Ganddal

Brekkemarkå 44

Prisantydning

1 370 000 kr

Fellesgjeld: 1 626 951 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 997 983 kr
Byggeår
2008
Soverom
3
Areal (P-ROM)
105 m²
Tomteareal
7673 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Andel
Fellesutgifter
14 185 kr

Kjekk familiebolig i barnevennlig omgivelser - 3 soverom og 2 stuer - Sørvendt uteområde.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Brekkemarkå 44 er en flott og innholdsrik familiebolig med et innhold og en utforming som foretrekkes av de fleste. Her har en det meste familien trenger. Stikkord for denne boligen er god standard, carport, 2 stuer og et kjekt uteområde med gode solforhold. • Sørvendt uteområde med upåklagelige solforhold.
 • Meget gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter i umiddelbar nærhet.
 • Svært barnevennlig område.
 • Vaskerom med muligheter for å gjøre om til bad.
 • God biloppstillingsplass i eget gårdsrom og carport.
 • Felleskostnander inkluderer: Nedbetaling av renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig forsikring av bygg, Kabel TV-grunnpakke, samt drift og vedlikehold av borettslaget.

Eiendommen

Brekkemarkå 44, 4322 SANDNES 
Gårdsnummer 47, bruksnummer 1145, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1108

Områdebeskrivelse

Brekkemarkå 44 ligger i et attraktivt boligområde på Ganddal. Barnevennlig område med lekeplasser i nærheten. Det er kort avstand til dagligvarebutikker, skole/barnehage og legesenter. 

God offentlig kommunikasjon mot både Sandnes og Bryne, samt gåavstand til togstasjon. 

En har Stokkelandsvannet, Sandvedparken og Vagleskogen like i nærheten med flotte turområder både for liten og stor.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Lundehagen barnehage (0-6 år)
Ganddal barnehage (0-6 år)
Osa Gårdsbarnehage (0-6 år)
Ganddal skole (1-7 kl.)
Sandnes friskole (1-10 kl.)
Sørbø skole (1-7 kl.)
Lundehaugen ungdomsskole (8-10 kl.)
Øksnevad videregående skole
Gand videregående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 123 kvm
Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm

P-rom:
1. etasje: Gang, vaskerom/wc, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje: Stue, bad og 2 soverom

S-rom:
1. etasje: Utvendig bod
2. etasje: Bod
Loft: Uinnredet loftsrom.

Det gjøres oppmerksom på at bod i 1.etasje er inkludert i arealet, og at tilkomst til boden er utvendig. Arealet i boden utgjør 5 m2 av bruksarealet i 1. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.20 utført av Rogaland Takstpartner AS. 

Tomten

Eiet tomt på 7.673 kvm som tilhører borettslaget. Brl festere tomten.

Parkering

Parkering i carport og eget gårdsrom. Gjesteparkering like ved boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Rapporten sin konklusjon er: ''Boligen fremstår i normalt god stand for alderen. Det er behov for vanlig vedlikehold.''

Rapporten inneholder 0 Tg 2 og 0 Tg 3

Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.02.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Brekkemarkå 44 er et flott rekkehus fra 2008 som egner seg ypperlig til en familie.

Boligen inneholder blant annet 3 soverom, 2 stuer, bad og vaskerom. Standard på overflater innvendig er god.

1.etg:
Flislagt gang med gulvvarme og god opphengsplass til klær. Stue med store vindusflater som gir rommet en lys og lutfig atmosfære. Stuen er av god størrelse med plass til flere sittegrupper og spisebord. Fra stuen er det utgang til en sørvest vendt terrasse og hage med svært gode solforhold, hagen ligger fint til med lite innsyn. Kjøkken med god skap- og benkeplass. Hvite fronter og integrert oppvaskmaskin, ovn og induksjonstopp. Fliser mellom over- og underskap. Man har også plass til egen sittegruppe her. Vaskerom med gulvvarme, toalett, servant og opplegg til vaskemaskin. Soverom med gode garderobemuligheter. Praktisk plass under trapp som gir god lagringsplass.

2.etg:
I boligens 2.etg finner man en lys og luftig loftstue, svært gunstig for barnefamilier. Begge soverommene i denne etasjen er av god størrelse med god skapplass. Helfliset bad med varmekabler i gulv, servant, toalett og badekar med dusj. Et behagelig rom til å starte og avslutte dagen på.

Er du på jakt etter en flott familiebolig med en attraktiv beliggenhet på Ganddal? Da kan denne boligen være noe for deg og dere!

Velkommen til visning.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på vaskerom i 1. og bad i 2. etg. Vedovn i stue 1. etg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D4

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Brekkemarkå Borettslag.
Borettslaget består av 20 andeler.
Forretningsfører er BATE Stavanger.
Dyrehold er ikke tillatt. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Begge parter kan si opp avtalen med minimum 6 måneders varsel. Etter borettslagslovensbestemmelser skal vedtak om oppsigelse av avtalen gjøres av borettslagets generalforsamling.
Tilbyder kan til enhver tid si opp en avtale om sikring av felleskostnader dersom borettslaget ikke lenger oppfyller de krav som er stilt i avtalen.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp)

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr. 785240, tinglyst 02.10.2007, type heftelse: Erklæring/avtale. Langs eiendommene gnr. 47, bnr. 1145, 1146 og 1147 er det bygget en støyvoll med sikkerhetsgjerde mot jernbanelinjen. Denne er felles grøntareal og eiendommene har gjensidig bruksrett og rett til å holde jernbanelinjen ved like. Kostnadene fordeles forholdsmessig mellom de som til enhver tid fester overnevnte eiendommer.
- Dagboknr. 839233, tinglyst 18.10.2007, type heftelse: Festekontrakt. Tomteverdi: 4.583.654 NOK, Inngåelsedato 01.01.2006. Bestemmelser om regulering av leien. Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier. Med flere bestemmelser. Pant for forfalt festeavgift.
- Dagboknr. 208381, tinglyst 11.03.2008, type heftelse: Erklæring/avtale. Hjemmel til festeretten er Block Watne. Lyse Elnett AS skal ha fri adgang til og på eiendommene for å kunne utføre nødvendig vedlikeholds og reparasjonsarbeider.
- Dagboknr 228976, tinglyst 18.03.2008, type heftelse: Hjemmel til feste.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 98104 godkjent 19.10.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Skal andre hvitevarer eller møbler følge med må dette presiseres i budskjema.

Vegghyller på barnerom medfølger ikke. Fiskelampe i tak på kjøkken medfølger ikke. Denne byttes med en nøytral lampe før visning. Utemøbler og putekasse med puter medfølger.

Selger opplyser om at: ''Fastrenteavtalen med BBL er over i 2022, dersom det åpnes for dette i generalforsamling kan andelens del av fellesgjelden løses inn etter dette.''

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR36.198

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 14.038,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig forsikring av bygg, Kabel TV-grunnpakke, samt drift og vedlikehold av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostander kr 2.617,-
Lånekostn: kr 11.421,-
Totalt: kr 14.185,- pr. mnd.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.300 u/nettleie,- pr. år. / 15.370 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Lyse altibox som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Lyse Altibox som leverandør av internett og har en kostnad på kr 499,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 909.665,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.274.794,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 1.626.951,- pr. 03.01.20

Total fellesgjeld for boligselskapet er 29.793.653,- pr. 01.01.20 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 455-1, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.01.2020: 2.78% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 03.01.2020: 29 793 653
Andel av saldo: 1 626 952
Første termin/første avdrag: 30.12.2013 ( siste termin 30.06.2033 )
Fastrente 2,78% til 01.03.2023

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.096.564,- Av dette beløpet utgjør kr 1.725.032,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 32.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Daniel S. Mossige
Eiendomsmegler

Daniel S. Mossige

Telefon
Mobil 40612548

Lurer du på noe

Daniel svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.