Solgt: 6 000 000 kr

Pilestredet Park 12A

6 000 000 kr
58 m²
2 soverom
Velkommen til Pilestredet Park 12A - Presentert av Caroline Stensrød / Krogsveen
Pilestredet Park/ St. Hanshaugen
Utrolig lekker 3-r m/ meget romslig balk. på hele 24 kvm - Heis -Nytt 2008 -Felles takterrasse en trapp opp fra boligen
 • Prisantydning
  6 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  28 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  6 029 132 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1940
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 409 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Stor terrasse på hele 24 kvm. Her er det god plass til flere sittegrupper og grill. Grønt og fredelig utsyn! Varmelampe forlenger sesongen (medfølger).
- "Alt" inkludert i fellesutgiftene - Varmtvann, strøm, fyring og fibernett
- Meget sentral beliggenhet med gåavstand til sentrum
- Svært god planløsning med delvis adskilt kjøkken, to soverom av god størrelse liggende i hver sin ende av leiligheten
- Godt med oppbevaringsplass i boligen
- Boligen holder en gjennomgående god standard med bla. enstavs eikparkett
- Felles takterrasse med flott utsikt og sol hele dagen (kun en trapp opp fra leiligheten)
- Store grøntområder til glede for beboerne
- 7. etasje med heisadkomst
- Ekstra, separat toalett
- Romslig bod i kjeller
- Ingen dok.avgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pilestredet Park 12A, 0176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 922
Andelsnummer 708, Pilestredet Park 11-13 BRL, organisasjonsnummer 992 212 519

Innhold

Totalt bruttoareal: 65 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
7. etasje,
Primærbolig: Stue, kjøkken, bad, entré og to soverom
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.04.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
BAKGRUNN OG HISTORIE
Da Rikshospitalet i mai 2000 flyttet inn i nybygde lokaler på Gaustad besluttet Stortinget at gamle rikshospitalet skulle utvikles til et område for bolig og næring med fokus på ivaretakelse av bærekraftige byøkologiske prinsipper. Med ombygging av Pilestredet Park 11-13 er området ferdig utviklet.
Eiendommen består av tidligere institutt for Øre-nese-hals fra 1968 og Bakteriologisk institutt fra 1940. Sistnevnte er bevaringsverdig og er oppført på Byantikvarens gul liste. Eiendommen som består av 3 sammenhengende bygg, grenser til Oslo katedralskole, Ullevålsveien og Stensberggata og er ombygget til 113 leiligheter.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Separat og romslig entré med tilknyttet omkledningsrom/bod. Her er det godt med oppbevaringsplass i åpen garderobe samt skoskap. Romslig "bod" med gode oppbevaringsmuligheter. Dørcalling. Boligen disponerer en ekstern bod i kjelleren.
Toalett:
Separat toalett med servant. Svært praktisk for gjester. Vannbåren varme i gulv.
Stue:
Romslig stue med god plass til stor sofagruppe, salongbord og oppbevaringsmøbler. Det er også god plass til stort spisebord i forlengelse av kjøkkenet. Store vindusflater fra gulv til tak gir godt med naturlig lys til boligen.
Terrasse:
Meget romslig terrasse på hele 24 kvm. God plass til flere sittegrupper og grill. Grønt utsyn og langstrakt utsikt over nærområdet. Ingen direkte gjenboere. Utemøblene og varmelampene medfølger.
Kjøkken:
Delvis åpen stue/kjøkken- løsning hvor kjøkkenet er plassert i egen alkove av oppholdsrommet. Lys, tidsriktig innredning hvor det er godt med skap- og benkeplass. Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Hovedsoverom:
Deilig hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord og stort garderobeskap.
Soverom II:
Hyggelig soverom ideelt som gjesterom eller kontor. Plass til dobbeltseng og garderobeskap.
Baderom:
Romslig, flislagt baderom med vegghengt toalett, servantinnredning og dusjhjørne med glassvegg. Plass til vaskemaskin (denne medfølger). Vannbåren varme i gulv.

Oppvarming

Fjernvarme. Varmekabler på badegulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Borettslaget har fellesmåling av strøm og fjernvarme. Andelseier kan ikke selv velge strømleverandør. Inergi AS foretar avlesning. Ved eierskifte må "avlesningsskjema for målere ved eierskifte” fylles ut av selger/kjøper og returneres Inergi AS. Skjema kan lastes ned fra http://www.techem.no

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt i 2008 på eiendommen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Pilestredet Park ligger sentralt og attraktivt til på St. Hanshaugen, med nærhet til sentrum, og er lokalisert der det gamle Rikshospitalet i sin tid ble oppført. Pilestredet Park skiller seg ut med sin moderne arkitektur i et område som ellers består av klassisk bygårdsbebyggelse. Hele prosjektet ble oppført på tidlig 2000-tallet, og er et byøkologisk prosjekt med miljøvennlige løsninger på mange områder og grøntanlegg som setter sterkt preg på strøket.
Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet i en pulserende bydel, med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby. Gangavstand til hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Karl Johan Gate, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. På St.Hanshaugen, Bislett og Majorstuen finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Smalhans, Tranen og Delicatessen. Nisjeforretninger som Gutta på Haugen er få minutter fra boligen. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Litteraturhuset og Kunstnernes hus.
En rekke dagligvareforretninger like i nærheten, med Coop Prix nærmest vegg i vegg med boligen. Ellers er både Coop Extra, Kiwi og Bunnpris like i nærheten.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Få minutters gange til Slottsparken med sitt karakteristiske uttrykk. For øvrig kort vei til idylliske St. Hanshaugen og Stensparken. Anerkjente Frognerparken med skulpturparken Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet er også innenfor rekkevidde. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse. I nærområdet finnes også gode treningstilbud, deriblant Bislet Bad, SATS, crossfitness, klatresenter og Bislett stadion for gratis trening i proffe omgivelser.
Foruten å ha gangavstand til Oslo sentrum, St. Hanshaugen og Bogstadveien er det god tilknytning til resten av byen med offentlig kommunikasjon. I Ullevålsveien finner du 37-bussen, samt 21-bussen med hyppige avganger fra Waldemar Thranes gate. På Frydenlund finner du blåtrikken med trikkelinjene 11, 16, 17 og 18 samt alle T-banens linjer fra Nationaltheatret og Stortinget. Med andre ord - her har du nær sagt alt du trenger i umiddelbar nærhet.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
- Katta barnehage (1-6 år) 0 min, 60 barn, 4 avdelinger 0.1 km
- Dr. Brandts barnehage 3 min, 3 avdelinger 0.3 km
- Kuben 6 min
Skoler
- St. Sunniva skole (1-10 kl.) 9 min, 535 elever, 20 klasser 0.7 km
- Ila skole (1-7 kl.) 10 min
- Bolteløkka skole (1-7 kl.) 12 min, 350 elever, 17 klasser 1 km
- Kristelig Gymnasium ung.skole (8-10 kl.) 11 min, 380 elever, 13 klasser 0.9 km
- Fagerborg skole (8-10 kl.) 20 min
- Oslo katedralskole 3 min, 560 elever, 21 klasser 0.2 km
- Edvard Munch videregående skole 7 min
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.575 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidede fellesarealer og grøntområder til glede for beboerne. De gamle trærne er bevart og er en grønn lunge i byen. Her er det mange spor av historie blandet med nye, designede utemøbler og gamle bygninger i kombinasjon med nybygg. Vann i parken gir følelse av ro og skaper et godt miljø. Vil du slukke tørsten finnes det flere drikkefontener med kaldt vann. Vannet sildrer gjennom vannspeil og bekkeløp i åpne vannrenner.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Det er en stor garasjekjeller under bebyggelsen hvor det til tider er mulighet for leie/kjøp av garasjeplass. Ved ønske om kjøp elle r
informasjon om kjøp, se borettslagets hjemmeside eller ta kontakt med Ole Kjærnsmo tlf 97746404.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertn. og off.bygn./allmen.formål (barnehage, undervisning) i henhold til reguleringsplan S-4173 datert 31.08.2005 med endret reguleringsbestemmelse datert 22.06.06.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Pågående plansaker:
Saksnummer 201802948 - Reguleringssak. Ullevålsveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Prosjektet innebærer fjerning av parkeringsplasser i Ullevålsveien og Colletts gate for å få plass til sykkelfelt. Det blir muligens endringer i antall felt i tilfartene i kryssene Ullevålsveien x Colletts gate og Colletts gate x Geitmyrsveien. Her utføres en trafikkanalyse for å sikre fremtidig trafikkflyt. Trafikkanalysen danner grunnlaget for veiprosjekteringen. Det forventes at mengde biltrafikk forblir lik som i dag om ikke noe mindre da prosjektets hensikt er å bedre sykkeltilbudet på strekningen og forhåpentligvis øke antall syklende trafikanter.
For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201802948
Saksnummer 201406445 - Reguleringssak. Stensberggata 11 - Planforslag. Hallings gate 5 AS og SJ Arkitekter foreslår å regulere Stensberggata 11 til boligbebyggelse samt forretning, kontor og tjenesteyting. Hovedhensikten med planen er å øke utnyttelsen for planområdet for å tilrettelegge for flere boliger med 7 boenheter i ny bebyggelse. Den bevaringsverdige bebyggelsen sikres med hensynssone bevaring kulturmiljø. Det foreslås et nybygg i 5 etasjer (4 + loft ) inntil gavlveggen på Stensberggata 15A.
For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201406445

Økonomi

Boligens kostnader

strøm, varme, varmtvann, bredbånd, drift, kommunale avgifter mm.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.409,- pr. mnd. og inkluderer: a-konto strøm, varme, varmtvann, bredbånd, drift, kommunale avgifter mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 10 % 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.742,-
Strøm,varme,v.vann 1.448,-
Bredbånd 219,-
Boligen er tilknyttet OpenNet som leverandør av fiber og er inkludert i fellesutgiftene. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2018 beregnet til kr 1.214.569,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.372.448,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.681,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 28.000,- pr. 01.05.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 102.934.732,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenr.: OBBK01-98207564885
Type: A
Restsaldo: 99.445.887,-
Restløpetid: 38 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,85 %
Lånenr.: OBBK02-98207564877
Type: A
Restsaldo: 3.488.845,-
Restløpetid: 16 år 7 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,85 %

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6.029.132,- Av dette beløpet utgjør kr 28.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Espen Bjørnson

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Pilestredet Park 11-13 BRL.
Borettslaget består av 113 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Borettslaget har egen hjemmeside www.pp11-13.no med mye nyttig informasjon.
Felles sykkelbod.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: installering av individuelle strømmålere. Kostnaden er fordelt på alle andelseierne med engangsbetaling i mai.
Planlagte påkostninger:
Generelt vedlikehold må påregnes.
Det har blitt påvist skjeggkre i 2-3 leiligheter i borettslaget. Skal en sanering bli effektiv, må man behandle alle leilighetene, og ikke bare de som pr. nå har fått påvist skjeggkre. Det er derfor besluttet at et skadedyrfirma skal brukes for å iverksette sanering.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0039/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2039

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2021 kl. 14:20

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.