logo

Borgundvegen 636

Prisantydning

6 700 000 kr

Omkostninger: 168 842 krTotalpris: 6 868 842 kr
Byggeår
1983
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
223 m² / 278 m²
Tomteareal
967 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Bud mottatt! Enebolig med utleiedel i attraktivt boligområde | Gode sol og utsiktsforhold | 3 soverom | Garasje | Hagestue

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Even Roth

Moa
mobil 98239666
telefon 70300759

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Frittliggende enebolig med utleiedel i attraktivt boligområde i Hatlane. Sydvendt beliggenhet med flott utsikt og pent opparbeidet hage. Adkomst og innkjørsel i belegningsstein og flislagte partier. Kort vei til buss stopp. Gangavstand til nye Hatlane Barneskole, barnehage, butikk og Tennishall. 

Pent opparbeidet og skjermet hage. Gode sol og utsiktsforhold. Kort vei til flott turområde langs Fjordstien som strekker seg fra Furmyra til Bogneset. Småbåthavn i Hatlevika. 

Eiendommen

Borgundvegen 636, 6016 ÅLESUND 
Gårdsnummer 49, bruksnummer 319, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en fin beliggenhet i Hatlane i Ålesund kommune og ligger på sørsiden (nedsiden) av Borgundvegen. Det er flott utsikt og fin og attraktiv beliggenhet. Det er gangavstand til nye Hatlane barneskole, Tennishallen og dagligvare. Buss-stopp like ved. Kort vei til flotte turområder langs Fjordstien som strekker seg fra Furmyra til Bogneset.

Veibeskrivelse

Når du kjører Borgundvegen østover fra Ålesund sentrum, passerer du nedkjørsel til Hatlane Syd og følger vegen videre østover. Etter å ha passert avkjørsel til Rørstadvegen på venstre hånd tar du av første vei ned til høyre, boligen ligger da som andre hus på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Hatlane skole (1-7 kl.) 10 min. gange - 0.8 km
Lerstad skole (1-7 kl.) 22 min. gange - 1.7 km
Aalesund International School (1-10 kl.) 3 min. m/bil - 2.3 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) - Midl. flyttet til Hatlane/Ratvikåsen
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 4.8 km
Fagerlia vg. skole 6 min. m/bil - 4.1 km
Borgund vg. skole 8 min. m/bil - 4.9 km

Barnehager:
Ratvikåsen barnehage (0-5 år) 15 min. gange - 1.2 km
Hatlahaugen familiebarnehage 16 min. gange - 1.3 km
Ratvika barnehage (0-6 år) 21 min. gange - 1.8 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 278 kvm
Totalt primærrom: 223 kvm

Primærrom:
Underetasje, 101 kvm: Entre, bad, kjøkken, stue, vaskerom gang m/trapp og soverom.

1. etasje, 133 kvm: Hall med trapp, stue, kjøkken, bad, grovkjøkken, wc-rom og 2 soverom.

Sekundærrom:
Underetasje, 42 kvm: 2 boder og garasjerom
1. etasje, 13 kvm: Hagestue.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2020 utført av Takstmann Stig Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 967 kvm som er pent opparbeidet med blant annet plen, beplantinger, ca. 210 kvm med belegningstein og flislagte partier. Det er stedvis noe "bom/sprekker på fliser/fuger. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i isolert bindingsverk fra byggeår. Liggende bordkledning. Takkontruksjon av tresperrer/W-takstoler. Taktro som undertak. Taket er tekket med stålpanne fra 2016. Trebjelkelag fra byggeår. Plass-støpt grunnmur. Støpte fundamenter. Støpt gulv fra byggeår. Støpt nytt gulv i garasjen i 2002.

Vinduer av 2-lags glass med trekarmer fra byggeår samt et vindu på kjøkken skiftet til plastkarm i 2016 ( Prod dato i 2015 ). 

Når det gjelder ytterdører er terrassedør på stue - hev/skyv fra byggeår. Dør på grovkjøkken til hagestue fra byggeår. Terrassedør på ene soverom i 1. etg fra byggeår. I 2014 2 nye hoveddører i 1. etg og i u.etg. Garasjeport med åpner på 2000-tallet. Dør på hagestue fra 2016.

Balkong og terrasse på totalt ca 50 kvm. Flislagt parti over garasjen på ca 17 kvm og utkraget trebalkong på ca 33 kvm. Rekkverk på ca 95 cm - montert håndlister.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2: 

Gulv på grunn: 
Ingen unormale forhold registrert ut fra alder på boligen. Ikke vanlig med samme fuktsikring/isolering mot grunnen når dette huset var bygd sett opp mot dagens boliger. Tg satt på grunn av alder. 

