logo
Tjøme/Verdens Ende

Skåeveien 12 A

Prisantydning

20 000 000 kr

Omkostninger: 501 342 krTotalpris: 20 501 342 kr
Byggeår
1900
Soverom
7
Areal (P-ROM/BRA)
518 m² / 560 m²
Tomteareal
3619 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

En særegen, og velholdt boligeiendom med 3 boenheter i nydelige omgivelser ved Moutmarka - optimale solforhold/utsikt.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Tønsberg
mobil 91835000
telefon 33309105

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En nydelig og naturskjønn beliggenhet på Verdens Ende. Den særdeles innholdsrike og herskapelige eiendommen byr på mye plass fordelt på flere bygninger - hovedbolig/to-mannsbolig og sidebygg/bryggerhus - gir spennende bruks muligheter. Stedet kan bebos av 2 familier – hvor flere generasjoner kan bo sammen og i tillegg ha utleiemulighet i sidebygningen. Hovedhuset har 2 boenheter, begge over 2 plan. Eiet tomt på totalt 3619 kvm, hvor en utskilt tomt utgjør 592 kvm av totalarealet, beliggende i uregulert område. Eiendommen ligger flott i det typiske Tjømelandskapet Moutmarka representerer - åpent, vilt og vakkert. Den store og usjenerte tomten har fantastiske uteområder, et atrium med et vakkert hageanlegg og et svømmebasseng, ligger lunt mellom bygningene. Kort gangavstand til båthavn.

Eiendommen

Skåeveien 12 A, 3145 TJØME 
Gårdsnummer 242, bruksnummer 51, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3811,
Gårdsnummer 242, bruksnummer 220, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3811

Områdebeskrivelse

En nydelig og naturskjønn beliggenhet på Verdens Ende, ytterst på Tjøme hvor man fra eiendommen kan gå rett ut i Moutmarka, et vakkert naturlandskap og et friluftsområde hvor det er oppmerkede turstier på kryss og tvers. Moutmarka grenser mot sjøen med svaberg på rekke og rad. Det er en liten spasertur til Verdens Ende hvor Vippefyret, Færder nasjonalparksenter med restaurant og 360 utsikt ligger med en storslagen hav utsikt. Friluftsområdet byr på unike sol- og bademuligheter på de varme dagene og på spektakulære naturopplevelser året rundt. Det også en gjestehavn på Verdens Ende, så får man gjester sjøveien så kan båten fortøyes trygt her. På Havna er det samme muligheten, her er det også en rekke tilbud, med hotell, kafé, kiosk, butikk, restaurant, tennisbane, minigolf m.m. For de som er interessert i hest så er det et stort og hyggelig hestemiljø på Stall Verdens Ende.

Tjøme kommune er et av Norges mest besøkte sommerparadiser. For dem som bor her året rundt, er det godt å vite at Tjøme flere ganger har blitt kåret til Vestfolds beste bostedskommune. Her finner du hotell, 9-hulls golfbane, bondegårder for besøkende, moteller, marinaer, leger, tannleger, post i butikk, dagligvare, bensinstasjon, frisør, blomsterbutikker, vinmonopol og byggevareforretning m.m.

Høsten er også flott på Tjøme med en god blanding av naturens stille sang, fargespill og den klare friske sjøluften. Fisken biter villig hele året. Turstiene ligger på rad for deg som ønsker å bevege deg ute. Tjøme består av øyene Tjøme med Verdens Ende, Brøtsø og Hvasser – i tillegg til de mange mindre øyene som utgjør kanskje Norges vakreste skjærgård og en del av denne utgjør Nasjonalparken. Det er ca. 4.500 innbyggere i kommunen. Med sine 2.500 fritidsboliger mange-dobles dette tallet om sommeren.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg kjører du over Kanalbroen til Nøtterøy og følger skilting mot Tjøme. Følg Kirkeveien videre utover og over Vrengenbroa til Tjøme. Følg veien til Verdens Ende og rett før du kommer dit går Skåeveien inn til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Lindhøy barnskole og Tjøme ungdomsskole. Lindhøy barnehage og Læringsverkstedet Randineborg. Videregående skole på Borgheim på Nøtterøy. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 632 kvm
Totalt bruksareal: 560 kvm
Totalt primærrom: 518 kvm

Bruksareal:
Badehus 37 kvm
Bryggerhus 59 kvm
Enebolig 370 kvm
Garasje 38 kvm
Låve 56 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 216 kvm: Entré 1, gang, hall m/trapp, kjøkken/allrom, kontor, stue, vaskerom, bad/vaskerom. Entré 2, stue/kjøkken, soverom og bad
2. etasje 150 kvm: Trapperom, 3 soverom, bad og walk inn closett. Stue, soverom og bad 2.

Badehus/Lysthus: 
1. etasje 37 kvm: Oppholdsrom

Bryggerhus: 
1. etasje 37 kvm: Stue/kjøkken
2. etasje 22 kvm: Bad og 2 soverom

Låve: 
1. etasje 56 kvm: Trimrom

Sekundærrom:
Enebolig: 
1. etasje 2 kvm: Kjellernedgang
2. etasje 2 kvm: Bod

Garasje: 
1. etasje 38 kvm: Garasje-rom

Låve: 
1. etasje 24 kvm: Bod/verksted og lagerrom

Areal og innhold:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.09.2019 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Arealer er målt ihht NS 3940 og takstmannens måleregler fra 2014. Måling og romfordeling tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse. Bta er skjønnsmessig beregnet.

Tomten

Eiet tomt (er) på totalt 3619 kvm, hvor hovedeiendommen (242/51) utgjør 3.027 kvm og den utskilte og medfølgende tomten (242/22) utgjør 592 kvm som ligger i uregulert område. Eiendommen ligger flott i det typiske Tjømelandskapet Moutmarka representerer - åpent, vilt og vakkert. Her bukter stiene seg ned til sjøen gjennom nypekrattene og til de legendariske svabergene hvor man kan nyte solen helt til den går ned i vest. Den store og usjenerte tomten har fantastiske uteområder, et atrium med et vakkert hageanlegg og et svømmebasseng, ligger lunt mellom bygningene, med fine sitteplasser på flere kanter. Eiendommen er flott tilrettelagt med en gruset gårdsplass, stenlagte kanter mot en frodig gressplen, hvor koselige lykter markerer innkjørselen til stedet. All utebelysning er i klassiske kobberlykter. Solrike uteplasser rundt hele boligen, hvor man alltid finner en lun plass. Eiendommen har solen til den går ned. Her kan man nyte soltimer på en behagelig solseng ved bassenget og en god prat ved kafébordet ved inngangspartiet. I lystige lag kan husets gjester mingle på flere terrasser og man kan også samle mange rundt spiseplassen i badehuset - så stedet fremstår som en boligperle på Verdens Ende.

Godkjent fradelt nabotomt, gnr 242, bnr 220 beliggende i uregulert område. 
Den nylige utskilte boligtomten bak nordsiden av stallen, medfølger dette salget. Tomten er oppmålt og utgjør ca 592 kvm og skal benyttes til boligformål. Det foreligger tinglyste rettigheter til fremføring av adkomstvei, samt vann – og avløpsledninger over fremmed grunn til tomteparsellen. Antatt BYA ca 30% iht kommuneplanen. Forøvrig foreligger det noen byggebegrensinger mht at bebyggelsen ikke skal føre til «vesentlige virkninger på miljø og samfunn» , silhuettvirkninger, terrengtilpasning, sårbart nærmiljø/nasjonalpark/kystmiljø, fargevalg m.m.

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 30.09.2015 / 31.01.2018 avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende.
Nærmere informasjon og utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering i dobbelt garasje og på egen gårdsplass. Garasjen er isolert og oppvarmet med varmepumpe og det er nedfelt sakseløfter til bil i gulvet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Stor og pent opparbeidet eiendom med flere bygninger. Hovedbolig fra ca 1900 i laftet tømmer og påbygd 1985/86 med blant annet egen boligdel. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med skiferstein. Uteplasser med skifer, samt nedfelt boblebad. Bryggerhus fra ca 1900 i laftet tømmer. Kledd med stående lektekledning og saltak tekket med skiferstein. Badehus fra 2009 i bindingsverk. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med skiferstein. Garasje fra ca 1985 i bindingsverk. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med glasert teglstein (garasje med løftebukk). Romslig svømmebassen med varme, motstrøm og elektrisk duk. Basseng og bassengområde ble renovert rundt 2009. Iht. tilstandsrapport.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det ble målt fukt i kjeller med fuktmåler, dette må sees i sammenheng med boligens alder. Ytterveggene har pga. alder også TG: 2. Kjellertrapp mangler rekkverk og det er en usikret åpning til 2. etasje samt at det er et ikke godkjent rekkverk til 2. etasje i påbygget del. Det er råteskadet vindskie mot nord på garasjen, og punktert vindu i låve mot vest. TG 2 i frittbærende dekker grunnet alder, merkbar skjevhet og knirk. Det er ikke tilluft via dør i bad/vaskerom i 1. etg. som også har mangelfull lufting ht. forskrift. Det er ikke tilluft i dør på bad 1 i 2. etg. I bryggerhuset et det ujevn himling, stedvis svellet laminat og tapet med enkeltvis sprekker og noe krøllet tapet i hjørner i 2. etg. som må sees i sammenheng med alder. Det er ikke rekkverk mot stue og det er åpning ca midt på. Anbefaler anordning med rekkverk og sikring av åpning. Frittbærende dekker har stedvis skjevheter, som må ses i sammenheng med alder. Mangelfull lufting på badet iht. forskrifter. På låven har taksperrer og bordet undertak med stedvis skjolder og noe missfarging, som er aldersrelatert, trapp med ikke rekkverk, punktert vindu mot vest, slitt dør og sprukket stein/ betongtrapp mot øst og råteskadet port.

Eiendommen er Sefrakregisrert med Sefrakminne 723 111 1 og 723 111 2. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Se bygningsinformasjon som viser historikk.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Bebyggelsen: 
Det foreligger ikke originale byggetegninger for deler av bebyggelsen. 
For nr 12 A, hovedbolig/opprinnelig tomannsbolig foreligger det uklare tegninger fra 1985.
For nr 12 B, bryggerhus foreligger det skisser fra 1979.
For låven foreligger det tegninger med tilbygg, udatert
For badehus/lysthus foreligger det udaterte tegninger, samt godkjennelse fra Tjøme kommune for Lysthus, levegg, svømmebasseng med platting, vedtak datert 10.10.2004
For Garasjen foreligger det tegninger datert 1982 samt ferdigattest fra 10.10.1983
Det foreligger usikkerhet om innredning av rommene til bruk for varig opphold er bruksendret/omsøkt og således er godkjent for denne bruk av kommunen.
Bygningenes fasade/plan tegninger stemmer delvis ikke/avviker fra dagens faktiske utseende/bruk av rom/rominndeling. Årstall for oppføring av bygningene er usikre. 
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre, og overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Renovert/oppusset

Bygningsmassen er vesentlig renovert (fagfolk) og påkostet mellom 2011 og 2016, med blant annet: - Kledning, taktekking, baderom, etterisolering, vinduer, dører, beslag, uteplasser, kjøkken i hoveddel og i tilbygg, innvendige flater (hoveddel/tilbygg), el- og vvs er oppgradert m.m. Låve med isolert trimrom. Eiendommen er generelt pusset opp.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål antatt fra sin opprinnelse (byggeår usikre).

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger kun ferdigattest for garasjen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten(e) er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Den særdeles innholdsrike og herskapelige eiendommen byr på mye plass fordelt på flere bygninger (hovedbolig/to-mannsbolig og sidebygg/bryggerhus), hvor dette gir spennende bruks muligheter. Stedet kan bebos av 2 familier – et sted hvor flere generasjoner kan bo sammen og i tillegg ha utleiemulighet i sidebygningen. Hovedhuset har 2 boenheter, begge over 2 plan. Hoveddelen tar deg i mot i en romslig trappehall med en nydelig rund kakkelovn. Herfra er det inngang til den store stuen med peis, i den ene delen er det salong og i den andre enden plass til langbord. Det herskapelige franske landkjøkkenet ligger ved siden av stuen. Et gedigent allrom som er innredet med et skreddersydd fransk Bastide kjøkken levert av Fired Earth i Oslo. Benkeplater og hyller i massiv eik er spesiallaget av møbelsnekker. Porselensvasken fra Shaws er håndlaget med armatur fra Fired Earth. En original AGA komfyr sørger for en behagelig oppvarming av kjøkkenet. Kokeegenskapene til komfyr og ovnene av støpejern vil tilfredsstille de som setter pris på å tilberede gode måltider. De øvrige hvitevarene følger med; to kjøleskap, oppvaskmaskin og to vinskap er Mieles toppmodeller. Eksklusive materialer med vakkert originalt gulv av gjenbrukte terracotta fliser som stammer fra gamle franske herregårder. Dette er virkelig et rom hvor man får lyst til å tilbringe mye tid. Kjøkkenet har to utganger til hage, en til lun og idyllisk frokostplass i morgensolen under frukttrærne og en til overbygget terrasse hvor man kan nyte solen til den går ned over Vestfjorden. På eiendommen kan man nyte solen fra tidlig morgen til den går ned. Til hallen ligger det et soverom som benyttes som kontor. På den andre siden ligger det en gang med utgang hagen, her er det et romslig badeværelse og et praktisk vaskerom. På øvre del er det 3 soverom, hvor «masterbedroom» fremstår som en liten suite – med plass til en «kingsize» bed og sittegruppe med en stor balkong på utsiden. Badeværelse og et klesrom ligger også til soveromsgangen. På sydsiden ligger boligdel 2 med vindfang, soverom og badeværelse og med et flott allrom på hovedplanet. Allrommet går i en vinkelløsning med en pen kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, det er plass til både sittegruppe og spisestue i det lyse og innbydende rommet som har utgang til terrasse og det nydelige hageanlegget. På øvre plan har denne boligdelen en romslig stue og et meget stort soverom samt et baderom. Fin lagringsplass i kott. I sidebygningen «Bryggerhuset» er det en trappegang med et stort allrom med kjøkken i den ene enden med delvis åpen løsning til stuen. På øvre plan ligger et baderom som et midtdele mellom 2 soverom med sengeløsninger mot gavlveggene, som bidrar til mange sengeplasser. En ypperlig plass og huse sommergjestene. På låven er det innredet et eget treningsrom i tillegg til lager og snekkerbod, alle de tre innretningene har utgang til hagen. I tillegg en stor garasje med bod. Garasjen er isolert og oppvarmet med varmepumpe og har bla. nedfelt sakseløfter til bil i gulvet. Klassiske kobberlykter sørger for en hyggelig opplysning av eiendommen på kvelds- og nattetid. Hele stedet oser av idyll med det nydelige og naturskjønne hageanlegget som omgir bygningene. Hvor bassengområdet med nydelige terrasseområde og en hagestue ligger som et atrium – et herlig sted å oppholde seg på de fine sommerdagene, med hagestuen som et kjempekoselig samlingsted for hygge på sommerkveldene. Her er det også fin plass til å dekke opp et langbord til både uformelle sammenkomster og høytidelige anledninger.

Oppvarming

Enebolig: Varmekabler i flislagte gulv, kakkelovn i hall, åpen peis i stue og tilbygg med peisovn.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

20.08.1953 - Dokumentnr: 1917 - Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:2 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


08.03.1961 - Dokumentnr: 847 - Jordskifte
Grensegangssak 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:2 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


27.10.1962 - Dokumentnr: 3903 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:93 
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:2 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


21.03.1967 - Dokumentnr: 912 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:93 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:1 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


28.05.1973 - Dokumentnr: 3672 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:93 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:1 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


03.09.1985 - Dokumentnr: 14082 - Rettsbok
Best. ang. omlegging av vei 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:1 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


01.10.2003 - Dokumentnr: 13505 - Erklæring/avtale
Rett for allmennheten til fri ferdsel på nærværende eiendom. 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:1 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


28.01.2008 - Dokumentnr: 75834 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:109 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Tjøme kommune 
Med flere bestemmelser 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:1 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.11.2008 - Dokumentnr: 922815 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:208 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:2 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


17.02.2010 - Dokumentnr: 123600 - Jordskifte
sak 0700-2008-0032 
Overført fra: Knr:0723 Gnr:42 Bnr:51 Snr:2 m.fl. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


21.10.2019 - Dokumentnr: 1241909 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:220 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger 


21.10.2019 - Dokumentnr: 1241909 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:220 


21.10.2019 - Dokumentnr: 1241909 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:242 Bnr:200 


Eiendommens rettigheter:

03.08.1982 - Dokumentnr: 9416 - Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand p 3 m
Rettigheten hefter i: Knr:0729 Gnr: 242 bnr:104

26.01.2012 - Dokumentnr: 75988 - Bestemmelse om vedlikehold av vei
Rettigheten hefter i: Knr:0729 Gnr: 242 bnr:208

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 30.09.2015 / 31.01.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Diverse

BO-anlegg og og lysekrone i kjøkken og stue medfølger ikke, men kan diskuteres etter nærmere avtale. Jacuzzi kan følge med.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 1. visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR21.19148

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 40.691,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn;
Vann kr. 9.924,-
Avløp kr. 21.224,-
Renovasjon kr. 6.759,- / 339,-
Feiing kr. 2.445,-
Tillegg i renovasjon for beholder til plastavfall.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 71.764 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.652,-.
Boligen kan tilknyttes fiber for Tv/Internet, pris avhenger av hastighet/kanalpakker. Parabol benyttes pt. hvor avgiften er ca. kr 1.000,- pr. mnd. inkl "full" kanalpakke for 4 tv'er. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarmselskap som koster kr 600,- pr. mnd. hvor temperatur og dørlås i hoveddel kan overvåkes via en app.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for eneboligen for 2018 var kr 2 069 987,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Formuesverdi for annen skattepliktig eiendom med avkastning for 2018 var kr 1 119 684,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. sekundærbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for eneboligen for 2019 bli kr. 7 451 954,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Det er ikke fastsatt formuesverdi for utskilt tomten på gnr. 242 bnr. 220 på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 20.501.342,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 1. visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringTakstVedlegg til salgsoppgaveArtikkel "Idyll ved Verdens Ende" som omhandler Skåeveien 12A
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon
Mobil 91835000
Send epost

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies