Komplett salgsoppgave

Helsetveien 4

3 490 000 kr
53 m²
1 soverom
Velkommen til Helsetveien 4 - En attraktiv og romslig 2-roms leilighet i rolige og naturskjønne omgivelser på Helset på Bærums Verk!
Velkommen til Helsetveien 4 - En attraktiv og romslig 2-roms leilighet i rolige og naturskjønne omgivelser på Helset på Bærums Verk!
Kart
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
Helset / Bærums Verk
Hyggelig og romslig 2-roms med stor terrasse og garasje| Utsikt og ettermiddags-/kveldssol| Markanært| Oppussingsbehov

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  165 913 kr
 • Omkostninger
  92 540 kr
 • Totalpris
  3 748 453 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 771 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Helsetveien 4 En attraktiv og romslig 2-roms leilighet i rolige og naturskjønne omgivelser på Helset på Bærums Verk! Leiligheten passer perfekt for deg som ønsker å bo tett på naturen og marka, men samtidig vil bo med gangavstand til gode busstilbud, kaféer, restauranter, butikker og servicetilbud Boligen inneholder
 • Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Høydepunkter
 • Hyggelig leilighet beliggende i 2. etasje
 • Stor nordvest-vendt terrasse
 • Solrikt og flott utsyn over Helsetjordet
 • Noe oppussingsbehov - stort potensial til å gjøre det til ditt eget
 • Store deler malt i 2022
 • Rikelig med lagringsplass
 • Garasjeplass m/ mulighet for elbil-lader
 • Gangavstand til alt du trenger i hverdagen
 • Nydelige turområder, sommer som vinter
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Helsetveien 4, 1353 BÆRUMS VERK
  Kommunenummer 3024, gårdsnummer 116, bruksnummer 42, seksjonsnummer 242, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 55 kvm
  Totalt primærrom: 53 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 55 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  2. etasje 53 kvm: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
  Sekundærrom:
  Leilighet:
  2. etasje 2 kvm: Innvendig bod.
  + Nordvest-vendt terrasse på ca. 11,6 kvm med utgang fra stue. På terrassen er det en bod på ca. 2,3 kvm.
  I tillegg disponerer boligen én bod i oppgangen på ca. 1,9 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert , utført av Anticimex v/Øystein Solberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  - Bygningen har støpt gulv mot grunn.
  - Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
  - Etasjeskillere av betongkonstruksjoner.
  - Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og liggende panel.
  - Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget).
  - Glatt entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35db samt kikkehull.
  - Balkongskyvedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2019.
  - Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.
  - Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør i plast. Stoppekraner er plassert i kjøkkenbenk. Tilknyttet felles varmtvann. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad kombinert med naturlig tilluftsventiler i yttervegger.
  - Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
  - Utgang fra stue til nordvest-vendt terrasse på ca. 11,6 kvm. Terrassen er belagt med betong og har rekkverk av betongkonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 62 cm. Utebelysning, stikkontakt og markise.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TG2:
  - Bad: Bomlyd i enkelte fliser. Det er ikke benyttet elastisk fugemasse mellom gulv- og veggfliser. Gulvbelegg bærer preg av alder og slitasje. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2, tettedetaljer ved rørgjennomføring er usikker. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm, dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
  - Kjøkken: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
  - Øvrige rom: Enkelte veggflater bærer preg av slitasje. Gulvflater bærer preg av alder og slitasje. Enkelte innerdører har skader/slitasje.
  - Tekniske anlegg: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår, tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
  - Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Med bakgrunn i at det kun er fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
  - Terrasse: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Over deler av stue er det en inntrukket terrasse som i praksis er et flatt tak, tettesjiktet er for det meste skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det vurderes at anbefalt brukstid på tettesjiktet er overskredet, flate tak med tettesjikt av høy alder har fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert.
  TGIU:
  - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Attraktiv og romslig 2-roms selveierleilighet beliggende i byggets 2. etasje. Leiligheten er nordvest-vendt, og har en stor, solrik balkong med nydelig utsikt og gode solforhold. Større deler av leiligheten ble malt høsten 2022, men det er noe oppussingsbehov så her har du en svært god mulighet til å sette ditt eget preg på leiligheten. Den gode planløsningen består av en romslig entré med praktisk bod, baderom, soverom og en stor og lys stue med åpen kjøkkenløsning. Leiligheten har god lagringsplass med én bod i oppgangen på ca. 1,9 kvm og én bod på terrassen på ca. 2,3 kvm, i tillegg til den innvendige boden.
  Kjøkken:
  Romslig kjøkken åpent mot stue innredet med profilerte fronter på over- og underskap og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum. Kjøkkenet har plass for frittstående komfyr, kjøleskap og fryseskap. Ventilator med kullfilter et plassert i overskap.
  Baderom:
  Baderom med belegg på gulv, fliser på vegger og malt himling. Badet er innredet med toalett, vegghengt servant, integrert speil og overbelysning over servant, badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og opplegg for vaskemaskin.
  Innvendige overflater:
  - Gulv: Tre-stavs parkett, to-stavs laminat og gulvbelegg.
  - Vegger: Malt strie, tapet og malte flater.
  - Himling: Malt betong.
  *Oppgraderinger i 2022: Malt himlingsflater, veggflater, taklister og dørkarmer i entré, soverom, stue og kjøkken.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Felles varmtvann.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.10.1987 og ferdigattest for fasadeendringer Helsetveien 4, 6 og 8 datert 12.12.2017. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  - Dagboknr 126920, tinglyst 30.04.1985, type heftelse: Pantsettelseserklæring på kr. 10 000,- med sameiet som panthaver.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
  - Dagboknr 30600, tinglyst 29.10.1984, type heftelse: Bestemmelse om vann / kloakkledning: Det kommunale vannforsynings- og kloakkreglementet m/forskrifter som til enhver tid gjelder er bindene for eier og senere eiere. Er noen del av anlegget utført ved dispensasjon fra gjeldende bestemmelser vedtas vilkårene for dispensasjonen og kommunens vann- og kloakkvesen har rett til når som helst å kreve det utført på forskriftsmessig måte hvis det oppstår sanitære ulemper eller kommunen finner det nødvendig.
  - Dagboknr 12690, tinglyst 30.04.1985, type heftelse: Bestemmelse om garasje / parkering, samt bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger: Seksjonseiere skal ha bruksrett til garasje- og biloppstillingsplasser og eventuelle boder på fellesareal. Bruksretten til garasjeplassen kan ikke overdras uten i forbindelse med overdragelse av selveierseksjonen. Eier er forpliktet til å sikre adgangen til ledningsanlegg som er ført under og/eller gjennom boligen dersom det oppstår forhold som nødvendiggjør blottleggelse av ledninger og/eller kabler. Kommunens vann- og kloakkvesen har rett til å ha liggende offentlige lednings/kloakkanlegg på tomten og har rett til fri adkomst til vedlikehold av disse. Eier har rett og plikt til å stå som medlemmer av sameiet og er forpliktet til å innbetale til sameiet de avgifter og kontingenter sameiet har bestemt. Indre vedlikehold påhviler den enkelte eier.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen befinner seg i et meget hyggelig og rolig område på Bærums Verk. Her bor du naturskjønt med kort vei til turområder i Bærumsmarka. Det er flere barnehager i nærområdet i tillegg til fine og trygge gangveier til Anna Krefting barneskole og Mølladammen ungdomsskole. Fra boligen er det kun noen få minutters gange til nærmeste bussholdeplass "Helsetveien" med ruter mot Sandvika (rute 210), samt Flybussen (FB3). Det er for øvrig også få minutters gange til bussholdeplassen "Øvre Toppenhaug" med ruter mot Oslo bussterminal (rute 150), via Bekkestua og Lysaker. Her går det også ekspressbuss i rushtiden til/fra Nationaltheatret.
  På sjarmerende Bærums Verk har du et idyllisk handlesenter med gamle småhus og trivelige gågater. Her har du det meste du trenger i hverdagen, samt flere særegne butikker som for eksempel det hollandske Pannekakehuset og Melboden pizzarestaurant. Ellers har du koselige kafeer, det klassiske Værtshuset og andre spisesteder, samt historie, kultur og kunst. Det er for øvrig også en kort kjøretur til Kolsås- og Rykkinn senter, samt Bekkestua og Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud herunder kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.
  Nærområdet byr på et bredt spekter av fritidsaktiviteter og flotte fasiliteter. Lommedalen og Helset idrettslag disponerer flere flotte og nye idrettsanlegg i nærområdet og er aktive innen bl.a. håndball, fotball, bandy, golf, musikk, ski og dans for å nevne noen. For øvrig er marka din nærmeste nabo med flotte tur- og sykkelstier om sommeren, og milevis med preparerte skispor om vinteren og lysløype på Gullhaug. Få minutter unna boligen finner du akebakker, skøyteis, populære "100-meter skogen" og Helsetjordet med slake, preparerte skiløyper. Perfekt når barna skal lære å gå på ski. For alpininteresserte er det kort avstand til både Kolsåsbakken og Lommedalen skisenter. På varme sommerdager er Burudvann et populært badested, med fine sandstrender og barnevennlige bademuligheter. Alternativt kan man ta turen til Kadettangen og Kalvøya i Sandvika med flotte badestrender og store friområder.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Helset barnehage
  - Skollerudveien barnehage
  - Lommedalen Menighetsbarnehage
  - Toppenhaug barnehage
  - Øvre Toppenhaug barnehage
  Barneskole:
  - Anna Krefting skole
  Ungdomsskole:
  - Mølladammen skole
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 26 661,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, lekeområde og sittegrupper. Tomten grenser i nord-vest til Helset barnehage

  Parkering

  Med leiligheten følger bruksrett til én garasjeplass i felles garasjeanlegg. Sameiet har i tillegg utvendige og innvendige gjesteparkeringsplasser.
  Sameiet har avtale med Ladeklar for ladeanlegg for elbil. For mer informasjon se https://www.helsetsameiet.no/?page=nyheter&cid=76

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Reguleringsplan:
  Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (26 660 kvm) i henhold til reguleringsplan "Helset" med planID 1979031 med ikrafttredelse 08.11.1983.
  Kommuneplan:
  I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID: 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (26 659 kvm), "nåværende grønnstruktur" utgått (3 kvm) og "bevaring kulturmiljø" (2 307 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
  Kommuneplan under arbeid:
  Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er har status som "planlegging igangsatt".
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 3 771,-* pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, varmtvann, TV/bredbånd, drifts- og vedlikeholdsutgifter, betjening fellesgjeld m.m.
  Fellesutgiftene fordeles slik:
  - Grunnkostnad kr 2 669,-
  - Avdrag fellesgjeld kr 572,-
  - Renter & omkostninger kr 530,-
  Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  *Det gjøres oppmerksom på at styret har besluttet å øke felleskostnadene med 5 % fra 01.01.2023. Fellesutgiftene vil bli kr. 3 960,-.
  Selger opplyser at leiligheten har vært bebodd av 1 person og har hatt en strømkostnad tilsvarende ca. 200,- til 400,- kr. pr. mnd.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 859 929,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 095 744,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 17 365,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 165 913,- pr. 04.11.2022
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 57 342 550,- pr. 04.11.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 96660140589, BoligBanken ASA
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 04.11.2022: 3.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 80
  Saldo per 04.11.2022: 488 275
  Andel av saldo: 1 413
  Første termin/første avdrag: 15.02.2022 ( siste termin 15.06.2029 )
  Lånenummer: 94907064977, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 04.11.2022: 2.95% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 236
  Saldo per 04.11.2022: 35 922 293
  Andel av saldo: 103 937
  Første termin/første avdrag: 16.07.2022 ( siste termin 16.06.2042 )
  Lånenummer: 94907064969, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 04.11.2022: 4.45% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 260
  Saldo per 04.11.2022: 20 931 983
  Andel av saldo: 60 564
  Første termin/første avdrag: 16.07.2022 ( siste termin 16.06.2044 )

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 748 453,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 165 913,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Nina Schramm Lindstrøm

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Helset boligsameie, med sameiebrøk 57/25487.
  Sameiet består av 282 leiligheter.
  Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt i sameiet, dog slik at huseierne forplikter seg til å følge regler om hundehold, utarbeidet av Norsk Hundeeierforbund. Se sameiets husordensregler pkt. 4.1 for gjeldende regler.
  Alt annet enn gassfyrt eller elektrisk grill på terrassen er forbudt.
  -Sameiets regnskap for 2021 viste et overskudd på kr. 3 873 140,-
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Helset boligsameiet har fått en omfattende renovering av hele boligmassen de siste 5 årene som inkluderer: oppgradering av terrassene, arbeid med å tette takene, nye dører, ny isolasjon, ny kledning.
  - Dører og vinduer er byttet i 2017/2019.
  - Dørene i inngangspartiene til oppgangene er blitt skiftet. Nytt låsesystem med kodebrikker i stedet for tradisjonelle nøkler satt inn.
  - Sameiets lekeplasser er oppgradert med nye lekeapparater. Prosjektet skulle vært utført tidligere men har vært utsatt grunnet andre prioriteringer. Alle apparater er forskriftsmessig montert i henhold til gjeldende regelverk.
  - Reparasjoner av en del terrassebelegg og vannrenner på terrassene.
  - Utvendig oppussing av balkongtrauene.
  - Bytte råtne bord på kjøkkenbalkongene på sameiet
  - Etablering av elbil lading fra Ladeklar. Nye bestillinger gjøres fra https://ladeklar.no
  Planlagte påkostninger:
  - Arbeidet med å bytte ut treverk som er beheftet med råte vil fortsette i 2022, holder fortsatt på.
  - Dekket i garasjen har begynt å oppgraderes og vil fortsette inn i 2022.
  - Det er startet delasfaltering i garasjene og ellers på sameiets område samt å bedre oppmerking av garasjeplassene i alle garasjene.
  - Styret får fullmakt til å utrede muligheten for å utvide parkeringsplassen til sameiet ved Helsetveien.
  Kommende 5-års periode:
  - Styret ønsker å etablere en løsning med kildesortering av avfall gjennom nedgravde containere. Dette er anbefalt av renovasjonsetaten og vil gi sameiet betydelig innsparing i form av billigere renovasjonsavgift. En slik løsning vil da frigi nåværende søppelrom som da kan benyttes til sykkelparkering.
  - Oppgradering av oppganger og postkasser.
  - Oppgradering av de eldste bereder-rommene.
  - Beising av utvendige fasader som seksjonseier ikke har ansvar for.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 10-0239/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR10.22239

  Dato

  Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 12:52

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Ser du etter lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.