Kolbotn

Jordbærsletta 28

Prisantydning

4 550 000 kr

Omkostninger: 114 972 krTotalpris: 4 664 972 kr
Etasje
1
Byggeår
2003
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 922 kr

Gjennomgående 3 roms leilighet med stor vestvendt markterrasse 36 kvm. - Garasje og godt med gjesteparkering-Heis.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott beliggende selveierleilighet på Jordbærsletta. Jordbærsletta ligger usjenert og landlig til ved Kolbotnvannet i naturskjønne omgivelser. Fra leiligheten er det utgang til stor vestvendt og solrik markterrasse på ca 36 kvm. 

Praktisk og lys leilighet som inneholder: Romslig hall, stue med utgang til vestvendt markterrasse, spisestue, delvis åpen kjøkken, romslig bad, kott og 2 soverom.

Garasje i fellesanlegg under blokken. 

Eiendommen

Jordbærsletta 28, 1410 KOLBOTN 
Gårdsnummer 247, bruksnummer 583, seksjonsnummer 16, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Flott beliggende selveierleilighet på Jordbærsletta. Jordbærsletta ligger usjenert og landlig til ved Kolbotnvannet i naturskjønne omgivelser. Fra leiligheten er det utgang til stor vestvendt og solrik markterrasse.

Gangavstand til Kolbotn Torg med omkring 60 forretninger, servicetilbud og ulike spisesteder. I tillegg finner en Kolben Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek. Kolbotn Torg er det naturlige knutepunktet i Oppegård kommune med nærhet både til Oslo sentrum og Oslofjorden.

Få minutter gangavstand til Kolbotn Stasjon med hyppige avganger til Oslo og Ski i rushtiden. Med direkte tog tar det kun 12 minutter til Oslo sentrum. Ellers god bussforbindelse til Oslo, Greverud, Tårnåsen, Sofiemyr og Trollåsen.

Boligen ligger ved Kolbotnvannet med flotte turmuligheter på Kantoråsen sommer som vinter. Kort vei til sørmarka med lysløype og turstier blant annet til Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. I nærområdet finner en Ingierkollen slalåmbakke, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall og Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.

Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Oppegård kommune.
www.oppegard.kommune.no | www.kolben.no | www.kolbotntorg.no | www.kolbotnil.no

Veibeskrivelse

Adkomst til Jordbærsletta (sving til venstre i Jordbærsletta) via Ingierkollveien fra Kolbotnveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager og skoler

Oppegård kommune har et godt barnehage- og skoletilbud. Flere barnehager i nærheten. Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole ligger i kort gangavstand. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr. 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm- Hall, stue med utgang til stor solrik markterrasse (36 kvm), kjøkken, romslig bad, bod og 2 soverom.


I tillegg disponerer boligen 1 bod i u.etasjen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.09.2019 utført av BN Takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 6.465,6 kvm som tilhører sameiet.
Boligen har adkomst ut til en stor markterrasse med nylagt treplatting på ca 36 kvm med hekk. I flg. samtale med styreleder er det ingen fri pasassje rett utenfor men man må gå utenfor hekken. Om man ønsker å sette opp skillevegger helt ut mot hekk, må dette søkes om til styret. Se f.eks i nr. 32 på type skillevegger. Man kan fint sette opp blomsterkasser ol som skillevegg uten søknad.

Store og pent opparbeidede fellesarealer med gressplen, beplantning, benker og lekeplasser. Asfalterte og steinbesatte gangveier. Tomten grenser mot turområder og Kolbotnvannet.

Parkering

Det er tinglyst bruksrett til 1 egen biloppstillingsplass som følger leiligheten. Garasjeplassene er lett tilgjengelige og ligger i felles garasjeanlegg under blokken. Automatisk portåpner med fjernkontroll. Det er godt med gjesteparkering på sameiet. 

Det er begrenset kapasitet i garasjene når det gjelder installasjon av elbilkontakter. Styret har innhentet rapport fra el-installatør for å få oversikt over kapasitet og kostnader ved eventuell økning av kapasitet slik at fremtidige behov kan dekkes. Styret er fortsatt i prosess med å innhente tilbud på innstallering av anlegg som tilfredsstiller nye lover og regler. Styret har i 2018 praktisert «først-til-mølla»-prinsipp – slik at de som kjøper elbil har styrets tillatelse til å installere kontakt inntil kapasitetsgrensen er nådd. Styret krever fremlagt kjøpekontrakt før slik tillatelse gis.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.


Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur/betong.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
TG 2:
Bad: Høyde fra slukrist til topp overkant membran ved dør er ca 15 mm. Det er benyttet høy terskel. Det ble stedvis registrert bom
i fliser. Slukrist er skjevt montert i forhold til sluk. Hull etter opprinnelig dusj garnityr er tettet med fugemasse. Tilstandsgraden er
angitt på bakgrunn av alder og registreringer.
Overflater på innvendige gulv: Bruksslitasje Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Endetetting mangler på rør i rør i kjøkkenbenken. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av
registreringer.
Luftbehandling, generelt: Det ble registrert noe støy fra avtrekksviften. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og
registreringer.


Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.01.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er ifølge selger ikke gjort endringer på eiendommen etter at ferdigattest ble gitt. Kjøper overtar dermed eiendommen iht. vedlagt ferdigattest. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Meget lettstelt og praktisk leilighet i populært boområde. Sameiet er oppført i 2003 og holder en moderne og tidsriktig standard.

Hall:
Romslig hall med garderobeskap. Parkett på gulv, malte vegger og himling.
Kjøkken:
Delvis åpen løsning mot stue. Hvit Sigdal kjøkkeninnredning med opplegg til oppvaskmaskin. Fliser over benk. Ventilator som trekker ut (mekanisk avtrekk). Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk. Parkett på gulv, malte vegger og himling. God spiseplass mellom kjøkken og stue. 
Stue:
Stue med parkett på gulv, malte vegger og himling. Utgang til solrik og stor markterrasse med nyere platting og skjermet med hekk og beplatning. 
Soverom 1:
Romslig soverom med parkett på gulv, malte vegger og himling. Garderobeskap.
Soverom 2:
Soverom med parkett på gulv, malte vegger og himling. Garderobeskap
Bad:
Romslig flislagt bad med lyse fliser på gulv og vegger, malt himling. Baderomsinnreding med servant, underskap, speil og overskap. Varme i gulv. Dusj-nisje med dusjvegger. Opplegg til vaskemaskin. Toalett. Mekanisk avtrekk.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i bad, ellers er boligen oppvarmet med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Jordbærsletta Boligsameie, med sameiebrøk 72/4674.
Sameiet består av 58 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
Utført vedlikeholdsarbeid 2018:
Maling av vindus- og dørkarmer mot øst v/Malermester Widar M. Lund AS
Utskifting av deler i garasjeporter v/Monterings-service AS
Utskifting av alarmanlegg til digitalt i nr. 26
Vasking av garasjer v/Ren-Vakt AS
Desinfisering av søppelrom
Organisering og rydding i felles boder.
Skift av motordel i heis i nr 26 etter heisstopp v/Kone AS.
Skifte av lys i oppganger og korridorer ble bestilt og betalt i desember, men arbeidet ble utført i
januar 2019. Sameiet har fått stipulert en strømbesparelse på over 60% på denne utskiftingen.Beboerne
er meget godt fornøyd med det gode lyset, og at det slås automatisk av dersom det ikke er
bevegelse i oppgangen.
Beplanting av nye trær på fellesområdet våren 2018

Planlagte påkostninger: 
Sameiet er nå 15 år gammelt og krever til dels løpende vedlikehold. Det oppstår jevnlig behov for utbedring av skader og slitasje, og dette må tas fortløpende uten planlegging, Styret håper likevel å gjennomføre noen planlagte utbedringer: 
Forbedring av varslingsanlegg i heisene 28/30 og 32/34 (26 ble utbedret i 2018)
Vedlikehold av nødutgangslys
Forbedre brannsikringstiltak i både garasje og blokkene for øvrig
Innhente tilbud på installering av anlegg vedr. strømnett som tilfredsstiller nye lover og regler.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst servitutter på eiendommen. Disse omhandler; 
13.08.2003. Dagbok 10456. Ved delingssøknad i forbindelse med oppføring av boligene på Jordbærsletta er det tinglyst rett (enten som
tilleggsdel eller fellesareal) i forbindelse med bruk, adkomst og garasje/parkering på de ulike feltene (blokkene som er oppført).
Boligsameiet er seksjonert den 15.08.2003 med dagbok 10573, som senere er re-seksjonert 08.05.2006 med dagbok 225152. Disse viser den
enkeltes sameiebrøk, og tilleggsdeler som bruksrett til bod- og garasjeplasser.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan planident.: R472000 datert 22.02.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert
25.05.2011.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Kommunale avgifter, Kabel-tv, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, diverse drift og vedlikehold.

Oppdragets KR-kode

KR49.1976

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter, Kabel-tv, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, diverse drift og vedlikehold.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.003.073,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.611.063,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.664.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Torill Wetter Sæther
Eiendomsmegler MNEF

Torill Wetter Sæther

Telefon
Mobil 97128429

Lurer du på noe

Torill svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.