logo

Bjerkenetunet

Prisantydning

1 550 000 - 1 945 000 kr

Byggeår
2021
Areal (P-ROM)
75.2 - 130.9 m²
Tomteareal
6109.6 m²
Type / Eierform
Tomannsbolig / Andel

Nye tomannsboliger med solrik og barnevennlig beliggenhet - gjennomtenkte planløsninger. Byggingen er i gang. 5 solgt!

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Kjersti F. Rønningsland

Bamble
mobil 92042519
telefon 35964875

Send e-post
Bestill verdivurdering
Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF

Henrik Tangen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble

Komplett salgsoppgave

Kort om prosjektet

Salg av 7 tomannsboliger under oppføring på Rugtvedt! Prosjektet er et samarbeid mellom Heimgard Bolig AS (tidligere Pancom og Bratsberggruppen), Bjerkene Invest og PBBL. Bjerkenetunet blir et nytt og trivelig boligtun i grønne omgivelser på Rugtvedt. Det blir tilsammen 7 vertikaldelte tomannsboliger fordelt på to forskjellige hustyper. Målet har vært å skape moderne og lettstelte hjem med god teknisk standard, smarte planløsninger, trivelige uteområder og romslige terrasser til en fornuftig pris. Planløsningen på ett plan passer godt for unge etablerere eller de litt mer voksne som ønsker seg en enklere hverdag med alt på en flate og minimalt vedlikehold. Boligene over to plan har mye plass med en gjennomtenkt løsning. Her kan barna leke i stua nede, mens de voksne har stue og kjøkkenløsningen oppe. De store boligene passer også for de som gjerne vil ha litt ekstra plass til gjester. Det er mange fordeler ved å kjøpe ny bolig tilknyttet et borettslag. Ta kontakt så hjelper vi deg med å finne din optimale bolig i Bjerkenetunet! Se også prosjektets hjemmeside: www.bjerkenetunet.no

Eiendommen

Bjerkenetunet, 3962 STATHELLE 
Gårdsnummer 21, bruksnummer 303, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3813

Områdebeskrivelse

Bjerkenetunet Borettslag får fin beliggenhet på Rugtvedt, rett ved Rugtvedt skole på vei mot Findal. Det er umiddelbar nærhet og trygg gangvei til barneskole, barnehage, idrettsanlegg samt Lasses med bensinstasjon, flott matbutikk og stor café. Gode bussforbindelser sørover og mot Oslo. Det er også kort vei til Brotorvet med alle fasiliteter, bussforbindelser til Porsgrunn og Langesund. Mange fine turmuligheter både i marka og ved sjøen. Det er gode solforhold på tomta.

Veibeskrivelse

Fra Stathelle kjører du ut av Høgenhei tunnellen og tar første til høyre i rundkjøringen mot Findal og Herre. Følg veien rundt første sving og du ser tomten på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Rugtvedt skole (1-10 kl.) 0.1 km*
Croftholmen videregående skole 1.9 km*
Bamble videregående skole 3.7 km
Stokkevannet barnehage 0.3 km*
Barnehagen Marthas hage (0-6 år) 1.4 km
Falkåsen barnehage (3-5 år) 3.4 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Prosjektets arealer:

Bruksareal fra-til: 79 - 135,4kvm
P-rom fra-til: 73,6 - 130,9 kvm
Sekundærrom: 4,5 - 5,4 kvm

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: Alle rom med unntak av innvendige boder.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom: Innvendige boder.

Boligenes areal oppgis i prisliste med bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. 
I tillegg oppgis areal med primærrom(P-ROM) som tilsvarer BRA- arealet med fradrag av boder. På tegninger oppgis enkeltroms areal, som er rommets nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for oppgitte arealer, uten at kjøper kan kreve prisavslag.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940 og er foretatt av arkitekt etter salgstegninger datert 26.06.2019.
 
Det opplyses om at plantegninger i salgsoppgaven ikke er måleverdige. Måleverdige tegninger kan fås av megler.

Utvendig sportsbod er på hhv. 7,9 kvm og 5,6 kvm og er ikke medtatt i bruksarealet.

Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer. 

Tomten

Eiet tomt på 6.109,6 kvm som tilhører borettslaget. Tomta blir opparbeidet med gressplener, hekker og lekeplass. Asfaltert adkomstvei og grus på gårdsplasser. Det skal settes opp støyskjermer mot Herreveien. 
Utearealet leveres i henhold til egen utomhusplan, datert 26.11.2019. 

Parkering

Det er parkering i carport eller på biloppstillingsplass. Carport er tilvalg på boligene på ett plan. Carport er inkludert i boligene over to plan. Gjesteparkeringer i tilknytning til boligene.

Vei, vann og avløp

Boligene kobles til offentlig vann- og avløpsnett, ved nærmeste punkt utpekt av kommunen.

Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Bebyggelse

Boligene i Bjerkenetunet er standard nøkkelferdige boliger levert av Graf Entreprenør. Boligene leveres i henhold til TEK 17. Det leveres ferdig støpt fundament for bolig og boder med radonsikring og isoblokker. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Kledning blir grunnet 1 strøk og malt med 2 strøk. Vinduer og terrassedør med 3-lags isolerglass og kledd utvendig med aluminium. Tak har takstoler som bærende konstruksjon og er kledd med dobbeltkrum betongstein. Takrenner og nedløpsrør i plastbelagt stål. Terrasser og evt. plattinger leveres i trykkimpregnerte materialer. Utvendig sportsbod leveres som kald konstruksjon med synlig stenderverk.
Carport leveres med støpt plate. Carport er tilvalg for boligene på ett plan.

Se detaljert leveransebeskrivelse datert 23.01.20 for mer informasjon.

Ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider. 

Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav. 
Det må påregnes at det vil kunne foregå byggearbeider/arbeid med ferdigstillelse på eiendommen etter innflytting. 

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Utleie av leilighetene vil reguleres av borettslagsloven og borettslagets vedtekter og forvaltes av borettslagets styre. Utleie av bolig i borettslag er regulert i lov om borettslag, kapittel 5.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Standard

Delikate og moderne boliger med god standard. Innervegger og himlinger i sparklet gips, malt 2 strøk. Gulv i alle oppholdsrom leveres med lys 3-stavs eikeparkett. Gulvflis i entré, innvendig bod og bad. Det vil være varmekabler i gulv i alle oppholdsrom i enhetene med ett plan. I boligene over to plan vil det være varmekabler i alle oppholdsrom i 1.etasje. I stuen leveres det peisovn fra Curve 100 med stålpipe fra Peisselskabet. Kjøkkeninnredningen er standard hvit og vil forberedes for integrerte hvitevarer. Hvitevarer er tilvalg og kan bestilles på tilvalgsmøtet. Det kan også gjøres tilvalg på innredning. Baderomsinnredning leveres i hvit utførelse i bredden 120cm. Helstøpt servantplate med skuffer og overspeil med lys. 40 cm sideskap. Vegghengt klosett med skjult sisterne og innfellbare dusjvegger i glass. Alle foringer og listverk leveres overflatebehandlet fra fabrikk. Spikerhull kittes. Det blir levert 1 meter garderobeskap per inntegnet sengeplass. Se detaljert leveransebeskrivelse datert 23.01.20 for ytterligere beskrivelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved varmekabler, komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning samt ildsted.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Informasjon om borettslaget

Boligene blir tilknyttet Bjerkenetunet BRL.
Borettslaget består av14 andeler.
Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag, tlf. 35 57 31 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold søkes til styret.  

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. PBBL besørger stiftelse av borettslaget før innflytting. I et borettslag eier du boligen din og andel av fellesarealer ved at du er andelseier i borettslaget. Med andelen følger borett til en bestemt bolig, med tilhørende p-plass og sportsbod. Videre følger bruksrett til felles tomt.

Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne(kjøperne). Se prisliste for pris og informasjon om fellesgjeld. Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien. Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet. Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL om forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt gjennom et godt opplegg for forvaltning, drift og vedlikehold. Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger. Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedr. usolgte boliger.

MEDLEMSKAP I PBBL PORSGRUNN BAMBLE BORGESTAD BOLIGBYGGELAG
Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap i PBBL. Medlemmer i PBBL har forkjøpsrett til 12 av boligene ihht egne frister ved salgsstart.
Ved senere salg av enheter har medlemmer i PBBL forkjøpsrett.

VEDTEKTER
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget, disse er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

SIKRINGSORDNING:
Forutsatt at alle boligene er solgt blir borettslaget gjennom PBBL som forretningsfører, tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap dersom beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3813/21/303:
03.05.1950 - Dokumentnr: 500705 - Bestemmelse om veg
Vegvesenets betingelser vedtatt 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.01.1970 - Dokumentnr: 500106 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


23.10.1970 - Dokumentnr: 504012 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


22.04.1971 - Dokumentnr: 501404 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:208 
Bestemmelse om vann/kloakkledning 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


27.03.1985 - Dokumentnr: 5627 - Jordskifte
Grensegangssak 22/83 v/Grenland jordskifterett 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


27.03.2003 - Dokumentnr: 4250 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:268 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


29.05.1943 - Dokumentnr: 500510 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:3 


03.09.1948 - Dokumentnr: 902504 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Gnr.21 bnr. 29, 34, 49, 
og gnr. 23 bnr. 8. 


05.08.1969 - Dokumentnr: 502656 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:0814 Gnr:21 Bnr:191 


22.12.1969 - Dokumentnr: 504655 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207 


17.04.1971 - Dokumentnr: 501368 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:208 


15.12.1986 - Dokumentnr: 32099 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:0814 Gnr:21 Bnr:253 


07.10.1987 - Dokumentnr: 990023 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Gnr. 21 bnr. 192. 


20.01.1995 - Dokumentnr: 932 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:260 


28.12.2000 - Dokumentnr: 19079 - Grensejustering
Overført fra: Knr:0814 Gnr:21 Bnr:253 
Gjelder denne registerenheten med flere 


07.03.2001 - Dokumentnr: 3251 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet: 
Knr:0814 Gnr:21 Bnr:191 
Sammenslått med denne matrikkelenhet: 
Knr:0814 Gnr:21 Bnr:253 


01.01.2020 - Dokumentnr: 1552782 - Omnummerering ved kommuneendring
01/01-2020 tidligere: Knr:0814 Gnr:21 Bnr:28 


10.01.2020 - Dokumentnr: 1971315 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:301 
Elektronisk innsendt 


13.01.2020 - Dokumentnr: 1975246 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Elektronisk innsendt 


23.11.2018 - Dokumentnr: 1592216 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:302 
Gjelder denne registerenheten med flere 


06.03.2020 - Dokumentnr: 2197260 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:302 
Elektronisk innsendt 


24.04.2020 - Dokumentnr: 2378159 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 


03.05.1950 - Dokumentnr: 500705 - Bestemmelse om veg
Vegvesenets betingelser vedtatt 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.01.1970 - Dokumentnr: 500106 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


23.10.1970 - Dokumentnr: 504012 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


22.04.1971 - Dokumentnr: 501404 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:208 
Bestemmelse om vann/kloakkledning 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


27.03.1985 - Dokumentnr: 5627 - Jordskifte
Grensegangssak 22/83 v/Grenland jordskifterett 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 


27.03.2003 - Dokumentnr: 4250 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:268 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Gjelder denne registerenheten med flere 
----------
Diverse påtegning 
Avtale om oppheving av tinglyst veirett og opparbeidelse av adkomstvei 


23.11.2018 - Dokumentnr: 1592216 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207 
Overført fra: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:302 
Gjelder denne registerenheten med flere 


24.04.2020 - Dokumentnr: 2378159 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 


13.01.2020 - Dokumentnr: 1975246 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:28 
Elektronisk innsendt 


06.03.2020 - Dokumentnr: 2197260 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet: 
Knr:3813 Gnr:21 Bnr:302 
Elektronisk innsendt 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse iht. kommuneplan datert 18.06.2015. Det er iht. egen planID 3813 324 for Bjerkenetunet, datert 08.02.2018, avsatt reguleringsformål som kjørevei, boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, lekeplass og annen veggrunn/tekniske anlegg. Det er avgitt tomteareal til fylkeskommunen langs Herreveien, for fremtidig etablering av gang og sykkelvei.

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.

Det er gitt ramme og igangsettingstillatelse for prosjektet den 18.06.2019

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,-
Oppgjør: kr 4.600,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Det er besluttet byggestart for prosjektet. Selger kan velge å ta forbehold om at begge enheter i en tomannsbolig må selges før boligen bygges. Dette forbeholdet gjelder ikke bolig 1-4 og bolig 7-8 som skal bygges.

Antatt byggestart 2. kvartal 2020. Ferdigstillelse/innflytting regnes rundt 12 måneder etter at byggingen har startet. Ved eventuell senere avklaring endres ferdigstillelsestidspunkt/innflyttingstidspunkt tilsvarende. Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 10 uker før overlevering.

Forbehold fra utbygger

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter. Selger forbeholder seg retten til å dele eller slå sammen leiligheter, og endre antall enheter i borettslaget. Det tas forbehold om nødvendige tekniske endringer som følger av den detaljprosjektering som skjer i byggefasen. Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Selger kan gjøre nødvendige endringer i plantegninger for fremføringer av sjakter, innkassinger mm, som kan endre leilighetens areal. Mindre arealkorreksjoner gir ikke grunnlag for prisendring. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere kjøper om slike endringer. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er av illustrativ karakter kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Det gjøres oppmerksom på at det i leveransen kan forekomme avvik fra beskrevet standard og selger har rett til å gjøre endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige, uten at det forringer standarden på det endelige produkt. Boligene overleveres i bygg rengjort stand. I nyoppførte bygninger må forventes i noen grad svinn og
krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter: reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.

Tilvalg -og endringsbestillinger

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. 

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppdragets KR-kode

KR28.2024

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier(kjøper) et månedlig beløp.
Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld som følger:
- Renter på felleslån (avdrag etter 20 år)
- Grunnpakke kabel TV/ Internett
- Bygningsforsikring
- Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
- Revisjon
- Andre driftskostnader 
- Utvendig vedlikehold
- Brøyting/plenklipping
- Eiendomsskatter / kommunale avgifter

Telefon, NRK lisens, strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.

Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.

STRØMFORBRUK:
Strømforbruk i den enkelte leilighet er ikke del av felleskostnad. Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.

TV/INTERNETT:
Selger inngår på vegne av borettslaget en avtale om leveranse av grunnpakke TV og internett. Den enkelte kan enkelt oppgradere pakken ved å kontakte leverandøren som er oppgitt i boligmappen.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld bolig 5, 6, 9 og 10 er kr. 1.945.000,- .
Andel fellesgjeld bolig 1, 2, 4, 7, 8, 11-14 er kr. 1.550.000,- .
Andel fellesgjeld bolig 3 er kr. 1.495.000,-.

Total fellesgjeld for boligselskapet blir 23.225.000,- og lånevilkårene er pr. 26.03.20:
Rentebetingelser: 2.0% flytende rente
Lånets løpetid: 40 år
Avdragsfrihet: 20 år

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene tilsvarende renteutgiften per mnd. per bolig.
Det tas forbehold om endringer i renten, som vil bli endret i takt med utviklingen i rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten. Ved fastrente vil det ikke være mulig med individuell nedbetaling av fellesgjeld. Etter 20 år må borettslaget betale avdrag og andelseieren får en økning i sine felleskostnader fra dette tidspunktet på kr. 4.774,-/4.950,- (1 plan) og 6.211,- (over 2 plan) pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Omkostninger

Medlemskap innmelding PBBL pr. prs Kr 700,-
Gebyr for tinglysning av andelsskjøte Kr 480,
Evt. gebyr for tinglysning av pant/heftelse Kr 652,-
Andelskapital til borettslaget Kr 5.000,-

Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten. 

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF

Henrik Tangen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
minusVis mindre

Boliger

P-romEtgRomPris
80.6 m²31 550 000 kr
135.4 m²51 945 000 kr
135.4 m²51 945 000 kr
135.4 m²51 945 000 kr
135.4 m²51 945 000 kr
80.6 m²31 550 000 kr
80.6 m²31 550 000 kr
80.6 m²31 550 000 kr
80.6 m²31 550 000 kr
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. 
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter Bustadoppføringslova. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet av kjøper., men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,-
Oppgjør: kr 4.600,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Salgsdokumentasjon

Eiendommene selges til fastpris. Medlemmer i PBBL har forkjøpsrett. Etter fristen gjelder første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. 

Avtale om kjøp forutsettes inngått på meglers standard budskjema for nybygg. Budet skal aksepteres av selger. Deretter signeres meglers standard kjøpekontrakt. Meglers kontraktsdokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave med innstikk.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

SALG AV KONTRAKTSPOSISJON:
Kontrakten gjelder individuelt for hver kjøper. Dersom kontrakten skal transporteres eller endres, kreves samtykke fra selger. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er i kjøpekontrakten satt særlige vilkår for slikt videresalg. Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse vil det påløpe et gebyr fra Selger på kr 20 000. inkl mva. + megleromkostninger for merarbeid i forbindelse med salget. Med selgers samtykke kan kjøper videreselge sin kontraktsposisjon før overtagelse av boligen har funnet sted. Dette kan faktureres/ innkreves av megler. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper. Transport av kontrakt medfører også et garantiansvar ovenfor ny kjøper. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Lovverk

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. 
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter Bustadoppføringslova. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet av kjøper., men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Vedtekter

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av andelseierne på generalforsamlingen. Det anbefales å møte på generalforamling.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Leveransebeskrivelse 1 2 3 4 7 8 11 12 13 14EnergiattestEnergiattestEnergiattestBjerkenetunet prisliste 25 06 2020
Kjersti F. Rønningsland
Eiendomsmegler

Kjersti F. Rønningsland

Telefon
Mobil 92042519
Send epost

Lurer du på noe

Kjersti svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies