Komplett salgsoppgave

Kongens gate 22

5 850 000 kr
171 m²
3 soverom
Kjøkkeninnredningen har en sentral plassering i den sosiale sonen og henvender seg like mye mot stuen som mot kjøkkenets spiseplass.
Kjøkkeninnredningen har en sentral plassering i den sosiale sonen og henvender seg like mye mot stuen som mot kjøkkenets spiseplass.
Kart
Del
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Stor 5-roms selveier fra 2011. Solfylt terrasse på nesten 30 kvm. i bakgården. Parkeringsplass. 3 sov, 2 stuer!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 850 000 kr
 • Omkostninger
  147 542 kr
 • Totalpris
  5 997 542 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1882
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  171 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 190 kr

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor fem-roms loftsleilighet midt i Moss sentrum
 • Egen terrasse på ca. 27 kvm. i bakgården med gode solforhold
 • Etablert i 2011 - god standard
 • Familievennlig romløsning med to stuer
 • Tre soverom av utpreget gode størrelser
 • Kun 33 min. med tog til Oslo
 • Bod på ca. 9 kvm. i felles kjeller
 • Fast biloppstillingsplass i felles bakgård
 • Alle byens fasiliteter innenfor gangavstand
 • Umiddelbar nærhet til Møllebyen, Verket og gågaten
 • Kort vei til turområder omkring byen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kongens gate 22, 1530 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1422, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 172 kvm.
Totalt primærrom: 171 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Loftsetasje: Entré, gang, bad, vaskerom, stue, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Loftsetasje: Kott.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod oppmålt til ca. 9 kvm, samt tilgang til stort felles kjellerrom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.04.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligbygg over 2.etasjer samt loftsetasje og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av grovspekket gråsteinsmur. Yttervegger av
murkonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(taket er besiktiget fra terrasse).
Leiligheten har glatt entrédør av tre, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Takvinduer fra velux fra 2005. Terrassedør med karmer av tre og to-lags
glass fra 2010.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad: ikke registrert drenering fra sisterne, TG:2.
Vaskerom: lite fall til sluk, ikke registrert drenering fra sisterne, TG:2.
Teknisk anlegg: anbefales kursoversikt for rør-i-rør-system.
Brann: slukkeutstyr utgått på dato, TG:3.
Balkong/terrasse: moderate råteskader på terrassebord og kledning på vegg ved taknedløp, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja - Sameiet Kongensgate 22 har fått et brev fra Scan Survey /Bane NOR) ift jernbaneutbyggingen i Moss: "Varsel om setningsnivellement i forbindelse med ny jernbane Sandbukta-Moss-Såstad".
Svaret fra Sameiet er at "det ønskes setningsnivellement utført".

Standard

Leilighetens overflater, innredninger og tekniske standard er i hovedsak fra 2011, da leiligheten ble etablert i sin nåværende form. Gårdens vesentlig lengre historie er imidlertid tydelig i form av synlige trebjelker som fremmer atmosfære og i tillegg utgjør dekorative elementer i de fleste rom. Sliping av gulvene er utført så nylig som i 2023.
Rommene er gjennomgående av gode størrelser og har høye knevegger som gjør det mulig å utnytte arealet effektivt, selv om ikke hele arealet defineres som måleverdig. To store stuer gir fleksibilitet og mulighet for så vel felles som individuelt opphold. Én av stuene utgjør sammen med kjøkkenet en åpen sosial sone som utnytter hele etasjens bredde og tilføres dagslys gjennom en rekke takvinduer på begge sider.
Kjøkkeninnredningen har en sentral plassering i den sosiale sonen og er bruksvennlig utformet med meterlange benkeflater samt mange oppbevaringsmuligheter. Oppvaskmaskin er integrert, de øvrige hvitevarene er frittstående - nærmere bestemt komfyr og kombiskap. Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper anbefales.
Leilighetens tre soverom er alle av generøse størrelser, spesielt hovedsoverommet som har hele 20 kvm. gulvflate. I de øvrige to er gulvflaten oppmålt til ca. 13 og 12 kvm. hvilket gjør rommene velfungerende blant annet som barnerom. I hovedsoverommet er den store gulvflaten utnyttet med to hendige skyvedørsskap.
Badet og vaskerommet er begge fra 2011 og utført med både like fliser og baderomsmøbler i samme serie. Toalett finnes også i begge rom, mens badet for øvrig et utstyrt med dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Badet er av et kompakt og velutnyttet format, vaskerommet er vesentlig større hvilket oppleves som praktisk med tanke på formålet. Vaskerommet har foruten baderomsmøblene en smart vaskeromsinnredning med oppbevaringsplass, utslagsvask og arbeidsbenk som hvitevarene kan plasseres under. TG 2 er gitt for enkelte forhold ved begge rom.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig parkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel stålvask med avrenningsbrett, såpedispenser og ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin. Veggmontert avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte lyse fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Vaskerom: Servantskap med glatte lyse fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Toalett montert på innbygget sisterne. Vaskeromsinnredning med glatte hvite fronter, laminert grå benkeplate og utslagsvask med ett-greps blandebatteri. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.09.2011.
Tiltaket gjaldt oppdeling/bruksendring bolig- og næringsbygg. Eiendommen omgjort fra 1 boenhet til 3 boenheter i tillegg til næringsareal.
Midlertidig brukstillatelse var gitt på følgende vilkår:
Adkomst til garasje (vil bli fulgt opp av kommunen). Adkomst fra gårdsplass til hagen (skal bli fulgt opp av utbygger - Ut fra en vurdering av prosjektets størrelse, vil vi imidlertid ikke kreve ytterligere opparbeidelse av hagen).
Nevnte mangler og eventuelle andre mangler som ikke fremkommer og arbeider som ikke er forskriftsmessig, må bli fullført før det kan bli anmodet om ferdigattest.
Bygningsmyndigheten legger til grunn at alle leiligheter skal ha tilgang til hagen via egen terrasse eller fra felles bakgård for eksempel ved etablering av utvendig trapp i harmonerende materialer,
uten at denne kommer i veien for biloppstillingsplass. Frist for gjennomføring er 15.12.2011.
I henhold til mottatte tegninger fra Moss kommune er det endring på dagens planløsning. Ene soverommet er omgjort til vaskerom og bad mellom to av soverommene er fjernet. Endringene gjelder kun hoveddel til hoveddel.
Bygningen er merket med gul trekant i SEFRAK-registeret.
SEFRAK-objektets alder og bygningsstatus. Stående objekter eldre enn 1850 er meldepliktige etter kulturminnelovens § 25, stående objekter yngre enn 1850 er ikke meldepliktige. Egenskapen brukes også som standard symbolisering for SEFRAK-objekter der rød trekant indikerer meldepliktige objekter, gul trekant indikerer andre SEFRAK-objekter (ikke meldepliktige) og grå trekant indikerer SEFRAK-objekter som er revet eller brent.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 9346, tinglyst 11.11.1994, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Solidarisk ansvar for anlegg, drift og vedlikehold av felles privat ledningsanlegg. Gjelder for eiendommen Kongens gate 22 og Kongens gate 24.
Tinglysning kan ikke avlyses uten samtykke fra Moss kommune.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende på eiendommens grunndata:
Dagboknr 377512, tinglyst 18.05.2011 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 4.
Formål: Bolig.
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/5 .

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Kongens gate 22 vil du bo svært sentralt, midt i sentrum av Moss. Herfra er alle byens fasiliteter og tilbud innenfor gangavstand.
Allerede like over veien starter byens veletablerte hovedåre gågaten som har en rekke forretninger og spisesteder langs sidene. Kun få meter er det også til byens store kjøpesenter med tilknyttet bussterminal. Flere bussruter stopper i Kongens gate rett utenfor, mens ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper ved Nesparken - en kort rusletur unna. Til togstasjonen er det et knapt kvarters gange eller snaue fem minutter på sykkel. Stasjonen har hyppige avganger videre til Oslo S, dit reisetiden i dag er fra 30 minutter.
Skal du møte venner eller spise ute, er en rekke gode spisesteder lett tilgjengelig i sentrumsgatene. De nærmeste finner du i umiddelbar nærhet på Bazaren og i den sjarmerende Møllebyen, andre langs byens bryggepromenade Kanalen som yrer av liv i sommermånedene.
Mye spennende skjer også i den nærliggende nye og moderne bydelen Verket, der byens første elvepromenade og en helt ny park allerede er på plass mens en helt ny badepark er under etablering. Mer omfangsrike friområder finnes på Jeløy, der du kan gå, løpe eller sykle på et nettverk av stier og småveier. Legg gjerne turen utom de unike naturvernlandskapet på Søndre Jeløy der du også finner en del av øyas etablerte kulturtilbud.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 390,2 kvm som tilhører sameiet.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles bakgård. I henhold til selger er det p-plassen pål venstre side når man ser inn fra torget. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra Moss kommune datert 11.04.2022 omfattes eiendommen av kommunedelplan "Sentrumsplan Moss" med formål friområde nåværende og sentrumsformål nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr. 363. Kommunedelplan under arbeid "Kommunedelplan Sentrum" med status planlegging igangsatt, med plannr. 463. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål bebyggelse og anlegg nåværende og sentrumsformål nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i faresone for "Ras- og skredfare", hensynssone "Bevaring kulturmiljø" og avvikssone for støy med hjemmel "byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, kommunale avgifter (unntatt eiendomsskatt), reparasjon og vedlikehold bygg og utvendig anlegg, forretningsførsel og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene ble sist regulert med 10% fra september 2022.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter kr 3 433,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.600 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 669 392,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 009 811,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3.433,- for 2023.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.997.542,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gry Christel Cindahl og Eirik Hanssen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kongens gate 22, med sameiebrøk 1/5.
Sameiet består av 3 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Regnskapssentralen AS.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte eller ønskelige påkostninger:
Sameiet arbeider med kartlegging av kostnader tilknyttet utvendig vedlikehold ab bygningen, varmekabler i takrenner og utvendig belysning. Det ses samtidig på om det er kan søkes støtte fra Moss kommune grunnet at bygget er SEFRAK-registrert som gul (verneklasse 2).
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging inkl alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.900,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0391/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22391

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2023 kl. 22:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.