Prosjekt

Frysjaveien 46 A og B

16 300 000–16 500 000 kr
169,8 m²
5 rom
Boligene har en klassisk, men moderne arkitektur og har en meget god planløsning. Begge boligene har tilgang til hagen både fra 1. etasje og 2. etasje via trapp.- Kun illustrasjon, avvik vil forekomme.
Boligene har en klassisk, men moderne arkitektur og har en meget god planløsning. Begge boligene har tilgang til hagen både fra 1. etasje og 2. etasje via trapp.- Kun illustrasjon, avvik vil forekomme.
Kart
Del
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Frysja/Brekke
Ny vertikaldelt tomannsbolig med fin planløsning i barnevennlig og populært boligområde. Hage og garasje. Rett ved marka
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  16 300 000–16 500 000 kr
 • Totalpris
  16 300 000–16 500 000 kr
 • Rom
  5 rom
 • Primærrom
  169,8 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
5 rom169,8 m²3.etg16,3 MNOK
5 rom169,8 m²3.etg16,5 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Velkommen til Frysjaveien 46A og B. Her oppføres det 2 moderne og flotte familieboliger med gjennomgående høy standard, med muligheter for kundetilpasninger. Planløsningen er gjennomtenkt og åpner for flere bruksmuligheter. Her har du muligheten til å skape ditt drømmehjem.
Særdeles barnevennlig og markanær beliggenhet i et flott boligområde med umiddelbar nærhet til turområder, kollektivtransport, skole og barnehager. Flere butikker og restauranter rett i nærheten på Stillatorget og i Frysjaparken.
Boligene har en klassisk, men moderne arkitektur og har en meget god planløsning. Begge boligene har tilgang til hagen både fra 1.etasje og fra 2.etasje via trapp.
Byggherre er M3 Bolig AS som er en solid aktør med lang erfaring i ny-boligmarkedet.
Kort om standard:
God kvalitet
Kvalitetskjøkken fra Sigdal eller tilsvarende leverandør
Bad med innredning og sanitærutstyr fra Viking Bad eller tilsvarende leverandør
1-stavs eikeparkett
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
Stue, spisestue og kjøkken på hele ca. 57 kvm. BRA.
Gjennomgående moderne og tidløs stil - utvendig som innvending.
Lekre farge- og materialvalg.
Dobbelgarasje integrert i boligens 1. etasje .
Skal du flytte på deg, så kjøp nytt!
Trygghet:
Når du kjøper din nye bolig følges bustadoppføringslova, som er en meget forbrukervennlig lovverk som sikrer deg som kjøper. Loven regulerer bl.a. utbyggers krav til å stille garanti for feil og mangler i hele 5 år etter overtagelse.
Omkostninger:
Ved kjøp av ny bolig betales det kun dokumentavgift av tomteverdi og ikke den samlede kjøpesummen.
Teknisk standard:
Dagens nye boliger oppføres etter strenge tekniske krav til bl.a. isolasjon og energibesparende løsninger som bl.a. balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette gir lavere driftskostnader og et bedre inneklima.
Nytt er nytt:
I en ny bolig vil det være lenge før du må gjennomføre vedlikehold og oppgraderinger. Bruk fritiden på noe annet en kostbare vedlikeholds- og oppgraderingsarbeider.
Få det som du vil:
Vi har alle forskjellige behov, kjøper du nytt har du og tid og muligheten til å tilpasse boligen til å bli ditt nye drømmehjem.
Kontakt megler for å få tilsendt komplett salgsoppgave med vedlegg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frysjaveien 46A og B, 0884 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 275, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 275, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Tomannsbolig som blir oppført på støpt gulvplate. Huset vil bli direkte fundamentert ned på stedlige løsmasser iht. geoundersøkelser. Rundt ringmur arronderes terreng med stedlige masser med fall ut fra boligene. Huset over terreng vil bli oppført med bærende konstruksjoner i treverk. Forøvrig er huset planlagt oppført som precut eller prefabrikkerte elementer
Yttervegger leveres med stående kledning beiset panel, med dimensjon 19x148mm eller tilsvarende. Smal støt list og smal hjørnekasse. Farge bestemmes av utbygger i samråd med arkitekt med hensyn til helheten i prosjektet. Foreløpig Nordsjø Scandinavian Claystone 370 eller tilsvarende, vindskier og andre detaljer i samme farge.
Takene leveres med flate grå/sorte betongstein, takpapp eller tilsvarende etter utbyggers vurdering. Gesimsbeslag i farge grått eller sort.
Takrenner, rennekroker, bordtakbeslag, nedløpsrør og holdere for nedløpsrør leveres i pulverlakkert stål, farge grått eller sort.
Panel leveres med synlige spiker.
Se for øvrig vedlagte leveransebeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk. Det leveres oppvarming iht. NEK 400, der det ikke er gulvvarme.
Det leveres elektrisk gulvvarme i følgende rom:
1. etasje: Entré/gang og på bad.
2. etasje: Wc
3.etasje: På begge bad.
Det leveres en høytemperatur stålpipe med frisklufttilførsel. Det er en dobbelt ventilert Ø159 beregnet for peis og ildsteder. Peis eller ildsted leveres som tilvalg.
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
Kanaler må i noen tilfeller kles inn med kasser.
Ventilasjonsanlegget plasseres der entreprenøren finner det hensiktsmessig.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Kjøper aksepterer at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.  
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet en tidligere tinglyst festekontrakt fra 1951 med utvidelse tinglyst i 1965 med bestemmelser om medlemskap i velforening/huseierforening, bestemmelse om veg og bestemmelse om husdyr. Det er i tillegg to servitutter tinglyst i 1985 og 2023 med bestemmelse om midlertidig dispensasjon fra krav om opparbeidelse av Frysjaveien.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) så lenge utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.
Utbygger har etter råd fra megler prosjekt boligen slik at vaskerom i første etasje kan etableres som bad mot tilvalg i tilfelle en kjøper skulle ønske muligheten for et mer separat og delt areal i første etasje

Diverse

Velkommen til Frysjaveien 46A og B. Her oppføres det 2 moderne og flotte familieboliger med gjennomgående høy standard, med muligheter for kundetilpasninger. Planløsningen er gjennomtenkt og åpner for flere bruksmuligheter. Her har du muligheten til å skape ditt drømmehjem.
Særdeles barnevennlig og markanær beliggenhet i en flott boligområde med umiddelbar nærhet til turområder, kollektivtransport, skole og barnehager. Flere butikker og restauranter rett i nærheten på Stillatorget og i Frysjaparken.
Inneholder:
1.etasje:
Romslig entré/hall med fliser på gulv med gulvvarme. God plass til garderobeskap.
Stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys inn i rommet. Fra stuen er det utgang til hagen mot vest. Enstavs eikeparkett på gulv.
Innenfor stuen er det et meget praktisk vaskerom/bad. Rommet blir flislagt på gulv og det vil være utstyrt med varmtvannsbereder 200 liter, utslagsvask og opplegg vaskemaskin/vaskesøyle. Vaskerommet prosjekteres slik at vaskeservant, dusj, vegghengt toalett m/forkrummet trykknapp, speil og dusjdører kan leveres som tilvalg.
2. etasje:
Via en malt trapp med hvitpigmenterte eiketrinn kommer en opp i en hall med enstavs eikeparkett på gulv.
Fra hall er det inngang til et gjestetoalett med vegghengt toalett og servant. Flislagt gulv med gulvvarme.
Stor og romslig stue med god plass til både sittegruppe og stort spisebord. Fransk balkong og vinduer på tre sider av rommet gir godt med lysinnslipp.
Det leveres utvendig stålpipe til stuen med mulighet til å montere peisovn.
Kjøkkenet med spisestue er romslig så her er det svært gode muligheter til å få et funksjonelt og godt kjøkken med rikelig med skap- og benkeplass, og funksjonelle arbeidssoner. Det åpne kjøkkenet mot spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.
Kjøkken leveres av Sigdal eller tilsvarende leverandør, til en verdi av 150.000,- inkl. levering og montering. Kjøkkenleveransen må inneholde vifte og kjøkkenvask. Dersom kjøkkenøy velges som tilvalg, legges det ikke parkett under denne. Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. I møte med kjøkkenkonsulent vil kjøper selv tegne sitt eget kjøkken med valg av fronter, benkeplate og hvitevarer.
Fra kjøkkenet er det utvendig trapp ned til hagen. Dette gjør det enkelt å ta middagen ute på fine sommerdager.
3.etasje:
En meget praktisk etasje med tre romslige soverom. I tilknytning til hovedsoverommet er det et flislagt ensuite bad med dusj, vegghengt toalett og servant. Flislagt gulv med gulvvarme og mosaikkfliser i dusjsone.
Med inngang fra gang er det et godt, familiebad med mulighet for badekar (tilvalg), vegghengt toalett og servantskap. Det vil også kunne være mulig å etablere opplegg til vaskemaskin på badet som tilvalg. Flislagt gulv med gulvvarme og mosaikkfliser i dusjsone.
Garasje og bod:
I boligens 1. etasje er det en dobbeltgarasje som blir levert med leddport med automatisk portåpner. Høyde garasje estimeres til 2.0 meter. Innenfor garasjen er det en meget praktisk bod for sportsutstyr og annet ikke brennbart materiale.
Gulv
Det leveres 1-stavs parkett, eik, 13 mm, hvit pigmentert eller tilsvarende. Fliser i lysgrå farge størrelse 60x60. I dusjsonene leveres det mosaikk 3x3 cm i samme farge. Der det leveres sokkelflis vil denne være tilsvarende gulvflis. Se romskjema for oversikt.
Innredning og utstyr
Innredning og utstyr er oppgitt i romskjema. Plassering av utstyr og innredninger kan omgjøres hvis entreprenøren finner det hensiktsmessig. Stiplede ting på tegnings sett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer, og/eller kan leveres som tilvalg.
Se for øvrig vedlagte leveransebeskrivelse.

Energimerking

Boligene er ikke energimerket pt.
Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse. 

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arealer:
Bruksareal 207,4 kvm
P-rom 169,8 kvm
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom:
1. etasje: Entré/hall, stue og vaskerom/bad: 36,3 kvm
2.etasje: Hall, wc og stue/kjøkken: 72,3 kvm
3.etasje: 3 soverom, gang og 2 bad: 61,2 kvm
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom:
1. etasje: Garasje og bod: 36 kvm
3. etasje: Kott: 1,6 kvm
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang.  BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Frysja/Brekke like ved markagrensen og Maridalsvannet. Her er det en rekke turstier på sommeren og skiløyper på vinteren.
Store utearealer og friområder byr på de aller beste muligheter for friluftsliv og rekreasjon. Sammenhengende gang- og sykkelstier langs Akerselva fører deg direkte ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeér og restauranter. Storo huser også Oslos største kjøpesenter i tillegg til populære Odeon Kino.
Idylliske Brekkedammen (Stilla) er en av Oslos flotteste badeplasser og ligger kun 5 minutter unna. I tillegg er det flere andre badeplasser langs Akerselva.
Gangavstand til Stillatorget med det meste man trenger av butikker og servicetilbud som en av områdets beste Remabutikker, legesenter, frisør, apotek m.m. Kort vei til Storo Storsenter.
På naturskjønn tursti, like ved boligen, har man direkte tilgang til marka. "Vinterporten" som gir tilgang til Maridalsvannet i vinterhalvåret ligger rett i nærområdet. Nærheten til marka med flere lysløyper, badevann og frisk luft er for mange ensbetydende med trivsel og høyere livskvalitet.
Det er skole og barnehage i nærområdet og barna har en trygg skolevei.
Kort vei til busstopp for buss 51 og 54 (Brekkekrysset). Buss 54 går ned Kjelsåsveien og opp Brekkeveien. Buss 25 går Frysjaveien med stopp på Frysja. Tog fra Kjelsås stasjon og trikk fra Grefsenveien.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på 1.548 kvm. som tilhører sameiet.
Boligene har vedtektsfestet bruksrett til egen tomtedel i naturlig tilknytning til huset (se evt. vedtekter med situasjonskart som ligger som vedlegg til salgsoppgaven).
Innkjøring på egen tomt og parkeringsareal blir singlet. Omgjøres kun ved formelle krav.
Tomten for øvrig grov planeres med stedlige masser tilpasset den eksisterende naturlige topografi. Opprinnelig vegetasjon som ikke påvirkes av byggearbeidet vil etter utbyggers vurdering kunne bestå.
Det anlegges jord med gressfrø. Kjøper må selv pleie og vedlikeholde tilsådde arealer etter overtakelse og ivareta gode vekstforhold.
Det leveres ikke hekker, busker, trær eller planter.
Det kan bli etablert drens- og pumpekummer, samt elektro- og fiberskap og andre installasjoner på eiendommen der entreprenøren finner det hensiktsmessig.
Rundt ringmur arronderes terreng med stedlige masser med fall ut fra huset.
Grunnmurspapp og isolasjon leveres kappet til over terreng
Støttemurer o.l vil kun bli etablert der det er krav om dette eller entreprenøren finner det hensiktsmessig.
Utvendige trapper kan leveres i impregnert gran, betong, granitt eller stål etter utbyggers vurdering.
Betongtrapper leveres grov støpt og må påregnes behandling.
Utvendige håndløpere og rekkverk leveres i stål eller impregnert treverke etter utbyggers vurdering og kun ved forskriftskrav.
Det leveres ikke pergola, delevegger, markterrasser og plattinger med mindre annet fremkommer i leveransebeskrivelsen.
Pergola som vist på 3D tegning kan leveres som tillegg forutsatt tillatelse da det midlertidig forbud mot tiltak grunnet revidering av småhusplanen må opphøre. Det forutsettes da at den nye vedtatt småhusplanen ikke gjør slike mindre tiltak søknadspliktige slik tilfelle var før forbudet og revidering av småhusplanen.
Utvendige tekniske installasjoner som inntaksskap for EL, fiber, va-kummer etc. vil bli plassert etter utbyggers praktiske og hensiktsmessig vurdering

Garasje/parkering

Dobbeltgarasje integrert i boligens 1. etasje. Det blir trukket tomrør for elbil-lader fra innvendig sikringsskap til garasje. Lader og kurs kan bestilles som tilvalg. Kunden må selv bekoste nødvendig kurs, sikring og ladeboks. Garasjen blir uisolert og regne som kaldt areal. Garasjeport med elektrisk port åpner/ fjernkontroll leveres i gråfarge tilnærmet lik ytterdører. Kan avvike noe grunnet forskjell i materialer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Intern vei som er ansett som fellesområde har sameiet drifts- og vedlikeholdsansvar for. Areal i front av boligen mot Frysjaveien har snr 1 og 2 drifts- og vedlikeholdsansvar for. Se sameiets vedtekter for nærmere info.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.3.2015. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler. 
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Den 28.09.2022 ble det sendt ut Vedtak om midlertidig forbud mot tiltak for området grunnet funn av kvikkleire i Frysjaveien. Kommunen har i dette vedtaket definert en kvikkleiresone med en buffersone på 50 meter med forbud mot tiltak. Denne eiendom er ikke innenfor kvikkleiresonen, men buffersonen går delvis inn på denne eiendom. Se hele saken i saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmesider; saksnummer 202214123. Utbygger har i forbindelse med søknad om igangsettelsestillatelse foretatt grundige geologiske undersøkelse av grunnen og det er ikke funnet kvikkleire på eiendommen. Disse dokumentene om grunnundersøkelser og geoteknikk kan leses i saksnummer 202119389 dokument 19/16 og 19/18. Disse undersøkelsene og vurderingen opphevet det kommunale forbudet for eiendommen og det ble gitt ramme og igangsettingstillatelse for prosjektet den 07.07.2023.
For eiendommen Kjelsåsveien 161 (Tandbergtomten) skal det igangsettes en detaljregulering for omgjøring og bygging av ca. 300 leiligheter. 25.05.21 ble det lagt fram planforslag til offentlig ettersyn i perioden 07.06.21-30.08.21. Dokumentet viser to alternative utbygginger. I det ene alternativet beholdes hele Radiohallen og det andre alternativet beholdes deler av Radiohallen med noe forskjellige høyder og utforming av prosjektet. Sommer/høst 2022 er det gjennomført mulighetsstudier for gjenbruk/transformasjon av eksisterende bygningsmasse. Det er planert å sende inn et revidert planforslag i starten av 2023. Se saksnr 201909593 på PBE sin hjemmeside (saksinnsyn) der det også foreligger tegningsgrunnlag for dialogmøter fra april og juni 2023. Kontakt megler for mer info.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-tv/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for rekkehus/tomannsboliger ca. 15.000 kWh. og for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 10-12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger.
Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.

Kommunale utgifter

Da boligen selges som bygg under oppføring er eiendomsskatten ikke fastsatt på nåværende tidspunkt. Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 10-12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Da boligen selges som bygg under oppføring er eiendomsskatten ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2023 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Omkostninger

1)    Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 4.550.000 pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 113.750,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)    Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3)    Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter, kr 585,- pr. stk.
4)    Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger er som følger:
Snr 1: Kr. 16.500.000,- + kr. 114.920,- i omkostninger. Totalpris kr. 16.614.920,-
Snr 2: Kr. 16.300.000,- + kr. 114.920,- i omkostninger. Totalpris kr. 16.414.920,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer:
1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og når kontrakt er signert. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Betales etter oppfordring fra megler.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringsbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

M3 Boliger AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er i forbindelse med opprettelse av sameiet utarbeidet vedtekter for sameiet som følger vedlagt i salgsoppgaven. Dersom vedtektene skal endres, kreves det flertall i sameiet.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Overtagelse vil skje så fort husene har ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er anslått ca. 15 måneder etter betongarbeidet er påstartet.
Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 1. kvartal 2025.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet antatt firemåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Forbehold fra utbygger

Selger kan kansellere inngått Kjøpekontrakt uten kostnad dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at Selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene. Eksempler på slike forhold er:
i) Bindende avtale på salg av minst 50 % av boligene i prosjektet.
ii) Åpning av byggelån og en for Selger tilfredsstillende finansiering.
iii) At tilfredsstillende entreprenørkontrak(er) for hele byggeprosjektet er inngått.
iv) Eiendommen er under reseksjonering og det tas forbehold og endelige godkjennelser og justeringer.
Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Selger forbeholder seg retten til å justere salgspriser på usolgte boliger i prosjektet.
Øvrige forbehold.
Tekniske forskrifter av 2017 gjelder for utførelsen.
Generelt leveres boligen med toleranseklasser iht NS3420 med normalkrav for anliggende bygningsdeler.
Malerarbeider leveres i klasse K2. Flatene er ikke helsparklet og det må påregnes strukturforskjell i slepelys. Gipsplater leveres med strimlete og sparklete skjøter.
Listverk leveres behandlet fra fabrikk og kan ha synlige spikerhoder.
Bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det kan oppstå sprekker på grunn av bevegelse i materialene uten at dette medfører rett til reklamasjon. Sprøytede vegger leveres i toleranseklasse 5. Svinnsprekker i betong kan oppstå og medfører ikke rett til reklamasjon.
Fasade leveres grunnet med 1 strøk maling/beis. Det må påregnes maling/beising av fasade etter 2 år.
Beskrevet oppbygning av konstruksjonene angir kun et generelt konstruksjonsprinsipp. Dette kan avvike avhengig av hvilken entreprenør eller hus fabrikant som velges. Norske forskriftskrav gjelder.
Det tas forbehold om endringer med tilsvarende kvalitet.
Plassering av tekniske installasjoner er faste. Dersom kjøper har trukket ut hele eller deler av leveransen må kjøper selv stå for tilkoblinger og flytting av tekniske installasjoner (vann- og avløpsrør, opplegg for elektro, vifter etc).
Terrenglinjer på tegninger er kun illustrerende og derfor ikke retningsgivende for hvordan endelig tomtearrondering blir. Det kan bli nødvendig å etablere trapper som ikke fremkommer på tegning.
Omgivelser rundt husene er dronekjørt og 3D-manipulert. Høyder og vinkler kan avvike.
Stiplete linjer i plantegninger er forslag til innredning og leveres ikke. Tekniske installasjoner kan komme i konflikt med disse løsningsforslagene.
Innredninger og møbler som er tegnet på tegninger er ikke inkludert hvis det ikke er i romskjemet.
Skisser, 3D bilder og illustrasjoner i salgsmateriell og annonser kan vise ting som avviker fra standard leveransen. Ved avvik gjelder denne leveransebeskrivelse og romskjema.
Dataanimerte bilder er kun ment som illustrerende modell for huset. Leveransen kan avvike fra dette både når det gjelder produkter, materialvalg, løsninger og farger.
Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger( selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.
- Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og at dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.
- Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.
- Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. Ved uttrekk av kjøkken mottar kjøper ett fradrag på 70% av avtalt verdi i leveransebeskrivelsen. Dersom kjøkkenøy velges som tilvalg, legges det ikke parkett under denne.
- Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer, elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service og driftskostnader fordeles av sameiet.
- Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.
- Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Etter at bindende avtale om kjøp er inngått, er salgsprisene faste og kan ikke justeres for prisstigning.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjonsloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Sameiet består av Frysjaveien 46 A og B, som er denne tomannsboligen, samt Frysjaveien 46C som er den opprinnelige boligen som ligger på eiendommen. Sameiebrøken utgjør 1/3 pr. bolig.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Oppdragsgivers vederlag pr. hus til megler er avtalt til:
Vederlag: 0,9 % av salgssum.
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr 13.500,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2376

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 10:35

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.