Komplett salgsoppgave

Røykenveien 381B

2 990 000 kr
41 m²
1 soverom
Pen 2-roms leilighet beliggende i byggets 2. etasje med naturskjønt utsyn.
Pen 2-roms leilighet beliggende i byggets 2. etasje med naturskjønt utsyn.
Kart
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
PEN 2-ROMS NÆR HEGGEDAL SENTRUM
Delikat 2-roms med god intern beliggenhet - Solrik balkong - Nærhet til marka - Parkering - Perfekt som førstegangskjøp

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  23 000 kr
 • Omkostninger
  76 490 kr
 • Totalpris
  3 089 490 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  41 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 874 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Solforholdene.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Røykenveien 381B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen. Leiligheten ligger fint til med nærhet til naturen, og samtidig sentralt med ca 15 min gange til Heggedal sentrum. I Nye Heggedal sentrum finner du bl.a. togstasjon og et godt utvalg butikker og servicesteder. På innbyggertorget finner du bibliotek, helsestasjon og kafé. Det har også kommet en stor Kiwi dagligvareforretning, apotek, frisør, sushi og stort parkeringsanlegg m.m. Nye Heggedal sentrum har de siste årene gjennomgått en totalforandring og utviklingen fortsetter... Kort fortalt:
 • Perfekt førstegangskjøp!
 • Sydvendt balkong med gode solforhold
 • Fine turområder i umiddelbar nærhet
 • Lyse overflater og god planløsning
 • Kjellerbod på ca 5 kvm
 • Fast parkeringsplass for én bil

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Røykenveien 381B, 1389 HEGGEDAL
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 236, bruksnummer 6, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 41 kvm
Totalt primærrom: 41 kvm
Bruksareal:
Leilighet 41 kvm
Primærrom:
2. etasje 41 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og et soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.11.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Leilighet beliggende i 2. etasje i en flermannsbolig fra 1980. Bygget ble omgjort fra kontorer til leiligheter i 2006. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd utvendig med malt liggende trepanel. Etasjeskillere i betongkonstruksjon. Yttertak i trekonstruksjoner, tekket med takpapp/folie. Vinduer i 2-lags glass, produsert i 2005. Terrassedør i 2-lags glass, produsert i 2005. Entredør i brannklasse B-30 og lydklassifisering 35dB.
Teknisk anlegg/VVS
Elektrisk oppvarming. Hovedstoppekran er plassert i fordelerskap i bad. Avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder på 76 liter, produsert i 2022, plassert i benkeskap i kjøkkeninnredning.
Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være av noe eldre dato, sikringer av nyere dato. Sikringsskap med jordfeilautomater, er plassert på vegg i entré.
Brann
Leiligheten har røykvarsler montert i himling i stue/kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2 er gitt på følgende utvendige og tekniske bygningsdeler:
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
Det er ikke påvist noen TG 3.
Se mer under punkt om "Standard" for tilstandsgrad 2 gitt på innvendige bygningsdeler og overflater.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om overnevnte bygningsdeler. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres oppmerksom på følgende informasjon fra sameiet:
- Det er observert mus enkelte steder i blokka, og sameiet ser på tiltak for å utrede dette.
Se vedlagt dokument til salgsoppgaven med selgers egenerklæring for tilleggsinformasjon til tilstandsrapporten.

Standard

Pen 2-roms leilighet beliggende i byggets 2. etasje med naturskjønt utsyn. Leiligheten består av entré, bad, stue/kjøkken og et soverom.
Entré
Praktisk entré med skyvedørsgarderobe fra gulv til tak med speilfronter. Her er det godt med oppbevaringsplass. Langs veggen er det benk og knagger til oppheng av jakker.
Stue og spisestue
Videre inn fra entréen finner vi stue med åpen løsning til spisestue og kjøkken. Her har du plass til sofagruppe, samt et spisebord foran vinduet og døren ut til balkongen. Gulvet er belagt med 1-stavs lys parkett. Den ene veggen bak tven er dekket med dekortapet som skaper en fin kontrakt.
Kjøkken
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra ARAN med glatte hvite fronter. Benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. På veggen mellom overskap og kjøkkenbenk er det fliser. Under overskapene er det montert benkeskapsbelysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer med stekeovn, oppvaskmaskin og nedfelt platetopp. Ventilator er montert i overskap. Frittstående kjøleskap plassert i nisje. Varmtvannsbereder på 76 liter, produsert i 2022, plassert i benkeskap i kjøkkeninnredning.
De integrerte hvitevarene (komfyr, oppvaskmaskin og platetopp), samt kjøleskapet medfølger ved salg. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Kjøkkenet har fått TG 2 på 1 punkt (Vannrør (ikke montert automatisk lekkasjestopper)). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad
Bad fra ukjent alder, men det er verifisert 2007 som dato i sluk. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med skyvedører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående klosett. Badet har opplegg for vaskemaskin.
Avtrekksventil plassert på vegg. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg.
Badet har fått TG 2 på 4 punkter (Vannrør. Overflater vegger. Overflater gulv. Membran, tettesjikt og overgang til sluk). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom
Leiligheten har et soverom. Det er adkomst via to skyvedører på hver sin side av sengen. Langs veggen er det skyvedørsgarderobe og foran vinduet har du plass til et skrivebord. Gulvet er belagt med lik 1-stavs parkett som i resten av leiligheten.
Lagringsplass
Boligen disponerer en bod i kjeller på ca 5 kvm.
Overflater
Gulv: Fliser, 1-stavs parkett
Vegger: Fliser, panel, tapet, malte flater
Himling: Malte flater

