Komplett salgsoppgave

Kongeveien 5

4 740 000 kr
203 m²
4 soverom
Boligen ble oppført i 1976 og er i senere år oppgradert i flere omganger, blant annet siden 2021.
Boligen ble oppført i 1976 og er i senere år oppgradert i flere omganger, blant annet siden 2021.
Nylig oppusset enebolig med innredet underetasje. Velutstyrt kjøkken, bad i begge etasjer. Usjenert hage med orangeri.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 740 000 kr
 • Omkostninger
  119 670 kr
 • Totalpris
  4 859 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  203 m²
 • Bruksareal
  215 m²
 • Tomteareal
  774,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Hagen i sommersesongen. - Stor og luftig stue. - Plenty av rom til barn og/eller gjester. - All plassen til oppbevaring. - Gjestfriheten og vennligheten i nabolaget. - Nærhet til både vann og skog- - Flotte turmuligheter- Rolig og barnevennlig nabolag.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nylig oppusset og innholdsrik enebolig med usjenert hage
 • Familievennlig romløsning med rom av gjennomgående gode størrelser
 • Vegger i de fleste rom nymalt siden 2021, nye Berry Alloc laminatgulv i hovedetasje
 • Praktisk og velutstyrt kjøkken, oppgradert i 2014
 • Stort bad fra ca 2003 i hovedetasje, oppgradert med nytt dusjkabinett
 • Bad fra 2015 kombinert som vaskerom i underetasje
 • Innrede rom i underetasje - tre benyttes som soverom
 • Frodig hage med nytt og moderne orangeri/hagestue
 • Frittstående, nylig malt garasje med motorisert leddport
 • Umiddelbar nærhet til turområder i skog og mark
 • Kun 5 min. med bil til forretninger og togstasjon i Karlshus
 • Kort vei ut på E6 - effektiv kjørevei videre til blant annet Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kongeveien 5, 1640 RÅDE
Kommunenummer 3017, gårdsnummer 65, bruksnummer 42, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 215 kvm
Totalt primærrom: 203 kvm
Bruksareal:
U. etasje 100 kvm
1. etasje 115 kvm
Primærrom:
U. etasje 97 kvm Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Stue , Bad , Annet
1. etasje 106 kvm: Stue , Kjøkken , Soverom , Bad , Gang
Sekundærrom:
U. etasje 3 kvm. Teknisk rom
1. etasje 9 kvm: Garderobe , Garderobe 2
I tillegg er det en garasje på 27 kvm.
Se punkt ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.08.2022 utført av Takstmann Arnstein Mathisen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. HER KAN DU BEKSRIVE ALDER OG BYGGEMÅTE OG PÅPEKE AVVIKENE.
Tiltak utført i selger eiertid:
- Malt de fleste vegger på innsiden av huset i moderne farger
- Bygget nye gjerder på baksiden av huset. Tilnærmet intet innsyn.
- Bygget ramme og satt opp orangeri. Brukes i dag som hagestue til middager osv.
- Skiftet alle spotter i huset fra halogen til LED, i tillegg til at noen termostater er byttet --> Utført av Råde Elektro.
- Malt garasjen.
- Nytt gulv i 1. etasje (1-stavs høytrykkslaminat, Berry Alloc, Champs Elysees)
- Service og vedlikehold av husets balanserte ventilasjon
- Nytt dusjkabinett på bad i første etasje (egeninnsats)
- Byttet noen sprukne fliser på badet i første etasje (egeninnsats)
Det er to lamper utendørs - en på garasjen og en ved verandadøren. Disse fungerer ikke
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, dører, trapper, ildsted, våtrom, tekniske installasjoner, drenering
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Nåværende eiere har siden 2021 bekostet både oppussing og en rekke oppgraderinger av boligen. Blant annet er veggflatene i de fleste rom malt i tidsaktuelle farger, i tillegg er gulvene i første etasje påkostet med ny én-stavs høytrykkslaminat av typen Berry Alloc Champs Elysees. Himlingene er i en rekke rom utstyrt med downlights som alle er skiftet ut fra halogen til LED og fremmer dekorativ, jevn belysning.
Begge etasjers romløsning er i tidligere år noe endret fra den opprinnelige og tilpasset en barnefamilies plassmessige behov. Om lag halve hovedetasjens areal inngår i stuen som har stor plass til felles opphold og mulighet for omfangsrike sittegrupper. Stuen har for øvrig også både peis som antas å være fra boligens byggeår, og luft-luft varmepumpe som ble installert i 2013.
Kjøkkenet er nært forbundet med stuen, men adskilt i eget rom . Kjøkkenets innredning er i utgangspunktet av eldre årgang, men ble vesentlig oppgradert og fornyet i 2014. Innredningen omfatter et rikt antall skap med dertil mange oppbevaringsmuligheter, og har i tillegg store arbeidsflater på benkene. Samtlige hvitevarer er integrert og medfølger, hvorav stekeovn er hendig plassert i benkehøyde. Innredningen bærer preg av godt vedlikehold og er i sin helhet gitt TG 1.
Boligens to bad er fordelt på begge etasjer og modernisert på 2000-tallet. Hovedetasjens bad er fra ca2003 og velutstyrt med blant annet både innbygget hjørnebadekar og et dusjkabinett som er satt inn etter 2021. Baderomsmøblene har stilren fremtoning og inkluderer foruten en rekke oppbevaringsmuligheter også to servanter som gir reell mulighet for at badet kan benyttes samtidig av to personer. Gulv og vegger er dekorativt utført med fliser i lyse sandfarger, hvorav enkelte er skiftet ut og ytterligere fliser med sprekker bør skiftes ut.
Underetasjens bad er fra 2015 og fyller også rollen som vaskerom. Badet er praktisk innredet til det kombinerte formålet, blant annet med en rekke skap og meterlange benker. Utstyret for øvrig inkluderer et ekstra romslig dusjhjørne, skjermet av glassvegger og utstyrt med både hånd- og regndusj.
To av hovedetasjens opprinnelige soverom er i senere år åpnet opp mot hverandre og tatt i bruk som henholdsvis et treningsrom og et omkledningsrom utstyrt med omfangsrik garderobeinnredning. Rommene kan i dag stenges av ved hjelp av skyvedører, men kan også tilbakeføres til to ordinære soverom med relativt enkle grep.
Ytterligere rom som benyttes til soveromsformål finnes i underetasjen, hvorav ett benyttes som hovedsoverom og de øvrige to som barnerom. Alle er av gode størrelser til sine respektive formål, spesielt ett av barnerommene som er inndelt i to soner. For øvrig inneholder underetasjen også to innredede rom som i dag benyttes som stuer.
Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig laminat, fliser og malte trebord.
Innervegger: Hovedsakelig malte tapeter, malte glatte flater og fliser.
Himlinger: Hovedsakelig glatte malte flater og trepanel. Downlights i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og vitrineskap med innvendig belysning. Benkeplater i stein. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Veggmontert ventilator.
Bad 1. etasje: Skapinnredning med profilerte mørke fronter og helstøpt dobbel porselensservant med to-greps blandebatterier. Veggspeil med overbelysing. Dusjkabinett. Innbygget badekar. Toalett montert på innbygget sisterne.
Bad underetasje: Skapinnredning med profilerte grå fronter og laminerte sorte benkeplater. Nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Dusjhjørne med glassvegger og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskermaskin og tørketrommel kan kjøpes etter avtale med eier.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, luft til luft varmepumpe og peisovn . Boligen har balansert ventilasjon fra ca 2003 iflg opplysninger fra tidligere eier.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.03.1976
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Diverse mur og pussarbeider i kjeller gjenstår.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for tilbygg 18.10.01
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for tilbygg og bruksendring av rom i u. etasjen til varig opphold datert 18.10.01, men arbeidet er ikke sendt inn som ferdigstilt dvs det foreligger ikke ferdigattest på dette. Opprinnelig er boligens u. etasje definert som vaskerom, hobbyrom og boder. Konsekvensen ved søknad om ferdigattest kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3017/65/42:
04.11.1975 - Dokumentnr: 7716 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. fra den gang kommunen solgte ut boligetomter.
19.09.1975 - Dokumentnr: 6439 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3017 Gnr:65 Bnr:29
01.01.2020 - Dokumentnr: 353886 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0135 Gnr:65 Bnr:42

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nabolaget i Kongeveien har en både vennlig og landlig atmosfære, og ikke minst et barnevennlig miljø der de unge kan boltres fritt og trygt. Grunnet et pågående generasjonsskifte, har nabolaget i dag en blanding av både eldre og yngre beboere.
For en familie med små barn vil det oppleves som et praktisk pluss at gode barnehager er lett tilgjengelig i nærområdet. Barne- og ungdomsskole ligger begge ved Karlshus, der det også finnes et utvalg forretninger og tjenestetilbud som langt på vei dekker de fleste hverdagslige behov.
Skal du med toget, er Råde stasjon midt i Karlshus et nærliggende og pendlervennlig alternativ med om lag én times reisetid til Oslo. Gjennom Karlshus passerer for øvrig også regionale busslinjer samt ekspressbusser til Gardermoen og hovedstaden. Fra Kongeveien er det også svært enkelt å kjøre ut på E6 og videre i retning Moss, Sarpsborg eller Fredrikstad. Til sentrumskjernene i alle tre byer tar det om lag ett kvarter, til Sykehuset Østfold på Kalnes knappe 10 minutter og til hovedstadsområdet under én time utenom rushtid.
I de store skogsområdene omkring finnes både turmuligheter og spennende terreng å utforske. I det nærliggende Vansjølandskapet kan du padle kajak blant øyer og holmer, eller gå fotturer av variert lengde. Ute ved kysten finnes flere populære badesteder, blant annet på Oven og Saltnes. Lysløype er tilgjengelig ved ungdomsskolen, mens landeveiene som strekker seg videre innover i fylket er ypperlige for sykling.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Karlshus skole (1-7 kl.) 303 elever, 15 klasser 3.8 km
Råde ungdomsskole (8-10 kl.) 250 elever, 9 klasser 4.4 km
Tomb videregående skole 234 elever, 10 klasser 8.6 km
Seiersborg videregående skole 52 elever 11.2 km
BARNEHAGER:
Missingmyr barnehage (0-6 år) 4 avdelinger 1.5 km
Klokkergården barnehage (1-5 år) 90 barn, 5 avdelinger 3.1 km
Korttidsbarnehagen på Furuly (3-5 år)36 barn, 2 avdelinger 3.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 774,3 kvm. Meget skjermet og lun tomt som er pent opparbeidet med plen , hekk og beplantninger. Særdeles hyggelig orangeri (drivhus) som brukes som i dag brukes som hagestue. Gårdsplass belagt med belegningssten.

Parkering

Med boligen følger det med en garasje på 27 kvm. med grovstøp dekke og elektrisk leddport. Forøvrig biloppstillingplass på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Åsgårdfeltet - del av Missingmyr nr. 29 datert 23.11.1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 201,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 538,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13675 kwh. for perioden 01.01.2022-18.08.22
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11 787,-
Boligen er tilknyttet Allente (tidl. Canal Digital) og fibernett fra HomeNet som leverandør av streaming og har avgift på
kr 799 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 084 445,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr3 904 002,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6 538,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 859 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristoffer Herlitz-Olsen og Gunilla Elise Herlitz-Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1 950,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0143/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22143

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2022 kl. 15:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.