Solgt: 1 120 000 kr

Skoggata 2

1 050 000 kr
64 m²
2 soverom
Skoggata 2 formidles av Krogsveen.
Stuen rommer uten trengsel både en sofagruppe og et spisebord.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Sentrum
Skjermet 3-roms med balkong, midt i byen. Kjøkken og bad fra 2006. Supersentralt, bussholdeplass like om hjørnet.
 • Prisantydning
  1 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 146 961 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 268 093 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  10 267 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms hjørneleilighet med skjermet plassering, midt i byen
 • Østvendt balkong med tidlig morgensol sommerstid
 • Arealeffektiv og praktisk romløsning med 2 soverom
 • Kjøkken og flislagt bad fra 2006
 • Parkettgulv med oppgraderingsbehov
 • Bod på ca. 5 kvm. disponeres i felles kjeller
 • Svært sentrale omgivelser, gågaten rett utenfor
 • Få meters gange til kjøpesenter
 • Bussholdeplass like utenfor gården
 • Kort vei til Nesparken og turområder rundt byen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skoggata 2, 1530 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1825, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Torvterrassen Moss Borettslag, organisasjonsnummer 990658854

Innhold

Totalt bruttoareal: 70 kvm.
Totalt bruksareal: 64 kvm.
Totalt primærrom: 64 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med
utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater samt stående kledning. Takkonstruksjonen er utført saltaksform
samt tilnærmet flat del utvendig tekket med metallplater og papp/membran(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse
40dB. Tofløyet balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2006.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Selger opplyser om feil på gulvvarme, er å regne som defekt. TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
Det er overflatefuktskader på deler av parketten i stua. Elektriker har oppdaget feil i varmekablene på badet.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er i følge boligsalgsrapport gjennomgående i god stand og hovedsakelig gitt tilstandsgradene 0 og 1, med unntak av blant annet parkettgulvet som i stor grad har preg av alder og slitasje.
Romløsningen bærer preg av at leiligheten ligger i byggets vinkel, hvilket blant annet gir fordelen av en ekstra stor entré/gang sammenliknet med andre leiligheter av tilsvarende størrelse. Stuen og kjøkkenet er samlet i en åpen sosial sone som uten trengsel rommer både en sofagruppe og et spisebord. Stuen er også tilknyttet leilighetens balkong som måler cirka to kvadratmeter, er østvendt mot skjermede omgivelser i gårdsrommet.
Kjøkkenet ble i 2006 oppgradert med ny innredning som i dag bærer preg av forsiktig bruk gjennom årene. Innredningen er i god stand og består av et antall skuffer og skap med oppbevaringsmuligheter for det grunnleggende til daglig bruk. Varmtvannsbereder på 116 liter fra samme år er plassert i hjørneskap.
Boligsalgsrapport bemerker at kjøkkenets vannrør ikke er plugget mot varerør, hvilket innebærer at eventuelt lekkasjevann kan forårsake følgeskader. Rapporten bemerker også at gulvet under kjøleskapet har gammel vannskade.
Badet ble i likhet med kjøkkenet sist pusset opp i 2006 og er utført med hvite fliser på både gulv og vegger, samt innfelt belysning i himlingen. Badet er for øvrig enkelt utstyrt med blant annet servantskap, gulvklosett og åpent dusjhjørne med skinne til montering av eventuelt forheng.
Boligsalgsrapport bemerker stedvise funn av riss/sprekker i badets gulvfliser samt at utførelse av slukmansjett og membran er uoversiktlig, hvilket innebærer at løsningen ikke kan verifiseres som lekkasjesikker. Eier opplyser at det i forbindelse med kontroll er avdekket defekt i badets varmekabler.
Soverommene er i likhet med badet tilgjengelig fra leilighetens romslige gang og oppleves som noe distansert fra den sosiale sonen. Ett soverom benyttes i dag til hjemmekontor, men er størrelsesmessig velfungerende også som barne- eller gjesterom. Hovedsoverommet er tilknyttet eget omkledningsrom som på originale bygningstegninger fremkommer som leilighetens innvendige bod. Bruksendring til dagens garderobeformål er ikke søkt om eller godkjent.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig 3-stavs parkett - hvitmalt i entré/gang.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Malte plater med downlights på bad, for øvrig glatte malte flater.