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ved salg:
- Hvitevarer på kjøkkenet
- To panelovner i stuen
Følgende medfølger ikke ved salg:
- Vaskemaskin

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved bruk av elektrisitet. Det er gulvvarme på badet. Det er to panelovner i stuen som medfølger ved salg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen for bruksendring fra kontor til boliger datert 13.03.2006. Denne følger vedlagt til salgsoppgaven.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 900189, tinglyst 17.08.1920, type heftelse: Bestemmelse om vannrett. Med flere bestemmelser - Vi har ikke lyktes i å finne servitutten i gamle arkiver.
Dagboknr 401042, tinglyst 09.02.1981, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Rettighetshaver: Røyken Elverk. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet - Røyken Elverk har tillatelse til å føre opp og ha støende en trafokiosk på gnr 236, bnr 6. Ved eventuelt bygging på denne eiendommen må det være min 5 m fra denne kiosken.
Dagboknr 409855, tinglyst 14.10.1988, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Asker vann og kloakkvesen til å stenge stoppekran for fellesanlegg, plikt for eier av d.e. til vedlikehold. Kan ikke avlyses uten samtykke fra Asker vann og kloakkvesen. Eier av d.e. har gitt fellesskapets eiendommer rett til å ha liggende felles vann- og kloakkledn samt rett til vedlikehold
Dagboknr 208675, tinglyst 25.04.2006, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettighetshaver gnr. 236, bnr. 4. Bestemmelse om adkomstrett. Nåværende rettigheter til parkering og uteareal sikres, da ny reguleringsplan er under utarbeidelse når det gjelder reseksjonering og sammenføyning. Gjelder også utskilte parseller.
Dagboknr 878285, tinglyst 24.09.2015, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver gnr. 236, bnr. 39. Kan ikke slettes uten samtykke fra Asker kommune - Rett til å liggende eksisterende stikkledninger for vann og avløp.
Dagboknr 2440931, tinglyst 11.05.2020, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra: Asker Kommune org.nr: 920 125 298. Bestemmelse om felles vann- og avløpsledninger. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Dagboknr 1211129, tinglyst 29.09.2021, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Rettighetshaver gnr. 236, bnr. 32 - Eier av gnr. 236, bnr. 32 gis tillatelse for tilkobling til privat felles vann- og kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til deleierskap i privat felles vann- og eller avløpsanlegg på gnr. 236, bnr, 32. Rettigheten er tinglyst på gnr. 236, bnr. 32, dagboknr 1211070, tinglyst 29.09.2021.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet med nærhet til Heggedal sentrum i Asker kommune. Beliggenheten er landlig og rolig, men samtidig sentralt med bare ca 15 minutter gange ned til Heggedal sentrum. Heggedal Torg er blitt selve hjertet i Heggedal med nye flotte leiligheter, torg, byrom og ikke minst grønne lunger. Ved Kistefossdammen, har det i august i år kommet en meget flott park og torg. I Heggedal sentrum har du et godt utvalg butikker og servicesteder med blant annet innbyggertorget hvor du finner bibliotek, helsestasjon og kafé, stor Kiwi dagligvareforretning , apotek, frisør, sushi og stort parkeringsanlegg m.m. Torget fylles for øvrig gradvis opp med flere butikker og serveringssteder. Det kan for øvrig også nevnes Kunst- og kulturarrangementer på Heggedal fabrikker med åpent galleri.
Fra leiligheten kommer man seg raskt til både Asker sentrum, Oslo og Drammen med buss- og togforbindelse fra Heggdal sentrum. Toget bruker ca. 40 minutter til Nationaltheatret. Ved Heggedal stasjon har du også tilgang på buss. For deg som ønsker enda flere valg er det bare å ta turen inn til Asker sentrum som ligger ca 8 minutter unna med bil. Oslo og Drammen ligger ca 30 minutter unna i fin pendleravstand.
Liker du å være aktiv tilbyr Gui Sportsklubb et bredt utvalg av fritidsaktiviteter som fotball, friidrett, langrenn eller allidrett. Heggedal idrettshall og Trans’ Matorn sykkelpark, og på vinterstid vil det bli tilrettelagt for ski- og skøytelek i parken. Heggedals egen “Blåfjellshytta” på Øvre Hallenskog kan by på både servering og overnatting samt eget område med flotte turstier. På vinteren går det lysløype fra Skjellestad og inn til Blåfjellhytta. Det er også kort vei til flere andre lysløyper i området som blant annet går forbi Vardåsen skisenter. Gjellumvannet ligger idyllisk til og byr på bade- og fiskemuligheter. For den golfinteresserte har du Asker golfbane og Kjekstad golfbane en kort biltur unna.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på nederst i annonsen på Krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Heggedalsskogen barnehage
Vikingjordet barnehage
Kistefossdammen barnehage
Gjellum friluftsbarnehage
Skoler:
Heggedal barneskole
Slemmestad ungdomsskole
Hovedgården ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på 3 920 kvm. Tomten er fellesareal, og er opparbeidet med blant annet asfalterte gårdsplass, parkeringsplasser, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.
Fra stue og kjøkken er det utgang til en sydvendt veranda på ca 6 kvm. Gulvoverflaten er belagt med terrassebord og det er rekkverk av tre. Du har sol fra den står opp til den går ned avhengig av årstid i følge selger.

Parkering

Leiligheten disponerer én utvendig biloppstillingsplass merket med nr 13 (seksjonsnummeret).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Den private veien ligger på sameiets tomt.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Større deler av eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Røyken 2015 - 2027 datert 01.10.2015 er avsatt til: Nåværende boligbebyggelse (3 894 kvm), LNRF (16 kvm) og båndlegging for regulering etter pbl. (3 kvm). I kommuneplanen for Asker 2018 - 2030 er 37 kvm avsatt til nåværende boligbebyggelse.
Resterende del av eiendommen er regulert til kjørevei, frittliggende småhusbebyggelse, boligbebyggelse, tekniske anlegg / annen veggrunn, gang-/sykkelvei og midlertidig bygge- og anleggsområde (utgått) i henhold til reguleringsplan Fv. 167 Gang- og sykkelveg Marie Lilleseths veg-Røyken grense datert 18.06.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 3 kvm er regulert til turvei i henhold til reguleringsplan Heggedal hovedgård datert 26.11.1956.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 874,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon), forretningsførsel, avdrag og renter på fellesgjeld, bygningsforsikring, drift og vedlikehold, strøm fellesareal, brøyting mm.
Det gjøres oppmerksom på at det fra januar 2023 vil tilkomme gebyr for tv/internett fra Telia på kr 669,- per bolig. Beløpet tillegges fellesutgiftene og disse vil da totalt utgjøre ca kr 3 543,- per måned fra januar 2023.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18 000,- pr. år. / 6 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 650. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 639 288,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 301 436,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 23 000,- pr. 18.10.2022
Sameiet har tre lån i DNB:
Lånenummer: DNB04-12138276609
Restsaldo: 322.248,-
Restløpetid: 6 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt
Lånenummer: DNB05-16362670105
Restsaldo: 64.347,-
Restløpetid: 3 år 1 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt
Lånenummer: DNB06-16363947658
Restsaldo: 209.050,-
Restløpetid: 4 år 10 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 089 490,-.
Av dette beløpet utgjør kr 23 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sivert Simonsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Stokkertunet Boligsameie, med sameiebrøk 45/1181.
Sameiet består av 19 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Satt opp sikkerhetsgjerde på nordsiden av hovedblokka
- Montert vannmåler for sameiet
- Montert ekstra hovedstoppekran
Planlagte påkostninger:
- Fra januar 2023 vil det bli en økning i felleskostnadene da tv og internett vil være inkludert i fellesutgiftene.
- Sameiet hadde flere vedlikeholdsprosjekter for 2021. Alt lot seg da ikke gjøre grunnet pandemi og er blitt videre ført til nå. Det er dermed planlagt å gjennomføre arbeider som vil gi en økning i fellesutgiftene. Store deler av vedlikeholdsbudsjettet er dermed overført til 2022.
- Skifte av vindskiene på sørsiden av hovedbygget og male fasaden.
- Montering av sikkerhetsgjerde ved nedgang til bodrommet.
- Ferdigstille monteringen av hovedstoppekran.
- Se på ett eventuelt bytte av vaktmestertjeneste.
- Det er observert mus enkelte steder i blokka, og sameiet ser på tiltak for å utrede dette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssum.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0124/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.22124

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 10:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.