logo

Sygnagaten 7

Prisantydning

980 000 kr

Fellesgjeld: 1 074 150 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 2 055 282 kr
Etasje
1
Byggeår
1930
Soverom
2
Areal (P-ROM)
66 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fellesutgifter
8 598 kr

Flott 3- roms leilighet. Meget sentral beliggenhet. kort vei til buss og bybane. Gangavstand til daglige fasiliteter.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler MNEF

Hamza Yousaf Choudhary

Bergen Vest
mobil 94112222
telefon 53000082

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

•Meget sentral beliggenhet med kort vei til "alt". 

•Solheimsviken byr på et stort utvalg av servicetilbud og fasiliteter, med flere dagligvarebutikker like i nærheten som bl.a. Matkroken Blekenberg, Coop Extra og Rema 1000 på Danmarksplass.
 
•Bybanestopp like i nærheten på Danmarksplass med jevnlige avganger, samt gode bussforbindelser med ca. 7 minutter til sentrum.

• Leiligheten fremstår som lys og luftig med lyse vegger og nyere gulv. 

• Her får du to soverom pluss et stort bod rom med god plass til oppbevaring. 

• Hvit kjøkkeninnredning i høyglans fra 2005 av IKEA. 

Eiendommen

Sygnagaten 7, 5055 BERGEN 
Gårdsnummer 158, bruksnummer 340, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Området har de siste årene vært under stor utvikling med mange nye boliger og store arbeidsplasser, hvor det er lagt stor vekt på å skape en fremtidsrettet bydel med et tilbud for alle grupper av befolkningen. 

Her finner man et stort utvalg av servicetilbud og fasiliteter, med flere dagligvarebutikker like i nærheten som bl.a. Matkroken Blekenberg, Coop Extra og Rema 1000 på Danmarksplass. I tillegg er det kort avstand til flere treningssentre, apotek, post, døgnåpen bensinstasjon, samt flere hyggelige kafeer og restauranter som bl.a. Bien snackbar, Pizzabakeren og Sumo for å nevne noen.

For et større tilbud innen servicefasiliteter er veien kort til Bergen sentrum, med bybanestopp like i nærheten på Danmarksplass med jevnlige avganger, samt gode bussforbindelser med ca. 7 minutter til sentrum. Alternativt er det også enkel adkomst over gangbroen «Små Pudden» til Møhlenpris og videre inn til bykjernen. Fra boligen er det også nærhet til flere store utdanningsinstitusjoner som BI, UIB, HIB, Lærerhøyskolen og Haukeland sykehus.

Fra boligen er det for øvrig kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder ved Løvstakken og Store Lungegårdsvann, og dersom man ønsker en lengre tur er Ulriken og Rundemanen gode alternativer. Nygårdsparken ligger ca. 10 min unna og er svært populær på finværsdager. 

Alt i alt er dette et hyggelig boligområde med kort vei til alle hverdagens nødvendigheter. En perfekt plass for deg som ønsker å bo sentralt, men samtidig utenfor bykjernen.

Veibeskrivelse

Fra Danmarksplass følges Vikensgate forbi Cirkle-K bensinstasjon, og videre inn i Løbergsveien. Sygnagaten er en tverrgate fra Løbergsveien, følg gaten til nummer 7. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt på visningsdagen. 

Barnehager og skoler

Barnehager
Ny Krohnborg barnehage (0-6 år)
Søre Skogvei barnehage (0-6 år)
Solheimslien barnehage (0-6 år)

Skoler
Ny Krohnborg skole (1-10 kl.)
Møllebakken skole (1-10 kl.)
Kronstad skole (1-7 kl.)
Møhlenpris skole (1-7 kl.)
Gimle skole (8-10 kl.)
Årstad videregående skole 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:
U-etasjen: Disponibelt rom/innredet rom (15 m²).: 15 kvm

1-etasje: Entre/gang (4,5 m²), mellomgang (2,7 m²), bad (1,8 m²), to soverom
(7,4 m² og 14,4 m²), stue (12,4 m²) og kjøkken (6,6 m²).: 51 kvm

Leiligheten disponerer en bod i u-etg på 5,6 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takstoppdrag AS ved Trond Bertelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 246 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen,
hellelagt oppholdsplass, murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Parkering

Parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner. 

Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Det pågår renovering av murfasade. Arbeidet utføres av Murmester Arthur J. Thorsen AS. Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Ytterdør: Hvit dørblad i B-30 kvalitet. Innerdører: Formpressete profilerte dørblad. To innerdører er fjernet. Nye vinduer i Brl i 2012. Ytterdør ble skiftet i 2005. To innerdører er av nyere årgang. Øvrige innerdører er fra 2005. Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 
TG 2 settes på drenering pga alder og andre nevnte forhold i rapport. 
TG 2 settes på badedør pga grad av slitasje.
TG 2 settes på brannmur/skorstein i stue hvor det er observert riss/sprekk.
TG 2 settes pga skjevheter i gulv.
TG 3 settes på gulvfliser ettersom de er delvis løsnet fra underlaget.
TG 2 settes på øvrige deler av badet pga alder og andre nevnte forhold i rapport. 
TG 2 settes på kjøkken pga grad av slitasje.
TG 2 settes på eldre overflater/tynnpanel pga alder/grad av slitasje.
TG 2 settes på disponibelt rom pga. Det ble registrert bom i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Det ble også registrert soppdannelse i hjørne i bakkant av rommet. Bør undersøkes nærmere, ev. utbedres.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.05.1931.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. 

Standard

Bad:
Helfliset bad innredet med servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjvegg/skyvedør i glass og dusjgarnityr. Badet ble innredet i 2005 da bygningen ble modernisert/ombygd innvendig. 

Kjøkken:
Tidløs IKEA kjøkkeninnredning med slette hvite fronter i høyglans fra 2005. Fine keramiske fliser over laminat benkeplate. Kun integrerte hvitevarer følger handelen.

Stue: 
Lys og flott stue med en sort kontrastvegg. Det er fin plass til sofakrok og spisebord. 

Soverom:
To romslige rom med nyere gulv og lyse vegger. God plass til dobbeltseng og garderobe på hovedsoverom.

Disponibelt rom:
Leiligheten har i tillegg et disponibelt rom i underetasjen. Her er det belgg på gulv og lyse vegger. 

Oppvarming

Varmekabler på bad og disponibelt rom/innredet rom i u-etg. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Sygnagaten 7.
Borettslaget består av 5 leiligheter.
Forretningsfører er Devold Regnskapskontor, tlf. 55 32 32 50
Dugnad samt trappevask må påregnes. Dersom man ikke stiller på dugnad har brl. lagt inn en dugnadavgift på 200 kr. 
Dyrehold er ikke tillatt.  
Planlagte påkostninger: Borettslaget holder på med rehabilitering av tak og fasade og har fått et anbud på kr. 1.066.432,- Her kommer det melding om merkostnader som kan føre til økt lån. 

Iht. borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til borettslagsloven tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget.

Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget. Felleskostnader som ikke betales innen forfall svarer andelseieren den til en hver tid gjeldende forsinkelsesrente etter lov av 17.des 1976 nr 100. jf. borettslagets vedtekter. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr 901442-1, tinglyst 28.11.1930, type heftelse: Bestemmelse om veg.

Dagboknr 2956-1, tinglyst 23.03.1959, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. I fbm. innreding av loft ble det tinglyst at så lenge loftet i Sygnagaten 7 benyttes til boligformål kan ikke nødutgang gjennom brannvegg til Sygnagaten nr. 9 gjennmures eller på annen måte stenges. 

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål henhold til reguleringsplan Årstad. Vestre Årstad og Uren - Kronviken - Solheimsviken ikrafttredelse 04.08.36. 

Planer i nærheten av eiendommen
Årstad. Utvidelse av Firdagaten - Løvstakkveien
Årstad. Søndre skogveien og Blekenberg

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR69.2076

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 8 598,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, renter og avdrag på felles lån, kommunale avgifter, revisor og forretningsførsel, drift- og vedlikeholdskostnader.

Felleskostnader fordeles slik:
Renter: 1.118,-
Avdrag: 4.995,-
Drift: 2.769,-

Nåværende eier har ikke oppgitt nøyaktig strømforbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 736 675,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 652 030,- 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 1 074 150,- pr. 26.08.2020

Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.966.971,- pr. 01.05.2020 og lånevilkårene er:

Handelsbanken
Annuitet
Restgjeld: 2.868.742,- 
Rentesats: EH 3,36%
Planlagt nedbetalt: 26.02.2039

Eiendomskreditt
Annuitet 
Restgjeld: 1.098.299,-
Rentesats: EH 3,75% 
Planlagt nedbetalt: 26.04.2050

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.055.282,- Av dette beløpet utgjør kr 1 074 150,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringEnergiattestTakst
Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmegler MNEF

Hamza Yousaf Choudhary

Telefon
Mobil 94112222
Send epost

Lurer du på noe

Hamza svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies