Komplett salgsoppgave

Gruegata 23C

5 300 000 kr
70 m²
3 soverom
Velkommen til Gruegata 23C - Digital styling/oppussing (kun ment som illustrasjon).
Velkommen til Gruegata 23C - Digital styling/oppussing (kun ment som illustrasjon).
Kart
Tøyen
Romslig og sjarmerende 4-roms leilighet | Beliggende i rolig blindgate - Varmtvann og fyring ink - Attraktivt område

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  22 772 kr
 • Omkostninger
  11 075 kr
 • Totalpris
  5 333 847 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1933
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  4 257 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gruegata 23C!
Sjarmerende 4-roms aksjeleilighet beliggende i en rolig blindgate midt på beste Tøyen. Leiligheten byr på en fleksibel planløsning med blant annet tre romslige soverom og separat kjøkken. Stuen kan med enkle grep gjøres større ved at lettvegg mellom soverom og stue fjernes. Her er det mange muligheter og et stort potensial for å skape et hjem tilpasset dine ønsker. Fra leiligheten er det kort gangavstand parker, uteliv, handel og rekreasjon.
Leiligheten inneholder:
Entré, stue, kjøkken, tre soverom og bad. En kjellerbod medfølger.
Høydepunkter:
- Rolig blindgate
- Ingen forkjøpsrett og lave omkostninger
- Varmtvann, fyring og bredbånd inkludert
- Attraktiv beliggenhet midt på Tøyen
- Gjennomgående
- Nylig renovert bakgård
- Hyggelig nabolag
Velkommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gruegata 23C, 0652 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 231, bruksnummer 146, ideell andel 1/1
Aksjenummer 21, Aktieselskapet Gruegata 23, organisasjonsnummer 933685411

Innhold

Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 4,2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.07.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Byggemåte: Boligblokk over 4 etasjer, oppført i 1933. Etasjekillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon. Utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/takpapp (ikke besiktiget).
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2:
Bad grunnet alder, bomlyd og avskalling i enkelte fliser og fallforhold (hulltagning er ikke foretatt grunnet vegger av mur/betong). Kjøkken grunnet alder, slitasje og ventilasjon (kullfilter). Gulv grunnet stedvis knirk samt sprekker/avskalling i enkelte gulvflater. Elektrisk anlegg grunnet manglende samsvarserklæring.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue | Enkel å innrede
Stuen har god plass til sofaseksjon, interiør og øvrig møblement. Ett av soverommene var opprinnelig en del av stuen, rommene er i dag adskilt med en lettvegg. Med enkle grep kan boligens opprinnelige planløsning tilbakeføres slik at man får en større stue. Takhøyde er målt cirka 2,60 cm (målt på tilfeldige steder i leiligheten)
Kjøkken | Separat
Praktisk separat kjøkken med god plass til et lite spisestuebord. Kjøkkeninnredning bestående av hvite slette fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og oras ett-greps armatur. Overskap med belysning og stikkontakt under. God oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Komfyr med platetopp medfølger.
Bad | Varmekabler i gulv
Baderom fra 2001/2002 med mørke fliser på gulv og hvite fliser på veggene. Baderomsinnredning bestående av vegghengt servant med ett-greps armatur, toalett og badekar med Damixa ett-greps armatur med hånddusj og forheng. Baderommet har varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Aksjelaget har eget fellesvaskeri og tørkerom. Bad og rør planlegges skiftet ut i regi av aksjelaget i 2024.
Hovedsoverom | Her sover du godt!
Romslig hovedsoverom mot bakgård med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Soverommet har plassbygde garderobeskap som byr på rikelig av oppbevaringsplass.
Soverom 2 & 3 | Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor/hobbyrom
De øvrige soverommene er av god størrelse med plass til stor seng, garderobeløsninger og skrivepult. Rommene passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor/hobbyrom - alt ettersom hvilke behov man har.
Bod | Ekstra oppbevaring
Kjellerbod på 4,2 kvm med hyller medfølger boligen.
Overflater gulv: Heltregulv og laminat. Fliser på bad.
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater
Annet:
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Eltilsyn i 2021 - foreligger dokumentasjon på utbedring.
- Callinganlegg
- Entrédør B-30
- Vinduer med 2-lags glass (byttet i 2005)
- Fellesvaskeri

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Frittstående kjøleskap medfølger ikke boligen.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og varmekabler på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1933
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 20.05.1933, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Et av soverommene er opprinnelig byggemeldt som stue, dette er ikke bruksendret/omsøkt og heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser med unntak av:
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eier kan fritt leie ut deler av boligen når de selv bor der.
Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Tøyen med Tøyen Torg og Botanisk hage like ved. Tøyenparken ligger en kort spasertur unna, parkens store og flotte grøntområder egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, tur med hunden, solbading og lek. Gatene rundt er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et bredt utvalg av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten for en rask lunsj, take away eller en større middag.
Innenfor en radius på cirka 500 meter finner du Rema 1000, Extra og Joker. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret, med gode italienske pizzaer, stilfull bar og shuffleboard. I tillegg byr torget på barene Human Mote og Glasnost. Dette har allerede blitt en populær møteplass for folk på Tøyen. Du finner restauranter som Munks restaurant (thai) Anatolia (tyrkisk) og Skatten. Sushirestauranten Wasabi sushi er alltid populær. Ellers er det også to bakerier på torget, Baker Nordby og Backstübe. Også ligger den koselige nabolagsrestauranter Grådi kun et par hundre meter fra leiligheten, et meget populært og hyggelig sted. Gråbein litt lenger borti gata anbefales også et besøk eller to.
Grønnsakhandlerne på Grønland Basar kan også anbefales, her finnes også et av Vinmonopolets utsalg. Det er for øvrig kort vei også til Grünerløkka, enten til fots eller med bysykkel/sparkesykkel. Her finner du et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizzarestaurant), Delicatessen (tapas), Mucho Mas (Mexicansk), Fru Hagen og Godt Brød. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park.
Det er god dekning på offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. T-bane fra Tøyen T-banestasjon hvor alle t-banens linjer stopper. Buss 60 stopper rett utenfor ved Tøyen skole, og nr 20 kan tas fra Kjølberggata, eller i Finnmarkgata ved tidligere Munchmuseet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 746 kvm som tilhører aksjelaget. Pent opparbeidet tomt med diverse beplantning og prydbusker. Steinbelagt bakgård med felles sittegrupper og sykkelparkering. Bakgården er pusset opp i regi av aksjelaget i nyere tid.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål (formål) i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet ut 05.07.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
Pågående byggesaker og reguleringssaker:
- Jens Bjelkes gate 78 A-B - Rehabilitering av tre skorsteiner. Saksnummer 202204656. Byggesak.
- Jens Bjelkes gate 57 - Oppussing av fasade. Saksnummer 201618470. Byggesak.
- Jens Bjelkes gate 70 - Utskiftning av vinduer. Saksnummer 202207648. Byggesak.
- Sigurds gate 20 A og B - Utvidelse av brannbalkong til takterrasse. Saksnummer 20160658. Byggesak.
- Kolstadgata - Møteplass ved Tøyen skole. Saksnummer 201809736. Detaljregulering.
Bygningen er vernet som kulturminne (Gul liste fra Byantikvaren i Oslo)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4257,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd, trappevask, varmtvann, oppvarming, fellesforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, renter, avdrag, drift og vedlikehold.
Husleien justeres normalt i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert januar 2021
Husleien fordeles slik:
- Bredbånd kr 199,-
- Renter og avdrag kr 736,-
- Husleie kr 3 322,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7225,- for 2021. / 3878 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenett som leverandør av bredbånd og er inkludert i felleskostnadene. Aksjelaget har ingen felles tv-avtale, men dette kan bestilles via Telia. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 264 483,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 552 137,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 81 935,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 22 772,- pr. 28.06.2022
Total fellesgjeld for aksjelaget er 903 835,- pr. 28.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån: Husbanken - 114738719
Saldo: 14 361,-
Andel av saldo: 507,-
Rente pr 28.06.2022: 1,07 %
Type rente: flytende
Lånets løpetid: 3 måneder
Avdragsfrihet: nei
Lån: Handelsbanken - 83987151784
Saldo: 630 503,-
Andel av saldo: 22 265,-
Rente pr 28.06.2022: 3,95%
Type rente: flytende
Lånets løpetid: 3 år og 6 måneder
Avdragsfrihet: nei
Lån: Handelsbanken - 83987151792
Saldo: 258 971,-
Andel av saldo: 0,-
Rente pr 28.06.2022: 3,95%
Type rente: flytende
Lånets løpetid: 3 år og 1 måned
Avdragsfrihet: nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7 575,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 500,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 333 847,-
Av dette beløpet utgjør kr 22 772,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vibeke Kristiansen og Knut Roppestad

Informasjon om aksjelaget

Leiligheten er tilknyttet Aktieselskapet Gruegata 23.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 29 enheter, hvorav en benyttes til næringsformål.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS og aksjelagets revisor er SLM Statsautoriserte revisorer
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i ikke tillatt, men i spesielle tilfeller kan styret gi tillatelse etter søknad fra beboer.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Ny takpapp lagt i 2016
- Epoxy-strømpe innvendig i originalt kjøkkenrør i oppgang A
- Oppgradert bakgården med brostein og ny beplantning i 2017/2018
- Nye utemøbler og beplantning i bakgård i 2019
- Oljebehandlet betongtrapper i alle oppganger i 2018
- Elkjel ble reparert ifbm feilfunksjon
- Borettslaget gikk over fra mineralsk ljefyring til bioolje fra 01.01.2020. Nye tanker for bioolje som sekundær energikilde for oppvarming installert i 2020.
Planlagte påkostninger:
- Vinduer:
Utskiftning av vinduer, dette gjelder for cirka halvparten av vinduene kun de som har produksjonsår før 2005. Finansieres med felles lån, utgiftene fordeles på alle ihht. nøkkel for fordeling av felleskostnader.
Omfanget av det nye lånet er pr 03.11 ikke helt avklart. Utgangspunktet i dag er at kostnaden fordeles etter eierbrøken, basert på det lånet som nå er utbetalt øker fellesgjelden til andel 22 med kr. 61 592,40 som følge av låneopptaket. Dette vil medføre økte felleskostnader tilsvarende renter og avdrag på lånet, for andel 22 er dette med dagens rentenivå på kr. 396,- per mnd. Økningen vil bli effektuert fra og med desember.
- Soilrør og baderom:
Rør for vann og avløp er fra byggeår med forventet levealder på maksimalt 100 år. De planlegges å skiftes ut i 2024. Utskiftning av rør til vann og avløp forventes å føre til at badet må brytes opp, og det antas at det må bygges på nytt. Dersom aksjeeiere rehabiliterer bad før rehabilitering, kan ikke eier kreve at laget dekker kostnader til nytt bad, ut over den standard som vedtas som lagets «standardbad». Aksjeeiere som velger å rehabilitere badene før 2024 gjør dette på eget ansvar, herunder bærer den enkelte aksjeeier risikoen for at badet må pusses opp senere og dekke kostnadene ved dette etter fordelingsnøkkelen. Den enkelte oppfordres til å ta kontakt med styret dersom en ønsker å pusse opp badet før 2024 hvis det haster grunnet skader eller lignende. Dette slik at styret kan foreta en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle
Næringslokale:
Næringslokalets aksjeeier har fremleid lokalet til Lentus AS frem til 2026, som igjen har jobbet for å fremleie lokalet for næringsdrift. Styret har avslått søknad om bingodrift, og opprettholdt dette avslaget i 2019. Det ble likevel påbegynt ombygging i lokalene til bingodrift sent i 2020, uten at styret ble orientert om dette før arbeider begynte. Styret har opprettholdt avslaget om bingodrift med bistand fra forretningsfører OBF og advokat i 2020 og 2021 uten endelig avklaring.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0052/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2252

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 09:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.