Prosjekt

Bakketunet

7 500 000 kr
172 m²
7 rom
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Porsgrunn - Heistad
6 moderne og sentrumsnære eneboliger i landlige omgivelser på Heistad.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Totalpris
  7 500 000 kr
 • Rom
  7 rom
 • Primærrom
  172 m²
 • Type
  Nybygg enebolig/rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
Rom
P-Rom
Pris
7 rom172 m²7,5 MNOK
7 rom172 m²7,5 MNOK
7 rom172 m²7,5 MNOK
7 rom172 m²7,5 MNOK
7 rom172 m²7,5 MNOK
7 rom172 m²7,5 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Bakketunet er 6 moderne eneboliger i rekke på Heistad i Porsgrunn kommune. Prosjektet består av store boliger over to plan som passer utmerket til familier med barn. Her får du fire soverom, hjemmekontor, romslig stue med åpen kjøkkenløsning, TV-stue og to bad. Boligene blir moderne innredet med gjennomgående god standard. Hjemmekontor har kommet for å bli. Etter to år med pandemi har du her muligheten til å etablere eget hjemmekontor hvor den som arbeider hjemmefra kan jobbe uforstyrret. Alternativt kan du innrede denne delen som separat utleiedel, som kan gi skattefri inntekt. Enkelt forklart kan du bo større samt redusere boligkostnadene dine. En romslig bolig gir grunnlag for bedre livskvalitet. Boligene bygges av Telemarkhus.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bakkevegen 7, 3940 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 74, bruksnummer 38, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Boligene vil bli oppført på støpt betongplate på grunn. Etasjeskiller av trebjelkelag. Den bærende konstruksjonen består av bindingsverk med en moderne og minimalistisk dobbelfals kledning.

Yttertak

Pulttak tekket med takpapp.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Terrasse i trykkimpregnerte materialer.

Trapper

Innvendig trapp med runde spiler og håndløper i hvit utførelse. Trappetrinn i eik.

Ventilasjon

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Dører og vinduer

Topphengslede vinduer i trevirke med 3-lags energiglass.
Ytterdør i trevirke med forsikringsgodkjent låskasse med sylinder, som innebærer at du får en elektronisk dørlås som gir deg en nøkkelfri hverdag.
Terrassedør i trevirke med 3-lags energiglass.

Kjøkken

Flott minimalistisk kjøkken med kjøkkenøy. Drømmekjøkkenet type Bistro. 8 valgfrie farger. Kjøkkeninnredningen har glatte skapdører med liggende finér og rette kanter. Alle skap og skuffer leveres med demping. Integrerte hvitevarer. Det vil bli montert lysarmatur under overskap på kjøkkenet.

Bad

Moderne bad med storformatfliser. Dusjhjørne med to dusjvegger i glass. Hvit baderomsmøbel med servant og speil. Vegghengt toalett. Det blir downlights i himling.

Andre Oppholdsrom

Det blir hovedsakelig 1-stav parkett fra Pergo type "Drivved" på gulvene, med unntak av gangen som får flislagt gulv. På vegger og i himlinger blir det malte gipsplater. For deg som drømmer om et moderne, listefritt hjem, vil det bli listefri løsning rundt vinduer og i himlinger.

Boder

Det vil bli satt opp felles bodanlegg vest på tomten med én bod til hver bolig.

Oppvarming

Vannbåren varme i gang, stue og begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. Peisovn i stue kan installeres som tilvalg.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest, eventuelt brukstillatelse forutsatt at det kun gjenstår utomhusarbeider. Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 29.12.1987, tinglyst: 23317, type heftelse: Erklæring/avtale om at Skagerrak Energi kan ha tilgang til og kan vedlikeholde stolper/transformatorkiosk/ledninger.
Dagboknr. 02.02.2010, tinglyst: 80694, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett til gnr. 74 og bnr. 14 over denne eiendommen og frem til sin eiendom.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Boligene bygges med energikarakter B, farge oransje. Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Generell orientering om areal og innhold

Boligenes arealer:
Bruksareal: ca. 172 kvm.
P-rom: ca. 172 kvm.
Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom:
1. etasje: Stue, stue med åpen kjøkkenløsning, 3 soverom, bad, vaskerom, toalett og gang.
2. etasje: Stue, kjøkken, bad og soverom.
I tillegg er det utvendig sportsbod og en garasjeplass.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir boarealet inklusiv innvendig bod. P-rom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som cirka-areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre eller større enn markedsført areal.
Boligenes terrasse og veranda, samt utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bakketunet ligger fint til med gode solforhold på Heistad, et populært boligområde ved Eidangerfjorden og ca. 9 km sør for Porsgrunn sentrum. Nabolaget er spesielt anbefalt for barnefamilier og familier i etableringsfasen. Det er gangavstand til barnehage og Heistad barne- og ungdomsskole. Ved skolen ligger et flott idrettsanlegg med blant annet fotballbaner, flerbrukshaller og rulleskiløype. Fine turmuligheter i nærområdet, samt nærhet til Eidangerfjorden med fine badeplasser som Heistadstranda, småbåthavn og kyststi.
Fra Bakketunet er det kort gangavstand til Rema 1000 og Kiwi som nærmeste dagligvarebutikker. Like ved dagligvarebutikkene finner du også et treningssenter og en kafé, samt bussholdeplass med gode forbindelser til både Stathelle og Porsgrunn. Kort avstand med bil til Stathelle med kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter. For pendlere er det også kort avstand med bil til E18.
For å komme til Bakketunet, følger du E18 mot Bamble fra Porsgrunn. Ta avkjøringen mot Brevik og Heistad. Ta tredje avkjøring i første rundkjøring og andre avkjøring i påfølgende rundkjøring. Følg veien mot Heistad. Ta første avkjøring til høyre inn på Bakkevegen, hvor prosjektet ligger innerst på venstre side av veien. Prosjektet er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiet tomt på 3.845 kvm. I tillegg til boligseksjonen vil kjøper bli eier av en ideell andel av tomten, tilsvarende 1/6 brøk. Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene.
Det blir tilrettelagt for gode utvendige fellesarealer som skaper grunnlaget for et godt og nært naboskap. På tomten blir det bygd en felles lekeplass. I tillegg blir det felles parkeringsplass med frittstående garasjer og gjesteparkering, samt frittstående felles bodanlegg med én bod til hver bolig.
Tomten blir opparbeidet med asfalterte gangveier og gressplen. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Garasje/parkering

Én garasjeplass i felles garasjeanlegg per bolig. Gjesteparkering. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Boligene får adkomst via kommunal vei med felles avkjørsel.
Boligene blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et område som er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (boligbebyggelse), lekeplass og høyspenningsanlegg (inkludert høyspentkabler) i henhold til reguleringsplan for Bakkevegen 7 (detaljregulering) datert 14.06.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det er gitt ramme- og igangsettingstillatelse for prosjektet den 08.03.2022.
Eiendommen ligger som nevnt ovenfor i reguleringsplan i område BKS1 – konsentrert småhusbebyggelse og område BLK1 - lekeplass. Den ligger også i hensynsone faresone - høyspenningsanlegg H3701. Et utdrag fra reguleringsbestemmelsene følger nedenfor.
Konsentrert småhusbebyggelse – område BKS1:
I område BKS1 er det tillatt å oppføre boligbebyggelse som vertikaldelte rekkehusbebyggelse eller som 2-mannsboliger - i inntil 2 etasjer - med tilhørende anlegg. Det skal etableres 6 nye boenheter i område BKS1. Videre skal det føres opp garasjebygg med garasjeplasser for 6 boenheter, samt parkeringsplasser i henhold til kravene i kommuneplanen. Sykkelplasser i henhold til kravene i kommuneplanen skal lokaliseres til de nye boligenes inngangsparti. Prosent bebygd areal skal ikke overstige % - BYA = 38 % inklusiv overflateparkering. Bygning eller bygningsdel som ligger helt under terreng regnes ikke med i grad av utnytting. Nye boligbygg i område BKS1 skal ha byggehøyde med kotehøyde inntil 34,0 moh. Terrengnivået skal helle slakt fra bygget mot omkringliggende terreng slik at overvann naturlig ledes ut av byggeområdet. Ny bebyggelse skal plasseres innenfor byggegrensen som vist på plankartet. Utforming og plassering av bygninger og anlegg skal i størst mulig grad tilpasses eksisterende terreng og det skal vises hensyn til eksisterende boliger på naboeiendommene (unngå sjenerende innsynsproblematikk og uheldig sol/skyggevirkning). Bygningene kan ha mønetak eller pult-tak med takvinkel mellom 10 og 27 grader. Boder o.l. mindre bygninger skal oppføres i samme materialer og med samme formspråk som tilliggende boligbebyggelse. Terrasser, balkong og veranda skal tilpasses bygningen og terrenget. Uteoppholdsarealet skal tilfredsstille kravene i kommuneplanens arealdel: Samlet uterom- min. 50 m2 pr 100 m2 BRA eller pr boenhet. 50 % av arealet skal ligge på terrengnivå og være kompakt og sammenhengende. For område BKS1 skal det avsettes minst 1,2 biloppstillingsplasser for hver boenhet. Garasjeplasser er medregnet i dette. Det skal avsettes plass for 3 sykler for hver boenhet i områdene BKS1. Det kan plasseres gjerder, hekker, steiner e.l. i eiendomsgrensene. Materialvalg og fargebruk på gjerde skal være avstemt mot omgivelsene, og maksimal tillatt høyde er 1,1 m.
Lekeplass – område BLK1:
Område BLK1 skal være felles småbarnslekeplass for beboerne i områdene BKS1 og alle beboere innenfor planområdet og ellers i Bakkevegen. Lekeplassen skal inneholde lekeutstyr slik Porsgrunn kommune krever. Plassen skal gjerdes inn mot omkringliggende veger og plasser. Småbarnslekeplassen skal være på minimum 150 m2.
Faresone - Høyspenningsanlegg H370_1:
Innenfor faresone – Høyspenningsanlegg H370_1, gjelder kraftlinjen som krysser planområdet i ca. 30 meters høyde, samt transformatorkiosk ved Bakkevegen sør i planområdet. Det tillates ikke bygg for varig opphold, tilhørende uteareal og lekeplasser innenfor sonen.
Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål til reguleringsbestemmelsene, eller har noe du ønsker å diskutere nærmere.
Vi gjør spesielt oppmerksom på at det er pågående planarbeid i området. Dette gjelder planid 841, E18 Preståsen–Kjørholt. Planarbeidet er en del av arbeidet med utbygging av strekningen E18 Langangen–Rugtvedt og tilrettelegging for bygging av ny E18 med firefelts motorvei på E18 Preståsen–Kjørholt. Veien skal etter planen åpnes i 2025. Mer informasjon om planarbeidet finner du på følgende nettside: https://www.nyeveier.no/prosjekter/e18-sorost/e18-langangen-rugtvedt/

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om boligene/seksjonene skal betale felleskostnader, eller om boligene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV, internett, osv.). Hvor store eventuelle felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. I utgangspunktet blir det ikke ikke lagt opp til felleskostnader og boligene betaler selv kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV, internett osv. Det tas forbehold om sameiets evt. endelige fastsettelse av felleskostnadene.
Boligene må også dekke egne kostnader til strøm, forsikring osv. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-tv/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene, og må selv betale installasjon.
I henhold til Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Et normalt nivå på forsikring er mellom ca. kr. 12.000 - 16.000,- pr. år pr. bolig, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter er stipulert til kr. 35.300,- pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. Se eget punkt om info om kommunale avgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

De kommunale avgiftene er ikke fastsatt da boligene ikke er oppført på eiendommen. I de kommunale avgiftene inngår vanligvis gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
De kommunale avgiftene for 2022 fordeler seg på følgende måte:
Vann, fastgebyr pr. år kr. 1.500,-.
Vann, forbruksgebyr pr. m3 kr. 19,-.
Avløp, fastgebyr pr. år kr. 2.000,-.
Avløp, forbruksgebyr pr. m3 kr. 31,-.
Feiegebyr pr. pipe pr. år kr. 325,-.
Tilsyn fyringsanlegg pr. år kr. 325,-.
Renovasjon pr. år kr. 2.875,-.
Eiendomsskatt, se eget punkt.
Hvis det ikke blir installert vannmåler i boligene, blir et stipulert vann- og avløpsgebyr beregnet ut i fra boligens areal i matrikkelen.
Et eksempel på beregning av de kommunale avgiftene for 2022 illustreres nedenfor. I eksempelet bruker vi dette som utgangspunkt: Enebolig på 172 kvadratmeter med 1 søppeldunk og 1 pipe, samt eiendomsskattetakst på kr. 7.500.000,-.
Kommunale avgifter er stipulert til kr. 35.300,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Vann fastgebyr kr. 1.500,-.
Vann årsgebyr etter stipulert forbruk kr. 3.268,-.
Avløp fastgebyr kr. 2.000,-.
Avløp årsgebyr etter stipulert forbruk kr. 5.332,-.
Renovasjon standard abonnement kr. 2.875,-.
Feiing tilsyn av fyringsanlegg mv. kr. 325,-.
Feiing av pipe kr. 325,-.
Eiendomsskatt kr. 20.000,-.

Formuesverdi

Da boligene selges som bygg under oppføring, er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90 % av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Beregning av eiendomsskatt for 2022. Det er 70 % av eiendomsskattetaksten som ligger til grunn for beregningen av eiendomsskatt. I tillegg er det et bunnfradrag på kr. 250.000,- pr. boenhet for alle bolig- og fritidseiendommer. Av skattegrunnlaget skal det betales 4 ‰ i eiendomsskatt.
Eksempel:
Eiendomsskattetakst: kr. 7.500.000,-.
70 % av boligverdien: 0,7 * 7.500.000 = 5.250.000,-.
Bunnfradrag: 5.250.000 – 250.000 = 5.000.000,-.
4 ‰ i eiendomsskatt: 0,004 * 5.000.000 = 20.000,-.
Det vil si at eiendomsskatt for 2022 blir på kr. 20.000,- pr. bolig.
For mer informasjon: www.porsgrunn.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/eiendomsskatt/beregning-av-eiendomsskatt/

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr. 666.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr. 16.650,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr. 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger blir kr. 7.517.992,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer:
1) 10 % av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto når kjøper har mottatt faktura. Megler fakturerer kjøper for beløpet. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, det vil si at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest to virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Bakkevegen 7 AS og Bakkevegen 7 AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiermøtene.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 2. kvartal 2023. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato, vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedrørende igangsettelse av byggearbeidene:
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 100 % av boligene er solgt eller uforutsette offentlige krav. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 01.12.2022. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes, får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte boliger uten forutgående varsel.
Boligene selges på prosjekteringsstadiet, og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS-installasjoner, ventilasjon og elektrisk anlegg ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger og himlinger må påregnes, og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i salgsoppgaven er av illustrativ karakter og inneholder derfor detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektoniske detaljer m.v. som ikke inngår i standardleveransen. Stiplede løsninger og innredninger leveres ikke. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i standardleveransen. Tegningene i salgsoppgaven må ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling, da avvik kan forekomme. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Boligene selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt.
For at budet skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Etter at bindende avtale om kjøp er inngått, er salgsprisene faste og kan ikke justeres for prisstigning.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jf. eierseksjonsloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.
Kjøpekontrakten kan ikke transporteres og gjelder individuelt for kjøper. Selger kan samtykke til direkte overskjøting ved videresalg av boligen før overtakelse for et gebyr pålydende kr. 50.000,-.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen, og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger, og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Det tillates ikke tilvalgs- og endringsbestillinger som forsinker prosjektets samlede fremdrift. Det tillates ikke endringer utover tilvalgslisten. Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og entreprenør. Tilvalg innbetales separat til meglers klientkonto senest 15 dager etter at samlede tilvalgs- og endringsbestillinger er bestilt.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte, selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende:
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3 % av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5 % og står i 5 år etter overtakelsen. I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse, dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, for eksempel tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til:
Fastpris: kr. 55.000,- pr. bolig.
Oppgjør: kr 4.600,- pr. bolig.
Markedspakke: kr. 21.900,-.
Tilrettelegging: kr. 15.000,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2219

Dato

Sist oppdatert: 20. juni 2022 kl. 13:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.