Komplett salgsoppgave

Nosaveien 273

1 500 000 kr
36 m²
1 soverom
Velkommen til Nosaveien 273!
Velkommen til Nosaveien 273!
Charlotte Lunde
Presenteres av
Charlotte Lunde
Lyseren/Ytre Enebakk
Attraktivt beliggende hytte med utsikt mot idylliske Lyseren - Båtplass - Parkeringsplass

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  1 500 000 kr
 • Omkostninger
  38 842 kr
 • Totalpris
  1 538 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  36 m²
 • Bruksareal
  36 m²
 • Tomteareal
  1 015 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende hytte ved idylliske Lyseren. Hytta ligger flott til på en usjenert naturtomt på en liten høyde i terrenget. Flott utsikt og lite innsyn. Stille og rolige omgivelser hvor man klarer å slappe helt av etter hektiske ukedager. Solrik uteplass med sol fra morgen til kveld. Umiddelbar nærhet til Lyseren med badeplasser, koselige båtturer og fiskemuligheter. Flotte ski- og skøytemuligheter på vinterstid samt isfiske.
Kort fortalt:
- Parkeringsplass på egen tomt
- Egen båtplass samt båt og 5hk motor medfølger
- Bad fra 2019
- Borrevann fra 2020
- Peisovn
- Taktekking fra 2019
- Utebod
- Kort vei fra Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nosaveien 273, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 83, bruksnummer 12

Innhold

Totalt bruksareal: 36 kvm
Totalt primærrom: 36 kvm
Primærrom, 36 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom
Fritstående utebod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.02.2022 utført av Anticimex AS v/ Øystein Solberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur-, betong -og trekonstruksjoner. Grunnmur av betong/mur. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med
liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takshingel. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som er gitt TG2 og TG3:
Takstmann kommenterer deler av bad, kjøkken, overflater, ventilasjon og diffusjonssperre, krypkjeller, vannrør, elektrisk anlegg, kledning, gesimsløsninger, fuktsikring av grunnmur ogbortledning som er gitt TG2. Registret bom i enkelte gulvfliser og Lokalfall i dusjsone er mindre enn hva som er anbefalt. Noe slitt kjøkkeninnredning. Himling og gulv grunnet slitasje og sprekk mellom skjøter på panel. Deler av krypekjelleren er ikke tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser. Liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Varmtvannsbereder pga. alder og tilstand. Fordelerstammer for rør-i-rør er plassert uten mulighet for sikker avrenning til sluk. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll da det kun foreligger samsvarserklæring på deler av det elektrisk anlegget. Noen panelbord bærer preg av slitasje og alder. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Det er bratt skråning inn mot huset og avlastningsgrøft er ikke etablert.
Takstmann har gitt følgende TG3:
Overflater vegger/undertak: Det ble registrert litt råteskade rundt pipe. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000,- - kr 50.000,-.
Skorsteiner inne i boligen: Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000 - kr 50.000,-.
Takstmann kommenterer også følgende:
Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav. Tiltak anbefales.
Frittstående bod bærer preg av slitasje. Tiltak anbefales.
For utfyllende informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.
Selger kommenterer følgende:
- Hytta er i nærliggende skog, så mus er vanskelig å unngå når høst kommer. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet.
- 2 vinduer med dårlig tettelist. Noe fukt har kommet mellom dobbelt lag med glass.
- Forbrennings toalett subber litt når den åpnes og lukkes.

Moderniseringer og påkostninger

2019-2020:
- Nytt elektrisk anlegg
2020:
- Ny varmepumpe
- Malt hytte
- Ny peisovn
2019:
- Nytt bad
- Ny taktekking
2018:
- Nytt sikrningsskap

Standard

Sjarmerende hytte med solrik beliggenhet og flott utsikt mot Lyseren.
Inneholder:
Entré: Plass til oppheng av yttertøy. Sikringsskap plassert i entré.
Stue: Romslig med plass til sofagruppe samt spisebord. Peisovn for oppvarming. Downlights i tak. Utsikt mot Lyseren. Varmepumpe fra 2020.
Kjøkken: Innredning med glatte fronter. Laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter under overskap. Frittstående stekeovn med kokeplater. Hvitevarer medfølger.
Bad: Pent flislagt bad fra 2019 med gulvvarme og downlights. Servant i skapinnredning og vegghengt speilskap med belysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Gulvstående sunwind forbrenningstoalett fra 2019.
Soverom: God plass til dobbeltseng
Overflater:
Himling: Malt panel og malte flater i alle rom.
Vegger: Fliser på bad og malt panel og malte flater i øvrige rom.
Gulv: Fliser på bad og 3-stavs parkett i øvrige rom.

Løsøre og tilbehør

Medfølger:
- 13 fot Pioner med Yamaha motor, 5HK
- Hageredskaper i bod

Oppvarming

Oppvarmet med elektrisitet kombinert med peisovn og luft-luft varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Eiendommen har imidlertid vært brukt til fritidsformål trolig siden 1955.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Det er tinglyst en servitutt på eiendommen. Dagboknr 2000, tinglyst 13.07.200, Bestemmelse om adkomstrett - Bestemmelse om båt/byggeplass. Eiendommen disponerer en båtplass på fellesbrygge.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Selger er i familie (tremenning) med megler som forestår salget av eiendommen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet ved populære og idylliske Lyseren, en kort kjøretur fra Oslo. Hytta ligger flott til på en usjenert naturtomt på en liten høyde i terrenget, noe som bidrar til flott utsikt og lite innsyn. Solrik uteplass med sol fra morgen til kveld. Stille og rolige omgivelser der man virkelig klarer å finne ro og slappe av etter hektiske ukedager. Kjenslitjernet i umiddelbar nærhet.
Med nærhet til vannet, badeplasser, egen båtplass, jakt/fiske, skiturer, gode skøytemuligheter m.m. så er dette en hytte som vil kunne bidra til gode opplevelser og aktiviteter sommer som vinter.
Våg senteret med diverse service tilbud, apotek, postkontor, frisør, vinmonopol, matbutikk mm, en kort kjøretur unna.
Østmarka golfklubb med 18 hull, ca. 10 minutter med bil fra hytta.

Adkomst

Fra Oslo: RV 120 gjennom Våglia, forbi senteret til veien deler seg ved rundkjøring. Ta til venstre mot Lillestrøm. Følg veien ca. 1 km. til skilt til Knurrestad - Nosaveien tar av til høyre. Følg den asfalterte veien ca. 3 km til vannet og småbåthavn, veien deler seg. Hold til venstre langs vannet. Hytte vil ligge på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet naturtomt på 1.015 kvm. Hytta ligger høyt i terrenget med utsikt mot Lyseren og flott natur. På tomten vokser det blåbær. Adkomst via bilvei helt frem til eiendommen. Tinglyst båtplass på fastland.

Parkering

Hytta disponerer en parkeringsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen har privat brønn som vannkilde. Borrevann fra 2020. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til landbruks-, natur- og friluftsområde LNF) i henhold til reguleringsplan "Kommuneplanens arealdel 2015-2027", datert 07.09.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter/hytterenovasjon er kr 2.762,- for inneværende år. Hytterenovasjonstilbudet omfatter felles containere for alt avfall.
Nåværende eier har ikke oversikt over strømkostnader da hytta ikke er blitt brukt på en god stund.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.654,- hos Sparebank 1 Øst.
Årlig veiavgift på kr 800,- som dekker snømåking/strøing om vinteren.
Eier har streamet med egen internett ruter fra ICE. Det er lagt opp fiber som er mulig å koble seg på ved stien opp til hytta.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 172.974,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 1.538.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.900,- for hytter.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dennis Styve Brustad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 40.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-.
Oppgjør: kr 5.550,-.
Markedspakke: kr 19.900,-.
Visninger: kr 2.000,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0021/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2221

Dato

Sist oppdatert: 23. april 2022 kl. 18:53

Dokumenter

Egenerklæringsskjema
PDF 306 KB
Energiattest
PDF 682 KB
Oversiktskart
PDF 648 KB
Eiendomskart
PDF 207 KB
Tilstandsrapport
PDF 517 KB
If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.