Komplett salgsoppgave

Konows gate 1D

7 000 000 kr
80 m²
3 soverom
Velkommen til Konows gate 1D - Presentert av Geir Einar Moen v/Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Velkommen til Konows gate 1D - Presentert av Geir Einar Moen v/Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Kart
Del
Geir Einar Moen
Presenteres av
Geir Einar Moen
Nye Gamlebyen/Ekebergportalen
Gjennomgående 4-roms eierleilighet i et moderne bygg fra 2014 | Garasje - Sydvendt markterrasse - Varmtvann & fyring

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Omkostninger
  178 280 kr
 • Totalpris
  7 178 280 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 860 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Konows gate 1D! Dette er en innbydende og familievennlig 4-roms eierleilighet beliggende i et nyere og moderne bygg fra 2014. Leiligheten er godt vedlikeholdt og byr på en god planløsning med romslig entré, åpen stue/-kjøkkenløsning, 3 gode soverom, omkledningsrom, bad og en herlig sydvendt markterrasse på 8 kvm. Her bor du sentrumsnært i et barnevennlig, attraktivt og rolig boområde ved Ekebergåsen, med kort vei til Middelalderparken og Bjørvika/Barcode. Høydepunkter
 • 3 soverom
 • Sydvendt markterrasse
 • Gjennomgående m/vinduer i begge ender
 • Garasjeplass m/ladeboks
 • Vegger malt i 2022
 • Fyring og v.vann inkl
 • Godt kollektivtilbud med buss og trikk
 • Dagligvarebutikk i bygget
 • Felles sykkelbod
 • Familievennlig bakgård

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Konows gate 1D, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 228, seksjonsnummer 7
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 228, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/83

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Primærrom:
2. etasje 80 kvm: Entre, stue/kjøkken, omkledningsrom, bad og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Omkledningsrom, tidligere bod er medregnet i leilighetens primærareal etter dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om godkjenning for varig opphold og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsakelig betong. Yttertak i flatt oppforet betongdekke tekket med takpapp/folie. Utvendige fasader er forblendet med murpuss og fasadeplater. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2: Overflater vegger på bad. Øvrige forhold har fått TG1 eller TGIU. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten, spesielt om forhold som har fått tilstandsgrad ikke undersøkt. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det ble i 2020 påvist forekomst av skjeggkre i bygget. Dette ble raskt håndtert av PELIAS. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Entré
Velkommen inn i en romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue
Leiligheten byr på en praktisk og sosial åpen stue- og kjøkkenløsning. Stuen er nylig malt i lyse, lune farger og dette kombinert med mye naturlig lysinnslipp sørger for en hyggelig atmosfære. Her er det god plass til å innrede med sofaseksjon, spisestuebord, mediemøblement og øvrig interiør.
Kjøkken
Pent moderne kjøkken innredet med glatte fronter, benkeplater av laminat og lekre fliser mellom benk og overskap. Kjøkkenet inneholder nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran, benkeskapsbelysning og integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel i høyskap, stekeovn, oppvaskmaskin og nedfelt platetopp. Hvitevarer medfølger. Kjøkkenet byr på god oppbevaringsplass i over og underskap, samt store arbeidsflater for matlaging. Oppvaskmaskinen var ny i 2021.
Bad
Delikat baderom fra byggeår med fliser på gulv og vegger samt downlights i himling. Innredningen består av vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speil. Badet er utstyrt med dusj på gulv med innfellbare glassdører og veggmontert hånddusj samt vegghengt toalett. Baderommet har varmekabler i gulvet og det er opplegg til vaskemaskin. Det er også plass til tørketrommel dersom det er ønskelig.
Hovedsoverom
Boligens største soverom er av svært god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord på begge sider og garderobeløsning.
Soverom 2 & 3
Disse soverommene er av god størrelse med plass til seng, garderobeløsninger og skrivepult. Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Et av rommene har adkomst til omkledningsrom med god plass til ekstra oppbevaring.
Markterrasse
Fra stuen er det utgang til en herlig sydvendt markterrasse på 8 kvm med gulvflate belagt med terrassebord. Terrassen er vendt mot indre gårdsrom med fint opparbeide plenarealer og byr på god plass til sittegruppe, grill og beplantning.
Overflater gulv: 3-stavs parkett. Fliser på gulv.
Overflater vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Fryser i innvendig bod, vaskemaskin, gardiner og kommode samt hylleløsning på hovedsoverom medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk og vannbåren oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 16 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet best. om vannledning, regulering av areal ifbm veggrunn/jernbanegrunn, best. om bebyggelse, best. om salg og reklame for bensin og oljeprodukter, best. om kloakkledning, best. om anlegg og vedlikehold av ledninger, best. om trafostasjon/kiosk og best. om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig område ved foten av Ekeberg: Her bor man i stille omgivelser samtidig som det er kort avstand til byens fasiliteter.
Gamlebyen ligger på østsiden av Bjørvika, med kort avstand til Grønland og Oslo sentrum og dermed alle fasiliteter Oslo har å by på; treningssentre, flere matbutikker, en rekke frukt- og grønnsaksbutikker, kaffebarer, gode spisesteder og barer.
Det er turstier fra nærområdet som fører opp til store friområder, blant annet Ekebergparken med skulpturparken og hundesletta.
På Ekebergsletta finnes det et rikt fritidstilbud med store, flotte turområder sommer som vinter. Det kan nevnes lysløype, fotballbaner, idrettshall, minigolfbane samt ridesenter.
Busstopp 600m unna.
Trikkestopp på Oslo Hospital (ca 100 meter fra boligen) med nr 13 og 19 trikken. Disse tar deg til Jernbanetorget på noen få minutter.
Fra Grønland kan man også ta T-banen. Nærmeste bysykkel-stativ finner du ved holdeplass Lodalen.
Ta turen innom Middelalderparken som er et parkområde hvor flere ruiner fra perioden er bevart.
Sammen med Minneparken og Oslo Ladegård utgjør parken Nordens største, sammenhengende bevarte ruinområde.
Sjøbadet på Sørenga er en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørengutstikkeren.
Sjøbadet tilbyr besøkende et åpent basseng, et stort sjøbad, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Her finnes det også restauranter og kajakkutleie.
Området ligger ved Operaen, Fjordbyen og Bjørvika, som er i kraftig utvikling og allerede i stor grad bygd ut, og vil få enda flere rekreasjonstilbud i fremtiden.
Det har allerede skjedd store positive endringer i området, og utviklingen vil fortsette i årene som kommer.
Med utbyggingen i Bjørvika vil området få økt betydning som rekreasjonsområde, samtidig som det vil sikre området en fin verdiutvikling videre.
Skur 40 på Vippetangen er nyoppusset - og svært populært.
«VIPPA» står frem som hovedstadens nye økologiske mathall hvor mangfoldet skal stå i fokus, her vil du finne bakeri, et bryggeri, et kollektivt produksjons- og utdanningskjøkken, 25 uavhengige utsalgssteder for mat, en scene for musikk og kulturarrangementer og store tilgjengelige fellesområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5362 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass (plass nr 35) i lukket garasjeanlegg tilknyttet sameiet. Det er montert elbillader på p-plassen.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål i henhold til reguleringsplan S-4626 hentet 27.09.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.12.2011.
Kjente byggesaker/plansaker i nærområdet:
Saksnummer: 201902191 - Reguleringssak. Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus.
Saksnummer: 201806906 - Reguleringssak. Konows gate 5 - Detaljregulering til politisk behandling - Boliger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.860,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd, varmtvann og fyring, garasje, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2022.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Fellesutgifter kr. 3.510,-
Bredbånd kr. 200,-
Garasje kr. 150,-
Eiendomsskatten blir kr 2.700,- pr år basert på boligverdi kr. 7.200.000,-. Dette faktureres direkte fra Oslo kommune, og kan reguleres ut fra boligens verdi.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4700,- pr. år. / 4650 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 626 533,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 855 518,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.701,- pr. 31.12.2021.
Sameiet har ingen felles lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Administrasjonsgebyr for garasje kr 1.525,-
- Tinglysingsgebyr for garasje kr 585,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.178.280,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karoline De Moura Leal

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ekebergportalen Sameie, med sameiebrøk 83/8766.
Sameiet består av 83 leiligheter og 4 næringsseksjoner hvorav 2 næringsseksjoner utgjør parkering på eiendommen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
Planlagte påkostninger:
Iflg. styreleder pr. 27.09.2022 har ikke planer om større prosjekt som krever låneopptak. Felleskostnadene vil øke noe neste år, nøyaktig størrelse på økningen er ikke fastsatt. Grunnet de ekstremt høye prisene på strøm kan det bli aktuelt å kreve inn ekstra kapital. Alternativet blir å øke felleskostnadene for neste år.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900
Visningspakke: kr 4.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0093/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2293

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 09:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.