logo
Strømsø sentrum

Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 21

Prisantydning

3 975 000 kr

Fellesgjeld: 20 892 krOmkostninger: 101 239 krTotalpris: 4 097 131 kr
Etasje
8
Byggeår
1970
Soverom
2
Areal (P-ROM)
92 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
4 640 kr

Romslig og meget praktisk leilighet med suveren beliggenhet - Fantastisk utsikt - 2 Sov - Innglasset balkong - Heis

Om to dager

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 18:00 - 18:45
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler

Arild Knudsen

Drammen
mobil 90745597
telefon 32807903

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lettstelt og meget praktisk leilighet på 92 kvm, med suveren beliggenhet (midt i byen). Leiligheten er i 8. etasje og har en suveren utsikt mot bl.a. Strømsåsen. Romslig stue med sofaområde og sittegruppe, åpen løsning til spisestue som tidligere har vært soverom. Huseby-kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer, mulighet for spiseplass ved vindu. Bad med flotte Versace-fliser og dusj i hjørne. Utgang til innglasset vestvendt balkong med en flott utsikt og sen kveldssol. Attraktivt og meget sentralt beliggende på Strømsø, kort gangavstand til alt av servicetilbud og sentrums fasiliteter. 

- 2 soverom (tidligere 3)
- Huseby-kjøkkeninnredning
- Delvis integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med dusj
- Innglasset balkong
- Fantastisk utsikt
- Balansert ventilasjon
- Heis til etasjeplan

Eiendommen

Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 21 , 3044 DRAMMEN 
Gårdsnummer 110, bruksnummer 54, seksjonsnummer 33, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Leiligheten er luftig beliggende i 8. etasje, og har en suveren utsikt. Fra stuevinduene og balkong ser man i retning Marienlyst, Strømsåsen og retning Eikerbygdene.

Attraktivt og meget sentralt beliggende på Strømsø med kort gangavstand til alt av butikker, servicetilbud, vinmonopol, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Umiddelbar nærhet til Marienlyst og Museumsparken. Her finnes flotte og usjenerte grønt- og rekreasjonsområder med hyggelige gangveier. Marienlystområdet inkluderer fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, Drammensbadet (helårsbad) og Drammenshallen. 

Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Universitet i Sørøst-Norge. Kort gangavstand til Strømsø Torg og Bragernes Torg. 

Det er 3 minutters gange til togstasjonen på Strømsø, med svært gode forbindelser til Kongsberg og Oslo. Ca. 30 minutter med tog til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Bussknutepunkt innen få minutters gange, hyppige avganger se www.brakar.no for rutetider. Enkel adkomst til E-18.

Veibeskrivelse

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!  

Barnehager og skoler

Drammen kommune har god barnehagedekning, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Gangavstand til Marienlyst barnehage, Strømsø barnehage, Heltberg barne- og ungdomsskole og Marienlyst ungdomsskole. 

Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal (BTA): 106 kvm
Bruksareal (BRA): 99 kvm
Primærrom (P-rom): 92 kvm
Sekundærrom (S-rom): 7 kvm

Primærrom
8. etasje:
92 kvm: Entré, stue, spisestue (tidligere soverom), kjøkken, bad og 2 soverom.

Sekundærrom
8. etasje:
7 kvm: Innglasset balkong.

I tillegg følger det med 1 bod på ca. 2 kvm i kjelleretasjen. 
Leiligheten har også et lite kott/skapbod med lagringsplass, dette er ikke medtatt i arealer da det ikke er målbart areal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. 
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Espen Grelland Takst. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Tomten

Eiet tomt på 1 011 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameiet har egen parkeringsplass, uten fast tildelte plasser (første mann til mølla prinsippet). Det opplyses om at parkeringssituasjonen rundt boligblokken er usikker, beboere som disponerer bil oppfordres til å leie separat parkeringsplass i tilliggende parkeringsområder. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser, og parkeringsmuligheter for gjester på nærliggende offentlige parkeringsplasser. Det er parkeringshus rett ved inngangen. Noen seksjonseiere leier plass i garasjekjeller under Kiwi.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong fundament med grunnmur av plasstøpt betong. Yttervegger av betong samt stålkonstruksjon, utvendig kledd med malte/lakkerte stålplater. Flat-takkonstruksjon, tekket med takpapp eller folie. Etasjeskiller av støpt betong. Vinduer med isolerglass, de fleste vinduer er datostemplet i 2003/2004. Ny inngangsdør til leiligheten i 2018.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk. 

Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Det er en innholdsrik leilighet, med normal standard over innredninger, overflater og utstyr. Leiligheten har hatt et normalt vedlikehold innvendig og alle overflater ble oppgradert i 2006".  

I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Manglende dokumentasjon av utført arbeid og manglende drenshull til innebygget sisterne. Badet ble oppusset i 2006 etter datidens standard, utført av profesjonell entreprenør.
Grunnmur, yttervegger og kobberrør har blitt tildelt TG2 pga. alder.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand. 

Det har i løpet av de siste årene blitt satt inn nye vinduer i leiligheten, balkongen har fått støyskjermende glass og det har blitt montert balansert ventilasjonsanlegg, i regi av Statens vegvesen. 

Tilstandsrapporten er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.06.1970 fra Drammen Kommune. Det foreligger ferdigattest for begge heisene i bygget.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Eventuell adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Sameier skal søke styret om godkjennelse ved utleie av seksjon, styret kan ikke nekte utleie uten saklig grunn. Det er sameiers plikt å gjøre leietaker kjent med gjeldende husordensregler og vedtekter. 

Det er ikke målt for radon i denne boligen. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Standard

8. etasje:
Entré: God plass til å henge ifra seg yttertøy. Dørcalling med åpnerfunksjon. Nyere inngangsdør far 2018. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue: Romslig stue med sofaområde og sittegruppe. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til vestvendt balkong på 7 kvm, med fantastisk utsikt og med sen kveldssol. Balkongen er innglasset, som er meget praktisk om vinteren. 

Spisestue: Rommet er innredet til spisestue, dette rommet har tidligere vært et soverom. Plassbygde garderobeskap. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. 

Kjøkken: Huseby-kjøkkeninnredning med gjenværende 6 år av garantien. Over- og underskap samt vitrineskap og høyskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over foliert benkeplate. Demping på skap og skuffer. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, Siemens oppvaskmaskin, ventilator, Grepa stekeovn samt keramisk topp og Siemens frittstående kjøle- og fryseskap. Mulighet for spiseplass ved vindu. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. 

Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og slett utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusj i hjørne. Opplegg for vaskemaskin. Balansert ventilasjon. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Versace-fliser på gulv, Versace-fliser på vegger og malt himling.

Soverom 1: Plassbygde garderobeskap. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. 

Soverom 2: God skapplass. Eikeparkett på gulv, malt strietapet på vegger og malt himling. 

Generelt om boligen: Innvendige overflater ble oppgradert/skiftet i 2006. Det har i løpet av de siste årene blitt satt inn nye vinduer i leiligheten, balkongen har fått støyskjermende glass og det har blitt montert balansert ventilasjonsanlegg, i regi av Statens vegvesen. Vannrør av kobber samt jern og avløpsrør av plast samt soil. Sikringsskap med skrusikringer.

Fellesvaskeri med vaskemaskiner samt tørketromler beliggende i boligblokkens 2. etasje. 

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder Simens oppvaskmaskin, Grepa stekeovn med keramisk topp og Simens kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Sentralfyr med radiatorer. Balansert ventilasjonsanlegg. Varmekabler i gulv på badet. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.

Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Skistadbygget.
Sameiet består av 72 ideelle eiendomsandeler hvorav seksjon 2 og 3 er næring og øvrige seksjoner er boliger. 
Forretningsfører er HBRI AS. 
Syreleder er Robert Jensen, tlf: 924 12 375. 
Sameiets årsregnskap for 2018 viser et overskudd på kr 540.942,-.
Hundehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.

Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Planlagte påkostninger: Styret har fått fullmakt til å forhandle med Drammen kommune om kjøp av parkeringsareal (gnr. 110, bnr. 200 og evt. del av gnr. 110, bnr. 5002), det blir innkalt til ekstraordinært årsmøte hvor det tas stilling til evt. kjøp når forhandlingene er ferdigstilt. Oppgradering av fellesganger, brannverntiltak, utbedring av lekkasjer i kjeller og evt. oppgradering av soilrør mv.. 

Det må påregnes at det i løpet av få år vil bli iverksatt rehabilitering av rørsystemer mv., noe som vil kunne medføre økte felleskostnader.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge og pantsette ut sin egen seksjon. Sameier skal søke styret om godkjennelse ved utleie av seksjon, styret kan ikke nekte utleie uten saklig grunn.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.

Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 6646740.

Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen 

Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 15797
Tinglysningsdato: 28.09.2000
Omhandler seksjonering av eiendommen: Seksjonsnummer 1, samleseksjon med boligformål, sameiebrøk 4380/4683. Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 33, boligformål, sameiebrøk 89/4683.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, i henhold til reguleringsplan for "Kvartalene begrenset av: Bj. Bjørnsons G. - Blichs G.- Tordenskiolds G. - Langes G" datert 24.03.1987 og detaljregulering for "området mellom Blichs gate og Webergs gate" datert 26.03.2019. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Diverse

Selgers egenerklæringsskjema og takstmannens tilstandsrapport følger som en del salgsoppgaven.

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. 

Overtagelse

Mulighet for rask overtakelse om ønskelig. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,13% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR20.20209

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, energi/fyring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, vaktmestertjenester, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring. 

Det må påregnes at det i løpet av få år vil bli iverksatt rehabilitering av rørsystemer mv., noe som vil kunne medføre økte felleskostnader.

Felleskostnadene fordeles slik: 
Felleskostnader kr 4.640,-
Á-konto oppvarming (energi/fyring) kr 626,-

Særskilt avregning foretas for brenselskostnader for den enkelte boenhet basert på forbruk og avregnes 1 gang pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens kostnader. 

Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring. 
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 830 029,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 988 104,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 126.851,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 20 892,- pr. 01.05.2020.

Total fellesgjeld for sameiet etter forfall 30.05.2020, vil gjelden for sameiet være kr 1.099.396,-. Lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS01-98207503932
Restløpetid: 4 år og 8 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente pr. 18.05.2020: 4,10%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.097.131,-
Av dette beløpet utgjør kr 20 892,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/  kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Om to dager

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 18:00 - 18:45
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,13% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestVedlegg til Kontrakt Egenerklæring boligselgerforsikringTakst
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Arild Knudsen

Telefon
Mobil 90745597
Send epost

Lurer du på noe

Arild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies