Komplett salgsoppgave

Refsnesalleen 87C

3 800 000 kr
69 m²
2 soverom
Kjøkkenet er oppgradert med helt ny innredning i moderne design fra Kvik.
Kjøkkenet er oppgradert med helt ny innredning i moderne design fra Kvik.
Kart
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Refsnes, Jeløy
Nyrenovert og moderne 3-roms i alleens nedre del, med vestvendt balkong og herlig utsikt. Slippers-avstand til stranda.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 310 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 874 442 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 321 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyrenovert 3-romsleilighet med attraktiv beliggenhet i Refsnesalleens nedre del
 • Ombygget og modernisert i sin helhet gjennom det seneste året
 • Nye tidsaktuelle overflater i alle rom - varmefolie i flere rom
 • Ny Kvik kjøkkeninnredning i moderne design
 • Stilfullt bad, utvidet fra opprinnelig størrelse
 • Vestvendt balkong med vidstrakt utsikt, blant annet mot Oslofjorden
 • Sol på balkongen fra tidlig ettermiddag til sen kveld sommerstid
 • I høy første etasje - enkel adkomst fra hovedinngang
 • Bod på ca. 2 kvm. i felles kjeller
 • Parkeringsplass foran blokken med mulighet for lading - plass tildeles av styret
 • Kort gangavstand fin sandstrand
 • Nærhet til vakre turområder på Jeløy
 • Nærbutikk i nabolaget, ca. 10 min. med buss til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Refsnesalleen 87C, 1518 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 2026, ideell andel 1/1
Andelsnummer 18, Refsnesalleèn 1 borettslag, organisasjonsnummer 948212188

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm.
Totalt primærrom: 69 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, 2 soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod oppmålt til ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Planløsningen er endret i forhold til godkjente bygningstegninger. Se punktet "Ferdigattest" i salgsoppgaven for mer informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført
i teglstein samt stående/liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt
entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1980. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass
fra 1980 og 2007.
Det gjøres oppmerksom på:
Bad: For lite fall til hovedsluk, TG:2.
Kjøkken: lite ventilasjon, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Ja - Renovering av balkongene.

Standard

Nåværende eier har gjennom det seneste året bekostet en omfattende renovering og modernisering av leiligheten. Alle innvendige overflater ble fjernet og hele den opprinnelige romløsningen inkludert alle innervegger ble revet ned, før gjenoppbygging av dagens optimaliserte romløsning.
I alle rom utenom badet er gulvene utført med én-stavs laminat, hvorav entreen og leilighetens sosiale sone i tillegg har varmefolie. De øvrige overflatene er utført med glatte flater og listefri overgang mellom vegger og himlinger.
Kjøkkenet er oppgradert med helt ny innredning i moderne design fra Kvik, med samtlige hvitevarer integrert. Innredningen har en både tidsaktuell og bruksvennlig utforming med skuffeseksjoner som gir lett tilgjengelige oppbevaringsmuligheter og arbeidsflater omkring koke- og vaskesonene. Praktisk er det også med en vask av kompositt som er underlimt benkeplaten.
Badet er utvidet til en praktisk størrelse på ca. 5 kvm. og utført med tidsaktuelle fliser av 60x60 cm. format på både gulv og vegger som fremmer helhet. En rekke sorte elementer spisser badets uttrykk, deriblant servant og blandebatteriene som i dusjhjørnet inkluderer både hånd- og regndusj.
Soverommene er samlet i leilighetens østre side og vender mot den skogkledde skråningen bak blokken - bort fra varmende kveldssol. Med ca. 11,5 og 8 kvm. er soverommene av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barne-/gjesterom. Begge har i likhet med stuen og entreen Philips Hue taklamper som kan betjenes via app eller hub.
Oppsummering overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malt gips og malt betong.
Himlinger: Malt betong og malt gips. Downlights på bad.
Kjøkken: Skuffinnredning med rettprofilerte fronter og hvite benkeplater i kompakt laminat. Underlimt oppvaskkum i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Veggmontert ventilator med kullfilter. Varmtvannsbereder på 107 liter fra 2022 i hjørneskap.
Bad: Servantskap med rettprofilerte fronter og laminert hvit benkeplate med overmontert sort servant og sort ett-greps blandebatteri. Veggspeil med belysning. Dusjhjørne med fast glassvegg og sort to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Sort toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med varmekabel på bad og varmefolie i entré, stue og kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.12.1966 og 23.04.2007. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er mottatt godkjente bygningstegninger fra Moss kommune datert i 1962. Det er avvik på dagens planløsning i forhold til denne.
Liten del av stuen (nærmeste del mot soverom) er opprinnelig byggemeldt som kott/bod. Tiltaket er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Refsnes vil du bo i attraktive omgivelser nær sjøen, vest på Jeløy. Få om noen boligområder langs Oslofjorden kan vise til en tilsvarende beliggenhet når både utsikten, de gode solforholdene og ikke minst nærheten til sjøen tas med i betraktning.
Like syd for Refsnes ligger Søndre Jeløy landskapsvernområde, et vakkert og unikt stykke kulturlandskap med intime småveier og stier som er ypperlige for både trening og søndagsturer. Her finnes også en bit av Jeløys anerkjente kulturmiljø på gårdene Røed og Alby, hvorav sistnevnte har Galleri F15 og kafé med den velkjente Albykringlen.
Refsnes Barnehage og Refsnes skole med trinn fra 1. til 7. er begge lett tilgjengelig i samme gate, kort vei er det også til Hoppern ungdomsskole. Dagligvarer er det enkelt å handle ved Refsnes' egen nærbutikk. Flere dagligvareforretninger er tilgjengelig langs veien til sentrum, som for øvrig er innenfor sykkelavstand eller drøye fem minutter med bil.
Fra holdeplassen i alleen tar bussen deg til togstasjonen på under 10 minutter. Fra stasjonen er det hyppig avganger videre til Oslo S dagen gjennnom og reisetiden er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen forventes reisetiden redusert til kun ca. 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 808 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering skjer på oppmerket område i front av bebyggelsen.
Det gjøres oppmerksom på at biloppstillingsplassen følger ikke leiligheten, men alle beboere får tildelt en plass og det er styret som tildeler denne. Alle plasser er forberedt for ladestasjon, men man må selv ta kontakt med leverandøren til borettslaget for å få ladestasjonen opp.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 16.08.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Refsnes del av Refsnes gbr.11/1 og 11/31" med formål blokkbebyggelse, friluftsområde, gangvei og parkeringsplass, vedtatt 24.02.1965 med plannr. 42. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende og friområde nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i faresone "Ras- og skredfare".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renhold fellesareal, strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renter og avdrag fellesgjeld, kabel-tv, styrehonorar,
forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 194,-
Avdrag kr 377,-
Driftsutgifter kr 2.750,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 569 476,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 050 113,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 47 620,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 73 310,- pr. 18.08.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 8.229.875,- pr. 30.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 2 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 571,-, hvorav renter utgjør kr 194,- og avdrag utgjør kr 377,-.
Lånets løpetid: 2036.
Lånenr. 95377034237.
Bankforbindelse: Handelsbanken Moss.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.874.442,-. Av dette beløpet utgjør kr 73 310,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.643,-.
Dette faktureres kjøper direkte fra Vansjø bbl.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Helene Ellefsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Refsnesalleen 1 borettslag.
Borettslaget består av 120 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjenning til det.
Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse foreligger.
Foretatt påkostninger eller arbeider styret har vært opptatt av de senere år:
Tilstandsanalyse av terrasser og armert betong.
Lagt opp til robotklippere.
Ferdigstillelse av Refsnesalleen og parkeringsplassene etter graving.
Vaskeriene.
Nye porter.
Planlagte påkostninger:
Rehabilitering/nybygg av verandaer. Forslaget ble nedstemt på ekstraordinær generalforsamling april 2022.
Pålagt el-bil utredning/prosjekt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegginginkl. alle visninger: kr. 11900,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.500,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0296/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22296

Dato

Sist oppdatert: 22. november 2022 kl. 14:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.