen og avisen. Videre i etasjen under er det to gode soverom med garderobeplass og bad. Badet er stilrent med dusjhjørne og lys baderomsinnreding. Stilige mosaikkfliser i dusjsonen.
Ellers i etasjene under er det vid åpen hall med godt med omkledingsplass og garderobe. Ett soverom, kjellerstue og lager/ bodplass. Det er også bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Alt i alt en meget spennende og unik bolig som passer perfekt for kresne par eller familier som setter pris på god beliggenhet og som ønsker en
bolig hvor man kan flytte rett inn.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Byggesaksmappen skal ha blitt utsatt for brann en gang i tiden.Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/61/93/2:
26.04.1955 - Dokumentnr: 501003 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere
12.09.1968 - Dokumentnr: 6945 - Erklæring/avtale
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere
17.07.1969 - Dokumentnr: 452 - Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:63
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere
13.06.1974 - Dokumentnr: 6236 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:63
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område
Overført fra: Knr:4204 Gnr:61 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere
13.04.2011 - Dokumentnr: 290562 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 50/100

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er flott beliggende i et rolig, etablert og barnevennlig boligområde med lite biltrafikk, og med alle daglige servicetilbud i nærområdet.
Gode bademuligheter i gangavstand fra boligen. Flotte tur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet. Området rundt Sukkevann er et eldorado for barnefamilier. Rikelig med idretts- og aktivitetstilbud i regi av lokale lag og foreninger. Sukkevann idrettspark har idrettshall, tennisbaner og flere fotballbaner. Kristiansand golfklubbs bane ved Dvergsnesveien er noen kilometer unna!
Gode bussforbindelser til øvrige bydeler kun få meter fra boligen. Går man snarveien ned til E18 passerer stort sett alle byens busslinjer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Parkering

Parkering på tomten

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan nr 187 datert 09.09.1968
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 156,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5 538,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 4172.
Søm Multianlegg ca kr 4844,- pr år
Internett Telia kr 359 pr mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 607 864,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 188 310,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 538,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 742 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Christoffersen

Overtakelse

Selger ønsker overtagelse mars/april neste år.

Velforening

Boligen er tilknyttet Gamle Søm Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visningspakke: 5.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0417/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21417

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 12:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.