Vinderen

Ivar Aasens vei 8 B

Prisantydning

19 500 000 kr

Omkostninger: 496 222 krTotalpris: 19 996 222 kr
Byggeår
1984
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
195 m² / 203 m²
Tomteareal
798 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Nydelig og innholdsrik enebolig med solrik hage. Særdeles ettertraktet område. Separat inngang til kjeller. Garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ivar Aasens vei 8 B er en attraktiv villa med innholdsrik planløsning over tre plan. Boligen egner seg spesielt godt som familiebolig, med 5 soverom og flere stuer/oppholdsrom for både store og små. Villaen er særdeles smakfullt innredet og holder en gjennomgående klassisk stil. Bakhagen er en usjenert oase med plen, pergola, skiferterrasse og dukkestue.

Eiendommen ligger i et attraktivt, sentralt og rolig boligområde på Vinderen i Oslo. Her har du umiddelbar nærhet til velrenomerte Vinderen kole, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud på Vinderen sentrum. Nærheten till både marka og byen gjør dette til det mest attraktive området på Oslo vest!

Eiendommen

Ivar Aasens vei 8 B, 0373 OSLO 
Gårdsnummer 39, bruksnummer 408, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et attraktivt, sentralt og rolig boligområde på Vinderen i Oslo. Her har du umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud på Vinderen sentrum. Kort gangavstand til tursti som tar deg innover i Nordmarka, med milevis av tur- og skiløyper og flere idylliske badevann. For mer urbane søndagsturer anbefales Frognerparken som byr på piknikmuligheter, Frognerbadet samt den verdenskjente Vigelandsparken - alt dette i kort gangavstand fra eiendommen. Fra boligen er det ca 12 minutters gange til Majorstuen og Bogstadveien, velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rikelige utvalg av butikker, servicetilbud, kafeer, restauranter og utesteder.


Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Coop Mega på Vinderen. Vinderen sentrum har også bl.a. apotek, parfymeri, klær, interiør, bakeri, sushi restauranter, vinmonopol, Vinderen sport, Jernia, bokhandel, lege og tannlege etc. 

Kort vei til offentlig kommunikajson med få minutters gange både til T-banen fra Vinderen og Blinderen. Bussholdeplass på Vinderen. Med bil tar det 36 min fra Vinderen til Oslo Lufthavn.

Det finnes både SATS treningssenter og Mudo gym på Vinderen. Det flotte idrettsanlegget på Hemingbanen ligger på Slemdal og Frigg sin hjemmebane er på Tørteberg ved Frøen.

Flere barnehager i nærområde med Hvitveisen familiebarnehage (1-6 år) som nærmeste, kun 100 meter fra eiendommen. Kun 2 minutters trygg gange til velrennomerte Vinderen barneskole og 7 minutter til Ris ungdomsskole. I tillegg er det kort vei til universitetet på Blindern, Politihøyskolen og Norges Musikkhøgskole.

Beliggenheten med nærheten til både marka og sentrum gjør denne delen av Vinderen særedeles ettertraktet.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner i utgangspunktet til Vindern barneskole og Ris ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 228 kvm
Totalt bruksareal: 203 kvm
Totalt primærrom: 195 kvm

Enebolig:
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Entré/gang med garderobe, stue, stue/bibliotek, spisestue og kjøkken.
2. etasje 60 kvm: Hall med trapp, bad, separat wc og 4 soverom.
Kjeller: 60 kvm: Entré/gang med egen inngang, bad, badstue, vaskerom, kjellerstue og soverom.

Sekundærrom:
Kjeller: 8 kvm: Kjølerom og bod.

Garasje:
Bruksareal: 22 kvm
Sekundærrom: 22 kvm Garasjerom. Lagringshems over deler av garasjen med tilgang via stige i enden av garasjen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 798 kvm. Relativt flat, inngjerdet tomt, med tilgang via stålport mot gaten. Lettstelt og solrik hage. Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og gårdsplass. Ellers gressplen, skiferplatting, prydvekster, 18 rosebusker, frukttrær og tuntre. Ytterst i hagen står et dukkehus, dog er dette i en dårlig forfatning.

I 2001 ble det satt opp gjerde mot nabo i nummer 8. Den opprinnelige tomtegrensen var ikke en rett linje, slik at 6B «fikk» litt av nr 8 og «gav» litt til nr 8, for at gjerde skulle bli rett. Totalt sett gikk ca m2 antagelig i null, men grense punktene ble ikke fjernet. Det vil si at eiendommen har grense punktet til 8 i et bed og 8 har et grense punktet til 6B, på sin side. 

Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger oppført som 10 cm bindingsverksvegger i tre med asfaltplater som vindsperre. Ifølge fremviste byggemeldning er kjellervegger oppført av 25cm lecablokker med 1cm murpuss på utsiden. Innsiden er lektet ut og isolert med 5cm før innvendig kledning av sponplater er montert. Halvvalmskonstruksjon i tre tekket med Zanda takstein. Drenssystem primært fra byggeår. Hjørnet vendt mot sør ble drenert på nytt for ca. 5 år siden grunnet fuktinnsig fra grunnen. Utvendig ble huset malt i 2014.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad Tg2.

TG 2:
- Drenering: Det ble tatt et fuktsøk og fuktmålinger med en Protimeter MMS2 på innvendige kjellervegger mot terreng, uten unormale utslag, med unntak av hjørnet vendt mot sør ( på soverom i underetasjen). Her ble det målt 15% fuktighet i innvendig sponplater og i parketten. Det er også synlige tegn til fuktighet i tapeten nederst i dette hjørnet. Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på dreneringen etter levetidstabellene i Byggforsk 700.320. Her anser man levetid for drenering til mellom 20 og 60 år. Topplisten på drensplatene/kapilærbrytende sjikt mangler flere steder rundt huset og bør utbedres.
- Yttertak: Taket er inspisert fra terreng/bakkenivå og fra kaldloft, dog var det begrenset tilgang på kaldtloftet da det er brukt som en lagringsloft og var fylt opp. Det er montert feiestige på taket, dog ingen snøfangere. Det er noe fuktmerker i sutaksplatene (undertaket), ellers i god stand tross alderen. Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder på konstruksjonen. Over halvparten av anbefalt brukstid er gått.
- Vinduer og terrassedør: Ingen av vinduene som ble stikkontrollert hadde større feil eller mangler. Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk og/eller kuldefall.
- Kjellerdør: Kjellerdøren er tung å åpne da den subber i karm og terskel. Tilstandsgraden er ellers satt på grunnlag av alder.
- Pipeløp: Elementpiper fra 70-80-tallet som ikke er blitt rehabilitert anbefales på generelt grunnlag at blir rehabilitert grunnet erfaringsmessig sprekkdannelser mellom elementene i pipeløpet.
- Trapp ned til kjellerinngang: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) og løse fliser i trappen ned til kjellerinngangen.
- Innbygget badekar i 2 etasje: Det innbygde badekaret har ingen lufteluker/spalter. Risikoen ved å ikke ha ventilert en slik konstruksjon er at fuktig luft på baksiden av konstruksjonen kondenserer og kan igjen føre til sur lukt. Innbygningen er ikke bygget av organiske materialer og vil ikke ta skade av dette.
- Sluk på bad i kjelleren: Sluket er et støpejernssluk fra 1984 med rustutslag. Det er synlig bruk av smøremembran, dog er det ingen tett tilknytning mellom membran og sluk.
- Garasjeport: Garasjeporten bærer preg av slitasje og manglende vedlikehold. Porten bør smøres, justeres og få en generell service.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

2003

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.12.1992. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Deler av vaskerom er opprinnelig byggemeldt som vedbod, badet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som trimrom, deler av kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som garderobe og wc. jf. byggetegninger og er ikke bruksendret/omsøkt og inredningen er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Soverommet i kjeller er opprinnelig byggemeldt som stue.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Ivar Aasens vei 8 B er en attraktiv villa med innholdsrik planløsning over tre plan. Villaen er oppført i 1984 og ligger høyt, solrikt og flott til.

Boligen holder en meget pen standard etter full renovering i 2005/2011. Villaen er særdeles smakfullt innredet og holder en gjennomgående klassisk stil. Kjøkkenet og listverk er levert av Kvänum. Garderober, bibliotek, bokhyller og senger på barnerommene er snekkerbygget etter inspirasjon fra Kvänum og spesialtilpasset rommene. 

Det er enstavs parkett i alle rom, kvalitetsfliser på badegulv og utstrakt bruk av LED-downlights. Kjøkkenet er utstyrt med kvalitetshvitevarer fra AGA og Miele, har en flott kjøkkenøy (halvøy) med
steinplate og ligger i åpen løsning med spisestuen. På halvøyen er det spiseplass for to og i skapene under er det rikelig med stikkontakter og tilrettelagt for kontor. 

En åpen gruepeis setter stemningen i stuen, og om en ønsker privatliv finnes det en TV-stue med peis i underetasjen. Villaen inneholder hele 5 soverom og har egen inngang til underetasjen. Dette åpner for flere bruksmuligheter!

Tomten er inngjerdet, lettstelt og solrik. Bakhagen er en usjenert oase med plen, pergola, skiferterrasse og dukkestue. Det nydelige tuntreet (kastanjetre) er flott å følge igjennom årstidene. 

Huset er utvendig malt i 2014.

INNEHOLDER 1. etg.:

Entre/gang:
Flislagt gang med varmekabler. Det er også varme i utvandig trapp. Rikelig med oppbevaringsplass foryttertøy og sko i plassbygget garderobe med profiler med inspirasjon fra Kvänum, alle knotter fra Kvänum. Gangen er romslig og her er også plass til kommode. Trådløst alarmsystem fra Verisure montert på innsiden av inngangsdøren. Skyvedøren i glass mellom gangen og stue har profilerte lister.

Stue:
Romslig stue med hyggelig, åpen grueepeis. Plassbygget TV benk med skuffer. Utgang via terrassedør til hyggelig trapp som fører ut til hellelegging terrasse og hage. Brede eikegulv med røkt/hvitkalket finish. Langs gulvet er det 12 cm profilerte lister og langs taket er det buede lister på ca 7 cm, dette gir rommene en god følelse av god takhøyde Utstrakt bruk av innfeldt belysning. Totale er det montert 22 firkantede spotter med matte glass og hvitmalte kanter, i taket med dimmere, fordelt etter brukssoner i stue og bibliotek.

Bibliotek/stue:
Den ene delen av stuen er innredet til bibliotek. Rommet er innredet med plassbygde bokhyller med 30 åpne hyller, 6 underskap med innredning i tillegg til 12 små skuffer med inspirasjon fra Kvänum.

Spisestue:
Romslig spisestue med plass til mange rundt middagsbordet. Rommet er innredet med plassbygget vitrineskap fra Kvänum med skuffer samt hyller med skapdører i glass. Rommet er utsmykket med samme listverket og tak som i stuen, men med runde, dype spotter med dimmere fordelt etter bruk av rommet, totalt 18 spotter. Åpen løsning mellom spisestue og kjøkken.

Kjøkken:
Påkostet Kvänum kjøkkeninnredning fra 2011 med malte trefronter. Rikelig med benkeplass på svarte, slepne 30 mm marmor benkeplater i Nero Assoluto fra Afrika. Kjøkkenet er utstyrt med en varmelagrende AGA komfyr med AGA Intelligent Management System. AGA komfyren er hovedkilden for oppvarming i hele husets første etasje. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin og kjøleskap fra Miele. Ventilator over platetoppen fra Miele. Kjøkkenvasken er av porselen med 2 kummer og ett-greps blandebatteri med porselenshåndtak samt et spylehode. Dette er et veldig hyggelig kjøkken å være i og lage mat i!

2. etasje:

Bad 
Flislagt bad fra 2011 med dusjhjørne med glassdører, nedfelt badekar (180 cm) fra Ifø og servantskap med servantinnredning fra Svedberg. Armatur og håndkle ringer i krom fra Damixa. Marmorfliser på gulv og rundt badekar og hvite veggfliser. Varmekabler i gulvstøp. LED spotter i tak med dimmer og LED lys over vasken.

Wc 2. etasje:
Separat wc-rom fra 2005 med flislagt gulv og malte veggflater. Gulvmontert toalett fra Svedberg med dempe sete. Rund vask fra Willeroy og Boch på plassbygget servanthylle. Blankt Damixa armatur.

Soverom:
Huset har hele 5 soverom og fire av disse befinner seg i husets 2. etasje. Plassbygde senger med 4 skuffer, profilerte lister og bokhyller på begge sider av sengene på to soverom. Her er det også plass til skap, skrivebord og kommode. Hovedsoverommet er stort og har hyggelig utsyn over hagen fra to vinduer. Dette rommet har TV uttak. Det fjerde soverommet er innredet med to skyvedørsgarderobe med rikelig plass.

Hall:
Romslig hall/gang i 2 etasje med plass til sofa eller skrivebord. Adkomst til loft med rikelig lagringsplass via nedfellbar stige. Runde spotter i taket med dimmer.

Underetasje:

Kjellerstue: 
Hyggelig og kjellerstue med snekkerbygde skap og bokhyller. Listverket fra disse skapene er inspirasjonen til de plassbygde sengene i 2 etasje. Moderne Nordpeis med innsats fra 2005 varmer opp og skaper hygge. Det er også varmekabler i gulvene. Rommet er romslig og det plass til hjemmekontor i tillegg til møbelgruppe og TV. Det er totalt 16 runde spotter i taket med dimmere. Belysningen styres etter brukssoner. 

Soverom/gjesterom:
Husets 5. soverom befinner seg i underetasjen. Rommet er innredet med spesialtilpasset skyvedørsgarderobe av god størrelse. Vinduene i underetasjen har gode, brede karmer og sørger for
mye lys og luft. Parkett og gulvvarme. Fastmontert våpenskap medfølger. 

Bad:
Flislagt bad med varmekabler. Dusj med god dybde og vegghengt dusjhode i tillegg egen separat hånddusj. Dusjdør i glass. Vegghengt toalett fra Villeroy og Boch og servantskap i "eik" fra Svedberg. Armatur og håndkleholdere fra Damixa. 8 spotter i taket med dimmer. 

Badstue:
Badstue i tilknytning til badet med granpanel på vegger og i himling, grandør badstuedør og badstuebenker i to høyder. Badstuovn fra Narvi. 

Vaskerom:
Vaskerom med flislagt gulv og gulvvarme. Vaskerommet er godt utstyrt med praktisk innredning og godt med overskap og benkeplass Strykebrett er montert i egen skuff fra Norema. Nedfelt vaskekum og nisje for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk innredet tørkeskap og eget skap til treningstøy. Eget skap til varmtvannstank på 300 liter. Gulvsluk i plast. Også dette rommet har spotter i taket.

Kjølerom:
Kjølerom med tilgang fra boden. Rommet har rikelig med praktiske og fastemonterte hyller til mineralvann, mat og grønnsaker.Kjøleaggregat med tilhørende kjøledør fra Nor’cool er fra 2011. Lyset i taket i kjølerom, bod og vaskerom går automatisk på/av når man går inn og ut i rommene.

Gang:
Flislagt gang med varmekabler i gulvet. Egen inngang til kjelleren åpner for flere bruksmuligheter. Rommet er innredet med garderobe og skostativ. Utvendig trapp er flislagt og har varme i trinnene.

Vinduer og dører:
Vinduer i huset er fra byggeår med unntak av et som er fra 2011. Vinduer er utført med 2-lags isolerglass pluss et utvendig koblet glass. Et glass i et kjellervindu ble skiftet ut i 2019. Ytterdører til kjeller i tre er fra byggeår. Inngangsdør til 1. etasje i tre med glassfelt (3-lags). Terrassedør fra 1984 utført med koblet glass.

Gulv: Alle gulv i 1. etasje er 22 cm enstavs eikeparkett i røkt og hvitkalket utførelse fra Flotte gulv. 2-stavs eik parkett i 2. etasje og på soverom i underetasjen. Fliser og varmekabler på begge bad, WC vaskerom, kjellerstue og i gang.
Vegger: Utstrakt bruk av tapeter fra Ralph Lauren, Jane Austin og fra Zoffaney. Malt trepanel og malte flater. Fliser på bad.
Himling: Malte, slette gipshimlinger og malt trepanel. Romhøyde i stue er 2,37 meter. Romhøyde i kjellersstuen er 2,38 meter.

Diverse:
- Det er avtrekk på kjøkken, wc og på badene. Naturlig tilluft via lufteluker i yttervegger og luftespalter over vinduer.
- Sikringsskapet til boligen er plassert i boden i kjelleren. Hovedsikring på 50 AMP. Sikringsskapet ble oppgradert i 2011 og 2018 av Storm Elektro Oslo AS. Det foreligger ikke samsvarserklæring på arbeidet.
- Det elektriske anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og innfelte stikk/brytere. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsteder. Elektrisk gulvvarme på badene, wc-rom, entré i 1. etasje samt alle gulv i kjelleren med unntak av bod og kjølerom. Komfyren (AGA) på kjøkkenet i 1. etasje fungerer som en egen varmekilde da det er en varmelagrende komfyr og den avgir varme etter innstilling via AGA Intelligent Management System, selv uten at den står i matlagingsfunksjon. Mill ovner på soverom i 2. etasje.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 56741, tinglyst 12.10.1995, type heftelse: Erklæring/avtale: Oslo kommune har iht. veiloven meddelt midlertidig unntak i anledning garasjens avstand til regulert senterlinje Ivar Aasens vei. Eier av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre garasjen uten erstatning når som helst Oslo kommune måtte forlange det.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen hovedbøl som kan ha betydning for denne eiendommen:
Dagboknr 1915/85, tinglyst 23.04.1915, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte: Bestemmelse om bebyggelse, benyttelse og deleforbud. Forbud mot generende bedrift, bestemmelse om vann/kloakkledning, septiktank m.v., gjerde og veg. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 34931, tinglyst 14.11.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Ivar Aasens vei gnr39, bnr 133 gir fremtidige utskilte parseller rett til å føre vann- overvann og spillvannsledninger over hverandres parsell om nødvendig samt rett til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene samme sted når dette er påkrevd. De ledninger som anlegges felles, er eierne solidarisk ansvarlig å vedlikeholde i fellesskap.
 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4022 datert 17.12.03 med tilhørende reguleringsbestemmelser av samme dato. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Saker i nærområdet:
Saksnummer 201911722 - Byggesak: Ivar Aasens vei 6 - Oppføring av garasje med bilheis
Saksnummer 201708944 - Reguleringssak: Ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg

Diverse

Liftgardiner og våpenskap medfølger salget. Lampe i spisestue medfølger ikke salget. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19215

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.466,70 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 18.795,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 34.000,- pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.400,- per år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bredbånd og har avgift på 499,- per mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 815,- per mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 3.395.320,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 12.223.152,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 19.988.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Anne Aartun

Telefon
Mobil 92698800

Lurer du på noe

Anne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.