Komplett salgsoppgave

Strømtangvegen 27

2 500 000 kr
128 m²
3 soverom
Strømtangveien 27 - Et koselig gammelt trehus i Brevik.
Strømtangveien 27 - Et koselig gammelt trehus i Brevik.
Kart
Del
Brevik - Strømtangen
Pen enebolig i Brevik med nytt tak, kledning, vinduer og bad. Koselig hage. Parkering.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Omkostninger
  63 670 kr
 • Totalpris
  2 563 670 kr
 • Byggeår
  1841
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  128 m²
 • Bruksareal
  138 m²
 • Tomteareal
  480,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Eneboligen er siden 2019 oppgradert med nytt tak, vinduer, kledning og bad.
 • Innvendig overflateoppussing må påregnes.
 • Sjarmerende hage.
 • Utsikt mot sjøen fra stua og fra soverom i 2. etasje.
 • Asfaltert gårdsplass og garasje.
 • Nærhet til badeplass og fine turområder i skog og mark.
 • Gangavstand til sentrum eller over Breviksbrua til Brotorvet med alle sentrumsfunksjoner.
 • Kort avstand til barneskole, barnehage og bussholdeplass.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Strømtangvegen 27, 3950 BREVIK
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 83, bruksnummer 50, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 138 kvm
  Totalt primærrom: 128 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 72 kvm: Entré, hall og kjøkkeninngang, kjøkken, wc-rom, stue og spisestue.
  2. etasje 56 kvm: Gang, bad, bod og 3 soverom.
  Sekundærrom:
  1. etasje 5 kvm: Bod.
  2. etasje 5 kvm: Bod.
  Deler av 2. etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
  I tillegg er det garasje på ca. 21 kvm. Garasje har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmålingen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.09.2022 utført av Anticimex v/Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på grunnmur i naturstein, med grovkjeller, krypkjeller og stubbloft. Yttervegger, etasjeskillere og tak er i trekonstruksjoner. Fasade med stående kledning, og saltak er tekket med metallplater.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - Innvendig flater på øvrige rom bærer preg av alder og slitasje. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av boligen, noe som bør påregnes å gjøre.
  - TG2 på kjøkken, grunnet kjøkkenets alder. Utskiftning/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.
  - På toalettrommet i 1. etasje er TG2 satt med tanke på røropplegg samt andre installasjoner.
  - Bad fra 2019 får i utgangspunktet TG 1, men det er ikke etablert ventilasjonsspalte, som fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Det er ikke silikonert mellom alulist og våtromsplater. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør under servant og dusj er usikker. Tettedetaljer bør fornyes. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen, som kan føre til fare for vannansamling.
  - Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke på oppholdsrom. Her er luftspaltene mellom taksperrene i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloft. Det er ikke blitt etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Lufting fra kloakk er avsluttet på loft og bør føres ut gjennom tak. Konsekvens kan være fare for kondensering.
  -Lekkasjemerker i området der skorstein er ført gjennom taket. Det ble målt med egnet fuktmålingsinstrument, og det viste verdier over 20 målt med pigg. Tiltak bør
  påregnes. Selger er i kontakt med taktekker for å finne en løsning på bedre lufting.
  - Tak er ikke besiktiget grunnet sikkerhetsmessige forhold
  - Frittstående garasje har høy slitasjegrad.
  TG3
  - Det er observert sprekker i murpuss på skorsteiner inne i boligen. Skorstein er delvis innkledd med isopor på loft. Dette er brannfarlig og tiltak må påregnes.
  - Det er noe merkbare skjevheter i begge etasjene, men i 2. etasje er det satt TG3 grunnet at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 31 mm, dette er ikke uvanlig for eldre hus.
  - Grovkjelleren har adkomst via luke i kjøkkengulv, og er ikke tilstrekkelig ventilert. Det ble observert saltutslag i grunnmuren, som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
  - Krypkjeller har adkomst via luke i gang. Det anbefales å etablere bedre inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet. Det ble påvist fuktproblematikk i krypkjeller, og det er mangelfull ventilering.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om det ovennevnte. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Moderniseringer og påkostninger

  Ny utvendig kledning og nytt tak. Huset er malt, og det er nye vinduer i hele huset. Badet i 2. etasje er nytt. Delvis oppgradert el.anlegg.

