logo
SKIEN - KLYVE

Wettergreens veg 3 B

Prisantydning

1 180 000 kr

Fellesgjeld: 439 000 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 1 620 132 kr
Etasje
2
Byggeår
1966
Soverom
2
Areal (P-ROM)
72 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 750 kr

Smakfullt innredet 3-roms leilighet med flott kjøkken og pent flislagt bad. Innglasset balkong og gode solforhold.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Skien
mobil 90203147
telefon 35904552

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og innbydende leilighet med god planløsning. Her er det pent kjøkken med god spiseplass, og det er lekkert flislagt bad. Smakfullt innredet stue med utgang til usjenert innglasst balkong. Leiligheten har 2 romslige soverom - og begge med god garderobeplass. Leiligheten er svært tiltalende, og her kan man "flytte rett inn".

Rolig og tilbaketrukket beliggenhet, og god parkering utenfor blokka. I nærområdet finner man et rikt utvalg av forretninger, og det er flotte  turmuligheter. Kort gange til både barne- og ungdomsskole, og det er også barnehager i nærheten.

Eiendommen

Wettergreens veg 3 B, 3738 SKIEN 
Gårdsnummer 223, bruksnummer 451, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3807

Områdebeskrivelse

Stille og solrikt beliggende i veletablert og populært boligområde på Klyve. Leiligheten har en veldig koselig utsikt fra kjøkkenvinduene mot grøntareal. Blokken ligger i blindvei med lite gjennomgangstrafikk og med god avstand til blokkene i mellom - dette gir en meget usjenert beliggenhet. Fra balkongen er det utsyn mot rolige og fine felles grøntarealer. 

Meget barnevennlig området som er flott opparbeidet med flotte leke-og grøntarealer for barn. Det er opptil flere lekeplasser, samt fotball-og basketballbane. Borettslaget har oppgradert uteområdet vesentlig de siste årene!

Kort vei til skoler (ny 2012), barnehager, butikksenter (GS-Sentret), post/matbutikk (Coop Prix), Skien og Porsgrunn sentrum, buss, m.m. Gangavstand til flotte turmuligheter sommer som vinter. 

Utbyggingen av Kongerød skole har løftet området til et meget attraktivt sted å bo. Dette er Klyves nye sports- og aktivitetshus med b.l.a. flerbrukshallen, ballbinge, skateplass, samfunnshus, trimrom, kiosk m.m.

Veibeskrivelse

Fra RV 36 i mellom Porsgrunn og Skien så tar av mot Klyve ved rundkjøringen og følg Klyvevegen i ca 800 meter. Ta til høyre inn på Hulkavegen og kjør ca 300 meter. Sving til høyre inn på Edward Myhres Veg og kjør 40 meter og ta til venstre inn på Wettergreens veg. Det er blokken bak den første du kommer til høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Kverndammen barnehage (0-6 år) avstand 0.8 km
Klyveskogen barnehage (0-6 år) avstand 1.1 km
Kongerød barnehage (1-5 år) avstand 1.4 km

Klyve skole (1-7 kl.) avstand 1.5 km
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl) avstand 0.8 km
Skogmo videregående skole. 3.9 km
Distanser er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:
Entré, bad. kjøkken med spiseplass, 2 soverom og stue.

I tillegg disponerer boligen 2 boder i underetasje (bakkeplan) 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er oppmålt av megler. 

Tomten

Pene felles arealer med opparbeidet vei mellom blokkene med parkeringsplasser. Mye grøntarealer tilhørende borettslaget og omkranset av skog. Ligger på en liten høyde og det er satt ut benker for beboerne. Eiet tomt på 70 728 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Godt med biloppstillingsplasser rett utenfor blokka.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligen er en sammenbygd langblokk fra 1966 som går over 3 etasjer i tillegg til underetasje. Bygningen er oppført i mur og betong.

Leiligheten ligger i 2. etasje og har vestvendt innglasset balkong.

Borettslaget har foretatt endel påkostninger som f.eks;
- Rehabilitert og etterisolert fasade m/nye vinduer i 1991.
- Byttet hoveddører i 1997.
- Skiftet alle inngangsdører til leilighetene i 1999/2000.
- Beplantede uteområder.
- Skiftet tak og lagt nye beslag på pipene 2006/2007.
- Rehabilitering av bad og røropplegg. Rør også på kjøkken 2014/15.
- Ny, utvidet og innglasset balkong er ferdigstilt i 2015.
- Nytt callinganlegg/dørtelefon i 2016.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest på reparasjon, bytte ut vann- og avløpsrør til kjøkken i 42 leiligheter datert 29.10.2010.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

En meget hyggelig, lys og pen leilighet i 2. etasje med innglasset balkong som ligger usjenert til. 

Entre:
Entre med god plass til sko og yttertøyr. Laminat på gulv, brystpanel/tapet på vegg, malt panel i himling.

Stue: Lys og hyggelig stue med utgang til en solrik, innglasset balkong. Videre er det pipe i stuen med mulighet for montering av vedovn. Laminat på gulv, malt brystpanel/tapet på vegg, malt panel med downlights i himling.

Kjøkken:
Nyere og pen kjøkkeninnredning med profilerte dører. Lys og fliser over benk, videre er det godt med skap- og benkeplass. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator. Ellers har kjøkkenet godt med vinduer slik at man får mye naturlig lys inn. Flislagt gulv. Laminatgulv i spisedelen. Vegger har malt tapet. Panel i tak med downlights.

Bad/wc:
Pent flislagt bad - totalrenovert i regi av borettslaget i 2014. Badet fremstår med moderne og fin servantinnredning med masse skapplass, speil med belysning/strømuttak over og nytt flott dusjkabinett. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, automatisk vifte og vegghengt toalett 

Soverom 1:
Laminat på gulv, tapet på vegg, malt himling. Her er det montert skyvedørsgarderobe.

Soverom 2:
Laminat på gulv, tapet på vegg, malt himling. Garderobeskap

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Det er pipeløp i stuen som muliggjør vedfyring. Eier har en vedovn som står i boden, og denne kan medfølge hvis ønskelig. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Klyve 4 Borettslag.

Forretningsfører er Skien Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.

Husdyr kun etter skriftlig søknad - regler må følges. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
Det har blitt montert nye utvendige lys. Borettslaget har byttet ut samtlige systemlåser, slik at det er færre nøkler på avveie.

Planlagte påkostninger: 
For kommende periode er de tiltenkt å inngå avtale med Elektro 4 vedrørende El-bil lader på området. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. 

Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket
manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse
må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel:

Det er tinglyst servitutt på eiendommen i 1968, 1987 og 1999. Disse omhandler erklæring om avtale(bestemmelse om tilfluktsrom fra 1968). Bestemmelse om veg og en leieavtale med Telenor. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål, offentlig friområde og kjørevei i henhold til reguleringsplan 10.12.1965 datert med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.06.2016. (Boligbebyggelse nåværende, byggegrenser og turvegtrase).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 35.000- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.000,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR26.2080

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, plenklipping, snømåking og trappevask, kommunale avgifter/eiendomsskatt, utvendig vedlikehold, bygningsforsikring, kabel-TV fra Telenor (tidl. Canal Digital), forretningsfører/ revisor. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 440.612,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.586.203,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26.406,-
Andel fellesgjeld er kr 439.187,- 

Rentebetingelser: 
Lån i Sparebank 1 Telemark
Rentesats per 01.07.2020: 1.44% pa.
Siste termin 28.12.2047

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.620.132,- Av dette beløpet utgjør kr 439.000,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 35.000- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.000,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Energiattest
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon
Mobil 90203147
Send epost

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies