logo
ULLERN

Lyseskrenten 56C

Prisantydning

9 950 000 kr

Fellesgjeld: 85 153 krOmkostninger: 250 092 krTotalpris: 10 285 245 kr
Etasje
2
Byggeår
1996
Soverom
3
Areal (P-ROM)
115 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
4 078 kr

Lys & tiltalende 2 plans selveier med stor solrik takterrasse - Veranda - Ildsted - Garasje - Idyllisk beliggenhet

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler MNEF

Lene Rasmussen

Asker
mobil 99164636
telefon 66761203

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

<b>En meget innbydende bolig over 2 plan med utg. til flotte uteplasser. Her får du enebolig følelsen - egen inngang og stor usjenert takterrasse med sol hele dagen, 2 stuer og 3 sov. Lyst og lekkert fargevalg, gulvvarme, gasspeis, delikat bad og lekkert kjøkken fra Neptun. Stor stue/spisestue/kjøkken løsning. Vinduer fra gulv til tak. Boligen har en gj.gående planløsning, lys inn fra 3 sider som bidrar til fine lysforhold og god atmosfære. Garasje like utenfor boligen. 3 + 4. etasje - inngang kun en liten trapp opp fra bakkeplan.

Rolig beliggenhet, grenser til friareal og turområder langs Lysakerelven. Boligen er beliggende innerst i Lyseskrenten, blindvei - uten gjennomgangstrafikk. Meget barnevennlig med Ullernbanen like ved, samt skoler og barnehager innen gangavstand.<

Eiendommen

Lyseskrenten 56C, 0383 OSLO 
Gårdsnummer 10, bruksnummer 612, seksjonsnummer 10, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Idyllisk beliggende innerst i blindvei og meget barnevennlig på Ullern rett ved Lysakerelven. Fine turmuligheter utenfor døren. Her bor man skjermet til i grønne omgivelser og med kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder. Landlig, men samtidig er beliggenheten sentral, med kort vei til sentrale deler av byen, dagligvarehandel og kjøpesenter på CC Vest. 

Fra eiendommen er det gangavstand til flere skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Fine turmuligheter i området med nærhet til Lysakerelvens naturstier med rik flora samt flotte turmuligheter opp til Mærradalen, Bogstadvannet og marka, eller ned til sjøen langs Sollerudstranda. 

Kort vei til Ullernbanen med kunstgress om sommeren og kunstis om vinteren. Ullern IF er en over 100 år gammel idrettsklubb med tilbud innen fotball, bandy, basket og håndball. Ny flerbrukshall. 

Sykkelsti langs Bærumsveien med adkomst mot sentrum eller til Jar/Bekkestua.

Bussforbindelse, T-bane og trikk innen kort gangavstand. Hyppige avganger med T-bane og buss gjør det raskt og enkelt å reise til Oslo sentrum. Fra Bjørnsletta T-banestasjon (ca 800 m. unna/9 min. gange) bruker du ca. 11 minutter til Majorstuen. Lyseveien bussholdeplass, med 15 minutters reisetid til Vika Atrium/Aker Brygge.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra. Ønsker du ytterligere tilbud er det kort vei til CC Vest på Lilleaker. Røa senter, Majorstuen og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler i området:
Montessoriskolen Lyse (1-7 kl.) 16 min gange
Lilleaker skole (1-7 kl.) 18 min gange
Lysejordet skole (1-7 kl.) 20 min gange
Bjørnsletta skole (1-10 kl.) 22 min gange
Øraker skole (8-10 kl.) 17 min gange
Ullern videregående skole 6 min med bil
Persbråten videregående skole 9 min med bil

Barnehager i området:
Kvernkallveien barnehage (1-6 år) 7 min gange
Lilleaker barnehage (1-5 år) 10 min gange
Skaubo barnehage (1-5 år) 13 min gange

(Informasjon hentet fra nabolagsprofil)

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 126 kvm
Totalt bruksareal: 115 kvm
Totalt primærrom: 115 kvm

Bruksareal:
Leilighet 115 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
1. plan 80 kvm: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til veranda, bad og 2 soverom. 
2. plan 35 kvm: Gang/trapperom, stue med utgang til takterrasse, toalettrom og 1 soverom. 

I tillegg disponerer boligen 2 boder. En utvendig bod på ca. 2 kvm beliggende på takterrassen, og en bod på ca. 3 kvm. i felles garasjeanlegg. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Christian Dahl . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1 835,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Fellesarealer opparbeidet med noe plen og beplanting, asfalterte gangveier, gjesteparkering og garasjeanlegg. Eiendommen grenser til friområde langs Lysakerelven. 

Parkering

Leiligheten disponerer 1 garasjeplass i felles garasjerekke. Gjesteparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Etablering av lade anlegg i tilknytning til garasjene er under diskusjon i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei til privat internvei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong og yttervegger i bærende betongkonstruksjon. Fasaden til bygget er malt puss/tynnpuss. Etasjeskillere i betong. Oppforet takkonstruksjon med papp/membrantekking, skrå flate mot syd med plater og takvindu. Vinduer, veranda- og terrassedør (skyvedører) med doble isolerglass. Ytterdør med glassfelt fra byggeår. Værslitt flate med avskalling på takplater mot syd.

Sameiet har gjort tiltak med oppussing/utbedring av fasader, verandaer (gjelder ikke
takterrasser) og garasjeanlegg i ca. 2018.

Bygningsmassen og fasaden er fellesdel for sameiet, og er av den grunn ikke nærmere beskrevet av takstmann. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG 2:
- Vinduer, ytterdør, veranda- og terrassedør fra byggeår med normal slitasje. 
- Noen løse fliser, samt sprekk i enkelte fuger på takterrassen. Eldre membran. 

TG 3:
- Toalettrommet i 2. etasje har ikke ventilasjon.

Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Pusset opp bad og bygget toalett da boligen ble kjøpt i 2012. Membran og sluk ble fornyet. Arbeidet ble utført av Christiania Rørleggerbedrift AS og F.E.R.Ø. AS.
- Flis på flis på takterrasse er lagt av ufaglærte.
- Flytting av utekran på takterrasse resulterte i lekkasje våren etter arbeidet ble utført. Utbedring ble gjennomført og dekket av forsikring.
- Noe fuktinnsig tidligere som ble utbedret ifbm omfattende renovering av blant annet fasader, garasjeanlegg etc i 2017. Noe sprekker i puss på fasade ble også utbedret. Utetthet i terrasser og garasjeanlegg ble utbedret samme år. Gjenstående usikkerhet rundt en liten lekkasje i sameiets felles garasjeanlegg. Arbeidet ble gjennomført av Viking Entreprenør AS.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

- Åpnet mellom stue og kjøkken og montert ny kjøkkeninnredning
- Endret og rehabilitert badet
- Satt opp nye innredninger/skapinnredninger
- Montert ny varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin i skap i entre
- Bygget toalettrom i 2. etasje
- Lagt nye parkettgulv med varmefolie
- Nye innvendige dører
- Overflater generelt behandlet og malt
- Ny gasspeis 
- Nye brytere, stikkontakter og dels nye sikringer

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.07.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

2 plan er opprinnelig byggemeldt som vinterhage, innvendig bod jf.byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Det er uvisst om innredning av rommene til bruk for varig opphold er er brukerendret/omsøkt i kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Utleie må meddeles forretningsfører og styret. Utleier har ansvar overfor sameiet for evt. skader og annet som kan påklages som forårsakes av vedkommende leieboer, iht. husordensreglene. 

Standard

Boligen ble betydelig oppusset i 2012, og fremstår som meget tiltalende med kvalitet på innredning utstyr. Åpen fin løsning på planene, gjennomgående lys i begge etasjer, store rom, lys inn fra 3 sider, vindusflater fra gulv til tak som slipper lys og naturen inn. Innvendige overflater er lekkert fargevalg, parkett med varme og fin belysning. Eget inngangsparti med fin uteplass hvor det er morgen-/formiddagssol. Varmekabler i trapp. 

1. PLAN:

ENTRÉ/HALL:
Hall/trappegang med skyvedørsgarderobe. Opplegg for vaskemaskin i del av skap. 

STUE/SPISESTUE
Fin åpen stue med store vindusflater. Utgang til veranda på ca. 3,5 kvm. Hyggelig gasspeis i stue og fast bokhylle. Åpen løsning til spisestue og kjøkken. 

VERANDA:
Veranda med utgang fra stue i 1. etasje. Rekkverk i stål. Belysning

KJØKKEN:
Delikat kjøkken fra Neptun - Påkostet/spesialtilpasset innredning. Overskapene går helt mot taket/himlingen. Kjøkkeninnredning med hvite fronter med fylling, dels fronter med glassfelt på overskap. Sorte granitt benkeplater - underlimt vask. Benk/barløsning mot stue. Vifte i stålhette.
Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Vinskap. Kjøl/fryseskap i nisje. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

SOVEROM:
2 soverom med garderobeskap.

BAD/WC:
Romslig lekkert bad - dusjhjørne med glassdører, bred servant med underskap/skuffer og 2 blandebatterier, vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekk.

2. PLAN:

Trappegang med tilgang til alle rom

STUE:
Romslig stue med store skyvedørsvinduer til takterrasse på ca. 25 kvm med utebod. Gode solforhold og usjenert beliggende med grøntområder som nærmeste nabo. Store takvinduer i del av stue. 

TAKTERRASSE:
Takterrasse med gulvfliser. Varmekabel i ytterkant av terrassen. Sluk i gulvet - det er i tillegg etablert dreneringshull i oppkant som sikkerhet. Vanntappekran. Strømuttak og lampe. Bod. Det er lagt nye fliser (flis på flis) og flyttet vannkran i 2012. Dreneringshullet er etablert i 2017.

