Komplett salgsoppgave

Karenslyst allé 50

8 590 000 kr
71 m²
2 soverom
Leiligheten er malt i delikate og tidsriktige farger.
Leiligheten er malt i delikate og tidsriktige farger.
Kart
Del
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Skøyen/Sjølyst
Lys, solrik 3R topp-/hjørneleil. Fantastisk utsikt mot Holmenkollen. Vestv. balkong. Garasje m/EL*. Heis. Vv&fyr inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 590 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  8 599 104 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 324 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Karenslyst Allé 50!
Leiligheten er lys med store vindusflater og malt i delikate farger. Her bor du høyt og fritt, med flott utsikt og meget gode solforhold. Adkomst med heis fra garasjen. Det er lagt til rette for en enkel hverdag i Karenslyst Allé.
- Solrik balkong på 5 kvm.
- Garasje med heisadkomst.
- Topp-/hjørneleilighet.
- Felles takterrasse i 8.etg. (kun en etg. opp)
- Ingen fellesgjeld.
- Varmt vann, fyring og internett inkl. i felleskostn.
- Ingen dok.avg.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karenslyst allé 50, 0279 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 3, bruksnummer 638, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Andelsnummer 141, Skøyentorget borettslag, organisasjonsnummer 992203420

Innhold

Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Bruksareal:
Leilighet 71 kvm
Primærrom:
Leilighet:
7. etasje 71 kvm: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.08.2022, utført av Jan-Petter Vie. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og trevegger med steinvegger, plater og pussede fasader. Det er etasjeskillere i betong og vinduer med 2-lags glass fra byggeåret. Malt lyd- og brannklassifisert entredør. Balkongdør med glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Overflater:
- TG 2 på parkettgulv da det stedvis er noe slitasje på gulvet.
Innvendige dører:
- TG 2 da det er noe skader etter fukt på dør til badet.
Bad:
- TG 2 er gitt gulv på bad da det er hakk/avskalling på flis
- TG 2 på sluk, membran og tettesjikt da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Tilstanden bør overvåkes og det anbefales å installere tett dusjkabinett.
- TG 2 på innredning da det er skader på innredningen i form av fuktsvelling.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

- Det ble observert noen skjeggkre i leiligheten i 2019. Dette ble behandlet med giftåte og er siden ikke observert.
- I sameiet ellers har det blitt observert skjeggkre i 2020/2021, dette er håndtert av anticimex.

Standard

Pen og velholdt leilighet med fantastisk beliggenhet høyt og fritt med panoramautsikt. Leiligheten har en meget god planløsning og fremstår romslig og lys med gjennomgående god standard. Bygget er fra 2008 mens leiligheten ble oppgradert i 2013 med blant annet nytt kjøkken. I 2020/2021 ble alle vegger malt i tidsriktige og behagelige farger. Leilighetens plassering i 7. etg gir også særdeles enkel adkomst til den flotte takterrassen 1. etg opp.
Entré:
Praktisk og romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøyet i 2 garderobeskap. Fra entreen har man adkomst til begge soverommene, bad og stuen/kjøkkenet.
Stue:
Stuen har en god størrelse og oppleves stor og meget lys. Det er god plass til både salongmøblement og spisebord. Store vindusflater gir gode lysforhold og en god romfølelse. Her sitter du i stuen og nyter den flotte utsikten mot Holmenkollen. Du har også utsikt mot Bestumkilen både fra stuen og fra balkongen. Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong med sol fra ca. kl. 14.00 til sent på kveld.
Kjøkken:
Delikat kjøkken fra 2013 som er i åpen løsning mot spisestuen, mens en praktisk halvvegg skjermer mot salongen. Kjøkkenet har hvite fronter med profil og integrerte hvitevarer. Kjøleskap fra 2019 som ble satt inn av selger. Benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum. Det er flotte mosaikkfliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Generelt er det meget godt med oppbevaringsplass på kjøkkenet. Avtrekksvifte ut via balansert ventilasjonskanal.
Kjøkkenets plassering gjør det til en sosial sone der man har god kontakt med gjestene både i spisestuen og i salongen. Selv fra kjøkkenet har man fantastisk utsikt mot vest og nord.
Soverom:
Leiligheten har to fine soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng. Skyvedørsgarderobe.
Soverom 2 har plass til både seng og arbeidspult og passer fint som gjeste-/barnerom. Garderobeskap medfølger også her. Praktiske skyvedør inn fra entreen til begge rom.
Bad:
Pent flislagt bad med grå fliser på gulv og hvite fliser på vegger. Veggmontert wc, nedfelt sevant med underskap og speil over, dusj med skjermvegg. Praktiske vegghengte skap. Opplegg til vaskemaskin, og også egen plass til tørketrommel.
Gulv:
Hovedsakelig parkett i alle rom med unntak av badet som er flislagt.
Vegger:
Malte flater. Badet er flislagt. Veggene i leiligheten ble malt i 2020/2021.
Himling:
Malte flater. Det er downlights i himlingen på badet.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: kjøl/frys, komfyr, oppvaskmaskin.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

Oppvarming

Det er fjernvarme via radiatorer som er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler i gulvet på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.08.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om fellesareal, bestemmelse om felles bruk til parkering, bestemmelse om bruksrett til boder og bestemmelse om vedlikehold av stikkledninger og anlegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Borettslaget har tidligere orientert andelseiere om at leiligheter med motorisert kjøkkenventilator må slås av og avinstalleres grunnet påvirkning av balansert ventilasjon i bygget.
Det ble i 2019 satt inn et manuelt spjeld i avtrekksrøret over den nåværende kjøkkenventilatoren. Løsningen fungerer tilsvarende en kjøkkenventilatur uten motorisert avsug. Det er ikke avklart med styret om en slik løsning er godkjent. Kjøper overtar ansvaret for et evt pålegg om utskiftning av viften.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Svært attraktiv og hyggelig beliggenhet i et spennende og populært område på Skøyen. Karenlyst Allè kan by på flere spennende butikker (Slettvoll, Høyer, Moniker, Anton Sport og Ha Det På Badet), serveringssteder (Maschmanns Matmarked, Starbucks, Santinos, Japo Sushi, Brødbakerne og Qui), hyggelige kafeer (Joe & The Juice, Samson og Kaffebrenneriet), matbutikker (Coop Mega, KIWI, Meny og ICA), treningssenter (Sats, Magnat og EVO), og andre servicetilbud (postkontor, Vinmonopolet og apotek). Umiddelbar nærhet til Skøyen Stasjon med trikk, tog, flytog og bussforbindelser.
Den korte veien til flytoget gjør det enkelt for pendlere å rekke første og siste flyvning.
En spasertur unna finner du Frogner og Majorstuen med sitt yrende cafè- og uteliv, samt spennende shoppingmuligheter. Rett utenfor døren finnes det gang- og sykkelsti langs Frognerkilen, som tar deg i retning Aker Brygge og sentrum.
Motsatt retning langs Bestumkilen fører deg mot Lysaker, Fornebu og Sandvika. Via gangveier rett utenfor døren er det kort avstand til Bygdøylandet med flotte rekreasjonsområder som tur - og sykkelstier samt flere strender som Paradisbukta, Bygdøy Sjøbad og Huk. I tillegg finner du kultur som Norsk Folkemuseum og Frammuseet. Det er også kort vei til Frognerparken.
På Harbitz torg finner du det populære spisestedet Lokal og en rekke hyggelige forretninger.
Boligen passer perfekt for den som vil bo urbant med alt dette har å by på av goder, men likevel med store grøntområder rett utenfor døren. Gangavstand til marina/båtplasser i Bestumkilen og Frognerkilen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Skøyen skole. Det er flere barnehager i nærområdet. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2663 kvm som tilhører Skøyentorget eierseksjonssameie, der borettslaget er seksjonseier. Meget flotte opparbeidede fellesarealer med gressplen, fontene, sittegrupper og lekeplass.

Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten. Det er mulig å installere lader på plassen. Plass nr. 247 med fin plassering innerst i garasjen, nær dør til oppgangen. Innkjørsel fra Skabos vei innenfor bomringen. Felleskostnader på kr. 249 kr pr. mnd betales i tillegg til vanlige felleskostnader.
Vil du leie koster det 239 pr mnd + strøm m/5 øre påslag.
Ved kjøp: 17900 + 49 pr mnd for drift.
https://url11.mailanyone.net/scanner?m=1pXNLL-0003A1-5C&d=4|mail/90/1677680400/1pXNLL-0003A1-5C|in11d|57e1b682|11883032|7927292|63FF5F8F6FE0863F8E3390AE1C7AC2D9&o=/phto:/ctsemnsar.luec.waao/hyiinrge-stigc2/f-d40bb0c5b-41ca-22b79f3b8-fa7189f&s=gtWUod2xTdvw7ZTGpAwMfr8iir4

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, bevertning og allmennyttig formål i henhold til reguleringsplan S-3911 datert 19.06.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.06.2002.
Det foreligger planer om utbygging på tomten til småbåthavnen i Bestumkilen som kan påvirke utsynet fra leiligheten og balkongen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 324,- pr. mnd. og inkluderer: Drift av borettslaget, trappevask, fjernvarme, internett.
I september og november blir det også fakturert eiendomsskatt med kr. 312,-
Felleskostnader for garasjen er kr. 249,- pr. mnd og kommer i tillegg.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert januar 2023.
Totale kostander kr. 4 573,-
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Eiendomsskatten er kr 1 248,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 250 pr. mnd, noe høyere nå med dagens strømpriser.
I selgers husstand har det bodd 1 menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 2000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Obos OpenNet som leverandør av internett. Dette er inkludert i felleskostnadene.
TV-pakke er ikke inkludert i den kollektive avtalen.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Wifi router følger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 577 393,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 bli kr 5 678 615,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29 705,- pr. 31.12.22
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.22
Total fellesgjeld for boligselskapet er 117 545 614,- pr. 31.12.21 og lånevilkårene er:
HANBA1-83987155232 Annuitetslån
Rentebetingelser: 2,49% flytende
Lånets restløpetid: 36 år og 10 mnd.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for evt. manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 8 600 604,-. Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ann-Kristin Mathiesen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Skøyentorget borettslag.
Borettslaget består av 149 leiligheter med følgende adresser: Karenslyst Allé40-50
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
Borettslaget arrangerer fra tid til annen sosiale samlinger.
Dyrehold er tillatt etter godkjenning.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Tilkoblet fibernett i 2021
- Oppgradering elektronisk adgangskontroll.
- Byttet dørlåser
- Oppgradering av heisanlegget (lys, batterier m.m)
- Generell vedlikehold
- Kontroll av det elektriske anlegget.
Planlagte påkostninger:
Rehabilitering av ventilasjon og takrenner. Styret informerer 02.06.22 at dette allerede er budsjettert, og det vil ikke gjøre noe forskjell på fellesgjeld/fellesutgifter.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Det er utlyst parallellavklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Meldefristen er 07.09.22.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0045/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.2245

Dato

Sist oppdatert: 22. mars 2023 kl. 19:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.