Komplett salgsoppgave

Skiringsalgaten 13

2 745 000 kr
64 m²
1 soverom
Velkommen til Skiringsalgaten 13!
Velkommen til Skiringsalgaten 13!
Eirik Roberg
Presenteres av
Eirik Roberg
Tønsberg/Solvang
Sjarmerende og sentrumsnær leilighet ved Sentralsykehuset med kort gange til bl.a. Tønsberg sentrum og jernbanestasjon!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 745 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  47 000 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  2 792 960 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1919
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  2 953 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger sjarmerende og sentrumsnært til ved Sentralsykehuset i Borettslaget Tønsberg Boligselskap med flott utsikt over Solvang fra leilighetens romslige, nyoppussede og tiltalende kjøkken! En sjarmerende leilighet med historisk sus! Her har du gangavstand til det meste, som bl.a. Tønsberg sentrum og jernbanestasjon, MENY Heimdal og Kilen Handelsområde med diverse forretninger, KIWI og REMA 1000 dagligvare m.m. Leiligheten er over 2 plan, 2. etasje og loft. Innhold: 2. ETASJE: Trappegang med adkomst til leilighet og åpen trapp med dør til loft, romslig kjøkken, stue/spisestue med peis, soverom, bad og gangareal med smal trapp til loft. LOFTETASJE: Innredet loftstue. Innredning av loft er ikke byggemeldt bruksendret/omsøkt eller godkjent av kommunen for varig opphold.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skiringsalgaten 13, 3117 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1009, bruksnummer 230, ideell andel 1/1
Andelsnummer 37, Brl Tønsberg Boligselskap, organisasjonsnummer 970926771

Innhold

Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
Boligbygg med flere boenheter 64 kvm
Primærrom:
Boligbygg med flere boenheter:
2. etasje 43 kvm: Kjøkken med entré, Stue, Gang, Soverom, Bad.
3. etasje 21 kvm: Stue med trapperom.
Det er kun denne leiligheten som benytter gangen, og arealet er på 6 m2, slik at totalt areal i 2. etg. blir 49 m2. Det er lagringskott på sidene på loft, men takhøyde er under 1,9 meter og derfor ikke medtatt i arealmålingen.
Kjellerbod som deles med nabo.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.07.2022, utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Innredning av loft til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt eller godkjent av kommunen. Det henvises her til salgsoppgavens punkt angående "Ferdigattest".

