Komplett salgsoppgave

Granhaugan 19

4 990 000 kr
134 m²
3 soverom
Velkommen til Granhaugan 19 - enebolig over ett plan med kjeller, beliggende på en attraktiv tomt i et familievennlig og rolig boligområde.
Velkommen til Granhaugan 19 - enebolig over ett plan med kjeller, beliggende på en attraktiv tomt i et familievennlig og rolig boligområde.
Kart
Del
Jan Vidar Lysbakken
Presenteres av
Jan Vidar Lysbakken
Sjetnemarka
Enebolig med oppgraderingsbehov | Stor hjørnetomt på nesten 1,4 mål | Flott beliggenhet m/lite innsyn og gode solforhold

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  126 092 kr
 • Totalpris
  5 116 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  134 m²
 • Bruksareal
  160 m²
 • Tomteareal
  1 378,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Granhaugan 19 - en stor og attraktivt beliggende eiendom i et familievennlig og rolig boligområde. Fra boligen har man kort vei til blant annet skoler, barnehager, dagligvarebutikker, treningssentre, kjøpesentre, restauranter og cafèer mm. Eiendommen ligger fint til i feltet og har gode solforhold samt lite innsyn. Boligen har en spennende planløsning som fint kan endres dersom man ønsker åpne løsninger, større bad eller flere soverom. Verdt å nevne
 • Enebolig med behov for oppgraderinger
 • Flott hjørnetomt på nesten 1,4 mål med store plenareal og beplantninger
 • Herlig utsyn mot sørøst og gode solforhold på tomten
 • Garasje og biloppstillingsplass
 • Attraktiv og familievennlig beliggenhet med kort vei til skoler og barnehage
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Granhaugan 19, 7081 SJETNEMARKA
  Kommunenummer 5001, gårdsnummer 323, bruksnummer 128, ideell andel 1/1

  Innhold

  Enebolig:
  Totalt bruksareal: 160 kvm.
  Totalt primærrom: 134 kvm.
  Totalt sekundærrom: 26 kvm.
  Første etasje:
  Totalt bruksareal: 83 kvm.
  Totalt primærrom: 83 kvm.: Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue, trapperom og tre soverom.
  Kjelleretasje:
  Totalt bruksareal: 77 kvm.
  Totalt primærrom: 51 kvm.: Gang med trapp, bad, vaskerom og kjellerstue.
  Totalt sekundærrom: 26 kvm.: Fire boder.
  Garasje:
  Totalt bruksareal: 32 kvm.
  Totalt sekundærrom: 32 kvm.: Garasje og bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2022 utført av Takst-Stig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1964. Enebolig oppført over 1 etasje + kjeller. Over grunnmuren som antas og være i betong er det yttervegger i tre som er utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Etasjeskilleren er et trebjelkelag. Taket har saltaksform og er tekket med profilerte metallplater. Vinduer med isolerglass.
  Oppsummering tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten fra Takst-Stig, datert 07.10.2022:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det gjøres oppmerksom på at eldre eternittplater under taktekkingen antas og inneholde asbest noe som må hensyntas ved en eventuell demontering og fjerning av disse.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det registreres sprekk i takrenne ved inngangspartiet og en del småskader på takrennen, taknedløp til venstre for inngang har seget litt ned og er ikke tilkoblet takrennen og det er slitte overflater.
  - Det registreres at kledningen ikke er i luftet utførelse/har begrenset lufting, det er stedvis enkelte kledningsbord med noe råte og det er slitte overflater.
  - Det registreres stedvis noen fuktmerker på kaldloftet (disse var tørre under befaringen) og noe nedheng i plater.
  - Det registreres overflateslitasje og slitte kittfalser og terrassedøren tar litt i karm/terskel.
  - Det registreres slitte overflater og slitt låskasse.
  - Det registreres at mur mellom punktfundamentene er i dårlig forfatning, ifølge tidligere eier er ikke taket over terrassen helt tett, det er slitte overflater, det er skjevheter i terrassen og rekkverket er lavt og godt under dagens krav som er 100 cm.
  - Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er åpninger mellom trappetrinn og i rekkverket som er over 10 cm og trappen er noe provisorisk understøttet med treklosser i front.
  - Det registreres stedvis noe knirk i gulv, det er slitte overflater, det er høye fuktverdier i himling på vaskerommet og det er noe skjevheter i gulv.
  - Det registreres at det er lagt tapet på pipen noe som kan skjule bakenforliggende riss i pipen (eldre teglpiper skal ha alle sider tilgjengelig for inspeksjon). Tilstandsgrad med bakgrunn i dette og alder.
  - Innvendige trapper: Det registreres noe overflateslitasje, det er åpninger i rekkverket som er over 10 cm, det er ikke etablert håndløper på vegg, rekkverket er lavt og godt under 90 cm og det er ikke etablert rekkverk på den ene siden i trappens nedre del.
  - Det registreres dører i kjelleren som har slått seg litt, det er flere dører som tar i karm/terskel og det er noe overflateslitasje.
  - Vaskerom: Det ble ved stikkprøvekontroll med fuktindikator indikert forhøyede fuktverdier på gulv og grunnmur nedre del og i tillegg registreres det saltutslag og maling som slipper.
  - Kjøkkenventilatoren fungerer, men fremstår svært slitt.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Det er kun naturlig avtrekk fra badene og det er ikke ventilering utover åpning av vindu på det største soverommet.
  - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstanken er plassert i rom uten sluk.
  - Grunnmur og fundamenter: Det registreres stedvis noen riss/sprekker.
  - Det er nedsenk i terrenget utenfor den ene boden i kjelleren.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Oppsummering av tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten:
  - Det ble ved stikkprøvebruk med fuktindikator på gulv og grunnmur nedre del i kjelleren indikert forhøyede fuktverdier på gulv og grunnmur nedre del, det er misfarginger/soppdannelse på tapet i kjellerstuen, belegg på gulvet slipper, det er saltutslag på vegg i vaskerommet og det er maling som flasser av på vegger mot grunnen i nedre del. Dette antas skyldes fuktopptrekk fra grunnen og/eller begynnende svikt i utvendig fuktsikring/drenering. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000.
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet fremstår som svært slitt og med bakgrunn i observasjoner i himling under badet i kjelleren antas det og kunne være lekkasjer. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.
  - Det registreres misfarginger i himling i underliggende vaskerom og det ble ved stikkprøvekontroll med piggelektrode registrert 20,7 vektprosent i panelet noe som er forhøyede fuktverdier med stor sjanse for skjulte fuktskader.
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det står vann rundt sluken noe som antas og skyldes tett avløp og badet fremstår svært slitt. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.
  - Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Det registreres at badet er svært slitt og ikke har fungerende membransjikt, i tillegg står det vann på gulvet rundt sluken.
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet fremstår slitt og har ikke membransjikt og fyller følgelig ikke dagens krav til våtrom. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.
  - Det registreres slitte overflater, slitte hengsler, misfarging/varmeskade på belegg bak stekeovn, manglende front ved stekeovn og defekte skuffer/skuffefronter. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det kommer opp vann i sluken på badet i kjelleren ved tapping noe som antas og skyldes tett avløp og det er stedvis rustdannelse på eldre soilrør samt tegn til lekkasjer i skjøter. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000.
  - Boligen har sikringsskap med automatsikringer og strømmåler som er plassert i gang i kjelleren. Ifølge tidligere takstrapport ble det skiftet innmat i sikringsskapet i 2015. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000.
  - Det er etablert røykvarsler i det ene soverommet i 1 etasje, det er brannslukkingsapparat i 1 etasje men indikatorpilen står på rød og det er ikke røykvarsler i kjelleren. Kostnadsestimat: under 10.000.
  - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det ble ved stikkprøvebruk med fuktindikator på gulv og grunnmur nedre del i kjelleren indikert forhøyede fuktverdier på gulv og grunnmur nedre del, det er misfarginger/soppdannelse på tapet nedre del i kjellerstuen, det er stedvis saltutslag på grunnmur nedre del og det er maling som flasser av på grunnmur nedre del. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.
  - Det registreres skjevheter og sprekker i deler av muren. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Elektrisk- og vedfyring.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig innflytningstillatelse ble gitt 18.08.1964.
  Det foreligger byggetillatelse fra kommunen vedrørende oppføring av garasje på eiendommen datert 07.09.1969.
  Det foreligger ikke opprinnelige plantegninger på boligens veranda med overbygg, og det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over verandaens lovlighet. Kjøper overtar alt ansvar, eventuell kostnad og risiko forbundet med dette.
  Dagens plantegninger avviker noe fra opprinnelige plantegninger.
  - Soverom på 16 og 10,5 kvm er opprinnelig byggemeldt som stue. Dette er nå tilbakeført av selger.
  - Hele kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som kjeller, og innredningen av kjellerstue, bad, gang m/trapp og vaskerom er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst en servitutt på eiendommen som antas å ha betydning for kjøpers bruk:
  - Dagboknr. 8896, tinglyst 03.08.1964, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
  Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger meget fint til i Sjetnemarka, på hjørnetomt med fin utsikt og gode solforhold. Nabolaget er trygt og barnevennlig og ligger i veletablerte omgivelser. Tre barnehager ligger like i nærheten, og til den nærmeste tar det bare fem minutter å gå. Sjetne skole har klasser for alle alderstrinn og ligger ca. 600 meter fra boligen.
  Langs Nidelva er det fine muligheter for både tur, fiske og padling, og en pen løype langs elvebredden kan følges helt inn til Trondheim sentrum. Det er ellers kort vei til turområdene i Bymarka, Granåsen og Nedre Leirfoss park, og like på østsiden av elva ligger Strindmarka lett tilgjengelig. I Bymarka finner du oppkjørt løypenett i vinterhalvåret som strekker seg til blant annet Granåsen skisenter. Saupstad skisenter er et fint turområde. Her kan man gå på ski, ake og grille, en plass for hele familien. Lysløypene er også et ypperlig sted for å gå på rulleski om sommeren. Friluftsområdene og marka er for alle som ønsker å benytte seg av tilbudet, syklister, barnefamilier og mosjonister bare for å nevne noen
  Nærmeste dagligvare ligger 6 minutter gange fra boligen. Bussrutene går ofte både i sør- og nordgående retning, og nærmeste bussholdeplass heter Mikkelvegen og ligger rett ved boligen. Nærheten til E6 gir et godt utgangspunkt for pendling og trafikkforholdene er betydelig effektivisert som følge av de store veiutbedringene.

