logo
Bamble - Stathelle

Brochs gate 1

Prisantydning

2 300 000 kr

Omkostninger: 59 014 krTotalpris: 2 359 014 kr
Byggeår
1870
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
118 m² / 148 m²
Tomteareal
370 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

En historisk enebolig med sjarm og potensiale.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler MNEF

Thomas Johan Nilsen

Bamble
mobil 45419945
telefon 35964877

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Dette er en historisk eiendom med sjel på Stathelle.
 • Boligen var i sin tid tjenestebolig og stall for biblioteket som var plassert like ved.
 • Solrik beliggenhet med sjarmerende hage.
 • Fra eiendommen har du nærhet til sjøen, småbåthavn og den "nye" parken på Stathelle.
 • Det er også fine badeplasser i området.
 • Eiendommen ligger sentralt med gangavstand til Brotorvet, matbutikker, treningssenter og gode bussforbindelser til både Porsgrunn og Langesund.
 • Eiendommen

  Brochs gate 1, 3960 STATHELLE 
  Gårdsnummer 107, bruksnummer 65, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3813

  Områdebeskrivelse

  Gamle Stathelle er et flott område som preges av godt bevart trehusbebyggelse. De gamle husene og de smale gatene gir en unik atmosfære. Nærhet til sjøen med småbåthavn, fine badeplasser og den "nye" flotte parken på Stathelle. Det er kort avstand til barneskole og barnehager på trygge gangveier. Ved barneskolen ligger Bunes med fotballbaner, rulleskibane og lysløype. Rett ved eiendommen ligger Brotorvet, som er et shoppingsenter, med et godt utvalg av butikker, kaféer og vinmonopol. Fra eiendommen er det kort gangavstand til bussholdeplass med gode forbindelser til både Langesund og Porsgrunn.

  Veibeskrivelse

  Kjør mot parkeringsanlegget til Brotorvet i rundkjøringen, kjør deretter inn til venstre bak Brotorvet. Hold til høyre der hvor veien deler seg. I neste veikryss ligger eiendommen rett frem merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Det er flere barnehager innenfor 2,4 kilometers avstand. Det er ca. 1.3 kilometer til Stathelle barneskole, hvor det også er fotballbaner, rulleskiløype og ballbinge. Det er ca. 2.3 kilometer til Grasmyr ungdomsskole. Rett ved ungdomsskolen ligger Bamble videregående skole. Det er ca. 800 meter til Croftholmen videregående skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 158 kvm.
  Totalt bruksareal: 148 kvm.
  Totalt primærrom: 118 kvm.
  
  Bruksareal:
  Enebolig 130 kvm.
  Garasje 18 kvm.
  
  Primærrom:
  Enebolig: 
  1. etasje 93 kvm: Stue, peisstue, sommerstue, kjøkken, 2 soverom, bad, toalett og hall.
  2. etasje 25 kvm: Loftstue og soverom.
  
  Sekundærrom:
  Enebolig: 
  2. etasje 12 kvm: Gang.
  
  Garasje: 
  1. etasje 18 kvm.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2020 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Eiet tomt på 370 kvm. Solrik tomt. Inngjerdet tomt foran huset med belegningsstein og gressplen. Veranda med sjøgløtt og gressplen på baksiden av huset. Frittstående garasje.

  Parkering

  Parkering i garasje. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
   
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Ny vannledning inn til eiendommen og nytt kloakkrør fra eiendommen og ut til kum.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av betong og steinblokker. Den bærende konstruksjonen består av laftede tømmervegger med tømmermannskeldning. Halvvalmet tak med åser tekket med enkelkrum betongstein. Untertak og lekter ble skiftet i 1999. Etasjeskille består av trebjelkelag. Nytt pipebeslag i 2020.
  
  Garasje oppført ringmur med betonggulv. Den bærende konstruksjonen består av reisverksvegger. Saltak tekket med shingel. 
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det bør påregnes en del oppussing for å oppnå dagens standard. Taknedløp, takrenner, drenering, takstein, vinduer, isolasjon av loft, høy luftfuktighet i krypkjeller, oppgraderinger på grunn av normal bruksslitasje og garasje med lekkasje i tak bør utbedres. Når det gjelder høy luftfuktighet i krypkjeller anbefaler takstmann at problemet bør utbedres med en permanent avfukter eller etablere betonggulv på grunn. Det anbefales å oppgraderer den elektriske tilkoblingen for varmepumpen.
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1870. 
  
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
   
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Standard

  Eneboligen har enkel standard. Gulver med parkett, trebord, belegg og laminat. Vegger med panel, malte plater, malt tapet og respatexplater. Himlinger med malte plater, panel og takessplater.
  
  Stor stue med sommerstue og spisestue. Hvit Sigdal kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra 2005. Innredningen har integrert komfyr og oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant og opplegg til vaskemaskin. Eget toalettrom. Det ene soverommet i 1. etasje har utgang til veranda. 

  Oppvarming

  Nyere varmepumpe i stue. Peisovn i stue. Vedovn i spisestue og på soverom i 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G3

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  Dagboknr. 754, tinglyst 20.01.2003, type heftelse: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger med mer.
  Daboknr. 2243, tinglyst 16.02.1999, type heftelse: Det er tinglyst en borett, men servitutten har ikke betydning ettersom rettighetshaveren er død. Denne servitutten vil ikke følge eiendommen, og blir slettet før eiendommen overskjøtes til ny eier.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til boligformål og bevaring av bygninger i henhold til reguleringsplan Stathelle Brohodet datert 29.11.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser sist revidert 18.01.2008.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Kommunen arbeider med ny reguleringsplan for gamle Rådhusplassen på Stathelle. Planforslaget inneholder to alternativer for det som tidligere var velhuset og fengselet. I alternativ 1 er velhuset og fengselet regulert til bolig, mens i alternativ 2 er velhuset og fengselet regulert til offentlig eller privat tjenesteyting/bolig.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Diverse

  I opplysninger fra kommunen får vi opplyst at det er dårlig rømningsvei fra 2. etasje, det mangler røykvarslere og ildsted er for nært brennbart materiale.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Megler vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  
  Vederlag: 2 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Oppdragets KR-kode

  KR28.2098

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 14.793,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 14.564,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 6.000,-.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-TV og Internett og har avgift på kr. 900,- pr. mnd. TV-dekoder medfølger ikke.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 507.820,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr. 1.828.151,-. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Pantattest kr. 172,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 757,- pr. stk.
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.359.014,-.
  
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Visning

  Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes per sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF. Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring) innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  
  Vederlag: 2 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre

  Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

  EnergiattestTakstEgenerklæring boligselgerforsikring
  Thomas Johan Nilsen
  Eiendomsmegler MNEF

  Thomas Johan Nilsen

  Telefon
  Mobil 45419945
  Send epost

  Lurer du på noe

  Thomas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

  Sjekk din boligverdi!

  logo

  Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

  Sentralbord: 67 52 95 50

  Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

  © 2020 Krogsveen AS

  logo

  Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
  Sentralbord: 67 52 95 50

  © 2020 Krogsveen AS 2018

  PersonopplysningerBruk av cookies