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2. etasjer samt loft i trekonstruksjoner på kjeller av mur/betong.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2:
- Takkonstruksjon/loft har skjevheter og hele takkontruksjonen er gjenbygget og det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Loft er innredet etter byggeår. Noe skjevheter i bygget generalt, og ukent oppbygging med isoloasjon etc.
- Leilighetsdør og dør til loft er ikke en godkjent brann- og lyddør. Kostnadsestimat kr 10.000,- - 50.000,-. Disse anbefales skiftet.
- Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Det er målt ca. 20 mm skjevheter og noe knirk. Eldre bygg slik at noe lydgjennomgang må påregnes.
- Innvendig trapp: Trappen er bratt med korte trinn og enkelt rekkverk som ikke er iht. dagens krav til en trapp.
- Leilighetsdør er eldre og har vanlig slitasje, 50% av normal levetid er brukt opp og det gis derfor TG 2.
- Våtrom/bad: Overflater vegger. Fliserfuger har riss/sprekker (mindre riss som vurderes som normalt på et litt eldre bad).
- Våtrom/bad: Overflater gulv. Avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet ( 5 mm fra dør til der dusj begynner (skulle hatt 1,5 cm fall mot dusj), og godt lokalt fall i dusj. Oppkant med flis ved dusj. Våtrommet fungerer med dette avviket. Viktig at sluk renses.
- Våtrom/bad: Tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Antatt asfalt membran under påstøp, men vanskelig å sjekke sluk. Plastsluk og smøremembran med ukjent type/utførelse.
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Bygget er eldre og det er ukjent hvordan ventilasjon var løst da bygget var nytt.
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer idag, men ut i fra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
- Etasjeskiller er av trebjelkelag med antatt stubbloftsfyll av leire, halm og aviser.
- Innerdører er stort sett tatt bort og det er etablert åpninger. Eldre skyvedør i bad.
TG IU:
- Utvendig vedlikehold er borettslagets ansvar, styret har en plan på dette og er derfor ikke vurdert.
- Det foreligger avtale med naboer om bruk av egen parsell av tomt som uteplass.
- Ukjent om det er foretatt radonmåling
- Hulltaking mot bad er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (dusj ligger mot yttervegg og felles trapperom).
Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i vedlagte tilstansrapport til salgsoppgave.
Sammendrag av selgers egenerklæring:
Arbeider på bad/våtrom er utført av Bademiljø: Byttet dujblandebatteri, hvor dokumentasjon på arbeidene ligger på boligmappa.no. Det var byttet toalett og servant før nåværende eier kjøpte leiligheten og eier vet ikke om det ble utført av fagfolk. Pipene i borettslaget er av borettslaget rehabilitert med innvendig stålrør i 2021. Eier kjenner ikke til setningsskader, men små sprekker i mur. Det henvises til avholdt Tilstandsrapport fra takstmann som følger som vedlegg til salgsoppgave. Angående spørsmål om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade så er takene lagt om i borettslagets regi, og selger kjenner ikke til hvem som har utført arbeidene. Inspect Elektro AS v/Daniel Bjønness har byttet sikringskap til leiligheten og det er lagt inn nye faser og dratt strøm til nytt kjøkken. Samsvarserklæring på arbeidene skal være registert på boligmappa.no. Angående spørsmål om innredning/bruksendret loftsareal sier eier at leiligheten er gitt bruksrett til loftetasjen for mange år siden, men kjenner ikke til hvorvidt dette er søkt om. Her henvises ellers til informasjon gitt under salgsoppgavens punkt "Ferdigattest", som kjøper må gjøre seg kjent med. Det er private avtaler mellom naboer angående bruk og disposisjon av uteområde, hvor en har ansvar for gressklipping, klipping av busker og snømåking. Ansvar for trappevask har eier av leilighet i 2. etasje. Borettslaget har en tvist med tidligere forretningsfører, som har vært i forliksrådet og skal evt. opp i Tingretten. Saken er vel dokumentert av borettslaget. Alle fasader, vinduer og dører på bygget skal males. Det skal tidligere har vært problemer med grevling og rotter i boligområdet. Dette var før nåværende eier flyttet inn. Siste året har det ikke vært noe hva selger kjenner til.

Standard

En spennende og sjarmerende leilighet i et bygg med særpreg. Leiligheten framstår lys og trivelig med alminnelig god standard. Gulvene i 2. etasje er nyslipte og kjøkkenet har også gjennomgått en forvandling/oppgradering 2021 godt tilpasset leilighetens historiske stil. Boligselskapet utgjør et unikt trehusmiljø i ny klassisk stil og består av 20 hus, totalt bestående av 53 leiligheter. Byggene er tegnet av de anerkjente arkitektene Andreas Bjercke og Georg Eliassen og er oppført i perioden ca. 1918-1922.
- Pipe innvendig rehabilitert med nytt stålrør i 2021
- Det er lagt opp for utevann i 2020.
- Drenering er lagt ny i ca. 2005.
- Yttertak er lagt om i ca. 2005.
- Vinduer i laget er skiftet i perioden 1992-2006.
- Sikringsskap og automatsikringer med jordfeilbrytere er nytt i 2021. Hovedkurs på 40 amp. El-anlegg ellers er stort sett fra 1990-tallet. Sikringsskap er plassert i felles trapperom i 1. etasje. Deler av innvendig anlegg er noe eldre, slik at noe oppgraderinger er påregnelig på sikt.
- VVS anlegg er lagt om på 1990-tallet. Innvendige vannledninger i leiligheten er av kobber og avløpsrør i plast, antatt fra 1990-tallet. Ukjent avløp videre i bygget, men det er skiftet til plast i kjellerrom.
- Elementpeis antatt fra midten av 1990-tallet.
- Det er ikke brann- og lyddør inn til leiligheten eller til loftet, men utgjør en ekstra røminingsvei fra loft.
- Innvendig trapp til loft inne i leiligheten er smal og bratt.
- Varmtvannsbereder er plassert i kjeller.
- Stoppekran for hele bygget er plassert i kjeller.
Innvendige flater er eldre, men i grei stand. Tapet i kjøkken er ny i 2021.
Gulv: Opprinnelig tregulv som er slipt opp.
Vegger: Malt panel, malt tapet og tapet.
Himlinger: Malt panel
Det er ukjent for eier om alle elektriske arbeider/anegg i boligen er utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet, men i eiers botid er alt utført av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet og eier har samsvarserklæring på arbeide utført i 2021 - men ikke før dette. Krav til Samsvarserklæring kom i 1999. Det foreligger ikke eltilsynsrapport for de siste 5 år.
BAD: Fra ca. 1997. Fliser på gulv med varmekabler og fliser på vegger dusjnisje og i veggbrystning med ovenliggende panel. Baderoms-/skuffinnredning fra 2020 med servant i helstøpt topp med ett-greps armatur, veggspeil og belysning over speil (Veggspeil og belysning over speil medfølger ikke i salget). Toalett fra 2017. Dusjnisje m/dusjarmatur med troperegn dusjhode og håndholdt dusjhode. Dusjbatteri med utstyr er fra 2022. Lysarmatur i tak med lysspotter. Elektrisk styrt vifte som er koblet sammen med taklys. Det er ikke funnet unormal fukt med overflatesøk med fuktindikator i bad. Det henvises forøvrig til salgsoppgavens punkt "TAKST OG TILSTAND" angående tilstand på baderommet.
KJØKKEN: Kjøkkenet er pent oppusset og nyinnredet i 2021 med bl.a. en pen IKEA-innredning med hvite, profilerte fronter og 3 overskap med sprosseglassfronter. Laminat benkeplate med oppvaskkum og ett-greps armatur. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, høytmontert stekeovn, induction platetopp, kjøleskap og ventilatorhette med avtrekk ut. Kjøkkeninnredningen har avsatt plass og fast opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger. Kjøkkenet har den opprinnelige gulvpanel som er slipt i 2021. Vegger har pen stiltapet og malt brysningspanel. Komfyrvakt er montert.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke:
Veggspeil og belysning over speil i bad.
Belysning i tak i kjøkken, bad og loftstue medfølger. Øvrige belysning medfølger ikke.

Oppvarming

Elementpeis i stue med innsats og rehabilitert pipeløp med stålrør. Varmekabler i baderomsgulv. Panelovn i spisestue/stue.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.12.1922. Det foreligger også ferdigattest på piperehabilitering datert 28.07.2021, vedtaksnummer 1063/21. Ferdigattester kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke innredning av loft til bruk for varig opphold og er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at loftetasjen ikke godkjennes som varig opphold og at loftet da må brukes som boder/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. Megler er ikke forelagt bygningstegninger på loft fra kommunen.
Det er avvik fra opprinnelige godkjente bygningstegninger. Loftetasjen i leiligheten er ominnredet fra boder (tilleggsdel) til hoveddel jfr. forannevnte avsnitt. Den 27.09.1984 ble en mindre gang godkjent omgjort til nytt WC av Bygningssjefen i Tønsberg. Dette WC er senere omgjort til bad med dusjnisje. Tidligere dusjløsning iht. godkjent bygningstegning fra Bygningssjefen i Tønsberg var inntatt i del av soverom og ble ved omgjøring inntatt i det nyinnredede bad. Del av soverom (der hvor dusjløsning lå) er omgjort til en gang med adkomst til loftetasje via smal trapp. Det finnes ingen godkjente bygningstegninger på de siste endringene, heller ikke innredning av loft.
Bygget har opprinnelig inneholdt 4 boliger/leiligheter. Firemannsbolig med 2 leiligheter i 1. etasje, 2 leiligheter i 2. etasje, kjeller og loft, alle leiligheter med opprinnelig WC i kjeller, boder, bryggerhus og stryke og rullebod. Den 22.08.1979 ble 2 leiligheter i byggets søndre del godkjent sammenslått av Bygningssjefen i Tønsberg til en bolig, og boligen framstår idag som en tremannsbolig.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter eller rettigheter i eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseieren selv, ektefellen eller slektininger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andeseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Siste feiebesøk: 03.10.2016.
Informasjon om parkering og uteareal:
Det er ikke registrert rettigheter for parkeringsplasser annet enn gjennom gammel hevd og pratiske løsninger i borettslaget. Uteareal er i prinsippet fellesareal, men praktiske løsninger på uteplasser er akseptert ut fra naturlig/praktisk disponering av tomtene.
Leiligheten er disponert for støy fra landingsplass for ambulansehelikoptre. Landingsplassen er idag etablert på taket av sentralsykehusets parkeringsanlegg/parkeringshus som sees på vestsiden av eiendommen ovenfor Thurmanns gate.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sjarmerende og sentrumsnært til ved Sentralsykehuset i Borettslaget Tønsberg Boligselskap en snau kilometer fra Tønsberg sentrum med flott utsikt over Solvang fra leilighetens romslige, nyoppussede og tiltalende kjøkken! En sjarmerende leilighet med historisk sus! Her har du gangavstand til det meste, som bl.a. Tønsberg sentrum og jernbanestasjon, MENY Heimdal og Kilen Handelsområde med diverse forretninger, KIWI og REMA 1000 dagligvare m.m. Kort gangavstand over Solvang til Byskogen barne- og ungdomsskole, Tønsberg Messeområde med ishall, skøytestadion og tennisbaner og flotte turområder i bl.a. Frodeåsen og Greveskogen hvor en også har lysløyper. Greveskogen videregående skole og Wang Toppidrett Tønsberg med videregående skole og ungdomsskole ligger også i nærområdet på Eik.

Adkomst

Fra Hvalenkrysset i Tønsberg sentrum følg Halfdan Wilhelmsens Allé over jernbanegangen og hold venstre felt over i Stenmalveien og ta så Skiringsalgaten som første avkjøring til høyre etter gangfeltet. Følg Skiringsalgaten 324 m og eiendommen ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Bygningen står på festet fellestomt på 623,6 kvm som tilhører borettslaget. Felles gruset innkjørsel/gårdsplass med biloppstilling sammen med underliggende leilighet. Leilighetene i bygget disponerer hver sine uteområder, og hvor leilighet syd i bygget har egen innkjørsel fra Thurmanns gate. Nærværende leilighet disponerer eget, opparbeidet uteområde på enden av bygget mot nordvest med uteplass i skifer, plen og diverse beplanting.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 25 493,- pr. år.
Regulering av festavgift:
Festeren svarer i de første 50 år av festetiden en årlig avgift, stor kr 1186,25. For de siste 50 år av festetiden fastsettes avgiften i løpet av det 50de år ved overenskomst eller hvis såden ikke oppnåes - ved lovlig skjønn opptatt på begge parters bekostning. Avgiften betales ukrevet i Tønsberg bykasse etter de til enhver tid gjeldende regler.
Festeavtalen utløper 01.07.2031
Grunneier, Tønsberg kommune.
Fester, Brl. Tønsberg Boligselskap.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.592,- i år 2022 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Leiligheten disponerer parkeringsplass i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende og Hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Referanse: K-Kulturminne: 07041003016 og Sefrakminne 704 1003 16. Leiligheten er tilknyttet bygning: 162116991.
(Pbl. § 11-9 nr. 7) Hensynet til kulturminner, kulturmiljøer og verneverdige bygninger skal ivaretas i plan- og byggesaker. Nyere tids kulturminner som veier, steingjerder, hustufter, alleer, rydningsrøyser, merkesteiner, krigsminner med mer skal bevares. Antikvarisk eller arkitektonisk bevaringsverdige bygninger/objekter i seg selv, eller som er del av et helhetlig kulturmiljø eller kulturlandskap, skal søkes bevart og ikke endres slik at verdien reduseres. Ved søknad om riving av verneverdig bygg etter brann eller vesentlig skade kan det kreves dokumentasjon på bygningens faktiske tilstand. Ved tilbygg til eller endring av verneverdige bygninger skal dette skje på en slik måte at bygningens verneverdi ikke forringes. Hovedbygningens form og detaljering skal fortsatt være lesbar. Tilbygget / endringen skal underordne seg hovedbygningen med hensyn til tomte- og bebyggelsesstruktur, plassering, utforming, volum, material- og fargebruk. Nye bygninger og faste installasjoner skal tilpasses naturlig terreng, kulturminner og verneverdige bygninger når det gjelder plassering i landskapet, høyde, form og materialbruk. Ved søknad om tiltak som vurderes å kunne komme i konflikt med kulturminner eller kulturmiljø skal det redegjøres for dagens situasjon og virkningen av planlagte tiltak skal dokumenteres.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 839,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, innbrudds- og brannalarm, TV-anlegg/bredbånd, drift og vedlikehold av bygninger, VVS og brannsikring, forretningsfører- og revisjonshonorar og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022 og det vil bli foretatt 4% økning av felleskostnader fra 01.09.2022.
Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnader kr 2.953,- pr. mnd.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Budsjett for 2022 er basert på 4% økning av felleskostnader fra 01.09.2022.
Årsresultat fremkommer i resultatregnskapet pr. 31.12.2021 som et underskudd på - kr 642 275,-.
I posten drift og vedlikehold i regnskapet er det beregnet kr 1 110 000,- for renovering (med stålrør) som er foretatt på samtlige mursteinspiper i Boligselskapet som ble gjennomført våren 2021. Det er i regnskapet utbetalt kr 1 004 578 til Varmefag Tønsberg som har utført renoveringen (33 av 36 piper ble renovert, da 3 piper tidligere er renovert. Kostnaden ble dekket ved låneopptak i OBOS-Banken.
Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital. Dette skyldes at eiendelene, deriblant bygningen, står oppført til opprinnelige priser. Konsekvensen av dette er at de balanseførte verdiene av eiendelene ikke gjenspeiler markedsprisen. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter gir informasjon om at den totale verdien av selskapets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdien. Dermed vurderes den faktiske egenkapitalen til å være positiv av styret i selskapet.
Del av underskudd som skyldes bestridte krav fra tidligere forretningsfører:
Av boligselskapets gjeld pr. 31.12. 2021 utgjør kr 481 761 gjeld til tidligere forretningsfører R&D. Kr 391 858,- fremstår som leverandørgjeld og kr 89 903 som annen kortsiktig gjeld. Kostnadsført honorar i 2021 utgjør kr 3.07 347. Videre har R&D fakturert ytterligere kr 63 636 som boligselskapet ikke har kostnadsført i regnskapet. Styret har bestridt alle fakturaer og har kun sagt seg villig til å betale kr 31 000 av allerede bokført gjeld/kostnad. Saken har vært i forliksrådet hvor det ikke ble enighet, og dermed fremdeles uavklart ved dato for regnskapsavleggelse.
Disponible midler: Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var pr. 31.12.2021 kr 67 311 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 12000 kwh. pr. år iflg. eier.
I selgers husstand har det bodd 1 menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært 12000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og bredbånd og inngår i felleskostnader (Liten pakke).
Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap via borettslaget (innbruddsalarm i tillegg til direkte brannvarslings system), hvor kostnader inngår i felleskostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 602 381,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 168 573,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 47 000,- pr. 01.06.2022 (avrundet opp til nærmeste hele tusen).
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.045.001,- pr. 01.06.2022 og lånevilkårene er:
Bank: OBOS-Banken
Lånenummer: OBOS01-98207950122
Restløpetid: 18 år og 11 mnd.
Type lån: Annuietets lån
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,55%
Avdragsfrihet: Ingen
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.792.960,-. Av dette beløpet utgjør kr 47 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Katarina Eva-Sofie Draböl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Brl Tønsberg Boligselskap.
Borettslaget består av 53 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Forpliktelser for andelseier: Gressklipping, snømåking og trappevask.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold: Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Dyrehold må søkes om og er kun tillatt etter godkjennelse av styret.
Foretatt påkostninger de senere år: Samtlige piper (33 av 36; 3 renovert tidligere) i Boligselskapet er renovert av piperenoveringsfirmaet Varmefag Tønsberg med ny skorsteinsforing i 2021. Arbeidet ble gjennomført i samsvar med anbudet med en kostnadsramme på 1,1 mill. kroner.
Planlagte påkostninger: Det er laget en vedlikeholdsplan i Boligselskapet som har en planhorisont på 10 år (2022-2031), hvor planen iverksettes fra våren 2022. Vedlikeholdsplanen omtaler at til tross for godt vedlikehold over år i Boligselskapet, foreligger det et ikke ubetydelig vedlikeholdsetterslep. Det er derfor utarbeidet en plan for å redusere vedlikeholdsetterslepet og styret har en aktiv holdning til løsning av vedlikeholdsetterslepet. Styret har gått anbudsrunder med utvalgte leverandører av vedlikeholdstjenester. Det er mottatt skriftlige tilbud fra tre leverandører av tømrer- og snekkertjenester, og fire malingsfirmaer og to produsenter av vinduer og dører. Valg av leverandører ble gjort i styremøte 12. mai 2021 og det er gitt nærmere informasjon om leverandørvalg og om gjennomføring av vedlikeholdsarbeidet framover i generalforsamling den 2. juni 2022.
EIERSKIFTE:
Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det. Er ikke en melding om nektelse kommet frem til erververen senest 20 dager etter at søknad om godkjenning kom frem til laget, skal godkjenning regnes for å være gitt. Erververen har ikke rett til å ta boligen i bruk før godkjenning er gitt, eller det er rettskrftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.
Den forrige andelseieren er solidarisk ansvarlig med ny erverver for betaling av felleskostnader frem til spørsmålet om godkjenning er endelig avgjort. For arbeid med eierskifte go godkjenning av ny andelseier, kan laget beregne seg et gebyr på opp til fire ganger rettsgebyret av den som avhender andelen. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
FORKJØPSRETT:
Ved avhending av en andel har de andre andelseierne og medlemmer nevnt i vedtektenes pkt. 2.1.1. forkjøpsrett. Det er kun registrerte medlemmer pr. 31.12.2006 som kan være medlem av borettslaget. Det tas ikke opp nye medlemmer etter denne dato. Imidlertid kan andelseiere som selger sin andel fortsette å være medlem. Disse må, i likhet med øvrige medlemmer av borettslaget uten andel, betale et fastsatt årlig gebyr. Medlemmer uten andel likestilles med andelseiere vedrørende forkjøpsrett i vedtektenes punkt 2.3. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Utlysning av forkjøpsrett gjøres internt i borettslaget og utføres og avklares av styret og ikke forretningsfører, OBOS. OBOS sine medlemmer har ikke forkjøpsrett, da dette er et frittstående borettslag som ikke er tilknyttet OBOS.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast provisjon kr 31.250,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Kostnad for visninger: kr 0,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0078/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2278

Dato

Sist oppdatert: 16. september 2022 kl. 20:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.