Solgt: 2 380 000 kr

Verven 38

2 840 000 kr
80 m²
1 soverom
Roger Westergård
Presenteres av
Roger Westergård
Verven
Påkostet endeleilighet med fantastisk sjøutsikt og gode solforhold. Utleid hybel og fast parkering i anlegg.
 • Prisantydning
  2 840 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 426 577 kr
 • Omkostninger
  1 532 kr
 • Totalpris
  3 808 109 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  11 623 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Svært påkostet endeleilighet med nydelig sjøutsikt.
 • Vestvendt balkong med gode solforhold.
 • Parkering i garasjeanlegg . Mulighet for EL-bil lading.
 • Tildhørende hybel med skattefrie leieinntekter.
 • Beliggende kort spasertur fra sentrum.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Verven 38, 4014 STAVANGER
  Kommunenummer 1103, gårdsnummer 52, bruksnummer 608
  Andelsnummer 104, Verven Panorama, organisasjonsnummer 987 642 319

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 86 kvm
  Totalt bruksareal: 80 kvm
  Totalt primærrom: 80 kvm
  Bruksareal:
  Primærrom 80 kvm:
  Leilighet: Gang, bad, stue/kjøkken og soverom.: 60 kvm
  Hybel: Bad, stue/kjøkken/soverom. 20 kvm.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod i bygets underetasje.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.10.2019 utført av Rogaland byggkontroll.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur/betong.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Leiligheten har hatt større oppgraderinger og fremstår i god stand. Hybel har en del overflateslitasje.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Svært påkostet endeleilighet beliggende i 6 etg i et populært boligområdet i Badedammen. Her får man det beste av sjøutsikt og solforhold samtidig som man bor billig med inntekter fra utleiehybel på 20 kvm. Det medfølger fast parkering i lukket anlegg med mulighet for El-bil lading. Under følger punkter som er verdt å få med seg om leiligheten.
  Kjøkken:
  Kjøkkenet er spesialdesignet av Møre Kjøkken og plassbygd.
  Miele´s innebygde kaffemaskin, ovn, micro og induksjon koketopp sørger, sammen med Elica Orbit design ventilator samt elektriske drevne spjeld, for en kjøkkenopplevelse som frister til gjentagelse. Samsung´s vann- og isbit maskin i det kombinerte kjøl/fryseskap passer godt sammen med Bosch sin meget stillegående oppvaskmaskin. Den spesial designede Blanco oppvaskkummen i sort utførelse, med integrert skjærefjøl, gjør grønnsaksbehandlingen til en lek.
  Kjøkkenøyen blir et naturlig skille mellom kjøkken og stue hvor en kan dekke på til gjester eller bare sitte å nyte morgenkaffen og se på båtlivet.
  Tekniske detaljer:
  Alt av kabler til det 12-1 AV anlegget (AudioVideo) er bygd inn i vegg i stuen. På soverommet er kablene til TV og AV anlegg skjult. En HD Ready prosjektor fyller det 90" store elektrisk drevne lerret i stuen. AV veggen er en kombo av flat gips og 3D stein, som ender på tilstøtende vegg som en gulvlist i stein ved Lyse Highspeed Fiber koblingen. Utstrakt bruk av LED-lys sørger for ulik og unik sonebelysning i boligen. Bl.a. kan nevnes den "omvende stjernehimmelen" i gulvet i entreen. Det meste av takbelysning i stue og kjøkken er montert på flyttbare strømskinner, slik at inviduell spotbelysning kan tilpasses den enkelte. Alle lysbrytere i gang, stue, kjøkken og soverom er av typen Elko Design Plus, med blått "Halo belysning" rundt rammene. Disse er justerbare i styrke.
  Det er også lagt varmekabler i alle rom utenom soverom med termostatstyrt i 4 forsjellige soner. Vinduene i stue/kjøkken kan blendes og mørklegges med spesialdesignede og plassbygde pliségardiner og lystette rullegardiner.
  Vinduene på soverom og hybel har pliségardiner.
  Baderom:
  Fliselagt baderom med innfellbar dusjnisje med waterfall blandebatteri, vegghengt toalett og baderomsinnredning med granitt plate og god lagringsplass. Her er det også laget en stedbygd løsning til vaskemaskin.
  Soverom:
  Leilighetens soverom er stilfull med to kontrastvegger som gir soverommet et moderne uttrykk. Skyvedørsgarderobe til klesoppbevaring samt inngang fra soverommet til Walk-in garderobe med plass til oppbevaring. Fra soverommet er det også flott utsikt

  Oppvarming

  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Boligen har varmekabler i alle gulv utenom soverom. Termostat-styrt i 4 ulike temperatur soner: Bad, Gang, Kjøkken, Stue.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr. 6034, tinglyst 25.04.2005: type heftelse: Erklæring avtale, Rett til adkomstrett og bruk av bodanlegg.
  Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

  Eventuell adgang til utleie

  Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
  Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling på Verven 38 med resultat godt under lovlige verdier.

  Diverse

  Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Eventuelt vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke i handelen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Verven 38 har en svært attraktiv beliggenhet like ved Badedammen som byr på et yrende folkeliv om sommeren. Den gunstige beliggenheten mellom østre bydel og Stavanger sentrum gir et mangfold av muligheter og opplevelser bare en spasertur unna. Like i nærheten finner en matbutikker, treningssenter og restauranter, deriblant Ostehuset, Kanelsnurren og Tou Scene. Nærområdet byr også på flotte turområder i grønne omgivelser, som for eksempel turstier til Godalen badestrand. Den blå promenade tar deg fra Verven langs sjøen inn til Stavanger sentrum. Her finner en det meste en trenger som kaféer, barer og mange gode shoppingmuligheter i byens butikker. Det er meget god offentlig kommunikasjon med buss, flybuss, hurtigbåt og ferge ved Fiskepiren.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3.336 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Det medfølger fast parkering i lukket anlegg. Mulighet for el-bil lading på privat parkeringsplass. Ellers etter gjeldende bestemmelser fastsatt av kommunen.
  Borettslaget disponerer 5 stk parkeringsplasser utenfor Verven 36 som er forbeholdt gjester til borettslaget Verven Panorama.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat og offentlig vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1940 datert 24.11.04 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.11.04.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Felleskostnadene er 11.623,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av fellesgjeld, personalkostnader, styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, bygning forsikring, kommunale avgifter, internett, Kabel- /TV-anlegg (LYSE grunnpakken) og andre driftskostnader.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader: kr 3.636,-
  Parkering: Kr 80,-
  Lån leiligheter: 7.907,-
  I tillegg kommer faste utgifter som strøm og telefoni. Dette vil variere avhengig av antall medlemmer av husstanden, forbruk og egne fordelsavtaler. Brl kommer i nær fremtid å legge om til interne strømmålere for hver enhet. Felleskostnadene kan øke marginalt pga strøm fellesareal ikke er medtatt. Konf megler.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 749.586,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.698.509,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel fellesgjeld er kr 1.426.577,- pr. 23.09.2019
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 127.284.116,- pr. 23.09.19 og lånevilkårene er:
  135511806, Husbanken
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 23.09.2019: 1.63% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 69
  Saldo per 23.09.2019: 127 284 117
  Andel av saldo: 1 426 578
  Første termin/første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.09.2036 )
  Fastrenteavtale til 01.11.2021
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.268.109 Av dette beløpet utgjør kr 1.426.577,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Verven Panorama.
  Borettslaget består av 117 leiligheter.
  Forretningsfører er BATE.
  Dyrehold er ikke tillatt men kan søkes om.
  Foretatt påkostninger de senere år: Oppgradering av felles takterasse til flere bruksmuligheter
  Planlagte påkostninger:
  Omlegging av individuelle strømmålere inkl. minusmåler for hybel (en kostnad for dette er allerede gjort opp og betalt via felleskostnader).
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond gjennom Nemi forsikring som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale med megler.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 14.000,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Avisannonse kr 7.750,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 34-0104/19
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger Øst
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR34.19104

  Dato

  Sist oppdatert: 22. september 2020 kl. 08:31

  Dokumenter

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.