  Standard

  Innvendige overflater i boligen er generelt slitt og trenger oppgradering. Bad fra 2019. Gulv belagt med flis. Vegger med våtromsplater. Himling/skråtak med mdf panel. Innredning med slette skuffefronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Gulvstående toalett. Varmekabler. Dusjkabinett med skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Vannrør i forkrummet kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2019. Mekanisk og naturlig ventilasjon. Kjøleskap følger ikke. Ovn på kjøkken følger.

  Oppvarming

  Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmepumpe samt vedovn i gang og parafinovn med dagtank i spisestue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1841.
  Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
  Det foreligger ferdigattest fra 1974 og fra 1989. Ferdigattestene er utydelige, men det antas å være en en ferdigattest på garasje fra 1974 og på utskiftning av kledning og vinduer fra 1989.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 900183, tinglyst 11.01.1893, type heftelse: Skjønn - ekspropriasjon til jernbanen.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar all risiko for denne type feil og mangler. Selger påpeker at det er gjort mye med huset, som ny utvendig kledning, nytt tak og nye vinduer. Det er laget nytt bad i 2.etasje og mye av det elektriske anlegget er byttet, samt mye nytt røropplegg. Det påpekes at det fortsatt er gamle rør ut til det offentlige nettverket.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et område med gammel trehusbebyggelse og har utsikt mot sjøen. Rett på nedsiden av huset er det fine fiskemuligheter. Fra huset er det kort avstand til Fisketorget, som er hjertet i byen. Her er Sanderød sport, isbarer, restaurant og, frisører m.m. Jokerbutikken ligger mellom Fisketorget og den populære restauranten Sjøloftet. Ved havnebassenget yrer det av liv om sommeren. Fra huset er det utsikt mot fjorden. Det er også kort avstand til fergebrygga med fergeforbindelse til flere av øyene i fjorden. Småbåthavn og en fin sandstrand ytterst på Øya er også en kort gåtur unna. Det er gangavstand til ny barneskole, barnehage og idrettsplass. Bak den finnes fine turområder i skog og mark opp mot Dammane eller langs kyststien. Via småveiene og trapp opp til Breviksbua, er det kun 10 minutters gange over til Stathelle hvor det er kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter. Ca. 12 km. til Porsgrunn. Gode bussforbindelser både til Porsgrunn og Langesund.

  Adkomst

  Fra Porsgrunn: Følg gamle E18 (354) mot Kragerø. Ta av til høyre rett før Breviksbrua inn på Torskebergvegen. Torskebergvegen går over i Strømtangvegen. Følg veien til du ser Breviksbrua. Eiendommen ligger på høyre side i Strømtangvegen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Brevik oppvekstsenter med barneskole (1-7 kl.), SFO og barnehage som åpnet i september 2018, ca. 1 km.
  Heistad Ungdomsskole, ca. 4 km. med skolebuss fra Brevik.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 480 kvm. Tomta har asfaltert adkomst til garasje og inngangsparti. For øvrig er det gressplen og en koselig eplehage. Det er lagt vekt på å få hagen mest mulig lik slik det var i gamledager. Det er spor av en gammel kjøkkenhage og på veggen mot syd vokser det drueranker. Bak huset mot syd går det et gammelt brannslep. Denne delen hører i henhold til tomtekartet ikke til eiendommen.

  Parkering

  Parkering på egen tomt og i eldre garasje.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bevaringsverdig bebyggelse i henhold til reguleringsplan for område på og ved Brevik tidligere jernbanestasjon datert 24.02.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.08.1985.
  Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger planforslag med utbygging av boliger og næringslokaler på Strømtangen. Planen har ID3806839.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 18 916,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 659 877,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 375 557,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.670,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kristine Styrmoe

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i deler av Porsgrunn kommune, herunder Brevik. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0049/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2249

  Dato

  Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 09:45

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.