Komplett salgsoppgave

Tunlandvegen 24

6 790 000 kr
174 m²
4 soverom
Velkommen til Tunlandvegen 24 - en stor og herskapelig enebolig
Velkommen til Tunlandvegen 24 - en stor og herskapelig enebolig
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Stor og tiltalende enebolig med dobbelgarasje med innredet hems/4 soverom/2 bad/1 wc-rom/Bod/Stor tomt på ca. 877 kvm.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 790 000 kr
 • Omkostninger
  171 092 kr
 • Totalpris
  6 961 092 kr
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  174 m²
 • Bruksareal
  174 m²
 • Tomteareal
  877,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Selger sier" Det er meget gode solforhold hele dagen og frem til ca. kl. 21.30 - midt på sommerstid! Stor parkeringsplass utenfor boligen. - Nærhet til togstasjon - 7 minutters gange. - 2 min. gåtur til barneskole, barnehage og bussholdeplasser. - Nær E6, ca. 30 min. til Oslo - Flott og hyggelig nabolag. - Isolert og oppvarmet garasje, med innredet loftstue.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og flott enebolig med dobbelgarasje med hems innredet som spillrom og bod. Det er 4 gode soverom, 2 bad, vaskerom, innredet rom, og wc-rom i boligen. Boligen fremstår herskapelig med ekstra takhøyde, stort kjøkken, romslig stue, stort soverom(kjellerstue) i underetasje, og walk in - closet med adkomst fra hovedsoverom i 1 etasje. Det er flere nymalte overflater. Stor pent opparbeidet tomt på ca. 877 kvm med flere sittemuligheter. Hems på garasje er ikke målbart grunnet takhøyder under 1,9 m., og er ikke godkjent til varig opphold. Innredet rom (barnerom) er opprinnelig byggemeldt som bod, og er ikke godkjent til varig opphold. Det er ladepunkt for el-bil montert på vegg i garasje.
Eiendommen ligger på Dal i Eidsvoll kommune - et barnevennlig boligområde med kort vei til det meste!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tunlandvegen 24, 2072 DAL
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 92, bruksnummer 719, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 92, bruksnummer 111, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 174 kvm
Totalt primærrom: 174 kvm
Primærrom:
-1. etasje 84 kvm: Hall/trapperom, bad, vaskerom, innredet rom og 3 soverom.
1. etasje 90 kvm: Trapperom, baderom, toalettrom, kjøkken/spisestue, stue, walk in - closet og soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.05.2022 utført av Pål Einar Sommeling. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Innredet rom (barnerom) er opprinnelig byggemeldt som bod jf. opprinnelige byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Garasje har gulvflater av betong, belagt med fliser. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Bad i underetasjen pga ikke spalte under toalett, og riss/sprekker i 2 gulvfliser ved vegg mot trapperom samt skade/hakk på 1 gulvflis ved dør.
- Bad i 1 etasje pga stedvis bom i fliser.
- Vegger i u. Etasje er utlektede fra grunnmuren. Til informasjon ble det på befaringstidspunkt ikke funnet tegn til fukt.
Følgende har fått (TGIU):
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet, ikke vurdert.
- Fundamenter og byggegrunn.
Fra takst:
Loft i garasje er ikke målbart grunnet takhøyder under 1,9 m).
Utvendig ladepunkt fungerer ikke, og må kontrolleres.
Stige har delvis løsnet fra loftsluke. Denne må festes for å unngå fall-ulykke.
Samsvarserklæring gjelder kun for skifte av strømmåler og er synlig i sikringsskap.
Ang. Verdibevis:
Forsikringsutvidelsen gjelder fra 12.05.2022 , og varer i fire år.
Utvidelsen gjelder bare så lenge forsikringsavtalen er gyldig, og forutsetter at boligen er forsikret med
boligkjøperpakken eller hus forsikring med superdekning i If. Dersom du sier opp forsikringen din vil du ikke lenger
kunne nyte godt av forsikringsutvidelsen.
Vi gjør også oppmerksomme på at samtlige vilkår, begrensninger og sikkerhetsforskrifter knyttet til den angitte
boligens forsikringsavtale i If gjelder.
Følgende fremkommer fra selgers egenerklæring:
- If Boligsjekk i 2018 påpekte mangelfullt fall til sluk på dusjhjørne i 1. etg. Har ikke problemer med dette i praksis.
- Tynn vertikal sprekk i Leca pipe innendørs. Har vært uendret siden vi kjøpte i 2011. Trolig kosmetisk. Informerer takstmann ved tilsyn og maler trolig pipe før salg dersom han er enig i vurderingen.
- Garasjen er tegnet og bygget av eier.
- Uteareal/støttemurer/terrasse/gjerder osv. er bygget av eier.
- Utenfor garasje står det en eldre lader fra 2016, ca. 3 KW. Usikker på tilstanden på den som står utenfor, den har jeg ikke brukt på 2-3 år.
-Eik gulv kan krympe noe på vinteren.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

- Alt av hage/uteareal (støttemurer, gjerder, terrasser, gress osv.) ble opparbeidet etter overtakelse 2011-2013.
- Dobbeltgarasje bygget 2012-2014
- Åpent vedskjul bygget 2011
- Varmepumpe installert 2014

Standard

En sjelden mulighet!
Stor og flott enebolig med dobbelgarasje med hems, 4 gode soverom, stor stue, 2 bad, vaskerom, innredet rom og wc-rom. Boligen fremstår herskapelig med ekstra takhøyde og kjøkken i bonderomantikk stil! Stuen er romslig, det er ekstra stort soverom(kjellerstue) i underetasje, og eget walk in - closet med adkomst fra hovedsoverom i 1 etasje. Bad i tilknytning til hovedsoverom.
Boligen har koselig inngangsparti med platting. Det er god plass å sitte på dette området.
Det er stor og tiltalende hall/trapperom med adkomst til 3 soverom, innredet rom, bad og vaskerom. Hallen er lys og fremstår elegant med downlights i himling, og eik på gulv. Det er peisovn med glassfront og stedvis fliser i hall/trapperom.
Pen innvendig malt trapp i tre mellom etasjene.
Kjøkkenområde har et herskapelig preg med egen spisestueavdeling i del av rommet. Det er lyst pent kjøkken med innredning med profilerte fronter og delvis integrerte hvitevarer. Egen kjøkkenøy mot spisestue. Det er overskap og fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal, heltre benkeplate med keramisk skyllekum og oppvaskkum, nedfelt frityrkoker i benkeplate, 3 doble stikkontakter på vegg, frittstående komfyr er plassert i nisje, innebygget microovn og dampovn i høyskap, innebygget oppvaskmaskin, og frittstående kjøleskap er plassert i hjørne. Det er malt overflate i himling med downlights.
Videre inn til stuen er det pen tofløyet dør. Stuerommet er meget romslig med moderne grå farge på vegger, det ekstra god takhøyde, og god plass til stor sittegruppe. Stilig innebygget peis med glassfront i stue, gulvflater med heltre eikegulv, og adkomst til flott uteområde med vestvendt terrasse på ca. 32,5 kvm.
Boligen har to pene bad:
Bad i 1 etasje: Flislagt gulv med varme, og delvis flislagte vegger og malt trepanel. Det er søyleservant med to-greps armatur, speil samt stikkontakt på vegg, dusjhjørne med ett-greps armatur med hånddusj, frittstående badekar med to-greps armatur med hånddusj, og malt overflate i himling med downlights. Adkomst fra hovedsoverom via walk - in closet. Praktisk!
U. etasje: Flislagt gulv med varme og delvis flislagte vegger, for øvrig malte overflater på vegger. Innredning med servant med 2 ettgreps armaturer, speilskap, belysning samt stikkontakt på vegg, vegghengt toalett, dusjnisje med ett-greps armatur med hånddusj samt stang for forheng, og malt overflate i himling med downlights.
Pent toalettrom i 1 etasje. Søyleservant med to-greps armatur, speil og stikkontakt på vegg, frittstående toalett, og malt overflate i himling med downlights.
Det er 4 gode soverom i boligen, der hovedsoverom i 1 etasje og soverom(kjellerstue) i underetasjen har meget god plass. Det er plass til stor seng i hovedsoverommet, og det er adkomst til praktisk og stilig walk in closet, samt videre adkomst til eget bad. Det går sjakt fra walk in closet til vaskerom i underetasjen.
Stort soverom i underetasje er opprinnelig kjellerstue ifht byggetegninger. Rommet har flere bruksmuligheter etter behov. Innenfor dette rommet er det bod som i dag er innredet.
Det er to soverom med fin størrelse i tilknytning til bad i underetasjen. Rommene benyttes i dag som barne/ungdomsrom.
Boligen har praktisk vaskerom fra byggeår med flislagt gulv med varme og malte overflater på vegger. Innredning samt utslagsvask med ett-greps armatur, stikkontakt på vegg, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og 2 stikkontakter på vegg. CTC varmtvannsbereder fra 2008 på 194 L. er plassert på vaskerom. Vaskerommet har egen utgang til hage/gårdsplass, og det er opplegg for sentralstøvsuger i boligen (støvsuger er ikke montert)
Eiendommen har en flott dobbelgarasje med leddport og port åpner. Det er flott innredet loft som spillrom og bod, og garasjen er isolert og blir oppvarmet med varmepumpe. Flislagt gulv i garasjen. Det medfølger kompressor på loft som har uttak på slangetrommel i garasjen - godt tilrettelagt.
Tomten er stor og pent opparbeidet med støttemur, platting på ca. 13 kvm. i forbindelse med inngangsparti, vestvendt terrasse på ca. 32,5 kvm. med god plass til paviljong, og flott sydvendt platting over 2 plan på til sammen ca. 25 kvm. Flere gode muligheter på uteområde!
Eiendommen har meget god plass til biloppstillinger på gårdsplass!
- Boligen har balansert ventilasjon.
- Fiberlinje.
- Nyere El - bil lader i garasje montert i 2021(17KW).
- Mitsubishi varmepumpe fra 2014 er plassert på vegg i trapperom (1. etasje)
- Et "åpent" vedskjul på parkeringsplass.
- Bod i 2. etg. i garasjen
- Bod/teknisk rom i underetasjen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisitet, varmepumpe og varmekabler på bad, kombinert med peisovn og peis. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.10.09, og 18.09.15 (garasje). Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke :
Innredet rom (barnerom) er opprinnelig byggemeldt som bod jf. opprinnelige byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Til info: Loft på garasje er ikke målbart, rommet benyttes til spillrom og bod, og er ikke godkjent til varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
26.03.2007 - Dokumentnr: 284945 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3035 Gnr:92 Bnr:671
Denne eiendommen er skilt ut i fra gnr 92 gnr 671, som igjen er skilt ut i fra gnr 92 gnr 111. Fra gnr 92 bnr 111 følger det videre til utskilte tomter:
1954/903928-1/10 24.08.1954 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Eldre servitutt ang rett til å legge kraftlinjer i området.
1986/9791-1/10 02.10.1986 ERKLÆRING/AVTALE
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1987/7610-1/10 25.08.1987 ERKLÆRING/AVTALE
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3035 GNR: 93 BNR: 128
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet felles veilag. (Tunlandvegen Veglaug). Veilaget står for snømåking, dugnad og enkelt vedlikehold av veien. Årlig kontingent er ca. 1.200,-.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Dal i Eidsvoll kommune - et barnevennlig boligområde med kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Boligen har en god beliggenhet i blindvei hvor store deler av hage har lite innsyn, og gode solforhold. Kort vei til barnehager, barneskole, offentlig kommunikasjon (tog og buss), fotballstadion med grendehus og nærbutikk. Det er gangavstand til Dal stasjon med gode togforbindelser til Lillestrøm og Oslo, samt togforbindelser fra Eidsvoll verk-stasjon inn til Gardermoen og Oslo.
Rekreasjonsområder
Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, svømmehall, treningssenter, kino og bibliotek mm. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Shopping
Dagligvarehandelen gjøres på Kiwi som ligger i gangavstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Råholt et variert utvalg med blant annet dagligvarebutikker, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege og mer. Amfi Eidsvoll på Råholt åpnet dørene våren 2014 med 45 nye butikker. Har man behov for ytterligere servicetilbud, er det kort vei til Jessheim storsenter som er et moderne kjøpesenter med over 145 ulike butikker og tilknyttede virksomheter.
Nærmeste bussholdeplass "Skogvegen" ligger kun få min. gange fra eiendommen.
Gåavstand:
Coop Prix Dal ca. 14 min.
Kiwi Dal ca. 20 min.
Læringsverkstedet Dal barnehage ca. 6 min.
Læringsverkstedet Folkeparken bhg ca. 12 min.
Bjørnsrud barnehage ca. 16 min.
Togstasjon ca. 7 min.
Avstand med bil
Råholt ca. 7 min.
Jessheim Storsenter ca. 15 min.
Oslo Lufthavn ca. 15 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 877,2 kvm.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje, samt stor gårdsplass - godt med biloppstillingsplasser.
Fastmontert lader for EL-bil følger med. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for BJØRNSRUD SKOG, DAL, datert 27.08.2001.
Det skal oppføres tomannsboliger på vestsiden av eiendommen. Eksisterende gammel enebolig skal rives. Byggestøy/aktivitet må påregnes!
Gjeldende Kommuneplan 2021-2031: Justert og tilpasset etter vedtak i Eidsvoll kommunestyre den 13.04.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 798,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn( av dette beløpet er eiendomsskatten er kr 2 735,- for inneværende år)
Eiendommen har vannmåler, og avgift varierer etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 33.000 i 2021 / 34.000 kwh i 2021. Oppgitt forbruk i 2021 er 140 kubikk.
Årlig nettleie i 2021 var ca. kr. 15.000,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.716,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 879,- pr. mnd. Boligen er tilknyttet Telenor fiber som leverandør av TV, og har avgift på
kr ca. 120,- pr. mnd. (Selger har tegnet pakkeløsning internett og tv)
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Dette medfølger ikke, men kan videreføres til ny eier på den til enhver tid gjeldende priser og betingelser hos leverandøren.
Årlig kontingent Veilag er ca. 1.200,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 084 750,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 905 100,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 735,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.961.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Abrahamsrud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0068/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2268

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 19:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.