Pepperstad

Mads vei 23

Prisantydning

3 400 000 kr

Omkostninger: 91 222 krTotalpris: 3 491 222 kr
Byggeår
1977
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
103 m² / 105 m²
Tomteareal
189.3 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Rekkehus over 2 plan med 4 soverom, nyere kjøkken og solrike utearealer. Garasje. Innerst i blindgate, nær skoler.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Rekkehus på Pepperstad med familievennlig romløsning over 2 plan:

 • Tilbaketrukket innerst i blindgate
 • Solforhold fra morgen til ca. 19:30 midtsommers
 • Flere rom nylig malt, nyere kjøkkeninnredning
 • El-anlegg oppgradert med jordfeilautomater
 • Varmepumpe i begge etasjer
 • Garasje i felles rekke
 • Lekeplass internt i nabolaget
 • Få meters gange til ny barneskole
 • Cirka 5 min. med bil til Vestby sentrum med togstasjon
 • Nærhet til skog og mark med turmuligheter
 • Kort vei til og fra E6 - ca. 35min. til Oslo

Eiendommen

Mads vei 23, 1540 VESTBY 
Gårdsnummer 6, bruksnummer 288, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3019,
Gårdsnummer 6, bruksnummer 294, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3019

Områdebeskrivelse

Mads' vei 23 er en del av den veletablerte boligbebyggelsen på Pepperstad like vest for sentrum av Vestby. Hele dette boligfeltet er omgitt av skog og åkerlandskap med en rekke turmuligheter og har en generelt landlig atmosfære.

Nabolaget er utpreget familievennlig med umiddelbar nærhet til både barnehage og skole; Pepperstads egen barneskole Bjørlien skole er få minutters gange unna og åpner etter planen i helt ny og moderne drakt våren 2019. Ved skolen ligger også Vestbyhallen med tilknyttet idrettsanlegg. Ny er også Vestby ungdomsskole som åpnet høsten 2015 og ligger like ved sentrum, sammen med nye Vestby Arena med klatrevegg, kunstgress- og friidrettsbaner utendørs.

Sentrum av Vestby er i dag et hyggelig handelsområde med et utvalg forretninger hvor du får kjøpt det meste du trenger i hverdagen. Sentrumskjernen er lett å svinge innom på vei hjem og inkluderer både dagligvareforretninger, frisør og apotek samt et knippe kaféer og spisesteder i tillegg til Vestby Storsenter flere titalls butikker. Større varehus og Oslo Fashion Outlet finner du like nord for sentrum. Flere store utviklingsplaner vil i løpet av nær fremtid gjøre sentrum mer urbant og medføre flere tilbud og fasiliteter til beboerne.

Til togstasjonen kommer du deg enkelt med 530-bussen som har hyppige avganger fra holdeplassen ved innkjøringen til Jonas Wessels vei og tar deg ned til stasjonen på kun 9 minutter. Fra Vestby stasjon er det avganger mot Oslo opptil 2 ganger i timen og reisetiden videre til Oslo S er cirka 35 minutter. Imidlertid planlegges det for nær halvering av reisetiden og dobling av antall avganger når den pågående utbyggingen av Follobanen ferdigstilles.

Like ved stasjonen stopper for øvrig også Flybussen som kjører videre til Gardermoen på 75 minutter. Med bil tar du deg raskt ut på firefelts E6 og videre til Oslo innenfor halvtimen.

I og omkring Vestby er det en rekke turmuligheter som passer utmerket for blant annet trening og utflukter med familien. Stier og små grusveier finner du allerede i skogen på Pepperstad, mens lysløype starter ved ungdomsskolen. Sommerstid er nærheten til fjorden og en rekke badesteder et stort pluss, deriblant Hvitsten med fin sandstrand.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Bjørlien skole (1-7 kl.) 20 min
301 barn, 15 klasser 1.7 km
Vestby ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min
576 barn, 13 klasser 4.2 km
Vestby videregående skole 7 min
720 barn, 55 klasser 3.8 km
Ås videregående skole 15 min
1100 barn, 62 klasser 12.9 km

Barnehager:
Johnsrudhuset barnehage (3-5 år) 6 min
15 barn, 1 avdeling 0.5 km
Muldvarpen familiebarnehage 8 min
Risil barnehage (1-5 år) 19 min
104 barn 1.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 113 kvm
Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm

Innhold:
1. etasje: Entré, hall, bod, vaskerom, kjøkken og stue med utgang til terrasse. Bod med utvendig adkomst.
2. etasje: Trappegang, bad og 4 soverom.

Primærrom:
1. etasje 50 kvm: Entré, hall, vaskerom, kjøkken og stue.
2. etasje 53 kvm: Trappegang, bad og 4 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Bod.

I tillegg disponerer boligen en bod med utvendig adkomst.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2019 utført av Kristian Østmark. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 189,3 kvm. 

Parkering

Denne boligen disponerer garasjeplass i garasjerekke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig til privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i trekonstruksjoner med 1. og 2. etasje.

Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
- "Jeg ville gjort noe med badet i 2. etg og rettet opp kjøkkengulvet i 1.etg. hvis jeg skulle bodd der videre."
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.09.1977. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke oppføring av terrassen. Det foreligger heller ingen søknad om oppføring av denne.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Rekkehuset ble oppført i 1977 og er nylig pusset opp med nymalte overflater i de fleste rom, i tillegg er det gjennomført flere moderniseringer i nyere tid. Romløsningen omfatter to etasjer som har hvert sitt formål og er smart utformet for en barnefamilies bruk.

En stor del av første etasje er viet til en sosial sone bestående av stuen og et tilknyttet, åpent kjøkken. Stuen utnytter hele rekkehusets bredde og rommer uten trengsel to mange-seters møbelgrupper som et sofahjørne og et langstrakt spisebord. En rekke vinduer i stuens sydvegg samt i nordveggen ved kjøkkenet på motsatt side gjør lysforholdene gode dagen gjennom. På arealene utendørs opplever du solen fra tidlig morgen og frem til omkring klokken 19:30 midtsommers.

Kjøkkenets innredning er av nyere dato og stilren i et klassisk moderne uttrykk. Innredningen oppleves bruksvennlig med U-formede benker samt motstående koke- og vaskesoner med brede arbeidsflater omkring. Imidlertid har gulvet i følge eier behov for utbedring eller utskiftning.

I første etasje inngår også et vaskerom, dette befinner seg rett innenfor entreen og gjør det enkelt å ta inn skitne ytterklær til vask. Vaskerommet inneholder for øvrig også et klosett som i seg selv er hendig å ha på samme plan som stuen og kjøkkenet.

Lagringsmuligheter er det i en innvendig bod vegg i vegg med vaskerommet, samt i ytterligere en bod med utvendig adkomst fra inngangspartiet.

Rekkehusets fire soverom er samlet i praktisk nærhet på én flate i andre etasje, i praktisk nærhet til badet. Ett av soverommene er utpreget stort og benyttes i dag som en liten stue, men kan også fungere utmerket som et hovedsoverom eller et rom for tenåringen. De øvrige tre soverommene har MDF-plater på veggene som nylig er malt i tidsaktuelle farger.

Badet er pusset opp i tidligere år og bør på sikt vurderes modernisert med tanke på forventet levetid på overflater og utstyr. Dusjkabinettet er imidlertid nylig satt inn. Badets øvrige utstyr inkluderer klosett og romslige baderomsmøbler med oppbevaringsplass for håndklær og personlige effekter.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på vaskerom og bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig panelplater og malt strie.
Himlinger: Malte plater.

Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter, vitrineskap og laminerte grå benkeplater. Plater på vegg over benker. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.

Bad: Servantskap med rettprofilerte hvite fronter og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert overbelysning. Overskap med rettprofilerte hvite fronter. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Vaskerom: Laminert grå benkeplate med nedfelt stålservant og ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og belysning. Opplegg til vaskemaskin. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Montert varmepumpe luft-luft i begge etasjer. Gulvvarme i entre, bad og vaskerom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 10713, tinglyst 05.12.1977, type heftelse: Bestemmelser om vann- og kloakkledninger: Eier er pliktig til å holde boligen godt ved likeholdt utvendig. Eierene i området har gjensidig rett til å føre vann- og kloakkledninger over hverandres tomter samt å foreta nødvendig reprasjon og ettersyn av ledningene. Eierene er i fellesskap forpliktet til å vedlikeholde ledningene. Det er ikke lov til å foreta utvendig endringer uten samtykke fra Husbanken samt at de andre eierene varsles. I tilfelle bran er eier forpliktet til å gjennopprette huset innen 2 år. Eier er forpliktet til medlemskap i velforeningen samt å delta i nødvendig finansiering av foreningens oppgaver.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Det er tinglyst andel i realsameiet med 1/10 av gnr 6, bnr 294. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 0022 - Pepperstad skog, felt A datert 11.12.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Kplan2019 - Kommuneplan 2019-2030 datert 18.03.2019 avsatt til oligbebyggelse,Nåværende. Det foreligger også kommuneplan under arbeid.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. 

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19283

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.765,16 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn. Vann og avløp etter forbruk. Det er installert vannmåler på eiendommen. Renovasjonsgebyr til Movar tilkommer etter forbruk. Standard helårs renovasjonsavgift er kr. 3 509,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.950,- pr. år. / 20.585 kwh. pr. år.
Velavgift er kr 1.750,- pr. år. fordelt på 2 terminer.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 375,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 797.622,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.871.439,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.691.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 35.000,-
Prospekter kr 3.500,-
Foto/Plantegning/stylingrådgivning kr 5.750,-
Grunnhonorar/tilrettelegging kr 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media kr 4.750,-
Offentlige opplysninger kr 3.500,-
Oppgjørshonorar Moss kr 4.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Stine Roaldsøy
Eiendomsmegler

Stine Roaldsøy

Telefon
Mobil 95839206

Lurer du på noe

Stine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.