Komplett salgsoppgave

Tollbugata 48

2 990 000 kr
79 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Tollbugata 48
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Tollbugata 48
Kart
Del
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Strømsø
3-roms selveier sentralt på Strømsø - Sjarmerende bygård - Gangavstand til tog og sentrum - 2 soverom - Pendlervennlig

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  75 920 kr
 • Totalpris
  3 065 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1800
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 139 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tollbugata 48
 • 3-roms selveier
 • Koselig felles hage
 • Pent opparbeidet fellesarealer
 • 2 soverom
 • Peis i stuen
 • Gangavstand til skole og barnehage
 • Elvepromenaden i umiddelbar nærhet
 • Sentral beliggenhet på Strømsø med gangavstand til alt av servicetilbud
 • Selveier
 • Bussholdeplass like i nærheten
 • Ca 8 minutters gange til togstasjon
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tollbugata 48, 3044 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 579, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 79 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 79 kvm
Primærrom
1. etasje:
79 kvm: Entre, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg har boligen en utvendig bod på ca. 4 kvm i felles bodanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.07.2022 utført av Sindre Anholdt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på grunnmur av naturstein/murkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning. Mansardtak belagt med takstein. Vinduer med 2-lags glass med karmer av tre fra 2009 samt varevinduer fra ukjent årstall. Profilert ytterdør fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TGIU
Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
TG2
Kjøkken: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert/usikker. Overflater på gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Innredning: Stedvis preg av alder/slitasje. Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert/usikker.
Øvrige rom: Ventilasjon: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Overflater gulv: Stedvis preg av slitasje og noe knirk. Innerdører: Enkelte innerdører er av eldre dato, og bærer preg av alder og slitasje. Etasjeskiller 1. etasje: Det er noe merkbare skjevheter i entre. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på to meter ble målt til 18mm.
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand.
Vann og avløpsrør: TG2 er valgt på vannrør og avløpsrør i boligen som er fra ukjent årstall. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Vinduer: Enkelte vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det registreres riss/sprekker i enkelte vinduer.
TG3
Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det vurderes at det ikke er benyttet membran/tettesjikt på rommets gulv og veggflater.
Ildsteder: Tilstand er basert på avvik fra feierapport.
Etasjeskiller 1. etasje: Det er merkbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble målt til 31 mm.
Brannskiller: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om innvendige rom og øvrige bygningsdeler i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Romslig 3-roms selveierleilighet med meget sentral beliggenhet på Strømsø. Gangavstand til Drammen togstasjon med hyppige avganger mot Oslo. Gangavstand til Strømsø Torg og Bragernes. Sjarmerende og eldre bygård. Hyggelig felles tun tilhørende sameiet.
Entré: Malt tregulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Delvis åpen løsning mot kjøkken.
Bad: Helfliset bad med varmekabler, malt himling. Gulvstående servant og toalett. Dusjkabinett i hjørnet. Opplegg for vaskemaskin.
Soverom: Malt gulv, malte vegger og malt himling. Gode lagringsmuligheter i garderobe.
Soverom: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Garderobeskap.
Kjøkken: Flislagt gulv, fliser over kjøkkenbenk, malt himling. innredning i lyse og profilerte fronter. Benkeplate av laminat og nedfelt oppvaskkum. Nisje for stekeovn og oppvaskmaskin. God skap- og benkeplass.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.
Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre medfølger ikke i handelen: Vaskemaskin og tørketrommel.
Medfølgende løsøre: Panelovner, klesskap på soverom nummer 2, gardiner, ruter til nett, lodd.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på bad, peis i stue, ellers basert på oppvarming med panelovner. Det er påpekt avvik ved ilstedet i rapport fra feiervesenet. Det ble avdekket at sotluke ikke er i godkjent stand (utett).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1800. Det var ikke krav om ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på tiden eiendommen ble oppført.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst: 12.07.1923 - Dokumentnr: 904490 - Fredningsvedtak
Gjelder denne registerenheten med flere
Presisering av fredningens omfang innenfor kulturminnelovens rammer.
Tinglyst: 05.11.2001 - Dokumentnr: 19543 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:579 Snr:7
Bruksrett til fellesareal
Tinglyst: 18.08.1994 - Dokumentnr: 12781 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 100/882
10.11.1995 - Dokumentnr: 17227 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 100/736
Kjøpers bank vil få pant eter ovennevnte heftelser.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at oppdragsgiver er i familie med en ansatt ved Krogsveen avdeling Drammen, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende sentralt på Strømsø med gangavstand til bykjernen. Kun noen få minutters gange til Elvepromenaden. Kort gangavstand til togstasjonen med hyppige avganger mot Oslo, såvel som øvrige servicetilbud i sentrum.
Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. Gangavstand til klatresenter og Bowling 1.
Enkel adkomst til E-18. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Gangavstand til Drammen sentrum og togstasjonen. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune med et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Strømsø barnehage.
Brandengen skole (1-7 kl.)
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.)
Drammen videregående skole.
Universitetet i Sørøst-Norge beliggende på papirbredden. For mer informasjon se www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1060 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med skjermet parkmessig fellestun med grillplass, plen, planter og utelys. Hellelagt inngangsparti.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er mulighet for leie av parkeringsplass like over gaten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05.10.2015 avsatt til: Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende.
En liten del av eiendommen er regulert til gang-/ sykkelvei ihht reguleringsplan for Tollbugata, omlegging av Gyldenløves plass datert 30.08.1988.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Det er planlagt utbygging av totalt 122 leiligheter i nærområdet til eiendommen, dette gjelder blant annet Gnr 110, Bnr 115, 570, 571, 572. Byggestøy i tiden fremover må påregnes. Se vedlagt reguleringskart i salgsoppgaven.
Eiendommen er registrert som enkeltminne hos riksantikvaren. Enkeltminner er kulturminner som hører naturlig sammen innenfor én og samme lokalitet. Bygningsmassen er vedtaksfredet. Videre er eiendommen registrert som kulturminne. Dette gjelder kulturmiljøer av nasjonal interesse. Ihht lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune er eiendommen merket F som tilsier at bygget er fredet etter kulturminneloven.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Status som meldepliktig bygg.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene pr. mnd. inkluderer: Tv/internett, bygningsforsikring, strøm i fellesarealer og diverse drifts og vedlikeholdsutgifter.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.500,- pr. år.
I selgers husstand har det bodd 1 mennesket og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 8216 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.632,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen har vannmåler og kostnad for vann og avløp avregnes etter forbruk.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.
Drammen kommune har varslet om vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 772.178,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 være kr 2.779.841,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld på leiligheten.
Andel formue er kr 4 385,- pr. 31.12.21
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.07.22
Total fellesgjeld for sameiet er kr 34.828,- pr. 01.07.22 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6.05%
Lånets løpetid: 2 år og 1 måned.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.065.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for leiligheter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Henrik Helgerud

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Gyldenløve Tun, med sameiebrøk 100/882.
Sameiet består av 9 leiligheter.
Styreleder er Anja Mulder Røste.
Dugnad må påregnes.
Det gjennomføres roterende vaktmesteruke med oppgaver som måking av snø og klipping av plen mm.
Dyrehold er tillatt så sant det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Styret informerer om at det ikke er planlagt påkostninger på byggemassen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0269/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22269

Dato

Sist oppdatert: 05. januar 2023 kl. 18:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
 
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.