Solgt: 2 200 000 kr

Brunholmgata 20

2 300 000 kr
83 m²
3 soverom
Eiendomsmegler Camilla Christensen har gleden av å presentere Brunholmgata 20.
Camilla Christensen
Presenteres av
Camilla Christensen
Ålesund sentrum
Bud mottatt! Lys og trivelig selveierleilighet med sentral beliggenhet og 3 soverom
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Omkostninger
  58 842 kr
 • Totalpris
  2 258 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1906
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  83 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 000 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og trivelig eierleilighet beliggende i 1. etasje i bygård på Aspøya like vest for Ålesund sentrum
Leiligheten består av gang, bad, kjøkken m/spiseplass, to soverom, stue/soverom og vaskerom.
Med få minutter gange til Brosundet ligger det til rette for en urban livsstil. Gangavstand til busstopp, kafeer, restauranter samt de fleste sentrumsfasiliteter.
Flotte turmuligheter i gangavstand.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brunholmgata 20, 6004 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 200, bruksnummer 61, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 96 kvm
Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm: Gang, kjøkken, spiseplass, bad, vaskerom, stue/soverom og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2021 utført av Magnus Karlstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende vegger antas bygget i betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger utvendig pusset og malt. Bygningen har krypkjeller med trebjelkelag. Tak av trekonstruksjoner tekket med stein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30. Vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1988.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad:
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser
anbefales. Det ble på befaring målt en høydeforskjell fra sluk til gulvoverflaten ved dør på ca 5 mm. Dette er vurdert utenfor gjeldene krav.
Vaskerom:
Ingen ventilasjon. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av varmtvannsbereder og vaskemaskin.
Øvrige rom:
På overflater gulv er det stedvis knirk og sprekker i gulvet.
Ildsteder/skorsteiner innvendig:
Det ble på befaringen opplyst at innerrør på pipe må byttes ut før ildsted kan taes i bruk.
Etasjeskiller:
Det ble på befaring målt en høydeforskjell fra høyeste til laveste punkt på ca 28 mm. Dette er utenfor gjeldene krav.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og arealeffektiv leilighet beliggende i eiendommens 1. etasje og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett/laminatgulv. Veggflater med malte plater og strietapet. Himlingsflater med malte flater og plater. Profilerte innerdører
Kjøkken:
Romslig og lyst kjøkken med åpen løsning mot spiseplass. Kjøkkeninnredning er fra Ikea med lyse profilerte fronter. Kjøkkenet inneholder kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr og nedfelt platetopp, samt nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran fra Oras. Det er benkeskapsbelysning og stikkontakter på vegg under overskap/hyller. Kjøkkenet har godt med benke og- lagringsplass. Vegghengt ventilator. Vannrør i kobber. Avløpsrør av plast. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Bad:
Delikat flislagt bad med gulvvarme. Badet inneholder vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson, speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør i plastbelagt kobber. Avløpsrør av plast. Himling med plater og lampepunkt.
Vaskerom:
Et praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Det er laminat på gulv, tapet på vegger og himling med plater og lampepunkt. Vannrør i kobber. Avløpsrør av plast.

Oppvarming

Vedoven på stue (må rehabiliteres), varmekabler på bad og ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1906.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
«Xx og xx (angi rommene eller om det gjelder hele etasjer – eks loft/kjeller) er opprinnelig byggemeldt som boder jf. xxx (byggetegninger?) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/17/578:
16.05.1978 - Dokumentnr: 2888 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1507 Gnr:17 Bnr:7
01.01.2020 - Dokumentnr: 937196 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:17 Bnr:578

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Selveierleilighet beliggende i 1. etasje i bygård på Aspøya like vest for Ålesund sentrum, med få minutter gange til Brosundet ligger det til rette for en urban livsstil, med en tilbaketrukket beliggenhet. Brunholmgata 20 ligger i etablert boligområde like sydvest for Scandic Hotel. Gangavstand til busstopp, kafeer, restauranter samt de fleste sentrumsfasiliteter. Ålesund sentrum kan by på blant annet en rekke flotte spisesteder, Terminalen byscene og kjøpesentre. Kort veg til Ålesund rutebilstasjon og hurtigbåtkai som gjør det enkelt å komme seg til eksempelvis Amfi Moa. Kort veg til flott parkområde på Storhaugen og 350 meter til nærmeste dagligvarebutikk. Ellers består nærområdet av boligbygg, samt noe industri ved sjøen.

Adkomst

Ta inn mot Apotekertorget etter Hellebroa. Følg vegen mot Brunholmen. Ta til venstre opp før innkjøringen til Molovegen. Leiligheten ligger i bygg på høyre side kort tid etter bakken.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 3 min gange - 0.3 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 14 min gange - 1 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 7 min bil - 2.5 km
Skarbøvik u.skole (8-10 kl.) 6 min bil - 3.3 km
Kolvikbakken u.skole (8-10 kl.) 7 min bil - 3.7 km
Ålesund vgs. 3 min gange - 0.2 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 3 min gange
Barnehager:
Storhaugen bhg. (3-5 år) 7 min gange 0.6 km
Midtbyen bhg. (1-5 år) 13 min gange - 0.9 km
Kvennaneset bhg. (0-6 år) 21 min gange - 1.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 157 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og har støpt fortau mot gate og i bakgård.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Ny stikkledning for vann ble installert i 2018.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Sameiet har mottatt 2 nabovarslet. Eier av eiendommenBrunholmgata 18 har sendt inn søknad om innkledning av areal under balkong. Arbeidet er allerede utført.
I tillegg har eier av eiendom nord for denne, Molovegen 9 sendt inn detaljeendringer på tidligere innsendt søknad om riving av tidligere lager og oppføring av nytt helautomatisk parkeringshus.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.000,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring og sparing.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier leier ut boligen i dag og har en månedlig inntekt på totalt kr. 14.200,-. Største soverom 4.950,-, mellomste soverom 4.750,- og minste soverom 4.500,-.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 613 280,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 207 808,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 434,- pr år 2020.
Eiendomsskatten for 2021 er ikke fastsatt ennå og vil bli fakturert ut over 2 terminer, september og november 2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Irene Vik og BGT20 AS

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Brunholmgata 20, med sameiebrøk 82/253.
Sameiet består av 3 leiligheter.
Formann er Jan Langhammer.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt dersm det ikke er til sjenanse for ande beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Ny stikkledning for vann fra hovedvannledning installert i 2018. Oppgradering og maling av fasade i 2013.
Planlagte påkostninger: Rehabilitering av nordveggen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 30.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. stk.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0081/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2181

Dato

Sist oppdatert: 30. august 2021 kl. 13:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.