Kjøkken: Sortmalt skapinnredning med profilerte fronter. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Varmtvannsbereder på 116 liter i hjørneskap.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil og overbelysning. Åpent dusjhjørne med hånddusj og skinne til forheng. Veggmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.02.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten gjelder bruksendring og ombygging av kontorer til boliger i 3. og 4. etasje.
Bygget er fra 1985, men er senere ombygget i 2006/2007.
Rom benyttet som omkledningsrom er i henhold til opprinnelig tegninger bod. Innredning av rommet er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin medfølger. Om ønskelig kan også sofa og bord i stue medfølge.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skoggata 2 er svært sentralt beliggende i Moss sentrum. Fra leiligheten er det reell gangavstand til alle tilbud og fasiliteter som finnes i sentrum. Allerede like utenfor gården starter gågaten, byens hovedåre med en rekke forretninger og spisesteder langs sidene. Få meter nedenfor ligger i tillegg byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger. Byen har for øvrig også et godt tilbud av spise- og serveringssteder, hvorav flere i tillegg til bibliotek og kino finnes i Møllebyen - få hundre meter unna.
Selv om leiligheten ligger midt i byen, er det likevel kort vei til flotte friområder både på Jeløy og i Mossemarka. Sistnevnte kan du ta deg frem til på gangveier allerede fra Nesparken, der det er mulighet for strandliv og grilling sommerstid.
På Jeløy kan du følge Kyststien langs sjøen og gjennom øyas unike landskapsvernområde på Alby, en runde som egner seg svært godt også for treningsøkter. I det mer sentrumsnære området rundt Kanalen finnes idyllisk parkmiljø, spisesteder og bystranden Sjøbadet.
Det eksisterer et bredt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet, blant annet stopper flere busslinjer i Kongens gate like utenfor Skoggata 2. Ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper ved Nesparken. Få minutters gange er det også til togstasjonen som har hyppige avganger i retning Oslo dagen gjennom. Reisetiden til Oslo S er i dag fra cirka 40 minutter, men forventes redusert til kun en halvtime i nær fremtid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 288 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det medfølger ingen parkeringsplass. Parkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 05.02.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Skoggata 2" med formål bevaring av bygninger, forretning/kontor og kjørevei, vedtatt 06.11.1984 med plannr. 166. Kommunedelplan "Sentrumsplan Moss" med formål sentrumsformål nåværende og vei nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr. 363. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanen "KP0104" med formål sentrumsformål nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i hensynssone "Bevaring kulturmiljø".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles forsikring for bygg, kommunale avgifter, fibernett, renter og avdrag fellesgjeld, årsavgift tv, vedlikehold av bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.653,-
Avdrag kr 3.682,-
Driftsutgifter kr 4.932,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 534 241,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 923 267,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 65 609,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 1 146 961,- pr. 08.02.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,8 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: kr 5.335,-,hvorav renter utgjør kr.1.653,- og avdrag utgjør kr.3.682,-.
Lånets løpetid: 2043.
Lånenr. 95377000022.
Bankforbindelse: Handelsbanken Moss.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.198.093,-. Av dette beløpet utgjør kr 1 146 961,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Albert Aurbakken

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Torvterrassen Moss Borettslag.
Borettslaget består av 14 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Oppgradering og reparasjoner av heis og låssystemer.
Planlagte påkostninger:
Ingen planlagt påkostninger iht. ordinær generalforsamling 2020.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det praktiseres ingen forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0041/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2141

Dato

Sist oppdatert: 04. august 2021 kl. 12:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.