logo
Rauland

Rjukanvegen 595

Prisantydning

2 300 000 kr

Omkostninger: 58 842 krTotalpris: 2 358 842 kr
Byggeår
1962
Soverom
1
Areal (P-ROM)
55 m²
Tomteareal
2700 m²
Type / Eierform
Hytte / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda

Koselig hytte som er oppgradert de siste årene. 2.7 mål tomt med kort vei til alpinbakken og skiløyper. Solfylt

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Willem Besling

Skien
mobil 97427652
telefon 35904556

Send e-post
Bestill verdivurdering
Eiendomsmeglerfullmektig

Kim Leite Slinning

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hytte med stor tomt på 2,7 mål. Hytta står på ringmur og har nyere taktekking i 2016. Som egeninnsats skiftet flere glassfelt i vinduer i 2018, oppgradert stellerom i 2015 med nytt forbrenningstoalett i 2018, nytt kjøkken i 2012, ny veranda i 2011. Beiset utvendig i 2016 og skorstein feiet i 2018. Ligger sørvestvendt i et barnevennlig område på et lite hyttefelt ca 800 meters meter over havet. Rauland skisenter med skitrekk og turterreng i umiddelbar nærhet og med utsikt over nærmiljø. Er ca 7 km til Krossen hvor man finner blant annet matvarebutikker, bensinstasjon, sportsbutikk, bank, svømmebasseng, cafe/restaurant. Mulighet for å koble til privat vei slik at det blir anlagt vei helt frem til hytte/eiendom. Samt å koble seg på det private VA anlegget. Dette har en kostnad på 105.000kr. 

Eiendommen

Rjukanvegen 595, 3864 RAULAND 
Gårdsnummer 150, bruksnummer 28, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3825,
Gårdsnummer 150, bruksnummer 46, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3825

Områdebeskrivelse

Hytta ligger sørvestvendt i et barnevennlig område på et lite hyttefelt ca 900 moh. Rauland skisenter med skitrekk og turterreng i umiddelbar nærhet og med utsikt over nærmiljø. Er ca 7 km til Krossen  hvor man finner blant annet matvarebutikker, bensinstasjon, sportsbutikk, bank, svømmebasseng, cafe/restaurant m.m. Ca. 2 timers kjøreavstand fra Kongsberg samt Grenlandsområdet. ca. 3 timer fra Larvik og Sandefjord. ca 20 mil fra Oslo.

Veibeskrivelse

Fra Krossen kjør inn på Rjukanvegen og følg den i 7 km. Da vil du etterhvert få hytten på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 57 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm

Primærrom:
Inngangsparti, hall, do, stellerom, kjøkken, stue og soverom. 

I tillegg disponerer boligen 1 vedbod som er i inngangspartiet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.08.2020 utført av Bjørndalen, Arne Tangen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

2,7 måls tomt hvor det er en plan på høring om fortetning. Det er 2 tomter som til sammen blir 2.7 mål, tegningene av tomtene kan du få ved henvendelse til megler. Fra tomten kan du se opp på alpinbakken. Gode solforhold og tomten er omkranset av skog. Det er få nabohytter og det går en elv rett i nærheten. Det går også flere vegger på hyttefeltet som du kan se på kartet. Det går en sti fra hovedvegen opp til hytta. Tomten er under oppmåling, siden denne tidligere ikke hadde blitt målt opp. Landmåler har sendt mail på at tometn er minst 2.7 mål. 
Eiet tomt på 2 700 kvm. 

Parkering

Parkering på innlåst parkering på motsatt side av vegen. Det må avtales med grunneier om kontrakt, siden det ikke er tinglyst noen rettigheter om parkering. Parkeringen har blitt brukt siden 1962 ifølge eier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Ikke tilkoblet vann og avløp. Med forbreningstoalett på dorommet.  

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med isolerte trekonstruksjoner med stående trekledning over støpt ringmur på fjell, liten krypkjeller med adkomst via luke i gulv på kjøkken, etasjeskillere er av trebjelkelag, saltak tekket med bølgeblikks plater, undertak av rupanel og papp, sidehenglede koblet vinduer, teglsteinspipe med fotbeslag over tak.  

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bemerkninger på skjevheter i stuegulv og bemerkning på oppbevaringsrom med adkomst via luke i gulv på kjøkken, bemerkning på åpen peis med løst spjeld og ellers bemerkning på lav krypkjeller hvor det var begrenset kontroll på befaringen via ventil i ringmur. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Renovert/oppusset

Som egeninnsats skiftet flere glassfelt i vinduer i 2018, ny taktekking i 2016, oppgradert stellerom i 2015 med nytt forbrenningstoalett i 2018, nytt kjøkken i 2012, ny veranda i 2011. Ellers beiset utvendig i 2016 og skorstein feiet i 2018

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1962.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. 

Standard

Entre: på 3,8 m2, brannslukningsapparat, malt betonggulv, malt panel og panel på vegger og malt panel i tak
Innvendig bod: på 1,7 m2, betonggulv, panel på vegger og panel i tak.

Gang: på 2,8 m2, sikringsskap med skrusikringer fra byggeår, ny måler 29.09.2017 utført av One Co, åpent El anlegg i fritidsbolig, belegg på gulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Do-rom: på 0,7 m2 med Cinderella forbrenningstoalett fra 2018, belegg på gulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Stellerom: på 2,6 m2, panelovn, 84 cm møblement med marmor plate og nedfelt rund vask, speilskap over lys med El-stikk, profilerte fronter, hoved inntakssikringer, belegg på gulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Kjøkken: på 8,6 m2, panelovn, luke I gulv til krypkjeller under hele fritidsbolig, kjøkkeninnredning fra 2012 med rillet fronter, laminert benkeplate med nedfelt stål vaskekum, kjøleskap, lakket furugulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Spisestue: på 5,7 m2, panelovn, lakket furugulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Stue: på 18,1 m2, åpen peis og ildsted type Jøtul fra byggeår, panelovn, lakket furugulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Soverom: på 10,6 m2, panelovn, garderobeskap, 5 sengeplasser, lakket furugulv, malt panel på vegger og malt panel i tak.

Hvitevarer avtales nærmere.

Oppvarming

Det er peis i stuen og ellers elektrisk oppvarming av hytten. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Det er tinglyst servitutt på eiendommen i 1913 og i 1976. Denne omhandler tilatelse til å hente tørt vindfall og tørrkvist til eget bruk på eiendom gnr. 150 bnr. 2 i Vinje kommune. Servitutten fra 1976 omhandler forkjøpsrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til formål om Byggeområde - hytter i henhold til eldre plan fra 1985. Brutto grunnflate av bygninger på hver tomt skal ikke overstige 85 kvm, og skal kun være i 1.etasje. Det er ikke åpnet for oppdeling av tomter, det vil være i strid med reguleringsplanen og det vil kreve en ny plan for å få gjennomført. Det må vurderes under et og konsekvenser ved oppdelingen. Ny plan er ute til høring om fortetning ifølge kommunen.  

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

VED FRITIDSEIENDOM
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Vinje kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR26.2088

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.825,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har ikke brukt hytten på 2-3 år og har begrenset kunnskap om kostnader på strømforbruk. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 314 000,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.842,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Kim Leite Slinning

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringEnergiattestTakst
Willem Besling
Eiendomsmeglerfullmektig

Willem Besling

Telefon
Mobil 97427652
Send epost

Lurer du på noe

Willem svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies