logo
Bødalen

Bergliveien 48

Prisantydning

4 500 000 kr

Omkostninger: 113 842 krTotalpris: 4 613 842 kr
Byggeår
1959
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
139 m² / 143 m²
Tomteareal
506.3 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Flott enebolig beliggende rolig og usjenert til - Kjellerstue- 3 soverom

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder - Eiendomsmegler

Tom Christopher Sand

Røyken
mobil 97653845
telefon 31287083

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Bergliveien 48!
Familiebolig beliggende i Bødalen i et rolig og barnevennlig boligområde. Bolig over tre plan med en god standard og 3 soverom. Det har blitt gjort flere oppgraderinger senere år. Hele kjelleren ble pusset opp i 2018 og det ble lagt nye gulv i 2.etasje. Nærhet til Slemmestad med et midlertidig kjøpesenter, nye Rortunet er under oppføring og skal åpne høsten 2021. Kort vei til marka med flott ski- og turterreng.

- Nytt pent bad og vaskerom i kjelleren
- Flere vinduer ble byttet i 2019
- Nye gulv i 2.etg i 2017
- 2 terrasser, begge delvis overbygget
- 3 sovrom og kjellerstue
- Nytt yttertak i 2007

Inneholder:
Kjeller:Entre/vaskerom, bad/wc, trapperom/kontor, bod og kjellerstue
1.etg: Vindfang, gang, kjøkken og stue/spisestue
2.etg: Gang, bad og 3 soverom

Eiendommen

Bergliveien 48, 3472 BØDALEN 
Gårdsnummer 237, bruksnummer 156, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3025

Områdebeskrivelse

Beliggende rolig og meget barnevennlig i koselige omgivelser. Nærhet til Slemmestad med et midlertidig kjøpesenter, nye Rortunet er under oppføring og skal åpne høsten 2021. Dette vil bli et stort flott senter. Slemmestad sentrum skal også bygges ut i årene som kommer. Gang- og sykkelsti helt til Slemmestad. 5 min kjøring til fjorden med aktivt bade- og båtliv. Kort vei til marka med flott ski- og turterreng. Idrettsmiljø i Bødalen IL og Slemmestad IL. Få min gange til bussholdeplass med ekspressforbindelse retning Oslo og Drammen. Togstasjon i Heggedal med forbindelse inn til Oslo. Hurtigbåt fra Slemmestad sentrum til Aker Brygge.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: Følg Slemmestadveien til Slemmestad. Passer byggeplassen for nye Rortunet handlesenter og fortsett rett frem retning Bødalen. Følg veien ca 2 km og ta så Bøveien inn til høyre, følg denne og ta deretter Kvernveien inn til høyre. Følg denne veien rett frem, boligen ligger på høyre siden av veien. 

Barnehager og skoler

Kort vei til nye Sydskogen barnskole. Slemmestad ungdomskole. Flere barnehager i kort avstand fra eiendommen. 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/barnehager. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 160 kvm
Totalt bruksareal: 143 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm

Primærrom:
Kjeller/u.etgEntre/vaskerom, bad/wc, trapperom/kontor og kjellerstue: 44 kvm

1.etg: Vindfang, gang, kjøkken og stue/spisestue: 60 kvm

2.etg: Gang, bad og 3 soverom: 35 kvm

Sekundærrom:
Kjeller: Bod: 4 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2020 utført av Rune Mannsåker fra Norsk takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 506,3 kvm. Eiendommen er opparbeidet med gressplen terrasser, belgningsstein på nedsiden av huset og diverse busker og trær. Det er gruset adkomst. 

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat velvei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betongdekke og grunnmur i betong og leca. Ytterveggene består av bindingsverk med liggende trepanel. De fleste vinduene har isolerglass. Saltakkonstruksjon i tre med taktekking i Dekra stålpanner. Etasjeskiller i trebjelkelag og antatt isolert med sydde matter.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.

TG2 gir uttrykk for at 2/3 av bygningsdelene normale levetid er oversteget. Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Grunnmur, drenering, yttervegger, eldre vinduer, ytterdører, innvendige dører i 1. og 2.etg, undertakkonstruksjon, etasjeskiller, badet i 2.etg grunnet alder

TG3 gir uttrykk for at bygningsdelene normale levetid er oversteget:
Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3.

Selger opplyser i egenerklæringen at hele kjelleren ble pusset opp i 2018. Det har vært full overhaling av sikringsskapet og blitt installert el-bil lader i 2019. Det har også blitt installert radonbrønn i kjelleren. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.08.1959. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke kjelleren da den var opprinnelig innredet med matbod, brenselbod, vaskerom og tørkerom.
Selger opplyser at kjelleren har blitt pusset opp og innredet med entre/vaskerom, bad/wc, trapperom/kontor og kjellerstue. Dette har ikke blitt omsøkt og godkjent med kommunen.
Overbygd terrasse og pergola i hagen er ikke byggemeldt og godkjent av Asker kommune. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 30 Bq/m3 i kjellerstuen og 20 Bq/m3 i kjøkkenet som er innenfor angitt grenseverdi. 

Standard

Lys og pen enebolig med god standard. Underetasje/kjeller ble pusset opp i 2018 med nytt meget pent bad/vaskerom og flott kjellerstue. Det er gjort flere oppgraderinger senere år, hele kjelleren har blitt pusset opp og de fleste vinduer har blitt byttet ut. Kjøkkenet har en hvit innredning med benkeplater og kummer i betong, og integrert kjøleskuffer og oppvaskmaskin. I 2017 ble 2.etg overflate oppusset og det ble lagt nye gulv. 
Det ble i 2007 byttet yttertak, takrenner og nedløp på huset. 
Mange vinduer ble byttet i 2019 med unntak av kjellerstuevindu og gang fra 2014, 2 vinduer i 2.etg som er fra 1998, baderomsvindu fra 1978 og skyvedør i stue fra 1988.
Flott delvis overbygd terrasse utenfor stuen samt en koselig pergola i hagen. 
Selger har også montert radonbrønn og vifte i kjeller og det er målt verdier godt under minstegrensen. 
Terrassen utenfor stuen er ny i 2015 med membran til terrasse under. Der er det også en nyere sportsbod. 
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Murt teglsteinspipe med peisovn i kjøkken og stue.
Det er elektrisk gulvarme på badet i 2.etg og i alle rommene i kjelleren unntatt bod. Varmepumpe i kjøkken/stue ellers elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er en nedgravd tank på tomten. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F3

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3025/237/156:
14.09.2020 - Dokumentnr: 3018666 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


04.01.1958 - Dokumentnr: 400042 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:3025 Gnr:237 Bnr:70 


07.02.2001 - Dokumentnr: 2241 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:3025 Gnr:237 Bnr:947 


01.01.2020 - Dokumentnr: 1360833 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0627 Gnr:37 Bnr:156 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til 5 kvm gang og sykkelvei, 498 kvm boliger og 3 kvm annen veigrunn i henhold til reguleringsplan Bødalen gnr 37 bnr 104 vedtatt 03.02.1986. Videre er eiendommen avsatt til nåværende boligbebyggelse i henhold til kommuneplan 2015-2027 vedtatt 01.10.2015. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Utelys i form av løse lyslenker, terrassevarmer, sort lite skap på barnerom 1 og skap og kommode på barnerom 2 følger ikke boligen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 56.250
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR16.2086

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter var for 2019 kr 11 977,- I dette inngår gebyr for vann, avløp, standard renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 19.000,- kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.392,-.
Veiavgift er kr 3.000,- pr. år. I dette inngår det brøyting av velveier. Selger har også hatt en egen avtale med de som brøyter om å kjøre helt opp veien til boligen og det har de betalt mellom kr 3.000-5.000,- avhengig av snømengde.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av internett og har avgift på 
kr 679,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.500,- pr. år. 
Eiendommen har vannmåler. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 887.906,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3.196.460,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 56.250
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestTakst
Tom Christopher Sand
Daglig leder - Eiendomsmegler

Tom Christopher Sand

Telefon
Mobil 97653845
Send epost

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies