Komplett salgsoppgave

Åsas vei 10

6 290 000 kr
158 m²
3 soverom
Fantastisk utsikt
Fantastisk utsikt
Jøran Flakk
Presenteres av
Jøran Flakk
Utsiktseiendom!
Gimlekollen - Oppgradert enebolig på solrik og prangende flott utsiktstomt. Dobbel garasje med elbillader |Sommerstue

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 290 000 kr
 • Omkostninger
  163 842 kr
 • Totalpris
  6 453 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  160 m²
 • Tomteareal
  1 191 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med nydelig utsikt over Topdalsfjorden, Søm og mot Hamresanden og Hånes. Flott opparbeidet tomt med flere solrike, lune og usjenerte uteplasser, koselig sommerstue .
Populær, sentrumsnær beliggenhet med umiddelbar nærhet til marka og matbutikker. Rolig, trygt og barnevennlig boligområde.
Selger har foretatt flere større oppgraderinger av eiendommen som er omtalt i prospektet. God planløsning, med et innhold og materialvalg som fremstår moderne og innbydende. Det er utarbeidet en grundig boligsalgsrapport med bemerkninger til eiendommens tilstand vedlagt prospektet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsas vei 10, 4633 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 42, bruksnummer 258

Innhold

Megler har oppfordret selger til å bemerke hvilke utbedringer og påkostninger de har utført i sin eiertid. Det kan opplyses følgende:
KJØKKEN
2018
Nye hvitevarer: komfyr, kjøleskap/frys, stekeovn, mikroovn, vifte, platetopp og oppvaskmaskin fra IKEA. Nye fronter, dørhåndtak og benkeplate (IKEA). Ny vaskekum og blandebatteri også fra IKEA. Det er byttet deksel på ventilasjonen.
Kjøkken er delvis montert av Montera og noe på dugnad. Oppvaskmaskin, vask og blandebatteri er montert av rørlegger fra Montera. Dokumentasjon ligger i boligmappa.
2022
Alle overflater og tak kjøkken er malt – Dugnad.
STUE
2018
Det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad.
2022
Alle overflater og tak i stue er malt – Dugnad.
KONTOR/SOVEROM
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad. Karmer og dør er byttet i 2019 – Dugnad.
2022
Punktert glass byttet i vindu. Dokumentasjon ligger i boligmappa.
SOVEROM (HOVED)
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad. Karmer og dør er byttet i 2019 – Dugnad. Det er byttet deksel på ventilasjonen.
SOVEROM (BARNEROM)
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA i 2018/2019 – Dugnad.
Karmer og dør er byttet i 2019 – Dugnad. Det er byttet deksel på ventilasjonen.
2021/2022
Oppgradert til barnerom med maling av alle flater og veggmaleri.
GANG OPPE
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad.
2020
Trappen er malt og lakket – Dugnad. 2022T
Tak malt – Dugnad.
BAD OPPE
2019
Byttet dør og karm
2020
Det er byttet toalett, kjøpt fra Megaflis – Dugnad. Byttet termostat – Dokumentasjon ligger i boligmappa. 2022. Reparasjon av sluk grunnet litt lukt - Dokumentasjon ligger i boligmappa.
LOFT
Det er ikke gjort noe på loft/tak verken innvendig eller utvendig så lenge vi har bodd i huset.
GANG NEDE
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt gulvlister fra IKEA. Installert YALE DOORMAN på ytterdør - gjort på dugnad.
2020
Termostat er byttet i september 2020 – dokumentasjon er lagt i boligmappa
2022
Malt ytterdøren med ny farge (den var allerede malt fra før) – Dugnad.
KJELLERSTUE
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad.Dør er byttet - Dugnad. Peisspjel er ødelagt opplyser forrige eier. Vi har aldri tent i denne peisen så lenge vi har bodd her så har ikke kjennskap til om den fungerer som den skal.
BAD NEDE
2019
Dør er byttet – Dugnad.
2020
Termostat er byttet i september - Dokumentasjon ligger i boligmappa.
2022
Reparasjon av sluk grunnet litt lukt - Dokumentasjon ligger i boligmappa. Utover dette er det ikke gjort noe annet av arbeid på bad så lenge vi har bodd i huset.
Det har kommet tilbakeslag av kloakk i desember 2018 grunnet en stor stein i røret. Det ble spylt og stein fjernet av firma SJT. Dokumentasjon ligger i boligmappa.
Det er spylt enda en gang utvendig grunnet blokkasje i 2019, dette er også gjort av SJT og vi har etterspurt dokumentasjon, legges i boligmappen når den foreligger.
BODER
2020
Gammel sponplate mot grunnmur er fjernet (grunnet fukt fra utsiden) etter drenering og det er påført HEIDY K11 slemming som er diffusjonsåpen. Resterende overflater og gulver malt. Det er også laget lufteåpninger i dørene for ekstra lufting – alt gjort på dugnad.
GJESTEROM
2018/2019
Alle overflater er malt og det er lagt laminat og gulvlister fra IKEA – Dugnad. Dør byttet i 2019 – dugnad.
MELLOMGANG (mot vaskerom)
2019
Dør byttet – dugnad.
2020
Fjernet bod/veggplater (alt levende materiell) mot grunnmur og gammel maling og puss er fjernet. Det er påført HEIDY K11 slemming som er diffusjonsåpen. Dette er også påført på gulv samt PERGO EXSTREME fuktsperre fra Megaflis. Laminat og gulvlister fra IKEA. Resten av overflatene er malt og rør er malt med svart Bengalack. Alt dette er gjort på dugnad. 2020 (september)Alle ledninger og stikkontakter er lagt inn på nytt i mellomgang og vaskerom - Dokumentasjon ligger i boligmappen.
VASKEROM
2019 (juni)
Ny varmtvannsbereder – dokumentasjon ligger i boligmappa
2020
Dør inn til vaskerom er ikke byttet kun malt. Fjernet all levende materiale og fliser på gulv. Tørket rommet pga fukt fra grunnmur. Gammel maling og puss er fjernet, og det er påfært HEYDI diffusjonsåpen slemming. Nye mdf plater er satt opp på vegg mot kjellerstue, samt det er lagt inn 10 cm med glava. Alle andre flater er malt. Alt Dette er gjort på dugnad.
2020 (juni)
Byttet fra støpejern til nytt plastikk sluk – Dokumentasjon ligger i boligmappa.
2020 (august)
Nytt vannrør inn fra hovedvannkran og lagt opp nye rør til utslagsvask og vaskemaskin, pluss ny stoppekran inne. Dokumentasjon på dette ligger i boligmappa.
2020 (august)
Vinylbelegg, fuktsperre og epoxy er lagt på gult av MALCO AS – dokumentasjon ligger i boligmappa.
2020 (august)
Ny vask og møblement fra IKEA
2020 (september)
Alle ledninger og stikkontakter er lagt inn på nytt i mellomgang og vaskerom - Dokumentasjon ligger i boligmappen.
UTEBOD
2020
Overflate maling i 2020 av alle vegger. Tak er malt med Bengalack mot rust da tak enkelte steder er rustet.
2020 (desember)
En jordfeil på det elektriske er fikset, dokumentasjon ligger i boligmappa.
UTESTUE
2020
Overflatene innvendig er malt i 2020
2021 (juni)
Trukket ny strøm og satt inn to nye stikkontakter- Dokumentasjon på dette ligger i boligmappa. Utover dette er det ikke gjort noe annet i utestuen så lenge vi har bodd her.Er observert fukt i et hjørne av tak samt ved gulv i venstre hjørne ved gammel stikkontakt, så noe fukt må det regnes med.
HAGE
2020 (juni/juli august)
Full ny drenering og isolasjon - Dokumentasjon ligger i boligmappa. Oljetank er fjernet og levert på Støleheia avfallsanlegg – bilder er sendt til brannvesenet i kommunen. Opparbeiding av hage (grus, bark, steiner, beplantning osv) er gjort på dugnad. Nytt beslag til under vindu ved drenert området – dokumentasjon ligger i boligmappa.
Ny hovedstoppekran og rør inn til huset – dokumentasjon ligger i boligmappa. Ny veranda - faktura for materiell, samt reisverk og port ligger i boligmappa. Resten er gjort på dugnad.
GARASJE
2019 (november)
Nye garasjeporter fra Fasadeprodukter – Dokumentasjon ligger i boligmappa. Elbillader – Kjøpt og installert av OneCo i mars 2019. Ny sikring i sikringsskap. Dokumentasjon ligger i boligmappa.
GENERELT
2018
Klargjort for fibernett (Altifiber)
2022 (februar)
Elsjekk av hele det elektriske anlegget i huset og de avvik som ble oppdaget ble utbedret i februar 2022 - dokumentasjon ligger i boligmappen.
Hva har vært mest positivt med eiendommen?
Den fantastiske utsikten, usjenerte uteplasser. Vi har flere uteplasser, så man får med seg morgensolen og sol på ettermiddag og kveld.
Det er sentralt med kort vei til det meste. Umiddelbar nærhet til marka, flere matbutikker i gåavstand. Et rolig, trygt og barnevennlig boligområde.
Totalt bruksareal: 160 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Primærrom:
sokkeletasje 73 kvm: Entré/hall, stue, soverom, gang, vaskerom, bad.
1. etasje 85 kvm: Gang/trapperom, 3 soverom, bad, stue, kjøkken.
Sekundærrom:
sokkeletasje 2 kvm: Boder under trapp
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.03.2022 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad 1.etg: TG3
Rommet er ikke egnet som våtrom med dagens bruk og dusj på vegg
Bad sokkel: TG2
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Avrenningsspalte bør etableres mht lekkasjesikkerhet.
Løse fliser/bom registrert under flere fliser foran dør/servantskap og dusjsonen. Dette indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. TG2 settes for å belyse risiko. Det er utført fuktsøk med fuktindikasjonsinstrument type Protimeter MMS2 på gulv og vegger i våtsonen. Forhøyede verdier registrert på gulvet i dusjsonen, noe som indikerer fukt mellom flis og tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Stakeplugg mangler i sluket, denne er fuget igjen. Utbedring må forventes.
Vaskerom ventilasjon TG2
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekksvifte bør etableres.
Kjøkken 1.etg vannrør og ventilasjon TG2
Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt
fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
Eldre kobberrør observert, TG2 settes grunnet alder. Utskifting av eldre kobberrør må forventes.
Overflate gulv TG2:
et er stedvis knirk i gulvet. Skjevheter og alder på boligen antas å være årsaken.
Spesielle observasjoner:
Det er merkbare skjevheter på gulv, vegger og himling. Utførelsen på enkelte overflater indikerer egeninnsats ved oppussing. Boligens byggeår og alder gir økt risiko for kappilært oppsug og fukt fra grunnen på tilfaregulv/utlektet kjellervegger. Dette krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Boder er ikke kontrollert grunnet manglende tilkomst/lagrede gjenstander.
Sprekker i fuger ved inngangsdøren, ujevnheter på fliser registrert. Knirk registrert i stuen.
Loft gulv etc TG2:
Det bør isoleres bedre, isolasjon ikke lagt tilbake stedvis etter montering av
downlights.
Det er ikke etablert dampsperre over våtrom mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.
Skorsteiner inne i boligen TG3:
Innkledd/tildekket teglsteinspipe mot kjøkken. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Etasjeskille TG2:
Største avvik målt til 19mm i stue sokkeletasjen.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Teknisk anlegg:
Vannrør fra ulike årstall strekker seg fra byggeår 1966 frem til oppgradering av vaskerom 2020. TG2 settes på de deler av anlegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes.
Avløpsrør fra ulike årstall strekker seg fra byggeår 1966 frem til oppgradering av vaskerom 2020. TG2 settes på de deler av anlegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre soilrør må forventes.
Varmepumpe produsert 2012. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførte service og vedlikehold. Ny service må forventes.
Vinduer TG2:
Flere vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Dører TG3:
Veranda dør har råteskader og må byttes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
Yttertak TG2:
Taktekkingen bærer preg av høy alder og slitasje. Rust og hull på Pipebeslag. Enkelte fuktmerker observert innvendig på loft, ingen fukt registrert ved fuktmåling. Yttertaket må generelt forventes oppgraderinger.
Balkong, terrasse TG2:
Veranda ved utestuen har synlige skjevheter, rekkverk bør forankres bedre. Lavt rekkverk på veranda utenfor stue, 0,86 meter målt. 0.90 meter på veranda utenfor soverom, kravet er 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
TGIU:
Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent, fjell i dage på baksiden indikerer utsprengt tomt med sprengsteins fylling.
Frittstående byggverk TG2:
Råteskader observert på gavl vegg mot nord. Oppsprekking og avskallinger på betong gulv observert. Fuktmerker observert innvendig på trekledning. TG2 settes
Utestue TG3:
Sprekk i takpapp mot gesims/garasjen. Svelling observert på undertak og innvendig veggplater. Det er ikke etablert takfotbeslag og takrenner/nedløp. Eldre vinduer. Nyere skyvedør. Lekkasje fra tak må påregnes utbedret. Takfotbeslag og takrenne/nedløp bør etableres. TG3 settes på fuktskader.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Frittstående byggverk - Utestue.
også grunnet alder på taktekkingen. Utbedringer må påregnes.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Sentralt i kjøpers kjøpsgrunnlag er også selgers egenerklæring. Erklæringen må leses i sin helhet. I det følgende har megler gitt et utdrag av selgers merknader:
Det var noe vanninntrenging på vaskerom i underetasje. Bestilte befaring med rapport fra Servic ePartner1 som avdekket fuktutslag og tiltak for utbedringer. Tiltak som er gjennomført: Ny full ut vendig drenering med isolasjon. Det er også gjort tiltak i boder mot grunnmur, rom før vaskero m og vaskerom er oppgradert.
Ny full utvendig drenering med isolasjon utført av HMT. 2020
Gulv, fuktsperre og epoxy utført av Malco. 2020
Nytt sluk på vaskerom utført av Reiersen VVS. 2020
Nye rør, bl.a rør fra hovedstoppekran, ny innvendig stoppekran, opplegg til vaskemaskin og vas k utført av Almedals. 2020
Nye ledninger og stikkontakter i rom før vaskerom og vaskerom utført av Elpunkt. 2020
Oppgradering av vegger på vaskerom og mellomgang, samt gulv med fuktsperre i mellomgang utført som dugnad. 2020
Rørlegger Morten Holm hos VVS Lund renoverte begge bad og la rør i rør på bad nede (forrige ei er).
Veggplatene på bad oppe er satt opp på dugnad (forrige eier) 2015.
Det var tilbakeslag og tett sluk i 2018/2019. Rørinspeksjon utført av SJT Miljø avdekket en stein i r øret som ble fjernet. SJT antok steinen stammet fra tidligere oppussing av badet. Rørspyling ble også foretatt.
SJT Miljø utførte kontroll, fjerning av en stein og spyling av rør. 2018/19
Almedals har byttet hovedstoppekran, rør inn til huset og koblet vask og opplegg for vaskemask in på vaskerom. 2020
Reiersen har byttet sluk på vaskerom. 2020
Montera koblet vaskemaskin og vask på kjøkken. 2018
Fukt på vaskerom oppdaget i 2019. Ny full drenering med isolasjon utført i 2020.
Forrige eier opplyste om at spjeldet til peis i kjelleretasjen ikke virket, vi har kun fyrt i ovnen i hove dstuen, denne har fungert utmerket. (Ny ovn 2015, forrige eier)
Noe råteskader på veggpanel på vaskerom før ny drenering og oppgradering av vaskerom i 2020.
Bod under garasjen: Rust på takplater. Utestue: Noe fukt tak/vegg.
Faseprodukter: Nye garasjeporter i 2019.
Bare Åteigen: Reisverk til veranda med utgang fra stue og port i 2020. Agder Blikkenslagerservice: Beslag mot grunnmur i 2020.
Dugnad: Lagt terrassebord på reisverk bygget av snekker Åteigen i 2020
Forrige eier opplyste at terasser og utestue ble bygget av Christian Sørgaard ved HSH i 2016/18.
Elpunkt har foretatt diverse utbedringer på elanlegget, nye ledninger og stikkontakter og ny kurs i sikringsskap. 2020-2022
Oneco har installert Elbillader i garasje og lagt opp ny kurs i sikringsskap. 2019
Sørmiljø tømte oljetank og fjernet tank inne (Forrige eier). Vi har levert utvendig tank til avfallssta sjon i 2020.
Mindre reguleringsendring, Åsas vei 12 - høring (datert 15.03.22) PLAN-20/06519-12
For Åsas vei 10 innebærer det at to arealer ved garasje og mot vei, som tidligere var regulert til vei og friområde, nå reguleres til boligformål.

Standard

Hvitevarer integrert i kjøkken medfølger

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Alt som står fremme på visning kan i utgangspunktet kjøpes av kjøper mot tillegg i pris.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 5.11.1966 Denne kan fås ved henvendelse til megler. Den 16.10.1991 ble det gitt byggetillatelse på garasjen
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
I følge vedlagte matrikkel side 4 bemerkes at nord vestlige og østlige del av garasjen tangerer tomtegrensen. Det antas at dette ikke byr på noen praktiske utfordringer, men det bemerkes at bebyggelse på eller over egen tomtegrense krever samtykke/dispensasjon.
Megler har spesielt undersøkt om dagens bruk og innhold er i overenstemmelse med de byggegodkjente tegningene som kommunen besitter:
For første etasje er det kun foretatt mindre endringer ved å fjerne vegg og åpne opp mellom spisestue og stue. En slik endring krever ikke søknad om bruksendring.
I sokkeletasjen er stue opprinnelig byggeanmeldt og godkjent som hobbyrom. Baderom og soverom er opprinnelig godkjent som garasje inn under huset. Endringer fra hobbyrom og garasje til rom som benyttes til varig opphold er bruksendringer som krever søknad. Disse rommene er ikke omsøkt og dermed heller ikke ikke godkjent av kommunen. Boligen er innredet med fire soverom, men med bakgrunn i at soverom i sokkel ikke er bruksendret og omsøkt har megler markedsført boligen med tre soverom.
Det tillegges at takstmannen har beskrevet stue og soverom i sokkeletasjen, og har således ikke konstatert at det er åpenbar bruk og innredning som er i strid med de krav som stilles til rom til varig opphold
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/42/258:
07.06.1966 - Dokumentnr: 3578 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
12.02.1993 - Dokumentnr: 1868 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
12.02.1993 - Dokumentnr: 1868 - Målebrev
Veggrunn gnr.204 bnr.2
11.02.1994 - Dokumentnr: 2822 - Målebrev
Veggrunn gnr. 204 bnr. 2.
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av de heftelser som fremgår over
Bestemmelsene gjelder bl.a kommunens rette til å anlegge og vedlike holde teknisk anlegg på eiendommen. Disse målebrevene stedfester eiendommens tomteareal og kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i etablert boligområde på Gimlekollen. Fra boligen er det gangavstand til blant annet matbutikk og buss.
Nær Vollevannet, som er et flott badevann med sandstrand.
Gang og sykkelavstand til UIA, Kvadraturen og Sør Arena. Fotballbane og ny rulleskiløype i nærheten.
I nærområdet er det flere flotte turområder og badeplasser både ved sjøen og innover mot Gillsvann. Man har også Jegersberg med nærmest uendelig med stier og turløyper, samt lysløype og badevann. Her oppkjøres det også skiløyper om vinteren.
Boligen ligger sentralt til, kun 5 minutter i bil til Sørlandsparken og Randesund golfbane. Bjåvann golfklubb ligger ca. 12 km. unna.

Adkomst

Kjør mot Oslo etter bomstasjon på Bjørndalssletta og ta inn høyre ved innkjørsel Ålefjær. Kjør deretter Ålefjærveien langsetter Vollevannet og ta opp venstre til Gimlekollen rett etter Vollevannet. Deretter tar man inn første til høyre og boligen ligger på høyre hånd et stykke inn i gaten.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor, godt utnyttet og flott solrik utsiktstomt. Innbydende uteområde med flere platting/terrasser og sommerstue.

Parkering

Egen dobbel garasje

Vei, vann og avløp

Offentlig

Regulerings-og arealplaner

Regulert til boligformål. Plan 128 for Kongsgård III. Stadfestet 16.06.1963
Mindre reguleringsendring, Åsas vei 12 - høring (datert 15.03.22) PLAN-20/06519-12
For Åsas vei 10 innebærer det at to arealer ved garasje og mot vei, som tidligere var regulert til vei og friområde, nå reguleres til boligformål.

Økonomi

Kommunale utgifter

Inklusiv i de kommunale avgiftene er:
Eiendomsskatt
Feie og tilsynsavgift
Vann
Kloakk
For vann og avløp er det stipulert forbruk.
I tillegg påløper det avgifter til renovasjon fra Avfall Sør som opplyser:
For niende året på rad økes ikke normalgebyret til våre kunder i 2022.
Normalgebyret er det samme som i 2021; kr. 3.925,- inklusive moms.
Hvor mye hver enkelt husholdning betaler avgjøres av hvor mange ganger dunkene for bioavfall og restavfall settes ut til tømming.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 28 000,- pr. år. / 19000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca19000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10 000 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 755 398,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 719 431
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6 844,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr6 663 842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Eivind Brekklund-Frantzen og Mirlinda Brekklund-Frantzen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 4 313,- for alle nødvendige
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0431/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21431

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 16:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.