Komplett salgsoppgave

Laboratorieveien 42

3 490 000 kr
56 m²
1 soverom
Velkommen til Laboratorieveien 42!
Velkommen til Laboratorieveien 42!
Kart
Del
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Kruttverket
Attraktiv 2(3)-roms endeleilighet fra 2018 med Nordmarka rett ved. Skjermet, vestvendt balkong, garasjeplass og heis.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Omkostninger
  88 420 kr
 • Totalpris
  3 578 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 650 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Laboratorieveien 42 – en tiltalende 2(3)-rom selveierleilighet fra 2018, m/endebeliggenhet i tredje etasje av et bygg med heis. Leiligheten ligger naturskjønt til på Kruttverket og har Nordmarka som nærmeste nabo. Utendørs skilter leiligheten med en nordvestvendt og godt skjermet balkong på 8,5 kvm. I kjelleren disponeres det bod og en garasjeplass. Leiligheten har moderne standard og gjennomført stilrene farge- og materialvalg. Leiligheten består av en luftig stue med åpen kjøkkenløsning, utgang til balkongen og god plass til møblement. Kjøkkenet kler rommet godt og har enkelte hvitevarer integrert. Badet er flislagt og holdt i en dempet stil. Videre finnes det entré, et soverom med garderobeskap og en innvendig bod. NB! Stue kan enkelt fradeles med ekstra soverom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Laboratorieveien 42, 1482 NITTEDAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 13, bruksnummer 239, seksjonsnummer 29, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Bruksareal:
3. etasje - 60 kvm
Primærrom:
3. etasje - 56 kvm: Entré, stue/kjøkken, baderom og soverom.
Sekundærrom:
3. etasje - 4 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 5,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.09.2022 utført av Anticimex v/Hans-Kristian Brekkås. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur og skillende dekker av betong. Bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med panel. Flatt yttertak, utvendig tekket med papp/membran. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 2
Baderom (vannrør): Drypplekkasje fra vannrør til vask. Dette er reparert av rørlegger etter at tilstandsrapporten er skrevetog er i orden. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

KORT FORTALT
- Attraktiv 2-roms selveier.
- Mulig å etablere ekstra soverom.
- Endeleilighet fra 2018.
- 3. etasje, i bygg med heis.
- Med marka rett over veien.
- Garasjeplass medfølger.
- Lun balkong på 8,5 kvm.
- Luftig stue av god størrelse.
- Åpen stue-/kjøkkenløsning.
- Kledelig og praktisk kjøkken.
- Enkelte hvitevarer integrert.
- Delikat og flislagt baderom.
- Opplegg til vaskemaskin.
- Soverom med garderobe.
- Lagringsplass i to boder.
- Vannbåren oppvarming.
- Balansert ventilasjon.
E N T R É
Leiligheten ligger i byggets tredje etasje og har adkomst via en overbygd svalgang som er tilknyttet heis. Innenfor en hvit ytterdør venter en entré som er tiltalende og stilren, akkurat som resten av leiligheten. Entreen har en avlang form med plass til åpen garderobeløsning. Det er downlights i himlingen og porttelefon på veggen. Entreen har hvitpigmentert, trestavs parkettgulv og slette, hvitmalte vegger, noe som er gjennomgående til oppholdsrommene.
S T U E / K J Ø K K E N
Videre inn ligger det en stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har en romslig, avlang form med god plass til både sofagruppe og et skikkelig spisebord. Rommet oppleves som lyst og lett, med flere gode vindusflater og glassdør ut til den vestvendte balkongen. De lyse overflatene understreker det luftige og gjør det enkelt å sette sitt eget preg på rommet.
Kjøkkenet er montert i en funksjonell L-form, langs det ene hjørnet og passer godt inn i rommet. Hvite, slette fronter er kombinert med en grå laminatbenkeplate. Benken har oppvaskkum i stål og nedfelt koketopp. Stekeovn er også integrert. Ellers har kjøkkenet opplegg til oppvaskmaskin og en nisje til kjøleskap. For øvrig er det ventilator, belysning, stikkontakter og hvite fliseplater mellom over- og underskap.
B A D E R O M
Leiligheten har et meget delikat bad. Det er holdt i en dempet stil, med mørke fliser på gulv og vegger. Det er varmekabler i baderomsgulvet og downlights i himlingen. Her er det vegghengt toalett, et dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg til vaskemaskin. For øvrig er det en bred, hvit skuffeseksjon med heldekkende servant, stikkontakter og et speil med integrert belysning over.
S O V E R O M
Soverommet i leiligheten ligger svalt til mot nordøst, med vindu vendt ut mot svalgangen. Soverommet har et hvitt garderobeskap og plass til dobbeltseng. For lagring er det både en innvendig bod på ca. 4 kvm og en disponibel kjellerbod på 5,5 kvm.

Løsøre og tilbehør

Innbo og løsøre som medfølger leiligheten er alle hvitevarer på kjøkken og elbillader på biloppstillingsplass.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler i baderomsgulvet og radiatorer med vannbåren varme i andre rom. Et balansert ventilasjonsanlegg sikrer et godt og sunt inneklima. Sikringsskapet har automatsikringer og er plassert i entreen. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og har rør-i-rør-opplegg. Videre er det montert komfyrvakt og lekkasjestopper på kjøkkenet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.12.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dokumentnummer: 954306, tinglyst: 03.12.2010
Servitutten omhandler utbyggingsavtale i forbindelse med utarbeidelse av reguleringsplan for Kruttverket mellom NCC Bolig AS og Nittedal kommune.
Dokumentnummer: 610469, tinglyst: 09.06.2017
Servitutten omhandler at det er gitt rettighet til Nittedal kommune for drift og vedlikehold av vann- og avløpsnett på dimensjoner over 100 millimeter i tilknytning til sameiets eiendom.
Dokumentnummer: 350656, tinglyst: 22.01.2018
Servitutten omhandler opprettelse av eierseksjonssameier. Denne leiligheten har seksjonsnummer 29 med en sameiebrøk på 59/2697.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et familievennlig og etablert boligområde på Rotnes i Nittedal kommune med kort vei til skoler på alle alderstrinn og barnehage. Det er også kort vei til butikker, buss og Nittedal togstasjon. Fra leiligheten er det nært til Rotnes barneskole, og sogner til Nittedal ungdomsskole og Bjertnes videregående skole. Det er barnehager på Rotnes, Kruttverket og Sørli.
Av fritidsaktiviteter finnes fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, hestesenter med rideskole og golfbane. Sentralanlegget i Nittedal ligger kort vei unna og her finner man et stort antall fotballbaner, skatepark, treningshall, friidrettsbane og en skøytebane. Det er populær badeplass ved Høldippeldammen litt nord for Nittedal stasjon, samt ved Ørfiske. Det er heller ikke langt til Movatn, Kjulstjern og mange andre flotte vann.
Rotnes er et «tur-mekka» for den friluftsinteresserte. Med store uberørte naturområder og langrennsløyper like ved, er det lett å skjønne hvorfor. Fra leiligheten er det få minutters gange til Sørlitangen, som er et utmerket utgangspunkt for turer i marka. Herfra går det løype mot Varingskollen og mot Ørfiske.
Varingskollen Alpinsenter ligger noen minutters kjøretur fra eiendommen. Senteret har et utmerket familietilbud med varierte bakker for alle ferdighetsnivåer, samt to serveringssteder med varmestue. Golf kan du spille på Hauger golfbane som ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta eller på flotte Aas gård, helt nord i bygda.
Ved Nittedal stasjon er det dagligvarebutikk med post i butikk, og her ligger også frisør. I Stasjonsvegen finner en også den hyggelige kafeen Nybrent. Joker Rotnes, Bunnpris, Coop og Rema 1000 Nittedal ligger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Mosenteret, hvor det er forretninger, bank, apotek, vinmonopol og gode servicetilbud. I samme område ligger kommunens nye kulturhus. Også Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. Det er nært til Nittedal stasjon som er tilknyttet Gjøvikbanen. Herfra bruker toget ca. 30 min til Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 11 min til Hagan, 15 min til Hakadal, 18 min til Skedsmokorset, 20 min til Strømmen, 32 min til Oslo sentrum og 37 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Kruttverket FUS barnehage (0-6 år) 0.4 km
Stubben barnehage (0-6 år) 0.9 km
Nygård barnehage (0-6 år) 1 km
Skoler
Rotnes skole (1-7 kl.) 1.3 km
Sørli skole (1-7 kl.) 1.3 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Bjertnes videregående skole 1.6 km
Stovner videregående skole 14.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3410 kvm som tilhører sameiet, og har en ryddig fellestomt som ligger i skrånende terreng og er pent opparbeidet. Her ute er det grøntarealer, asfalterte og grusede internveier, samt lekeplass og felles sittegrupper. Grøntarealene er beplantet med gressplen, prydvekster og trær.
Fine sommerdager kan tilbringes på en nordvestvendt balkong utenfor stuen. På balkongen sitter man lunt og forholdsvis usjenert til. Her er det overbygg og høye skjermvegger i frostet glass på hver side. Arealet på 8,5 kvm gir god plass til sittegruppe. Balkongen har dekke i terrassebord, samt utebelysning og stikkontakt.

