logo
Fjordvangen

Mårbakken 15

Prisantydning

8 850 000 kr

Omkostninger: 222 592 krTotalpris: 9 072 592 kr
Etasje
2
Byggeår
1946
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
233 m² / 237 m²
Tomteareal
1746.9 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Stor og pen enebolig med vidstrakt fjordutsikt, garasje, stabbur og stor, usjenert hage

Om 17 dager

Individuell visning

Søndag

11. okt.

kl. 12:00 - 14:00
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Nina Bøe

Nesodden
mobil 41576751
telefon 66969404

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Frittliggende og tilbaketrukket eiendom med idyllisk beliggenhet på Fjordvangen. Eiendommen ligger i et svært barnevennlig og rolig boområde innerst i blindvei. Innholdsrik enebolig over to plan med store solrike terrasser mot øst, syd og vest. Hoveddelen av boligen ble oppført i 1985, og i den forbindelse ble opprinnelig tømmerkonstruksjon fra 1946 renovert og fullstendig inkludert i bygningen under en ny takkonstruksjon og ny kledning. Boligen har innredet hybel (ikke omsøkt). Kun 5 minutters gange til populære Fjordvangen badestrand med svaberg og sandstrand, samt gangavstand til skoler og barnehager. Umiddelbar nærhet til flotte turområder langs kyststien og i skogsområder. 

Eiendommen

Mårbakken 15, 1459 NESODDEN 
Gårdsnummer 6, bruksnummer 166, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3023

Områdebeskrivelse

Frittliggende og tilbaketrukket eiendom med idyllisk beliggenhet på Fjordvangen. Eiendommen ligger i et svært barnevennlig og rolig boområde innerst i blindvei. Kun 5 minutters gange til populær badestrand ved Fjordvangen brygge, samt gangavstand til skoler og barnehager. Umiddelbar nærhet til flotte turområder langs Kyststien og i skogsområder. Fjordvangen er kjent for sitt hyggelige miljø. Hellviktangen med hyggelig badestrand og kunstkafè ligger ca. 20 minutters gange unna. Her arrangeres konserter, utstillinger o.l. Dagligvareforretning på Skoklefall, kjøpesenter og kommunehus med bibliotek og kafé på Tangen. Buss til Tangen Brygge som korresponderer med alle båtavganger til Aker brygge og Lysaker. Ca. 40 min. med bil til Oslo.

Veibeskrivelse

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til høyre fra hovedveien ned Fjordvangveien og følg denne nedover. Ta inn Lise Maries vei på høyre hånd og følg denne til krysset Flateby Skogsvei. Ta til venstre her og følg denne nedover. Ta til venstre inn Mårbakken. Eiendommen ligger innerst i veien. Det ligger også en gangsti på eiendommens østre grense. 

Mårbakken er 2-delt og dermed anbefales det ikke å kjøre etter gps, da man kan bli ledet fra feil side av Mårbakken. 

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i området Fjordvangen, Berger, Hellvik og Skoklefall. Gangavstand til barneskole på Berger og videregående skole på Berger/Hellvik. Steinerskole på Skoklefall. Skolebussordning til Alværn ungdomsskole. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Enebolig:
Totalt bruttoareal: 263 kvm
Totalt bruksareal: 237 kvm
Totalt primærrom: 233 kvm

Primærrom:
U. etg: 
Entré/hall/trapp, 2 soverom, vaskerom, bad/wc, badstue tilknyttet bad: 75 kvm
Entré, bad/wc, stue/kjøkken/alkove: 30 kvm

Hoveddel 1.etg.: 
Stue/spiseplass/trapp, kjøkken, gang, hovedsoverom, bad/wc: 73 kvm

Hybel 1.etg.: 
Entré, 2 soverom, stue/kjøkken,bad/vaskerom: 55 kvm (ikke omsøkt)

Sekundærrom:
Hoveddel u.etg.: Bod: 4 kvm

Stabbur:
Totalt bruttoareal: 9 kvm
Totalt bruksareal: 7 kvm
Sekundærrom: Stabbur/uthus

Garasje:
Totalt bruttoareal: 36 kvm
Totalt bruksareal: 33 kvm
Sekundærrom: 2 biloppstillingsplasser

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.03.2020 utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Stor eiet tomt på 1746,9 kvm. som er lett skrånende mot øst. Eiendommen er pent opparbeidet med plenarealer, hekker, trær og rikelig med beplantning. Asfaltert gårdplass og hyggelig sti opp til huset. Eiendommen har mange fine uteplasser med sol fra soloppgang til kl. 20.30 sommerstid. Det går en sti fra oversiden av eiendommen til Lise Mariesvei.

I henhold til gjeldene reguleringsplan er minimum tomtestørrelse 900m². Denne eiendommen er på 1746,6m², og det er 54m² mindre enn kravet på 900m² for å kunne dele eiendommen iht. reguleringsplanen. Ved en eventuell deling av tomten, må det derfor søkes om dispensasjon fra reguleringsplanen. Det anbefales å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser for nærmere opplysninger om begrensningene. Det henvises til Nesodden kommune for ytterligere informasjon.

Det bemerkes at det kan forventes utbygging av tomt mot syd, med gnr./bnr. 6/202, samt noe utvikling av omkringliggende eiendommer (hovedsakelig mot øst). Det antas at eventuelle utbygginger ikke vil påvirke utsikten nevneverdig.

Parkering

Biloppstillingsplasser i egen dobbelgarasje, samt godt med biloppstillingsplasser på egen eiendom. 

Vei, vann og avløp

Vei: 
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

I tillegg har eiendommen privat borevann. Borevannet er fra 1985 med dybde på 102 meter og senkepumpe fra byggeåret. Trykktank ble byttet i 2010. Borevannet deles med naboliggende eiendom med kjennemerke gnr/bnr. 6/96. 

Bebyggelse

Enebolig:
Nyere del av enebolig oppført i 1985. Deler av hus i rundtømmer er fra 1946 og synlig i stuen i opprinnelig del. Bygningen er i henhold til tilstandsrapport oppført i tre med betongsåle/støpy betongdekke og grunnmur i betong/Leca. Yttervegger fra 1. etasje og oppover er oppført i tradisjonelt bindingsverk og rundtømmer utvendig kledd med villmarkspanel fra 1985. Boligen ble sist utvendig malt ca. 2016. Etasjeskiller i tre. Vinduer med isolerglass fra 1985. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med betongtakstein fra 1985. Overbygget inngangsparti til hoveddel i underetasjen med skiferlagt dekke. Det er bygget hybel i boligen som leies ut per d.d. Adkomst er enkelt overbygget med plater.
 
TG 2:
TG 2 er gitt blindkjeller med tanke på erfaringsmessig risikokonstruksjon.
TG 2 er gitt utforede vegger under terreng med tanke på alder og erfaringsmessig risikokonstruksjon.
TG 2 er gitt drenering med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytre fasader med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt vinduer med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytterdør og terrassedører fra byggeåret med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt innvendige dører med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt takkonstruksjon med tanke på downlightskasser i tilbygget del ikke er korrekt forseglet mot dampsperre mot kaldtloft.
Dette er utbedret av eier i etterkant av befaring. Oppl. iht. eier.
TG 2 er gitt taktekking med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt utvendige beslag med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt utvendige trapper med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt terrasser med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt innvendige overflater med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt våtrom med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt VVS med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt luftbehandling med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt badstue med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.

Garasje:
Garasjen er fundamentert med støpte betongpilarer, grunnmur i betong og støpt betonggulv til grunn. Yttervegger er solid oppført i håndlaftet tømmer. Takkonstruksjon av type saltak tekket med torv fra byggeår og toppbord/-beslag fra 2015. 2 automatiske leddheisporter i aluminium og ytterdør i tre. Bygningen har innlagt strøm. Det er lagringsplass på undersiden av garasjen.

Stabbur/Uthus:
Uisolert bygningen fundamentert med trepilarer til fjell og støpte betongpunkter til grunn. Gulvkonstruksjon i tre og yttervegger er solid oppført i håndlaftet tømmer, sist malt ca. 2016. Takkonstruksjon av type saltak tekket med torv fra byggeår og toppbord og beslag fra 2015. Vinduer. Ytterdør i tre.  
 
Garasje og uthus (stabbur)
TG er gitt utifra en helhetsvurdering av bygningen hensyntatt alder, observasjoner og normal forventet levetid. 
Det bemerkes at flere av bygningselementene på bygningene har passert med en 50% av sin levetid og utskiftninger må derfor forventes

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. 
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Boligen er vesentlig på/ombygget i 1985.

Ferdigattest


Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.08.1986. 

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
1. Håndlist innvendig trapp monteres (begge sider)
2. Gjenstående taktekking utføres.
3. Rev. tegninger innsendes av: A: Fasader, B: Plan hovedetasje
4. Manglende inntak friskluft + avtrekk wc/vaskerom og bad monteres.
5. Stigetrinn tak mangler.
6. Tetting (belegg) balkong mangler.
7. Røykvarsler skal være montert.
 
Selger opplyser at alle punkter er utført med unntak av pkt. 3. Reviderte tegninger.
Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det er foretatt endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt:

Stue, sovealkove, kjøkken og bad i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger fra 31.05.85 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Det er satt inn vinduer i u. etasjen etter at brukstillelsen ble gitt. Det er ikke søkt om fasadeendring på dette. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Hybel i 1.etg. er ikke søkt som egen boenhet. Kjøpe overtar ansvaret for kommunale pålegg om tilbakeføring. Konferer med megler for mer informasjon. 
 
Det er bygget terrasser mot nordøst og syd som ikke er byggemeldt og godkjent.

Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 25/2-92. 

Eventuell adgang til utleie

Det er 2 løpende leiekontrakter på henholdsvis hybel 1. etasje, samt del av underetasje. Konferer med megler for ytterligere informasjon. 
Det bemerkes at del av underetasje ikke er lovlig og at hybel i 1.etg. er en del av hovedhuset og er ikke godkjent som egen boenhet i Nesodden Kommune.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen. Det vil ikke bli foretatt radonmåling før overtagelse.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig over to plan med stabbur/uthus og dobbel garasje. Stor og innholdsrik enebolig over to plan med stabbur/uthus og dobbel garasje. Eneboligen ble opprinnelig oppført som fritidsbolig i 1946. I 1985 ble huset bygget nytt som enebolig. Tømmerdelen fra 1946 ble renovert og fullstendig inkludert i bygningskroppen under ny takkonstruksjon og ny kledning. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med blant annet utskiftning av kjøkken i 2008, oppgradering av begge bad i hoveddel i 2010, utskiftning av varmtvannsbereder i 2012 og utskiftning av stedvise gulvflater i nyere tid og i 2014. Noen veggflater er malt i senere tid. To stk. dører i underetasjen i hoveddelen er fra 2017. Bad i hybel i 1. etasje og kjøkken i begge hyblene ble oppgradert i 2017. Terrasser mot syd er fra ca. 2000. Terrassen mot øst ble utvidet i ca. 2000. Vindskier, toppbord og toppbordbeslag ble skiftet i 2015. Boligen fremstår som lys og velholdt. Noe utbedringer og oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes.

Overbygget inngangsparti og stor, flislagt hall med skyvedørsgarderobe. 

Lys og åpen stue med store vindusflater mot fjorden. Utgang til stor nord-østvendt terrasse med glassrekkverk og nydelig fjordutsikt. Terrassen er på ca. 32 kvm. hvorav ca. 11 kvm. er overbygget. Det er også utgang fra stuen til vestvendt terrasseplatting på 21 kvm. hvor man kan nyte ettermiddags- og kvelddsolen. 

Pent og velutstyrt kjøkken med mye skap og benkeplass. Kirsebærfarget kjøkkeninnredning fra 2008 hvorav noen overskap med glass. Heltre benkeplate med kum, flislagt benkeplate rundt platetopp, fliser over benken, samt lys under overskap. Skuffer i sokkel. Kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, mikrobølgeovn og kjøl/frys. To gassbluss med kasse på utsiden. 

Boligens hoveddel har tre romslige soverom, to nede og ett oppe. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe og direkte tilgang til bad. 

Stort smakfullt bad i 1. etasje med direkte tilgang til hovedsoverom. Badet har delikate fliser på gulv og vegger, samt baderomsinnredning med flislagt benkeplate, overliggende servant, lys og innmurt speil. Badekar med dusjvegg, samt vegghengt toalett. Badet er fra ca. 2010, delvis utført i egenregi, med varmekabler fra 1985.

Pent, flislagt bad i underetasjen med baderomsinnredning, servant, speil og lys. Gulvstående toalett og dusjkabinett med steamdusj. 
I tilknytning til badet er det badstue med plassbygde benker og badstueovn fra 1985.
Badet er fra ca. 2010 og arbeider er utført i egenregi.

Praktisk vaskerom fra 1985 i underetasjen med benkeinnredning, utslagsvask, gulvsluk, varmtvannsbereder på 300 liter, skyvedørsgarderobe og opplegg for vaskemaskin. Stoppekran og automatisk vannmåler. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Hybel i 1. etasje:
Hybel med stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og entré.
Kjøkken med glatt høyglans kjøkkeninnredning fra 2017 med hyller og enkelte overskap. Laminat benkeplate og utslagsvask. Det er fliser over benk. Ventilator og integrert oppvaskmaskin.
Følgende hvitevarer medfølger: Komfyr, oppvaskmaskin, kjøl/frys.

Bad med baderomsinnredning, servant, speil og lys. Dusjhjørne med glassvegg og forheng. Lyskant/list i overgang vegg/himling. Vaskemaskin og håndklevarmer medfølger. Badet er fra 2017 og arbeider ble utført av tidligere leietaker. 

Det er utgang til sydvendt terrasse på ca. 11 kvm. 

Boligens underetasje har kombinert stue/kjøkken/alkove, bad/wc og entré.
Kjøkken med hvit, glatt kjøkkeninnredning fra 2017 med hyller og enkelte overskap. Laminat benkeplate med utslagsvask. Oppvaskmaskin, lite kjøleskap og komfyr medfølger.

Bad fra 1990 med baderomsinnredning med servant, speil og lys. Dusjkabinett (2017) og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Det er en sydvendt, overbygget terrasseplatting på ca. 11 kvm utenfor.

Generelt:
Vegger: Vegger med malte flater og malt panel samt stedvis eksponerte tømmervegger. Det er fliser på bad og malte murvegger på vaskerom.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret, men stue og kjøkken i hoveddel ble sist malt i 2020.

Gulv: Gulv med laminat og fliser. Det er fliser på bad og belegg i bod. Original tregulv i hybel, stedvis malt. Laminat på kjøkken i hybel.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret med stedvise nyere overflater. Gulv i stue er fra 2014.
 
Himling: Himlinger med malte takplater og malt trepanel.
Overflatene er hovedsakelig fra 1985.

Annet fast inventar:
- Røykvarsler som er seriekoblet med hybel
- Brannslukningsapparat
- Kabel-TV og internett fra Get
- Fiber fra Telenor tilknyttet hybel
- Utestikk
- Utekran
- Utelys
- Diverse belysning og panelovner
- Stedvise innvendige persienner
- Skyvedørsgarderobe i entré i underetasje
- Skyvedørsgarderobe på ett soverom i 1. etasje, hvorav en dør med speil
- Plassbygget garderobeskap med sjalusifronter på soverom i hybel
- Plassbygget skap med sjalusifronter under trapp i underetasje

Oppvarming

Oppvarming: Elektrisk oppvarming med panelovner. Vedfyring i murt peis med innsats i hybel. Gulvvarme i deler av underetasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sikringsskap:
Sikringsskap for hoveddel med automatsikringer er plassert i bod i underetasjen.
Automatisk måler og hovedsikringer av type skrusikringer.

Sikringsskap i hybel er utstyrt med automatsikringer og automatisk hovedmåler.
Bi-måler er plassert på vegg over skap.

Sikringsskap i underetasjen er utstyrt med automatsikringer og bi-måler for for del av underetasjen.

Innmat sikringsskap av varierende alder og el-anlegg i boligen er hovedsakelig fra 1985.

Det bemerkes at downlights på kjøkken er ettermontert i egenregi. Det ikke er lov for personer uten autorisasjon til å utføre arbeider på elektrisk anlegg. Arbeidene mangler riktig dokumentasjon, samsvarserklæring og garantier.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

22.04.1985 - Dokumentnr: 3864 - Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Gjensidig rett mellom gbnr. 6/95, 6/165 og 6/166. 
Gjelder denne registerenheten med flere 

22.04.1985 - Dokumentnr: 3866 - Best. om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser 
Bestemmelser vedrørende innfrielse av anleggsomkostninger 

12.06.1985 - Dokumentnr: 6206 - Bestemmelse om vannledning
Kommunens betingelser vedtatt. 
Gjelder denne registerenheten med flere 

Servituttene kan fås ved henvendelse til megler. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Fjordvangen med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.05.1979, rev. 03.07.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR51.2032

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5 599,- for inneværende år. Beløpet inkluderer fastavgift avløp, feiing og standard renovasjon. I tillegg kommer avløp som faktureres etter forbruk med kr. 32,50 pr. m3. Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år.

Når boligen er tilknyttet offentlig vann vil det i tillegg komme fastavgift vann på kr 1.430,- + vannmålerleie kr 313,-. I tillegg kommer forbruk på kr 30,- pr. m3.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 39.000,-/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 11.186,-.
Pliktig veiavgift i Fjordvangen vel kr. 1.379,-/år.
Frivillig velavgift kr. 300,-/år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 12.000,-/år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 105 393,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7 579 414,80. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 9.072.592,-.
 
 Kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Om 17 dager

Individuell visning

Søndag

11. okt.

kl. 12:00 - 14:00
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringEnergiattestTakstVedlegg til salgsoppgaveEgenerklæring boligselgerforsikring
Nina Bøe
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Nina Bøe

Telefon
Mobil 41576751
Send epost

Lurer du på noe

Nina svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies