Komplett salgsoppgave

Kongletoppen 31A

4 900 000 kr
111 m²
4 soverom
Krogsveen v/ Trude Stensby presenterer Kongletoppen 31A - En innholdsrik og flott halvpart av tomannsbolig i et barnevennlig boområde
Krogsveen v/ Trude Stensby presenterer Kongletoppen 31A - En innholdsrik og flott halvpart av tomannsbolig i et barnevennlig boområde
Kart
Del
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Jessheim
Attraktiv og innholdsrik halvpart av tomannsbolig med fire soverom og to bad | Populært og barnevennlig boområde!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Omkostninger
  123 670 kr
 • Totalpris
  5 023 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  111 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Noe av det mest positive med eiendommen er plasseringen i et særdeles koselig nabolag, med fullt av små grøntarealer mellom tomtene og skogen nærmest rett bak huset. Nærhet til sentrum har også gjort dette til et sted vi trives svært godt, feks likte vi godt å ta en 20 minutters spasertur til sentrum i helgene for å kjøpe med oss en kaffe.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Kongletoppen 31A - en innbydende 1/2 av tomannsbolig beliggende i et meget barnevennlig, etablert og populært boområde på Jessheim. Fra eiendommen er gangavstand til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med både buss- og togstasjon i kort avstand fra boligen. Familievennlig boområde med gode tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Det følger to biloppstillingsplasser på steinbelagt gårdsplass og gjesteparkering. Elbil-lader er montert på husveggen.
Boligens 1. etasje inneholder lys entré, tiltalende stue og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer, flislagt bad med gulvvarme og et pent soverom. I 2. etg finner man et flislagt bad totalrenovert i 2022 og tre gode soverom. Fin uteplass med sydvendt terrasse på ca. 24 kvm og hage som byr på god boltreplass for familien

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kongletoppen 31A, 2053 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 117, bruksnummer 350, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruksareal: 111 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 111 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom
2. etasje 45 kvm: Trappegang, bad og tre soverom
I tillegg er det to utvendige boder. Den ene boden er i tilknytning til inngangspartiet og er på ca. 3 kvm. Den andre er frittstående i hage på ca. 4 kvm. Loft med mulighet for lagring.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere i tre. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- På badet i 1. etasje er det gitt TG2 på overflater gulv og fallforhold samt membran, tettesjikt og overgang til sluk. Gulv: Flisfuger i dusjsonen bærer preg av slitasje. Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 24 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende. Det er fare for vannansamling ved dusjvegg grunnet fallets utforming. Tettesjikt: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Vannrør på kjøkkenet. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. I tillegg TG2 for manglende komfyrvakt på kjøkkenet.
- Overflater gulv i øvrige rom. Det er stedvis knirk i gulvet. Gulvet bærer preg av slitasje. Det er omfattende sprekker/riss i gulvfliser i entré. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Innvendige trapper. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
- Hovedstoppekran. Hovedstoppekran plassert i vegg på bad uten sikker avrenning til sluk. Dette er ikke optimalt i forhold til lekkasjesikkerhet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
Takstmann kommenterer i tillegg følgende:
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling i tilstøtende rom til bad i 1. etasje. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
- Det er ikke funnet nødvendig med hulltaking av bad i 2. etasje da badets alder er mindre enn 5 år og det er fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider.
- Dampsperre/plast i konstruksjonen over våtrommet ble kontrollert ved bruk av stikkprøveprinsippet på et tilfeldig område, uten at det ble oppdaget tegn til avvik.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- For yttervegger er det noe redusert utlufting av panel. Samt observert noe malingslitasje på utvendig belistning og stedvis råteskade på belistning på terrassedør.
- Vinduer har stedvis malingsslitt. Ikke observert synlige skader. Overflater bør behandles.
- Noe mosedannelse på tekking. Ikke observert skader på beslag på pipe.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Har vært lekkasje på bad oppe, men badet er totalrenovert september 2022. Firmanavn: Dyktighandverker. Arbeid er utført etter gitte standarder. Dokumentasjon fås på etterspørsel.
- Ladeanlegg/ladeboks på husets østvegg.

Standard

Kongletoppen 31A er en innbydende halvpart av tomannsbolig beliggende i et meget barnevennlig, etablert og populært boområde på Jessheim. Fra eiendommen er gangavstand til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med både buss- og togstasjon i kort avstand fra boligen. Familievennlig boområde med gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Det følger to biloppstillingsplasser på steinbelagt gårdsplass og det er medregnet to ekstra biloppstillingsplasser til gjester langs kanten mot fellesområdet. Elbil-lader er montert på husveggen.
Entré
Lys entré med flislagte gulv og gulvvarme som byr på en lun velkomst. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i praktisk skyvedørsgarderobe. Fra entreen er det dør inn til bad og til stue/kjøkken samt trappeoppgang til 2. etasje.
Stue
Tiltalende stue i åpen løsning med kjøkkenet, samtidig som det oppleves separat. Stuen har god plass til sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Delikate fargevalg på veggene og gulvvarme i stue/kjøkken byr på en hyggelig romopplevelse. Et godt samlingssted for venner og familie! Utgang til sydvendt terrasse på ca. 24 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. For kalde vinterdager kan man ta i bruk stemningsfull peisovn som byr på varme og ekstra hygge.
Kjøkken
Pent kjøkken med mørkfarget innredning i glatte fronter og benkeplater av laminat. Det er nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur, benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer består av komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap samt mekanisk kjøkkenventilator. Spisegruppen finner sin naturlige plass i rommet, i tilknytning til kjøkkenet, og her har den sosiale kokken full oversikt over gjestene sine.
Bad
Boligen har to bad, ett i hver etasje. Badet i 1. etasje er fra byggeår og har flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, dusjnisje med skillevegg av glassbyggerstein med dusjarmatur og vegghengt servantskap med heldekkende servant og ettgreps armatur. Det er innfelt speil med overlys over servant. Rommet har opplegg for vaskemaskin, og boligens varmtvannsbereder fra 2018 på 194 liter er plassert her.
Badet i 2. etasje er oppusset i 2022 i moderne og tidsriktige farge- og materialvalg. På vegg- og gulvoverflater er det store fliser i delikate gråtoner som gir et innbydende førsteinntrykk. Rommet er videre innredet med vegghengt klosett med innebygget sisterne og dusjnisje med innfellbare glassdører. Vegghengt servantskap i pen utførelse med ovenpåliggende servant og ettgreps armatur. Speil over servant. Rommet har avtrekksventil i himling. Dette badet selges med verdibevis! Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Soverom
Boligen har fire gode soverom, hvorav ett er plassert i 1. etasje og tre i 2. etasje. Alle rom er i god størrelse med god plass for seng og garderobeløsninger. Tre av soverommene er utstyrt med garderobeskap. For ekstra oppbevaringsplass kan man ta i bruk loftsbod, kneloft og utvendig bod på ca. 3 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, laminat og fliser.
Vegger: Malte flater.
Himlinger: Malt panel.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke boligen ved salg: Svarte metallhyller ved kjøkken, trefarget hylle ved spisebord, bilder over sofa, sekskantede hyller over TV, taklampe på soverom/stue i 2. etasje, vaskemaskin og fryseboks.
Følgende medfølger: Oppvaskmaskin, kjøleskap, ovn og komfyr.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring via panelovner og gulvvarme i entré, stue/kjøkken og på begge bad. I tillegg vedfyring med peisovn i stue og i det ene soverommet i 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.12.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Soverom i 2. etasje er noe større enn det som er tegnet på godkjente byggetegninger datert 01.02.2002. Deler av loftboden ser ut til å være innlemmet i soverommet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert, populært attraktivt boligområde - her bor du stille og rolig med kort vei til sentrum. Meget barnevennlig område med gangavstand til skoler og barnehager.
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere.
Langelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Rambydalsvegen i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper. Området for øvrig har et bredt tilbud for alle aldersklasser innen idrett og kultur.
For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår! Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 15-20 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange gode fiskevann!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 730 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Boligen disponerer to biloppstillingsplasser på felles steinbelagt gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Skogmo" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 13.12.1993.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for "Omkjøringsveg Jessheim" vedtatt 18.06.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 440,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 30 461,- pr. år. / 13 065 kwh. pr. år. Årlig nettleie kr. 5 600,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 400,-.
Eiendommen er tilknyttet Skogmo Vel med en kostnad på kr. 1 750,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er på kr. 580,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5 268,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 142 538,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 113 136,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.023.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanna Hagvåg Samuelsen og Ole Eskild Billington

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 boligseksjoner, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynt visningstime
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0226/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22226

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2022 kl. 13:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.