Parkering

Leiligheten disponerer egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med elbillader.
Sameiet har 50 parkeringsplasser i et innendørs garasjeanlegg. I tillegg 11 gjesteparkeringsplasser, hvorav 6 er innendørs og 5 er utendørs.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, uteoppholdsareal og kjørevei i henhold til detaljreguleringsplan for Kruttverket B8-2 med plan-ID 249 datert 16.12.2013, endret 14.02.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av kommuneplan 2018-2030 datert 26.08.2019.
Det gjøres oppmerksom på at kommunestyret vedtok 23.05.2022 et midlertidig forbud mot tiltak i Nittedal Stasjonsområde. Forbudet gjelder i fire år eller til ny reguleringsplan er vedtatt. Vedtaket gjelder ikke for Laboratorieveien, men eiendommer i nærliggende område.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 2650,- pr. mnd. og inkluderer: Styre-, revisjons- og forretningsførerhonorar, garasjeplass, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter og eiendomsskatt, energi/fyring, kabel-TV og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 8328,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og målerleie.
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. For denne eiendommen utgjør vannforbruket kr. 47,64 kubikkmeter av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad vil variere utfra bruk/personer i husstanden. I henhold til Nittedal kommune er normalt forbruk stipulert til ca. 50 kubikkmeter pr. person pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 5000,- pr. år. / 2105 kWh. pr. år med en årlig nettleie på kr. 600,-.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av internett og har avgift på kr. 344,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 798.890,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 2.876.003,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2487,- pr. år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 18.055,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.578.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stein Vidar Stordalen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skoglia Boligsameie
Sameiet består av 44 leiligheter og 1 næringsseksjon (parkeringsanlegg).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiebrøken er 59/2697.
Dyrehold er tillatt etter søknad.
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Gjennomgang av vedlikeholdsplaner.
- Klargjort for oppkobling til ladesystem for elbil i garasjeanlegg.
- Gjennomføring av forrige periodes plantalge arbeid for felles hageområde/blomsterbed.
- Signerte ny avtale om bredbåndstjenester i 2021 med nåværende leverandør HomeNet.
- Reforhandling og innhenting av nye tilbud for samtlige av sameiets serviceavtaler. Dette medførte endring av avtale for renhold, vaktmester, gartner og snømåking.
- Reforhandling og innhenting av nye tilbud for forretningsførsel. Dette medførte til at sameiet bytter forretningsfører fra Bori BBL til OBOS Eiendomsforvalter AS fra og med 01.06.2022.
Planlagte påkostninger:
- Opprettelse av fond for fremtidige investeringer.
- Det er ikke planlagt større vedlikeholdsprosjekter i 2022.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer ikke kan eie mer enn 2 seksjoner i sameiet. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,- fast provisjon
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger/overtakelse: kr. 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0069/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2269

Dato

Sist oppdatert: 24. januar 2023 kl. 15:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.