  Adkomst

  Fra sentrum: Følg Elgeseter Gate ut av byen og ta av ved rampen til E6/Oslo. Hold til høyre og følg skilting mot Sjetnemarka. Ta til venstre og inn på Kolstadvegen i lyskrysset, og ta så til høyre i neste lyskryss. I rundkjøringen tar du andre avkjøring inn på Øvre Sjetnhaugan. Ta deretter til venstre inn på Egganvegen, og neste til høyre inn på Granhaugan. Nummer 19 ligger på høyre hånd.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager
  Sjetnemarka familiebarnehage 5 min
  Sjetne barnehage (0-5 år) 7 min
  91 barn, 5 avdelinger 0.6 km
  Vennegjengen familiebarnehage 7 min
  Skoler
  Sjetne skole (1-10 kl.) 7 min
  579 elever, 25 klasser 0.6 km
  Tonstad skole (1-10 kl.) 19 min
  450 elever, 20 klasser 1.7 km
  Okstad skole (1-4 kl.) 20 min
  100 elever, 4 klasser 1.7 km
  Rosten skole (1-10 kl.) 21 min
  406 elever, 16 klasser 1.8 km
  Nidaros Idrettsungdomsskole (8-10 kl.) 10 min
  150 elever, 2 klasser 0.9 km
  Kristen videregående skole - Trøndelag 19 min
  480 elever 1.6 km
  Tiller videregående skole 23 min
  580 elever, 30 klasser 1.9 km
  Dagligvare
  Coop Prix Sjetnemarka 6 min
  Coop Obs City Syd 17 min
  Offentlig transport
  Mikkelvegen 1 min
  Linje 10, 24, 45 0.1 km
  Heimdal stasjon 7 min
  Linje 21, 25, 26 3.6 km
  Trondheim S 17 min
  Linje 21, 25, 26, 71, 72 9 km
  Trondheim Værnes 32 min
  Varer/Tjenester
  City Syd 17 min
  StorM Senter 21 min
  Apotek 1 City Syd 17 min
  Boots Apotek Tiller 22 min
  City Syd Vinmonopol 17 min
  Sport
  Sjetnemarka øvre balløkke 4 min
  Sjetnemarka balløkke 5 min
  Mudo Heimdal 17 min
  3T-Rosten 20 min
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Stor eiet tomt på ca. 1 378,4 opparbeidet med plenareal, diverse beplantninger og trær.

  Parkering

  Det er oppført en garasje i tillegg til biloppstillingsplass på eiendommen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1054u datert 06.09.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen er også berørt av reguleringsplan r20160001 hvor det er igangsatt boligblokkbebyggelse.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 3 825,- for termin 3 av 4 i 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
  Eiendomsskatt kommer i tillegg.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.000,-.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 939 691,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var Formuesverdien for 2020 kr 3 382 888,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr 172,-.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.116.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kaplak Marin Bygg AS

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,7% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.400,-
  Visninger: kr 1.875,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 68-0152/22
  Krogsveen avd. Trondheim AS
  NO 918 119 930 MVA
  Oppdragets KR-kode KR68.22152

  Dato

  Sist oppdatert: 03. november 2022 kl. 13:12

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.