Vegger mot grunn: 
Plass-støpt grunnmur fra byggeår. Ikke registrert unormale forhold ut fra alder. Tg. satt på grunn av alder. 

Drenering: 
Noe kalkutslag i nedkant av vegg synlig i bakkant mot nord. På begge hjørner mot sørvest og sørøst ble det målt 19-20 vektprosent fukt i treverk i innfora vegg. Dette er noe over anbefalte verdier. Ut fra alder er ikke dette uvanlig, men viser noe svekkelser på fuktsikringen. 

Utvendige overflater:
I front av underetasje mot sør er det på tegninger tegl på fasaden men det er i dag bordkledning. Her mot sør ligger kledningen i nedkant helt ned til bakken. Dette medføer fukt i nederste bord. Det vær være lufting/åpning mellom nederste bord og bakkenivå/platten.

Vinduer: 
Vindu på grovkjøkken i 1. etasje kan ikke åpnes etter maling. Ellers så har vinduene en normal slitasjegrad ut fra alder, men er nå ca. 37 år. Så jevnlig vedlikehold og stedvise oppgraderinger må derfor påregnes.

Ytterdører og porter:
Her er det både aldre og nyere dører. Tg.1 på dører som er skiftet på 2000 tallet og tg2 på dører fra byggeår som da nærmer seg utskifting. 

Innvendige dører: 
Normal standard på dører ut fra alder.

Renner, nedløp og beslag: 
Oppgraderte takrenner har tg 1 og ellers tg 2 på plastrenner. Poengterer at besiktigelsen er utført fra bakkenivå.

Trapper og ramper: 
Ikke etter dagens krav. I dag er det krav om håndlist på 2 sider og max 10 cm mellom trinn. Også stor avstand mellom stående spiler ut fra dagens krav. Ellers normal standard og slitasjegrad ut fra alder.

Balkonger, terrasser ol.:
Rekkverk på ca. 95 cm med monterte håndlister. Rekkverkskrav i dag er 100 cm. Flislagt på starten av 2000-tallet. Tg. pga. alder.

Bad 1. etasje: 
Så å si flatt gulv så det er lite fall på gulv. noen steder med et lite fall og litt motfall fra toalett/bide mot sluk. Fint fall i dusjsonen. Om badet skal brukes videre må det settes inn dusjkabinett. Noe misfarging på fuger bak toalett. Grunnkonstruksjonen på badet er no 3 år så dermed må oppgraderinger forventes. 

Bad underetasje: 
Brukt fugemasse i overgang flis og sluk. Sluk fra byggeår. Flatt gulv og fall i dusjsonen. "Bom" på en flis midt på gulvet. Naturlig avtrekk. Røropplegg og grunnkonstruksjon på badet er no 37 år.

Grovkjøkken 1. etasje: 
Rommet har en eldre stanard, ikke vurdert som våtrom grunnet bruken av rommet. Men det er mulig å etablere vaskerom her, men a må det foretas utbedringer. 

Vaskerom: 
Rommet står oppført som "mat" på bygningstegninger så dette er et bodrom på tegninger. Fall på gulv mot sluk. Eldre enkel standard. 

Kjøkken i underetajen: 
Eldre kjøkkeninnredning av svært enkel standard. Lite brukt siste årene.

Overflater innvendige gulv:
På starten av 2000 tallet ble alle gulv skiftet. Det er laminat og eikeparkett på stue. Skiftet gulv på kjøkken når innredninen ble skiftet her i 2017. Noe bruksmerker. Litt skjolder på parketten. Normal slitasje ut fra alder. 

Overflater innvendige vegger: 
Vegger på oppholdsrom har malt tapet og malte overflater. Malt brystningspanel i gang i kjeller.

Overflater på innvendig himling: 
Alle takplater fra byggeår så disse er nå ca. 37 år. Normal standard ut fra dette.

Luftbehandling: 
Naturlig lufting. På bakgrunn av dagens krav og at det ikke er balansert ventilasjon i boligen havner den på tg. 2.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for hovedleiligheten den 28.06.1983.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

1. Avkjørsel og adkomsveg opparbeides i samsvar med gitt tillatelse dat. 11.10.1982.
2. Montering av permanente gelender på utvendig trapp og trappehals
3. Maling og tapetsering av underetasjen.

For sokkelleiligheten ble det gitt midlertidig brukstillatelse den 04.07.1983. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

1. Brannslange anskaffes - avtrekksvifte monteres på kjøkken.
2. Se pkt. 1 og 2 på midlertidig brukstillatelse dat. 28.06.1983 (for hovedleiligheten).

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er i dag endringer på boligens innreding/bruk ut fra byggemeldte tegninger. I 1. etg er hall og vf åpnet opp samt bygd en hagestue i 2016 mot vest på tak av garasjen. Hagestuen har dør til terrassen mot sør og dør inn til grovkjøkken. Flislagt gulv og pussa mur og trevegger. I u.etg er det åpnet opp mot sokkelleilighet, så denne er ikke avdelt fra hoveddelen i dag. Kjøkken er også utvidet her i u.etg i forhold til tegninger. Rom som står som "mat" som opprinnelig er tiltenkt da som bod er i dag vaskerom. Mot vest i u.etg var det en stor bod/sport, men det er her satt inn garasjeport i front mot sør på starten av 2000-tallet. Ved endring av dette rommet fra bod til garasje skal det være brann/gasstett dør inn til boligdelen ( her er det en vanlig tredør uten disse kravene ). Endringene som er utført er ikke omsøkt/byggemeldt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Eiendommen er oppført i 1 etasje + underetasje og inneholder 2 boenheter. Inne har overflater blitt oppussa på 2000-tallet, samt nye gulv på oppholdsrom. Ny kjøkkeninnredning fra Ikea i 2017 samt nytt gulv på kjøkken samme år.

Gulv: 
På starten av 2000-tallet ble alle gulv skiftet. Det er laminat og eikeparkett på stue. Skiftet gulv på kjøkken når innredningen ble skiftet her i 2017.

Vegger: 
Vegger på oppholdsrom har malt tapet/malte overflater og malt brystningspanel i gang i kjeller.

Himlinger: 
Takplater og malte plater i det som er tiltenkt sokkelleil. ( det er antatt gips på malte plater ).

I hovedetasjen er det Ikea kjøkkeninnredning fra 2017. Hvite profilerte fronter og laminat benkeplate med planlimt vask. 3 skapdører med glassfelt. Stålhåndtak. Integrert platetopp, komfyr, micro, kjøleskap, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Eldre grovkjøkken som ligger ved kjøkken i 1.etg. Rommet står som "vask" på tegninger, men det er ikke opplegg for vaskemaskin i rommet. Det er sluk i gulv og utslagsvask. Rommet har belegg på gulv, tapet på vegger og takplater. Benk og skap.
Utgang fra rommet til hagestue.

Bad i 1. etasje har grunnkonstruksjon fra byggeår og flislagt i ca 2005. Flis på gulv, varmekabler fra byggeår og takplater. Badekar. Dusjnisje. Gulvmontert toalett. Bide. Baderomsinnredning. Naturlig lufting. Avtrekk utkoblet.
2 sluker i gulv, tett kant mot dusjsonen.

Bad i underetasjen har grunnkonstruksjon fra byggeår, men flislagt i 2014. Varmekabler fra byggeår. Avtrekk utkoblet. Rommet har flis på gulv, flis på vegger og malte plater i tak. Dusjløsning. Gulvmontert toalett. Baderomsinnredning.

I underetasjen er det et eldre vaskerom med malt murgulv, murvegger og plater i tak. Utslagsvask. Stor varmtvannstank fra byggeår står her. Naturlig avtrekk. Rommet står som "mat" på tegninger, så dette er et bodrom på tegninger.
Fall på gulv mot sluk. Eldre enkel standard.

I underetasjen er det montert en eldre kjøkkeninnredning med stålvask montert i 2002. Supplert med nye overskap. Ventilator. Dette er en eldre innredning. Svært enkel standard. Lite brukt siste årene.

Skyvedørsgarderobe i hall i 1. etg, hovedsoverom i 1. etg og soverom i u.etg. Montert mellom 2002-2010. 

Krystallamper i tak medfølger ikke. 

Oppvarming

Vedovn på kjellerstue fra Dovre montert i 2002. Peis på stue i 1.etg. 2 varmepumper. Nyere i u.etg og fra 2005 i 1. etg. Utført jevnlig service. Forøvrig elektrisk oppvarming. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eiendommen har tinglyst rett til vei tinglyst på eiendommen gnr. 49, bnr. 87 med dagboknr. 5533-2/58 tinglyst 31.08.1982. Det gir rett til å opparbeide adkomstveg over gnr. 49, bnr. 87 iht. gjeldende reguleringsplan.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Hatlane Syd datert 25.05.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 & av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR71.2050

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 385,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Eiendommen har vannmåler og faktureres etter forbruk. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år (Fjordkraft).
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.074,- (IF).
Boligen er tilknyttet internett fra Tafjord, kr 570,- pr mnd. Fiberkabel. Tv-dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 148 631,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 135 071,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.868.842,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 & av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringTakstEnergiattestVedlegg til salgsoppgave Egenerklæring boligselgerforsikring
Even Roth
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Even Roth

Telefon
Mobil 98239666
Send epost

Lurer du på noe

Even svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies