Komplett salgsoppgave

Bertrand Narvesens vei 4C

6 600 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Bertrand Narvesens vei 4C - presentert av Emir Resulbegovic
Velkommen til Bertrand Narvesens vei 4C - presentert av Emir Resulbegovic
Hasle / Marienfryd
Rålekker, oppgradert og stor 3-R m. flott uteområde - VV/fyring inkl. - Idyllisk nabolag - *Mulig å kjøpe garasjeplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 600 000 kr
 • Omkostninger
  166 170 kr
 • Totalpris
  6 766 170 kr
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 742 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne leilighet med flott planløsning. Svært attraktiv og frodig beliggenhet i byggets 1. etasje med heistilgang til garasje. Blokken ligger i rolige og ettertraktede omgivelser på Marienfryd. Fra stuen er det utgang til herlig markterrasse med hage om strekker seg langs hele leiligheten med høy hekk rundt som skjermer for innsyn. Her er det ettermiddag- og kveldssol på delvis overbygget uteplass, som gjør at leiligheten holder seg behagelig sval gjennom varme sommerdager.
 • Fortrinnsrett i Espira Marienfryd barnehage
 • Svært god intern beliggenhet
 • Nytt kjøkken 2018
 • Gjennomgående enstavs herdet tregulv av oljet bosarp
 • *Mulig å kjøpe garasjeplass med elbillader
 • Meget rolig nabolag
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Bertrand Narvesens vei 4C, 0661 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 151, ideell andel 1/1
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 428, bruksnummer 2, ideell andel 1/293

  Innhold

  Totalt bruksareal: 72 kvm
  Totalt primærrom: 72 kvm
  Primærrom:
  1.etasje - 72 kvm: Entré, baderom, stue/kjøkken, 2 soverom og et omkledningsrom.
  I tillegg disponerer leiligheten en bod i bakkant av garasjeplassen på ca. 6 kvm
  Boligens markterrasse er på ca. 20 kvm.
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.2022 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong.
  Boligblokk med 5 etasjer og kjeller/garasjeplan. Adkomst til felles trapper fra asfalterte gangveier. Eiendommen fundamentert med pilarer til fast grunn og grunnmur i støpt betong. Støpt kjellergulv. Prefabrikkerte betongelementer i etasjeskillere. Stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein og trepanel. Isolert med mineralull. Flatt tak i betongkonstruksjon, tekket med folie og innvendig nedløp. Støpte trapper belagt med vinylbelegg og malte murvegger mellom etasjene. Flislagt inngangsparti. Eiendommen har personheis med adkomst garasje
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TGIU (ikke undersøkt)
  Fukt i tilliggende konstruksjoner:
  - Hulltaking er ikke foretatt da dette er en prefabrikkert baderomskabin og kan unnlates i henhold til §2-2, i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel).
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG0 (tilstandsgrad 0 - ingen avvik) og TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden).
  Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selgerne har bodd ca. 4 år i boligen, som ble kjøpt i 2018.
  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
  - Ja, kun faglært. Bytte av lysarmatur og termostat til varmekabler.
  Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
  - Ja. Har kvittering.
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
  - Ja. Det har vært registrert skjeggkre i gangen ved 2 tilfeller. Sameiet har limfeller plassert i alle ganger og har aktivt bekjempet dette. Ingen observasjoner de to siste årene.
  Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
  - Ja. Easee ladeboks montert.
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
  - Ja. Ja det har vært registrert skjeggkre for noen år siden, men etter at limfeller ble plassert ut så har skjeggkreene forsvunnet.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Moderne leilighet med spennende planløsning og gjennomgående høy standard. Svært attraktiv og frodig beliggenhet med romslig markterrasse og hage - ikke noe problem med barnevogn her!
  Fra stuen er det utgang til herlig markterrasse med hage om strekker seg langs hele leiligheten med høy hekk rundt som skjermer for innsyn. Her er det sol store deler av dagen samt kveldssol på delvis overbygget uteplass, som gjør at leiligheten holder seg behagelig sval gjennom varme sommerdager.
  Det er kort avstand til Hasle Torg, Lille Tøyen og Ensjø samt nærhet til barnehager og skole - sogner til Hasle skole.
  Entré:
  Innbydende og romslig entré med enstavs herdet tregulv av oljet bosarp og enkel tilgang til omkledningsrom. For øvrig godt med plass til å henge fra seg ytterklær og oppbaringsmøbler etter eget ønske. Fra entréen har du tilgang til alle leilighetens øvrige rom, noe som fremhever den gode planløsningen.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.
  Stue:
  Boligen har en stor og romslig stue som er i åpen løsning med kjøkkenet. Rikelig med plass til både sittegruppe med tilhørende møblement og tv-seksjon. Store vindusflater som gir gode lys- og utsiktsforhold, samt en åpen og luftig atmosfære med masser av naturlig lys. I direkte tilknytning til både kjøkken og stue er det god plass til spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. Selv om stuen ligger på bakkeplan, er boligen skjermet og har lite direkte innsyn. Her ferdes du derfor fritt både i stuen og på terrassen. Fra stuen er det utgang til en flott terrasse med hage som strekker seg langs hele leiligheten. Lekker enstavs herdet tregulv av oljet bosarp er gjennomgående i boligen.
  Markterrasse/hage:
  Råflott nordvestvendt terrasse av fin størrelse med platting på ca. kvm. God plass til større sittegruppe, grill, m.m. Dobbel stikkontakt for terrassevarmer, grill, etc. Her kan man med andre andre ord invitere venner og familie på grillfest uten å bekymre seg for plassmangel! På årets varme dager fungerer terrassen og hagen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. Gode solforhold med ettermiddag- og kveldssol. Plattingen ble utvidet og ny plen ble lagt sommeren 2020. Terrassen er vendt mot gårdsrom og er skjermet for innsyn med høy hekk - bøkehekk som blir grønn og frodig sommerstid og holder blader over vinterhalvåret som skjermer godt for innsyn gjennom alle årstider. Denne må virkelig oppleves!
  Kjøkken:
  Lekkert Epoq kjøkken satt inn i høsten 2018, i åpen løsning med stuen. Kjøkken med mørk innredning med glatte fronter, kompositt benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med ventilator over og kjøleskuffer. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves behagelig med god plass mellom spisestue og kjøkken - her har du en god kommunikasjon med stuen. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker et åpent og sosialt rom.
  Soverom I:
  Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende garderobeløsning. Soverommet vender i likhet med leiligheten for øvrig ut mot fredelig og trafikkstille område. Her kan du sove med vinduet åpent gjennom hele året!
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også at god størrelse og er således fleksibelt i bruk. Grønnmalte veggflater og enstavs herdet tregulv av oljet bosarp.
  Baderom:
  Badet er flislagt med hvite fliser på vegg, gråmelerte fliser med varme i gulv og spotter i himling. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, innfellbare glassdører i dusjhjørne, servant nedfelt i benk med underskap, speil over og skapinnredning på vegg. Meget praktisk innredet med plass til både vaskemaskin og tørketrommel under benk.
  Diverse:
  - Fiberbredbånd hastighet inntil 1000/1000, opp- og nedlastning (inkl. i fellesutgiftene)
  - Gjennomgående enstavs herdet tregulv av oljet bosarp
  - Nytt kjøkken 2018
  - Oppgradert platting og hage 2020
  - Romslig kjellerbod på ca. 5 kvm
  - Balansert ventilasjonsanlegg
  - Kabel-tv inkl. i fellesutgiftene
  - Felles røykvarsleranlegg, tilknyttet felles sentral
  - Porttelefon

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med radiatorer via sentral fjernvarme, samt varmekabler på bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.06.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bestemmelse om rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg og bestemmelse om vann-/kloakkledning.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Eiendommen har tinglyst rett til felles bruk av fellesarealer, bestemmelse om parkering og felles bruk av parkeringskjeller. Rettighetene er tinglyst på gnr. 428 og bnr. 2, dagboknr. 452942, 609359 og 1009381, tinglyst 05.06.2013, 21,07,2014 og 20.11.2013.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de nyere boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse.
  Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Egen bom inn til området for å sikre den barnevennlige og trygge profilen - Marienfryd er et herlig område både for store og små.
  Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning.
  Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss (rute 21, 28, 60 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Bysykler er det også flust av, både ved Hasle Torg (Grenseveien) samt på oversiden av torget (Økernveien).
  Hoved tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi-butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. På Tøyen skal det nye Tøyenbadet bygges og ferdigstilles etter planen i 2024. Dette skal bli et moderne badeanlegg med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg.
  På Oslos tak ligger bydelen Hasle, og på Hasle ligger Vinslottet. Vinslottet, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små «happenings», over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!
  Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I høyhuset på Marienfryd er det sushi restaurant, take away restaurant (pizza og grill) og frisør/make up og Thairestaurant. I området ved eiendommen finnes Petersborgkvartalet som har kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt søndagsåpen Joker-butikk.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  En rekke barnehager i umiddelbar nærhet. Beboere på Marienfryd har fortrinnsrett ved Espira Marienfryd barnehage.
  Bertrand Narvesens vei 4 sogner pt. til Hasle skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Pent opparbeidet eiet tomt på 890 kvm med gang- og sykkelveier, samt beplantning, lekeplass og sittegrupper som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Kjøper av boligen gis opsjon til å kjøpe garasjeplass med elbil-lader til kr. 300.000,-.
  Gjesteparkering for besøkende i gate rett utenfor. Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig og allmennyttig formål (barnehage) i henhold til reguleringsplan S-4411 datert 12.11.08 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Tomten hvor det i dag er en Rema1000-forretning, er regulert til bolig iht. midlertidig reguleringsbestemmelse S-2864 datert 14.05.86. Det foreligger ingen planer på tomten pt.
  Saksnummer: 201609079 - Reguleringssak - Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien - Detaljregulering - Utbygging av boliger, næring og hotell.
  Det er foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Byggehøyder er i hovedsak opp mot 7-8 etasjer med unntak av bygget nærmest T-banestasjonen på Hasle som er foreslått til opp mot 14 etasjer med en avtrapping i fra 11. etasje.
  Saksnummer 201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  Saksnummer: 202008314 - Reguleringssak: Grenseveien 65 - 67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål.
  Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommen fra dagens bilvirksomhet til et fremtidig bydelsprosjekt med hovedsakelig boliger, dog også attraktive næringsseksjoner og offentlig-private kultur - og tjenestetilbud i lagerhallen.
  Fra referat Dialogmøte 3: Etterskrift fra Plan- og bygningsetaten: Plan- og bygningsetaten anser at byggenes høyder må være i tråd med planprogrammet for Hasle og Valle Hovin. Planprogrammet anbefaler en gjennomsnittlig høyde på seks etasjer, maksimalt åtte etasjer her.
  Det er også mottatt varsel om igangsatt detljregulering av Økernveien 97-99 - Hasle Stasjon, bl.a. der Bavaria holder hus. Her blir det også utbygging med mange boliger. Saken kan følges på Plan og bygningsetatens hjemmeside, saksinnsyn med saksnr. 201801786.
  Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 3 742,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme (varmtvann og fyring), TV/internett (grunnpakke), kommunale avgifter, trappevask, bygningsforsikring m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Herav:
  Felleskostnader kr. 2.889,-
  TV kr. 313,-
  Bredbånd kr. 220,-
  Felleskostnader garasje kr. 320,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.500 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Telia box medfølger.
  Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av internett.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 543 525,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 556 689,-/5 556 690,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2020, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr. 965,- for 2022. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Eierskifte garasjeplass kr. 763,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.766.170,-.
  *Ved kjøp av garasjeplassen tilkommer dokumentavgift på summen samt eierskifte til forretningsfører på kr. 763,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kim Fagervold og Ole Martin Dahl

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Marienfryd Hus C1 Eierseksjonssameie, med sameiebrøk 72/3892.
  - Sameiet består av 49 seksjoner.
  - Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
  - Forsikringsselskap Fremtind Forsikring AS - polise nummer 13237489.
  - Sameiets revisor er PWC.
  - Sameiet har avtale om vaktmestertjenester og trapperenhold med Bygårdsservice.
  - Styret skal varsles om dyrehold. Hunder skal gå i bånd på fellesområdene og hunder og katter skal holder unna lekeplasser og sandkasser. Styret kan nekte dyrehold hvis det fører til ulempe for andre beboere.
  - Grilling på balkonger og terrasser er tillatt, men kun med elektrisk- eller gassgrill.
  - Sameiet har egen hjemmeside: https://vibbo.no/marienfryd-hus-c1-eierseksjons/om
  Planlagte påkostninger:
  - Iht. Årsmøte 2022 skal sameiet gå over til individuell måling av fjernvarme til oppvarming og forbruk. Tilbudt pris kr. 56.661,- for sameiet pr. år, uten særskilt innbetaling fra sameierne. Dette betyr kr. 95,- pr. leilighet pr. mnd. i gjennomsnitt.
  - Styret har jobbet med å få på plass en vedlikeholdsplan for sameiet. Det er inngått avtale med Huseiernes landsforbund.
  - Den gamle styringsenhet for dørklokke til den enkelte leilighet sluttet å fungere i 2021. Å bytte har dessverre tatt lengre tid enn ønsket, og styret fikk først nylig et forslag fra leverandør, etter flere purringer. Styret har besluttet innkjøp og testing av ny løsning.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0271/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22271

  Dato

  Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 17:16

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Ser du etter lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.