Komplett salgsoppgave

Fururabben 17

5 500 000 kr
91 m²
2 soverom
Fasade
Fasade
Kart
Del
ØSTERÅS
En romslig og gjennomgående 3(4)-roms m/ innglasset balkong på ca 14 kvm - Gangavstand til buss og T-bane.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  54 218 kr
 • Omkostninger
  138 670 kr
 • Totalpris
  5 692 888 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 730 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Daglig leder og Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt har gleden av å presentere Fururabben 17! Lys og gjennomgående eierleilighet med god beliggenhet på Østerås. Romslig innglasset balkong med utsyn over pent opparbeidede fellesarealer. Fra leiligheten er det gangavstand til barnehager og skoler. Nærområdet har godt med kollektive tilbud av buss og T-bane. - 3-roms, opprinnelig 4-roms - 2.etg - Vestvendt balkong - Bad oppgradert i 2021 - Varmtvann og fyring inkludert i felleskostn. - Bod i kjeller - Under 5 min gange til buss og T-bane - Gangavstand til Østerås senter - Søndagsåpen Joker Eiksmarka - Flotte turområder rundt Grini

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fururabben 17, 1361 ØSTERÅS
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 201, seksjonsnummer 24, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 33, bruksnummer 4, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 33, bruksnummer 250, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 33, bruksnummer 251, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 15, ideell andel 8/4872
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 286, ideell andel 70/4800
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 508, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 509, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 510, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 511, ideell andel 194/830186
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 34, bruksnummer 514, ideell andel 194/830186

Innhold

Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Bruksareal:
Leilighet 105 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 91 kvm: Entré/ gang, bad, toalettrom, to soverom, kontor/ soverom, kjøkken og stue
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 14 kvm: Innglasset balkong
I tillegg har boligen bruksrett til en bod ihht vedtektene. Bod i kjeller er på ca. 7,5 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.11.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av mur/ betong. Yttervegger forblendet med fasadeplater. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/ takplater (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer fra 1996 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 1987 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
At det er gitt TG3 på forenklet vurdering av det elektriske anlegget. TG 3 gjelder: Manglende/løse deksler ved kjøkkenbenk, berøringsfare. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten på s. 9.
Følgende punkter har fått TGIU:
- Bad har fått TGIU på fukt i tilliggende konstruksjoner. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten på s. 7.
- Teknisk anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) har fått TGIU på stakeluke. Eventuell stakeluke er ikke lokalisert i leiligheten. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten på s. 8.
Punkter som har fått TG2:
- Vannrør (Bad - 2.etasje). For mer info se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Overflater vegger (Bad - 2.etasje). For mer info se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Fallforhold (Bad - 2.etasje). For mer info se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Helhetsvurdering (Kjøkken). For mer info se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Helhetsvurdering (Toalettrom - ikke våtrom). For mer info se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Helhetsvurdering (Øvrige rom). For mer info se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Vannrør (Tekniske anlegg, VVS anlegg -sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). For mer info se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Vannbåren varme (Tekniske anlegg, VVS anlegg -sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). For mer info se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Avløpsrør (Tekniske anlegg, VVS anlegg -sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). For mer info se s. 8 i tilstandsrapporten.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i 2021 på badet i en av leilighetene i nr 15. Forsikringsselskapet for sameiet ble kontaktet, og det ble anbefalt behandling av hele blokken. Firmaet Pelias var inne i alle leiligheter sami i gangene i kjelleren og la ut gift. Styret har ikke mottatt melding om ytterligere funn av skjeggkre. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Opplysninger fra selger:
- I sameiet er El-anlegget nylig oppgradert, og vi har fått bergvarme istedet for oljefyring. Smart Elektro koblet til to stikkontakter på kjøkkenet, la opp nye stikk i stuen og to stikk ute på terrassen. Det ble også montert en ny lampe under kjøkkenskapet. De utførte dette i september 2016.

Standard

Daglig leder og Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt har gleden av å presentere Fururabben 17! Lys og gjennomgående eierleilighet med god beliggenhet på Østerås. Romslig innglasset balkong med utsyn over pent opparbeidede fellesarealer. Fra leiligheten er det gangavstand til barnehager og skoler. Nærområdet har godt med kollektive tilbud av buss og T-bane.
- 3(4)-roms
- 2.etg
- Vestvendt balkong
- Bad oppgradert i 2021
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostn.
- Bod i kjeller
- Under 5 min gange til buss og T-bane
- Gangavstand til Østerås senter
- Søndagsåpen Joker Eiksmarka
- Flotte turområder rundt Grini
Entré & Gang:
Innbydende entré og gang. Ved døren er det vegghengt callinganlegg og det kan settes opp vegghengte knagger til ytterjakker og en skohylle.
Stue:
Stuen har en romslig størrelse med god plass til diverse stuemøblement som Tv, Tv-benk, kommoder, skjenk, bokhyller, stuebord, sofa og andre sittegrupper. For øvrig kan det settes inn et spisebord i rommet Gulvflater belagt med parkett. Vegger med malt strie og malt tapet. Fra stuen er det åpen løsning til et kontor som opprinnelig har vært et soverom, slik at det kan møbleres etter hva en selv ønsker å benytte det som. I dag er rommet innredet med bokhyller til diverse ting og gjenstander.
Balkong:
Fra stuen er det utgang til en romslig vestvendt balkong som er på ca. 14 m2. Balkongen er innglasset slik at den også kan benyttes mot kjøligere dager. På solfylte sommerdager kan vinduene enkelt forskyves og åpnes opp. Det et plass til utemøbler som loungegruppe, sittegrupper, bord, potteplanter og belysning. Gulvoverflate av betong med rekkverk av metall, plater og glass. Stikkontakter og varmelampe.
Kjøkken:
Gulvflater med parkett. Malte vegg og himlingsflater. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Innredning med malte slette fronter. Benkeplate i laminat. Benkebeslag med oppvaskkum/ utslagsvask i rustfritt stål og ett-greps armatur. Fliser, belysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Plass til frittstående hvitevarer og vaskemaskin (vaskemaskin medfølger). Ventilator over komfyr med filter. Vannrør av typen kobber med stoppekraner og synlige avløpsrør i plast og
støpejern. Automatisk lekkasjevarsler er montert. Opplegg for oppvaskmaskin.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Bad:
Bad oppgradert i 2021, i regi av eier. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med innfelte downlights. Laminat benkeplate med servant oppå og ett-greps armatur. Stikkontakt ved siden av servant. Boblebadekar med armatur og regndusj. Vannrør av typen kobber og rør-i-rør system samt avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner er plassert over servant. Inspeksjonsluke plassert ved badekar med tilgang til stoppekraner. Avtrekksventil på vegg, naturlig ventilasjon.
WC:
Toalettrom fra ukjent årstall. Belegg på gulv. Malt strie på vegger. Malt himling. Servant med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Vannrør av typen kobber tilkoblet rør-i-rør system samt avløpsrør i plast og støpejern. Eldre brannslange tilkoblet kobber-rør fra byggeår. Ventil på vegg, naturlig ventilasjon.
Soverom:
Hovedsoverommet er innredet med dobbeltseng, bokhylle og skyvedørsgarderobe med speil langs den ene veggen, som har godt med plass til klær, tilbehør og diverse. Soverom 2 er innredet som en walk-in-closet, men egner seg også som en barnerom eller gjesterom. Rommet kan møbleres med plass til seng, nattbord, skrivebord og et garderobeskap. Det kan også settes opp ulike hylleløsninger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Rullegardiner og persienner vil også medfølge.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og oppvarming. Bergvarme/ sentralvarme til radiatorer. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1959.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Rommet med delvisåpen løsning til stuen har tidligere vært et soverom, der veggen har blitt åpnet før selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 18383, tinglyst 05.07.1984, type heftelse: Obligasjon - Beløp: NOK 20.000
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 1709, tinglyst 25.02.1956, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud, benyttelse av eiendommen, pliktig medlemskap i velforening, bebyggelse, benyttelse, vedlikehold mm.
Dagboknr. 08.03.1956, tinglyst 08.03.1956, type heftelse: Best. om vann/kloakkledninger som omhandler at eier og senere eiere er forpliktet til enhver tid å overholde de gjeldende bestemmelser for vann- og kloakkutførsel.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ihht vedtektene skal bortleie av hele leiligheten registreres hos styret, eventuelt hos forretningsfører.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fururabben 17 ligger i solrike og grønne omgivelser på Østerås. Sameiet har særdeles store og velholdte fellesarealer. Griniveien ligger kort unna og tar deg videre til Røa, Haslum eller Sandvika, mens Nadderudveien går direkte til Bekkestua.
Østerås Senter ligger innen kort gangavstand - Her finner man butikker og helsetjenester, blant annet Vinmonopolet, legekontor, renseri og dagligvarebutikk, og mye mer. Nye Eiksmarka Senter åpnet i slutten av 2018 og tilbyr et bredt utvalg butikker, caféer og restauranter som blant annet Apotek 1, sushi, pizza, bakeri, Kiwi og frisør. Eiksmarka Helsestasjon ligger også her. Det er også en søndagsåpen Joker med post i butikk i Eiksveien, og for øvrig godt med dagligvarebutikker i området.
Nærområdet er rikt på aktiviteter for barn, unge og voksne innen både idrett og kultur. Det er flere gode golfbaner i området med bla. Toppgolf ligger en kort kjøretur unna og tilbyr Norges største treningssenter for golfere. For de som vil ut i skog og mark er tilbudet svært bredt. Marka ligger en kort tur unna og det ligger flotte turstier rundt jordene langs Griniveien. Er du glad i å sykle eller gå på rulleski er Sørkedalsveien en pent asfaltert vei med herlige, landlige omgivelser. På vinterstid byr området på flotte skimuligheter, både nedover og bortover. Kolsås Alpinanlegg er det største alpinanlegget i Bærum og tilbyr flotte bakker, samt alpinkurs. For de som er mer interessert i langrenn er det flotte preparerte skiløyper på Muren og Brunkollen.
Det er også et godt kollektivtransporttilbud i kort avstand fra boligen. T-banen går fra Østerås T-banestasjon, kun noen minutters gange fra boligen. Her går linje 2 til Ellingsrudåsen på Furuset med stopp gjennom hele byen. Avganger 7-8 ganger i timen gjennom dagen, og ettersom Østerås er endestasjonen står det nesten alltid en bane og venter på deg. Busslinje 140 og 230 går fra Østerås senter busstopp, et steinkast fra boligen. Herfra går bussen til Sandvika, Bekkestua og Skøyen med regelmessige avganger. Flybussen går fra Nadderudveien.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Fururabben barnehage - Eiksveien
- Østerås barnehage
- Fururabben barnehage - Ovenbakken
Barneskoler:
- Eikeli skole
- Eiksmarka skole
- Steinerskolen i Bærum
Ungdomsskolen:
- Østerås skole
- Hosletoppen skole
- Steinerskolen i Bærum
Videregående skoler:
- Eikeli videregående skole
- Persbråten videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 095,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal som er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, busker, trær, grøntarealer og sittegrupper.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Styreleder informerer om at dersom det ønskes parkeringsplass, søkes dette om til styret. Det er tilrettelagt for el-bil parkering. Ihht til husordensreglene må de som ønsker lading melde fra til styret om dette. Lader vil bli montert mot et gebyr og månedlig leie

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (3.820 m2) og kjøreveg(276 m2) i henhold til reguleringsplan Eiksmarka, område G med planid: 1949119 datert 09.08.1950 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Id: 201601 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201601)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Bestemmelser - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/4529355_201601.pdf
Delarealer: Delareal 4 096 m - Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Kommuneplaner under arbeid:
Id: 201702 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201702)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 730,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale gebyrer, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, Bredbånd og Kabel-TV, oppvarming, varmtvann mm.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Grunnkostnad: kr 3.725,-
Avdrag fellesgjeld: kr 355,-
Renter fellesgjeld: kr 177,-
Kabel-TV: kr 473,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Selger har informert megler om at felleskostnadene vil økes til 4900,- pr mnd fra januar.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.900,- pr. år. Abonnementet vil ikke følge med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 341 968,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 831 084,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.388,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 54.218,- pr. 02.11.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.350.008,- pr. 02.11.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94907017758, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 02.11.2022: 5.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 122
Saldo per 02.11.2022: 1 350 008
Andel av saldo: 54 218
Første termin/første avdrag: 20.05.2015 (siste termin 20.12.2032)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.692.888,-.
Av dette beløpet utgjør kr 54 218,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Acevedo Dunlop Strøm og Maije Acevedo Asto Strøm

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eikaheim Boligsameie, med sameiebrøk 70/1670.
Sameiet består av 30 eierseksjoner.
Forretningsfører er Asker og Bærum boligbyggelag ABBL, tlf. 67 57 40 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men det foreligger forbud mot enkelte hunderaser. Kontakt megler for mer utdypende informasjon.
Foretatt påkostninger de senere år 2021:
- Rehabilitering av fasade og verandaer
- Installasjon av bergvarme til oppvarming og varmtvann.
- Innstallert ny inntakskabel for strøm og nytt tavlerom.
- Tilrettelegging for elbil-parkering.
Planlagte påkostninger:
- Styret har begynt å planlegge for skiftning av taket. Gjennomføring ligger noen år frem i tid.
Kommende 5-års påkostninger:
- Skifte tak
- Rens av ventilasjonskanaler
- Oppføre sykkelskur der tørkestativet er nå. Søknad om dette må sendes til nabosameiet da dette står på deres tomt, og til Bærum kommune.
- Bytte inngangsdørene / evt. rehabilitere de gamle. Bytte dørene inn til kjelleren.
- Forsterke avløpsrørene i kjelleren med innvendig «strømpe».
- Oppgradering av vaskeriet
Sameiet og deres beboere er tilknyttet Eiksmarka Vel. Ifølge styret til Eiksmarka Vel blir velavgiften betalt via sameietstyret og den enkeltes del går over husleien. Faktura blir sendt ut i mai hvert år. Det foreligger vedtekter og blir avholdt årsmøter for alle medlemmer. Vellet står for bl.a. sammen med Eiksmarka Tomtesameie, ansvarlig for stell og vedlikehold av områdets park- og friarealer og organiserer årlige vårryddingsaksjoner for medlemmene. I tillegg har vellet Aktivt samarbeid med kommunen i forbindelse med byggeprosjekter, trafikkløsninger, renovasjon, gatebelysning, beplantning m.m. Mer informasjon om Eiksmarka Vel står på deres nettside: https://www.eiksmarkavel.no/.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 42.500,-.
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0155/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22155

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2022 kl. 18:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.