SOVEROM:
1 romslig soverom med garderobeskap

SEP. WC:
Wc med servant med underskap og vegghengt toalett med innebygget sisterne.

VEGGER: Malte plater/flater, fliser på bad og wc (en vegg med speil på wc).
GULV: Fliser i entre, bad og wc, for øvrig enstavs parkett med varmefolie
HIMLING: Pusset og malt betong, nedforede malte plater med downlights i entre og bad, malte plater i 2.etasje.

VVS-installasjoner, generelt:
Røranlegg fra byggeåret med suppleringer i 2012 i tilknytning til bad og kjøkken. Videre er det lagt rør til toalettrommet i 2. etasje i 2012. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter og opplegg for vaskemaskin/vaskesøyle i garderobeskapet i entre - bereder og røropplegg fra 2012. Det er lagt/montert fuktføler/vannstopp i skapet. 

Elektriske anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer. 3 x 40 amp. hovedsikringer. Nye brytere, stikkontakter og dels nye sikringer i 2012.

Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport og egeneklæringsskjema


Annet:
Lampe på hovedsoverom kan evt overtas etter avtale. Møbler på takterrasse og TVer følger med boligen. Øvrige møbler kan overtas etter avtale

Oppvarming

Varmekabler på bad, for øvrig gulvvarme/varmefolie med unntak av toalettrommet.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet BOLIGSAMEIET LYSESKRENTEN 56/58 med sameiebrøk 12/130
Sameiet består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Boligregnskapet AS, tlf. 452 44 820
Styreleder: Christian Wolff, 90098763 - lyseskrenten525658@gmail.com
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
Sameiet har gjort tiltak med oppussing/utbedring av fasader, verandaer (gjelder ikke takterrasser) og garasjeanlegg i ca. 2017/2018.

Planlagte påkostninger: 
Etablering av ladeanlegg i tilknytning til garasjene er under diskusjon i sameiet.
Det er usikkerhet rundt en liten vannlekkasje i garasjeanlegget.

Vedlikehold av terrasser og utvendige arealer som ligger til den enkelte bruksenheter påhviler eier av den seksjon som bruksenheter tilhører. Forpliktelser selger må utføre for fellesskapet: Ha varmekabler på takterrassen, Styre styrke på vifteanlegg. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Flere av seksjonene som ligger mot hage har eksklusiv bruksrett til sine hageparseller og disse kan ikke benyttes av andre - hverken til opphold eller gjennomgang. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12702-2, tinglyst 13.03.1991, type heftelse: 
PANTSETTELSESERKLÆRING
Beløp: NOK 20 000
Panthaver: SAMEIET
LØPENR: 1123599
Uten opptrinnsrett med plikt til å vike prioritet
for inntil
90 % av lånetakst
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
 
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: bestemmelse om veg (tgl. 17.02.1955), byggeforbud på nærmere avgitt avstand (tgl. 29.09.1989), plikt til medvirkning i fradeling ( tgl. 29.08.90), Erk. vedr. bebyggelse/utskillelse av d.e. m/midl.t. unntak 
fra veilovens parag.67 på følg. vilkår. Lyseskrenten godkj.  inntil videre i sin nåværende bredde m.v. Avståelse av vei-  grunn vederlagsfritt mot visse betingelser ( 09.10.1990)

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006
Eiendommen grenser til friområde (turvei) S-2257

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15 150,,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Salgsoppgave: kr 2.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR15.20133

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4 078,- pr. mnd. og inkluderer: felles kommunale avgifter, husforsikring, snømåking, felles strøm, renter og avdrag å fellesgjeld. 

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. 

Eiendomsskatten er kr 4.191 pr. 2020

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27000 kwh. pr. år.
Boligen er ikke tilknyttet kabel-TV eller parabolantenne. Internett kr 680,- pr. mnd Viken Fiber. 
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.300,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Regnskap:
Regnskapet for 2019 viser et overskudd på 121 098,- Et forventet budsjett for 2020 er satt opp til 136.785,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 927 551,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 939 183,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 785,,- pr 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 85 153,- pr. 31.07.2020 

Total fellesgjeld for sameiet er kr 863.235, - pr 30.04.2020 og lånevilkårene er:
Fornebu Sparebank
Rentebetingelser: 6%
Lånets løpetid: 01.09.2026
Lånetype: Annuitet
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.285.245,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr. 

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 
Av dette beløpet utgjør kr 85 153,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15 150,,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Salgsoppgave: kr 2.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

mail til selger vedr ødelagt dusjEnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringVedlegg til salgsoppgave TakstTakst
Lene Rasmussen
Eiendomsmegler MNEF

Lene Rasmussen

Telefon
Mobil 99164636
Send epost

Lurer du på noe

Lene svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies