Komplett salgsoppgave

Korsplassen 18

4 950 000 kr
144 m²
4 soverom
Velkommen til Korsplassen 18!
Velkommen til Korsplassen 18!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Tranby
Pent rekkehus beliggende i et meget barnevennlig og rolig boligtun. 4 sov. 2 bad. Hyggelige uteområder. Garasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  125 092 kr
 • Totalpris
  5 075 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  144 m²
 • Bruksareal
  151 m²
 • Tomteareal
  202 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent rekkehus med 3 etasjer.
 • Flott familiebolig mtp. innhold, størrelse og planløsning
 • Stue med peisovn fra 2020, spisestue og loftstue
 • Pent kjøkken fra 2010 med barløsning og god oppbevaringsplass
 • Bad i loftetg. fra 2020 med badekar og varmekabler
 • Bad i 1. etg som ble oppgradert i 2016 og 2018
 • Totalt 4 soverom som er fordelt på hver etasje
 • Hyggelige og solrike uteplasser på begge sider av boligen
 • Parkeringsplass i garasje og foran garasjen
 • Beliggende i enden av en blindvei uten gjennomgangstrafikk
 • Meget barnevennlig og rolig boligtun med felles lekeplass samt gjesteparkering
 • Umiddelbar nærhet til bussholdeplass og gangsti på boligfeltet
 • Kort gangavstand til flotte turområder og skiløypenett
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Korsplassen 18, 3409 TRANBY
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 145, bruksnummer 413, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 151 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 144 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 7 kvm
Primærrom
1. etasje:
53 kvm: Entré, gang, bad, vaskerom og 2 soverom.
2. etasje:
61 kvm: Stue, spisestue, kjøkken og soverom.
Loftetasje:
30 kvm: Loftstue, soverom og bad.
Sekundærrom
1. etasje:
7 kvm: Bod.
I tillegg eier boligen halvparten av en utvendig frittstående bod på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i multimurlignende konstruksjon og betong. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende trekledning. Saltak belagt med betongtakstein (spylt tak for mose i 2021). Nytt takrennenedløp (sydside) i 2021. Vinduer i 2-lags glass, terrassedører og ytterdør fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Hyggelig hageområde på fremsiden av boligen med tilgang til boligens utvendig bod og inngangsparti. Overbygget inngangsparti i tilknytning til en hyggelig sydvendt terrasse på ca. 10 kvm med levegger, terrassen ble utvidet i 2015. Morgensol til ca. kl. 16.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
2. etasje
Stue: Stue med sofaområde. Frittstående Asgård peisovn fra 2020 med plate på gulv og skiferbelagt vegg. Trappegang til loftetasje og 1. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og plater i himling. Malt himling og lister i 2021. Utgang til romslig nordvendt terrasse på ca. 33 kvm fra 2014. Morgensol samt fra ca. kl. 14.00 til kl. 20.00 (midtsommerstid) iflg. selger. Videre trappeadkomst til kommunalt grøntområde.
Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, åpen løsning mot kjøkkenet. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og plater i himling. Malt himling og lister i 2021. Utgang til sydvendt veranda på ca. 7 kvm med markise, terrassebord ble skiftet i 2015. Morgensol til ca. kl. 16.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Kjøkken: Pent U-kjøkken fra 2010 med barløsning og god plass til oppbevaring. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for frittstående kjøleskap i nisje, oppvaskmaskin og komfyr. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og plater i himling. Malt himling og lister i 2021.
Soverom: Vegg-til-vegg teppe på gulv (2020), malt strie på vegger og plater i himling.
Loftetasje
Loftstue: Loftstue med sofaområde. Trappegang til 2. etasje. 3-stavs gulvbord, malt panel samt malte vegger og malt himling. Montert to nye dører og lettvegg i nyere tid, for å dele oppe rommet til loftstue og soverom.
Soverom: Vegghengt benk med oppbevaring. Skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. 3-stavs gulvbord, malt panel samt malte vegger og malt himling.
Bad 1: Lekkert bad fra 2020. Heldekkende servant over servantskap i lys treverk utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt hylle med speil og lysarmatur. Hyllenisje i vegg ved dusjsonen. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og frittstående badekar med dusjvegg av glass samt regnfallsdusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
1. etasje
Entré: Yale Doorman elektronisk dørlås. Nyere innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Sikringsskap med skrusikringer og automatsikringer. Varmekabler i gulv (2015). Fliser på gulv, malte vegger og plater i himling.
Gang: Trappegang til 2. etasje, lagringsplass under trapp. Montert varmepumpe i trappegang mellom 1. etasje og 2. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og plater i himling.
Bad 2: Badet er fra tidlig 2000-tallet. Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse (2016). Speilskap med integrert belysning over servant (2016). Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett (2018) og dusjhjørne med dusjvegg av glass (dusjvegg fra 2018). Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling. Selger opplyser om en liten sprekk i en gulvflis.
Vaskerom: Utslagsvask med blandebatteri fra 2021. Skapinnredning fra 2021 med overskap i hvit og glatt utførelse. Oso varmtvannsbereder. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Belegg på gulv, tapet på vegger og plater i himling. Malt himling og vegger i 2021.
Soverom: 3-stavs parkett på gulv, malt strie på vegger og malt himling.
Soverom: Garderobeskap i hvit utførelse. Laminat på gulv, malt strie på vegger og plater i himling.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Vaskerom og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser, plast på vegg mot våtrom (konstruksjonsfeil), spor av mugg/sopp mellom plast i vegg og gips samt ikke skiftet sluk.
- Bad (loftetg.): Manglende ventilasjonsspalte, utilfredsstillende tilkomst til sluk, sprekker i overgang himling/vegger, usikkerhet ved slukmansjett samt klemring, utettheter i membran/vegg og utett diffusjonssperre.
- Kjøkken: Stedvis glipper mellom gulvbord.
- Øvrige rom (2. etg): Glipper mellom gulvbord.
- Rom under terreng (1. etg): Sprekker mellom gulvbord, konstruksjon med fuktrisiko og fuktindikator viser utslag (kan ikke utelukke fuktskade i utlektet kjellervegg).
- Loft (innredet): Manglende inspeksjonsmulighet (fullverdig inspeksjon).
- Innvendige trapper: Knirk i trapp.
- Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 15 mm i stue.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Manglende inspeksjonsmulighet på vannskap (bad i loftetg.).
- Elektrisk anlegg: Kun samsvarserklæring på deler av anlegget (montert etter år 1999), stedvis manglende deksler i sikringsskap og jordete samt ujordete stikkontakter i samme rom.
- Dører og vinduer: Stedvis råteskader på balkongdør mot syd.
- Yttertak: Knekt takstein ved takvindu og stedvis trukket opp spiker for mønesteiner.
- Terrasse: Tretrapp er i dårlig forfatning.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Brann: Brannskille er skjult.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Frittstående hvitevarer og skap i bod medfølger ikke.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmepumpe i trappegang. Varmekabler i gulv på begge bad og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2022, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Feil eller mangler ved røykvarsler og/eller slokkeutstyr. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.06.1989, som omfatter oppføring av rekkehus.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for rekkehuset datert 22.06.1988 og 13.08.1991.
Det har blitt utført tiltak etter ferdigattesten ble gitt, dette gjelder innredning av loftetasjen og fasadeendring (innsetting av tre vinduer). Tiltaket har blitt byggemeldt og godkjent av kommunen datert 05.09.1991.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 408206
Tinglysningsdato: 16.08.1989
Servitutten omhandler: Rett til anleggelse samt vedlikehold av diverse ledninger m.m. i og/eller over eiendommen. Vedlikeholdsplikt av fellesarealer og felles anlegg på boligfeltet. Rett til reparasjon og vedlikehold på eiendommen samt fellesareal. Pliktig medlemskap i områdets velforening.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser om at det deles på gressklipping av felles grøntareal (midt på tunet).

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet i et rolig boligfelt. Beliggende i enden av en blindvei som medfører svært lite trafikk og ingen gjennomgangstrafikk. Nærmiljøet kan beskrives som svært barnevennlig, veletablert, trygt og attraktivt. Dette er et populært boligområde på Tranby og det er mange barnefamilier i nabolaget.
Det er gangavstand til flere barnehager, Hennummarka barneskole og Tranby ungdomsskole. Over hele boligområdet er det opparbeidet interne gangstier, noe som gjør bl.a skoleveien trygg. Marka ligger innen kort gangavstand og har flotte turmuligheter både om vinteren og sommeren. Det kan nevnes bl.a. Glasåsen, Kraftkollen, Vestmarka, Høgdaskogen og Kjekstadmarka. Oppkjørte skiløyper ved gangveien rett på baksiden av boligen. Kort vei til ny Kiwi butikk v/Ringveien, Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus. Nede på Tranby er det bl.a. dagligvarebutikk, lege, tannlege, bibliotek, idrettshall og fotballbaner.
Lier IL er aktive innen bl.a allidrett (BIG), fotball, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn, badmintonklubb, taekwondo, innebandy, skolekorps, Røde Kors, kulturskolen m/musikk, teater og dans. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no eller www.lieril.no.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Ringveien med hyppige avganger til Asker og Drammen, se www.brakar.no for rutetider. Langs Joseph Kellersvei (i bunnen av Ringveien) går det buss til Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen med hyppige avganger om morgenen og ettermiddagen, ca. 20 minutters gangavstand. Asker togstasjon og Lier togstasjon med regelmessige avganger, retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 50 minutter fra togstasjonen i Asker til Oslo Lufthavn, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Barnehager, skoler og fritid

Lier kommune har et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Akebakken barnehage, Hennummarka barnehage, Gunnersbråtan barnehage. Alle innen gangavstand.
Skoler: Hennummarka barneskole (15 min gangavstand) og Tranby ungdomsskole (30 min gangavstand).
Det ligger flere videregående skoler i Asker, Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 202 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, gjerde, plommetre, prydbusker, blomsterbed og diverse beplantninger. Asfaltert adkomstvei til boligen. Eiendommen grenser til kommunalt grøntområde med gangsti.
Hyggelige uteplasser på begge sider av boligen. Koselig veranda med utgang fra stue/kjøkken-delen. Det er også fra stua direkte adkomst til terrasse bak huset. Praktiske og familievennlige uteområder hvor man også har lett tilgang til felles lekeplass på tunet. Ved inngangspartiet er det også en fin terrasse.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid. Ved nøyaktig oppmåling med dagens måleutstyr kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkeringsplass i garasje på ca. 17 kvm og foran garasjen, plassert ved Korsplassen 20. Etablert strøm/kurs til eventuell fremtidig montering av ladeboks til el-bll iflg. selger.
Øvrig gjesteparkering på felles parkeringsområde ved innkjøringen til boligtunet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Tranby 3 Felt N11 datert 01.02.1979. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 9.074,- pr. år (4 terminer), fakturert på eiendommen i 2021.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Eiendommen har privat snøbrøyting, dette koster ca. kr 2.000,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 12.000 kWh, dette utgjør ca. kr 18.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 7.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på kr 5.028,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.100,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster kr 599,- pr. mnd. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 969 636,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 490 690,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.075.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trine Lundberg Ølberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0161/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22161

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 18:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.