Komplett salgsoppgave

Jernbaneveien 37

5 450 000 kr
77 m²
2 soverom
Det er hyggelig utsikt ut over sameiets tomt.
Det er hyggelig utsikt ut over sameiets tomt.
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
Stabekk
Attraktiv og lys 3-roms leilighet med meget god intern beliggenhet!|Vestvendt balkong|Garasjeplass|Peis|Heis|Solrikt|55+

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 373 kr
 • Omkostninger
  137 652 kr
 • Totalpris
  5 590 025 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 642 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jernbaneveien 37, hvor vi har gleden av å vise en pen og romslig 3-roms seniorleilighet for deg over 55 år med herlig beliggenhet på Stabekk! Her bor du med gangavstand til Stabekk sentrum med en rekke forskjellige servicetilbud, samt tog og buss.
Leiligheten fremstår meget lys og luftig hvor det er lett å trives! Den gode planløsningen består av en flott entré med plass til yttertøy, bad, romslig stue med åpen kjøkkenløsning og 2 gode soverom hvorav hovedsoverommet har eget omkledningsrom. Fra stuen har du utgang til en herlig vestvendt overbygget balkong på ca. 10,5 kvm med nydelig ettermiddags-/kveldsol. Det medfølger bod i garasjeanlegg, hvor du også har parkeringsplass. Det er enkel adkomst til leiligheten via heis.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernbaneveien 37, 1369 STABEKK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 14, bruksnummer 1089, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
Leilighet 81 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 77 kvm: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 4 kvm: Garderobe.
I tillegg disponerer boligen:
- Vestvendt overbygget balkong på ca. 10,5 kvm.
- Biloppstillingsplass.
- Bod på ca. 4 kvm i felles garasjekjeller.
- Bod på terrassen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 16.05.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygning generelt:
- Boligblokk over 6 plan fra 1995.
- Bygningen har støpt gulv mot grunn.
- Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner.
- Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med panel. Valmtak tekket med takstein/ takplater (taket er ikke besiktiget).
- Dører og vinduer fra byggeår. Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass.
- Skorsteinen er fra byggeår. Det er en elementpipe. Peisovn i stue.
- Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Stoppekran, varmtvannsbereder på 115 liter og brannslange plassert i kjøleskap. Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Tilluftsventiler i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannslange under oppvaskkum på kjøkken.
- Utgang fra stue til vestvendt overbygget balkong på ca 10,5 m² med bod på ca 1,5 m². Gulvflate belagt med fliser. Rekkverk av metall. Rekkverkshøyde er målt til 0,90 meter. Utebelysning og stikkontakt på vegg.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på bygningsdeler som har fått TG2 og TG3:
TG2:
- Bad: fallforhold, membran, overflater gulv og slukets plassering. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
- Varmtvannsbereder.
- Overflater gulv.
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen.
- Elektrisk anlegg.
- Rekkverk på balkong. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.
TG3:
- Det er ikke røykvarsler iht. forskrift i boligen.
TGUI:
- Stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten fremstår meget lys og luftig hvor det er lett å trives! Den gode planløsningen består av en flott entré med plass til yttertøy, bad, romslig stue med åpen kjøkkenløsning og 2 gode soverom hvorav hovedsoverommet har eget omkledningsrom. Fra stuen har du utgang til en herlig vestvendt overbygget balkong på ca. 10,5 kvm med nydelig ettermiddags-/kveldsol. Det medfølger bod i garasjeanlegg, hvor du også har parkeringsplass. Det er enkel adkomst til leiligheten via heis.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, benkeplater i tre, nedsenket oppvaskkum, flislagt flate mellom benkeplate og overskap og overbelysning og stikkontakter over benk. Ellers er kjøkkenet innredet med frittstående hvitevarer. Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, komfyr og ventilator i overskap.
Bad:
Flislagt bad med varme i gulv. Badet er innredet med vegghengt servantskap og høyskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speilskap, overbelysning og stikkontakt over servant, gulvstående toalett og dusjhjørne med glassdører. Badet har opplegg for vaskemaskin.
Innvendige overflater:
- Gulv: Gulvflater belagt med tre-stavs parkett og laminat.
- Vegger: Vegger i malte flater.
- Himling: Himlinger i malte flater.
* Alle tak og vegger er nymalt i mai 2022.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Medfølger salget:
- Vaskemaskin på bad.
- Liten fryser i bod.
- Kombiskap kjøkken (ikke integrert)

