Komplett salgsoppgave

Rådhusgata 6

3 490 000 kr
64 m²
2 soverom
hoydefoto01
hoydefoto01
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Torget Vest / Bragernes sentrum
3-roms sentrumsleilighet. Heis. Stor og solrik terrasse. Oppvarming inkl. i husleie.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  337 193 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 828 153 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 572 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

For avtale om privatvisning, ta kontakt med eiendomsmegler Rune Sirnes, mobil 911 46 100, eller trykk på visningspåmelding i nettannonsen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Rådhusgata 6.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Heis fra gateplan
- Fin planløsning med bla. 2 soverom og fin stue
- Oppvarming opp til 20 grader inkludert i månedlige felleskostnader
- Delvis overbygget terrasse på 26 kvm.
- 2 boder
- Oppussingsobjekt
- Dyrehold tillatt
- Sentral beliggenhet med kort gangavstand til alt
- Pendlervennlig med kort gangavstand til buss- og togstasjon
- Lave omkostninger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rådhusgata 6, 3016 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 76, ideell andel 1/1
Andelsnummer 16, Borettslaget Torget Vest, organisasjonsnummer 979 182 333

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
I tillegg disponerer boligen en ekstern bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.08.22, utført av takstmann Nils Magnus Graff Fossnes.
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:
Entre: VInylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak.
Bod: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak.
Soverom 1: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Garderobeskap.
Soverom 2: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Garderobeskap.
Baderom: Fliser på gulv, våtromstapet på vegger, malt tak. Dusjhjørne. Toalett. Servant i seksjon med underskap og speilskap. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Kjøkkeninnredning fra byggeår. Avtrekksvifte. Opplegg for oppvaskmaskin. Spiseplass.
Stue: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt tak. Utgang til stor og flott terrasse på hele 26 kvm., som er vendt inn mot felles atrium.
En ekstern bod.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført i rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Yttervegger kledd med fasadeplater og teglstein. Flat takkonstruksjon. Etasjeskiller av betong. Vinduer (1997) og balkongdør med isolerglass, balkongdør i tre med innfelt glass, standard utgangsdør av tre og profilerte innvendige dører.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG3 gir uttrykk for forhold, store eller alvorlige avvik som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Ingen kontrollerte forhold i boligen er gitt TG3.
TG2 gir uttrykk for forhold som avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. TG2 betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Følgende kontrollpunkter har blitt tildelt TG2:
- Baderom pga. riss/sprekker i flisefuger i dusjsone og i tapet, noe "bomlyd" i enkelte gulvfliser, plassering av sluk i dusjsone og alder på membran. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling, uten at det ble registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
- Gulv kjøkken og kjøkkeninnredning pga. noe overflateslitasje
- Overflater gulv og vegger
- Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk eller lekkasjestopper.
Se supplerende tekst om alle nevnte punkter, og øvrige forhold i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten har en fin og praktisk planløsning og holder en enkel byggeårstandard, Det er behov/ønskelig med tidsmessig oppussing og oppgradering av leiligheten.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderommet. Varmegjenvinningsanlegg med fjernvarme opp til 20 grader som dekkes av felleskostnadene, oppvarming over 20 grader må betales av beboer.
Boligen er også basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.06.2004. Kopi av ferdigattest kan fås v/henv. megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av at borettslaget har legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for den daglige bruk av leiligheten som skal selges. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentrumsnært og pendlervennlig område som har mye å tilby, samtidig er leiligheten vendt inn mot et skjermet og hyggelig felles atrium. Torget Vest kjøpesenter i umiddelbar nærhet, i tillegg til CC Vest kjøpesenter og Magasinet i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. Gangavstand til Bragernesåsen med flotte tur- og rekreasjonsområder.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog, kort gangavstand til bussknutepunkt på torget og kun 10 minutters gange til Drammen togstasjon, se www.vy.no og www.brakar.no for avganger. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon
Busstilbudet:
- Alle by og region-linjer fra Bragernes sentrum ca 200 meter og fra Drammen Rutebilstasjon ca 600 meter fra leiligheten.
Togtilbudet:
- Fra Drammen stasjon (ca 600 meter å gå): 6 tog pr time til Oslo, hvorav 3 til Gardermoen og 3 flytog pr time til Gardermoen.
- Fra Drammen stasjon til Vestfold/Torp og Skien, Sørlandsbanen og Bergensbanen.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning !

Barnehager, skoler og fritid

Et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Brannposten Naturbarnehage og Sørbyløkka Barnehage ligger nærmest boligen.
Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Drammen kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole.

Beskrivelse av tomt

Felles selveiertomt på 5 441 kvm som tilhører borettslaget i fellesskap.
Felles atrium med hyggelig uteplasser.
Leiligheten har egen og fin terrasse på 26 kvm. med utgang fra stuen.

Parkering

Det følger ikke garasjeplass til leiligheten. Parkering etter områdets bestemmelser. Flere beboere leier biloppstillingsplass i Thamsgate parkeringshus, som er beliggende i kjede med Torget Vest-bygget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Rådhusgata, som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig-, forretning- og kontorformål, i henhold til reguleringsplan for "Kvartalet Haugesg. - Albumsg. - Rådhusg. - Rømersv." datert 22.02.1990. Videre er eiendommen avsatt til sentrumsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum med tilhørende bestemmelser datert 30.05.2006. Kommuneplanens arealdel er i disse dager under revidering. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert, gjeldende bygning på eiendommen er et ikke-meldepliktig bygg. SEFRAK-registrerte bygninger gjelder bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminnelova. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7.572,- pr. mnd.
Felleskostnadene justeres normalt en gang årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter/avdrag fellesgjeld: kr. 2.150,-
Forskudd avregning vannforbruk: kr. 680,-
Grunnleie: kr. 4.742,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 9.660 kWh. pr. år (2021).
Viken fiber Altibox er leverandør av TV-signaler. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv bestille/betale internett.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 716 184,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 578 261,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr. 42.999,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld var kr. 334.188,- pr. 16.12.2022.
Total fellesgjeld for borettslaget var pr. 04.07.22 kr. 11.802.217,-. Borettslaget har et lån i DNB Boligkreditt AS. Lånet er et annuitetslån med flytende rente. Rentesats pr. 04.07.22 var 2,45 % pa. Lånet planlegges nedbetalt i 2042.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.825.148,-. Av dette beløpet utgjør kr. 334.188,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mary Stustad

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Torget Vest.
Borettslaget består av 33 leiligheter som er i samme bygg/blokk.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag (NBBO).
Styreleder i borettslaget er Vidar Syvertsen.
Borettslagets årsregnskap for 2021 viste et overskudd på kr. 334.580,-.
Disponible midler i borettslaget var pr. 31.12.2021 kr. 733.949,-.
Det er ikke dugnader i borettslaget.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslaget er en del av Sameiet Torget Vest
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Kopi av borettslagets årsregnskap, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale, kan ledigstilles på kort varsel. Overtakelse kan dog tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1 % vederlag av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld. Tilrettelegging: kr. 14.900,-. Oppgjør: kr. 5.550,-. Markedspakke: kr. 19.400,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0293/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22293

Dato

Sist oppdatert: 02. februar 2023 kl. 10:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For avtale om privatvisning, ta kontakt med eiendomsmegler Rune Sirnes, mobil 911 46 100, eller trykk på visningspåmelding i nettannonsen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.