Komplett salgsoppgave

Enebakkveien 25D

4 300 000 kr
48 m²
1 soverom
Vålerenga
ROMSLIG STILREN 2-ROMS ANDELSLEILIGHET - FYRING, VARMTVANN OG INTERNETT INKL.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  273 909 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 575 041 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1933
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 776 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en lys og herlig 2-roms leilighet med ettertraktet beliggenhet med kort vei til sentrum og enkel tilgang fra hovedvei E18.
Boligen har gjennomgående stil, en smart planløsning som gjør det til en velfungerende 2-roms, og har en usjenert beliggenhet i 4.etg med hyggelig utsyn over nabolaget.
Kort oppsummert en stilig men hjemmekoselig leilighet med god standard med nærhet til alt. Her er det bare å flytte rett inn.
- Parkeringsleie i borettslaget
- Fyring, varmtvann og internett inkl. i fellesutgiftene
- Gode kollektivforbindelser rett ved
- Frodig felles hage
- Godt egnet for både par og enslige med gode oppebvaringsløsninger
- Lett tilgang fra hovedveier
Velkommen til Enebakkveien 25D!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enebakkveien 25D, 0657 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 232, bruksnummer 64, ideell andel 1/1
Andelsnummer 73, Svenengen Borettslag, organisasjonsnummer 961 094 321

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som er vurdert til tilstandsgrad 2:
TG2:
Vinduer:
-Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner:
-I henhold til Sintef Byggforsk har kobberrør til innvendig bruk i bolig en anbefalt brukstid på 40 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-100 år avhengig av påvirkende faktorer. Røropplegget har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt tg 2.
Varme generelt:
-Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid. Dette er en innebygget rør installasjon, og vurdering er derfor kun basert på alder.
Elektrisk anlegg:
-Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Det elektriske anlegget er gitt tilstandsgrad 2 på grunn av alder i forhold til forventet levettid.
Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer eller hvilke kurser sikringer tilhører.
Overflater på innvendige gulv- Bad:
-Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran). Det er registrert noe svakt fall mot sluk i dusjsonen.
Overflater på innvendige vegger- Bad:
-Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.
Varme generelt- Bad:
-Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid. Dette er en elektrisk installasjon, og vurdering er derfor kun basert på alder.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene som har fått tilstandsgrad 2 eller ikke er undersøkt (TGIU). Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Entré: Velkommen inn! Innbydende og meget romslig entré med adkomst til stue, bad og kjøkken. Her er det rikelig med garderobeplass for både yttertøy og oppbevaring av klær forøvrig. Selve entréen er utstyrt med to store skyvedørsgarderober. Stilig nyere 1-stavs laminatgulv fra 2021 som går igjen i alle oppholdsrom. Videre ble også overflater oppgradert med nymalte lister og vegger i 20221. Sikringsskapet er plassert i entré og er utstyrt med automatsikringer.
Stue:
Et lyst og herlig oppholdsrom med godt med plass til både sofa og spiseplass, samt naturlig plassering for tv. Rommet preges store vindusflater, varme farger, god takhøyde som sørger for en god romfølelse. Borettslaget er i prosess med fasadeoppussing og utskiftning av vinduer. Nye vinduer vil komme på plass medio juni iht. informasjon fra borettslaget. Stuen og øvrige oppholdsrom er i likhet med entréen nymalt i 2021.
Kjøkken:
Stilren kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål, samt nyere benkeplate. Kjøkken er spesialbygd av møbelsnekker Bache-Wiig & Reitan i 2010. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, samt praktisk nisje for frittstående kjøl/frys hvor det i tillegg er ekstra hylleplass for oppbevaring. Ventilator over platetoppen, samt stålkum og ett-greps blandebatteri. Med praktisk planløsning er det i tillegg plass til et lite spisebord på kjøkkenet.
Bad:
Pent flislagt bad som opprinnelig ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005 i forbindelse med rehabilitering av vann- og avløpsrør i gården. Badet er i nyere tid oppgradert med nye fliser på gulv, ny baderomsinnredning, samt etablert et romslig dusjhjørne med glassvegg og praktisk dusjkar i 2019. Baderommet har varmekabler i gulvet, hvor det er flislagte gulv og vegger. Badet er videre utstyrt med vegghengt toalett og plassbygget baderomsinnredning med vask og nisje for vaskemaskin.
Leiligheten har ett soverom med god plass til dobbeltseng og enkel garderobeløsning/kommode i ene hjørnet. Sengen som er plassert på rommet i dag er 180cm bred. Soverommet vender mot rolig indre gårdsrom, og er således skjermet for støy og sjenanse fra gateplan.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin vil stå igjen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbårne radiatorer tilknyttet fjernvarme. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 13.11.1935, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. I tillegg foreligger det ferdigattest på rehabilitering av bad datert 22.06.2010.
Iht. originale plantegninger er kjøkkenet og soverom et stort rom, hvor det i ettertid er satt opp lettvegg mellom kjøkken og stue for å etablere soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 10 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring om at Oslo lysverker gis rett til å bygge underjordisk transformatorstasjon, best. om vann/kloakkledning, best. om adkomstrett, best. om bebyggelse, evigvarende rett til å ha kommunale eksisterende installasjoner fortsatt værende på eiendommen, samt å drive, fornye og vedlikeholde disse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i attraktivt boligområde mellom Kampen, Vålerenga og Gamlebyen. Området kan by på alt fra flotte grøntområder til restauranter og kafeer. Vålerenga er ikke uten grunn kjent for sine sjarmerende smågater med fargerik trehusbebyggelse. Før i tiden lå området utenfor bygrensa, og husbyggingen ble derfor ikke begrenset av den daværende murtvangen. De små trehusene ble bygd i den stilen som folk kjente fra bygdene de kom fra. Derfor dette sjarmerende mangfoldet av ulike trehus.
Nærområdet kan tilby en rekke spennende og unike tilbud som bl.a. Kampen Bistro - byens mest kjente bydelskafé, Smia - Vålerengas restaurantperle, samt den lokale pizzafavoritten Pietra Pizza.
Galgen spisested ligger også rett ved. Dette er en meget hyggelig nabolagscafé hvor man blant annet får god burger, lunsj og quiz på tirsdager. Ikke langt unna finner du Tøyen torg. Det gamle postkontoret har blitt til utestedet Postkontoret, som raskt har blitt en populær møteplass for folk i nærområdet samt arrangementsstedet Skatten og baren Human mote. I august hvert år, arrangeres Øyafestivalen i Tøyenparken. Også like i nærheten finner du Grønland, med blant annet Kaffebrenneriet, Stockfleths, Olympen("Lompa") og Oslo Mekaniske Verksted.
Gode rekreasjonsområder i de omkringliggende parkene som blant annet idylliske Kampen park, Vålerengaparken, Botanisk hage eller nye Jordal. Sammen med det nye amfiet er det bygd opp en ny grønn lunge, hvor amfiet er omkranset av et helt nytt flott parkanlegg med store plenarealer, gangveier, vannspeil, sykkelveier, skatepark og lekeplass for de minste.
God offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 og 20 med avganger hele døgnet, og buss nr. 401 og 411 til Alna og Lillestrøm like ved. Blå-trikken mot Ljabru i sør og Rikshospitalet i Nord er også i nærheten. Det er sykkeltrase til sentrum og langs Ring 2. Taxi-holdeplass er ca. 3 minutters gange fra leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 167 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Borettslaget har 15 parkeringsplasser, hvorav 10 plasser leies ut etter ventelister og 4 parkeringsplasser er gjesteparkeringsplasser. Det er per 16.06.2022 4 stk på venteliste for parkeringsplass. Ved leie av parkeringsplass medfølger et administrasjonsgebyr på kr 715,- for registrering. Parkeringsbevis må opprettes og har en kostnad på kr 50,-, samt kr 350,- per måned.
Borettslaget har ingen garasjer. Det kan være mulig å leie garasjeplass i 2 garasjelag i borettslagets nærområde. Svenengen garasjelag disponerer 10 stk garasjeplasser i enden av Schweigaardsgat.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 776,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, internett, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, forretningsførsel mm.
Felleskostnadene justeres normalt en gang årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det opplyses at felleskostnadene vil bli vurdert av styret fortløpende opp i mot varslende renteøkninger og energikostnader.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Selger vet ikke årlig strømforbruk.
Borettslaget har en avtale med HomeNet vedrørende internett.
Borettslaget er tilknyttet RiksTv som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 927 487,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 338 953,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 73 335,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 273 909,- pr. 13.06.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23 049 772,- pr. 13.06.2022 og lånevilkårene er:
Handelsbanken
Lånenummer: HANBA1-83987203016
Restsaldo: 23 049 772,-
Rentebetingelser: Flytenderente på 2,15%
Lånets løpetid: 15 år og 5 måneder.
Terminer per år: 12

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 575 041,-. Av dette beløpet utgjør kr 273 909,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Annen viktig informasjon

Eier

Linn Helen Scott

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Svenengen Borettslag.
Borettslaget består av 79 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS , tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2019-2020: Oppussing trappeoppganger
Planlagte påkostninger:
-2021-2022: Borettslaget er i midt opp i prosessen med fasaderenovering, samt utbytting av vinduer. Iht. informasjon fra borettslaget vil vinduer i denne leiligheten bli skiftet medio Juni. Styreleder opplyser om at det prosjektet allerede er finansiert med låneopptak, og at et det ikke vil bli ytterligere endringer økninger i fellesutgifter eller fellesgjeld for å fullføre prosjektet.
- Oppgradering av uteområdet
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
I henhold til borettslagets vedtekter er det ikke forkjøpsrett på denne leiligheten. Det er derimot forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget for de andeler med et bruksareal på 70 kvm eller mer.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0122/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.22122

Dato

Sist oppdatert: 23. juni 2022 kl. 22:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.