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 19920, tinglyst 01.08.1995, type heftelse: Pantsettelseserklæring. Panthaver: SAMEIET.
Sameiet forbeholder seg panterett i den enkelte seksjon for et beløp kr. 20.000,- til sikkerhet for seksjonens andel av sameiets fellesutgifter. Denne panterett skal ha prioritet etter 1. gangs tinglyste kjøpesum. Sameiet kan senere vike prioritet, dog slik at denne ligger innenfor 90% av seksjonens verdi.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
- Dagboknr 17265, tinglyst 06.07.1995, type heftelse: Rettighetshaver: Knr:3024 Gnr:14 Bnr:140
Gnr. 14, bnr. 140 har rett til å ha adkomst, garasjeanlegg og sine vann- og avløpsledninger under gnr. 14, bnr. 1089 samt rett til reparasjon om omlegging av ledningene.
Gnr. 14, bnr. 1089 og gnr. 14, bnr. 140 har felles ledninger over gnr. 14, bnr. 1089 og frem til off. ledningsanlegg i Jernbaneveien. Kostnader for reparasjon og omlegging av fellesledningene skal fordeles mellom eiendommene etter nevnerne i sameiebrøkene for eiendommen.
- Dagboknr 23819 , tinglyst 08.09.1995, type heftelse: Erklæring/avtale
Bnr. 14 bnr. 1091 har rett til å ha adkomst, garasjeanlegg og sine vann og avløpsledninger under gnr. 14, bnr. 1089 samt rett til reparasjon og omlegging av ledningene.
Gnr. 14, bnr. 1089 og bnr. 14, bnr. 1091 har felles ledninger over gnr. 14, bnr. 1089 og frem til off. ledningsanlegg i Jernbaneveien. Kostnader for reparasjon og om legging av fellesledningene skal fordeles mellom eiendommene etter nevnerne i sameiebrøkene for eiendommene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leilighetene er spesielt beregnet på aldersgruppen over 55 år.
Leietaker må godkjennes av styret. Godkjennelse skal foreligge før erverv eller utleie finner sted. Godkjennelse kan bare nektes når det foreligger saklig grunn til det.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i et rolig og veletablert boligområde på nedre Stabekk.
Leiligheten ligger svært sentralt til og det er kun få minutters gange til Stabekk sentrum med flere hyggelige spisesteder og kaféer. I tillegg kan man her finne et rikt utvalg av butikker som kan tilfredsstille de fleste. Nærmeste dagligvareforretning Kiwi ligger innen kort gangavstand fra leiligheten. Det er også kort vei til både Bekkestua sentrum, kjøpesenteret CC Vest samt Fornebulandet.
Et meget godt utvalg av offentlig kommunikasjon via buss og tog på Stabekk. Nærmeste bussholdeplass er Stabekk stasjon bare en kort gåtur unna. Herfra går det buss i retning Bekkestua (knutepunkt med overgang til de fleste ruter i Bærum), samt i retning Oslo via Lysaker. På Stabekk togstasjon går det lokaltog retning i Oslo og Drammen, samt flytog til Gardermoen.
Nærområdet byr på mange tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er gangavstand til Strand og Sarbuvollen med sjø- og bryggeliv. Videre har man Kyststien og tilliggende flotte grøntområder på Oksenøya og Fornebulandet. For Golfentusiaster ligger Ballerud golfbane kun en få minutters kjøretur fra leiligheten. Til Haga golfklubb er det ca. 10 min. På Stabekk er det treningssenter samt på Bekkestua finnes flere treningssentre samt Nadderudhallen svømmehall. Stabekkbanen og Frembanen ligger i kort avstand fra boligen. Ellers finner man tennisbaner, skisentre, fotball- og skøytebaner med mer i området. Stabekk og Jar seniorsenter ligger like i nærheten og tilbyr blant annet middag, trening, kurs og foredrag. Galleri på Skallum og kulturhuset Stabekk finner man også i nærområdet.
Leiligheten er en del av et veldrevet sameie for aldersgruppen over 55 år. Sameiet har 2 hybler som kan leies av besøkende og eget forsamlingslokale til møter, fester etc.
Eiendommen ligger vis a vis Stabekktunet bo og behandling med egen kafe for diverse måltider, som er åpen for alle. På Stabekktunet har de også tilstelninger som eksempelvis konserter, utstillinger, foredrag og andre aktiviteter som beboere kan delta på.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Stabekktunet (1-5 år)
- Det røde huset bhg og familiebhg
- Aktivitetsbarnehagen (3-5 år)
Barneskoler:
- Lysaker skole
- Stabekk skole
- Stiftelsen Bærum Montessoriskole
Ungdomskoler:
- Ringstabekk skole
- Ramstad skole
Videregående skoler:
- Stabekk videregående skole
- Oslo International School
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1072.66 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og opparbeidet med noe grøntarealer og beplantning.

Parkering

En biloppstillingsplass merket nr 13 i felles garasjekjeller. Det er ladepunkt i garasjeanlegg som det kan strekkes ledning fra.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (1 073 kvm) i henhold til reguleringsplan Nedre Stabekk med planID: 1988006 med ikrafttredelse 25.09.1991.
Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med plannummer 201601 ligger eiendommen innenfor nåværende boligbebyggelse (1 073 kvm) og område for miljø, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur (1 073 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangssatt.
Bebyggelsesplaner:
Bebyggelsesplan Nedre Stabekk med plannummer 1993040 er endelig vedtatt, med ikrafttredelse 18.05.1994.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.642,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmestertjenester.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer årlig beløp i 2021 kr. 17.271,- for strøm og nettleie samlet. For jan - mars 2022 var beløpet kr 6.330,-
Ved innflytting skal det betales kr. 2.000,- til sameiet for vedlikeholdsutgift ved innflytting.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 216 229,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 378 424,-)
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.641.274,-
Av dette beløpet utgjør kr 2 373,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Langmoen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Stabekk-tunet Seniorleiligheter, med sameiebrøk 82/3510.
Sameiet består av 39 seksjoner, hvorav det er 35 boligseksjoner, 1 fellesstue, 2 hybler og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er Solito Forvaltning AS.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Katt- og/eller hundehold er ikke ønskelig.
Styreleder opplyser at dersom man er svært tett på aldersgrensen og har en familietilknytning til en annen i Sameiet, kan unntak vurderes. Men at de praktiserer dette strengt. Dette grunnet alderskravet i sameiet.
Vedlikehold i sameiet i 2020:
- Utskiftning av terrasseduker samt noen markiser.
- Sluttføring av installasjon av elbilsystem.
Vedlikehold i sameiet i 2021:
- Ny belysning og nye nødlys i garasjen.
- Utskiftning av frostfri-systemet som styrer varmekabler utenfor garasje og hovedinngang.
- Reparasjon av kjøreport etter påkjørsel.
- Organisere vask av garasjegulv.
Iht. vedtektene:
- Sameiets navn er Sameiet Stabekktunet Seniorleiligheter. Sameiet består av 38 boligseksjoner og en samleseksjon garasje av eiendommen gnr. 14, bnr. 1089 i Bærum i h.t. Begjæring om oppdeling i
eierseksjoner, tinglyst 1. august 1995. Sameiet disponerer videre andel av utvendig fellesareal med bnr. 1094. Eierbrøkene er fastsatt på bakgrunn av bruksenhetenes areal. Sameiets formål er å ivareta
sameiernes fellesinteresser gjennom drift og vedlikehold av fellesarealer og fellesanliggender for sameiets eiendommer. Seksjonene er beregnet på aldersgruppen over 55 år. Dispensasjon kan vurderes.
- Den enkelte sameier har en særlig vedlikeholdsplikt når det gjelder våtrom og våtromsinstallasjoner. Vedlikeholdet skal generelt utføres på en fagmessig god og forsvarlig måte slik at lekkasjeskader unngås. Den enkelte sameier har således plikt til fagmessig installasjon og vedlikehold av tilkoblinger til rørnettet for maskiner som benytter vann, samt plikt til å vedlikeholde gulv med fuktsperre, sluk og rør frem til sluk. Den enkelte sameier har videre en særskilt plikt til å sørge for at alle elektriske installasjoner innen bruksenhetene er i forskriftsmessig stand til enhver tid og at arbeid som krever autorisasjon blir utført av autorisert personell. Den enkelte sameier har videre plikt til å sørge for at forskriftsmessig varslings- og slukkeutstyr for brann til enhver tid er til stede i bruksenheten, og at dette vedlikeholdes slik at det til enhver tid er i forskriftsmessig stand.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0098/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.2298

Dato

Sist oppdatert: 25. mai 2022 kl. 12:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.