Komplett salgsoppgave

Munkerudveien 28F

15 500 000 kr
139 m²
4 soverom
Stue, spisestue og kjøkken - kveld.
Stue, spisestue og kjøkken - kveld.
Kart
Del
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordstrand
Nyere, lekker og trafikkskjermet enebolig med takterrasse og dobbelgarasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  15 500 000 kr
 • Omkostninger
  388 670 kr
 • Totalpris
  15 888 670 kr
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  139 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyere "Funkis" enebolig som fremstår som påkostet og eksklusiv, alle farge- og materialvalg er satt sammen av interiørdesigner - så her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Lyst og lekkert allrom (kjøkken/stue/spisestue) med direkte utgang til balkong og trappen opp til den solrike takterrassen. 4 gode soverom og 2 bad. Eksklusivt integrert lydanlegg i boligen. Grønn og frodig hage med stor vestvendt markterrasse. Stor dobbelgarasje. Kort vei til gode skoler, idrettsanlegg, friområder, barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon. Barnevennlig plassering i andre rekke fra veien. Velkommen!.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Munkerudveien 28F, 1163 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 910, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Byggemåte

Ny frittliggende enebolig over 2 etasjer + takterrasse, ferdigstilt i 2019. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Støpte såler/-plate på antar fast leire med komprimerte steinmasser. Grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning.
Flatt tak i trekonstruksjoner som er tekket med foliemebran samt falsede plater rundt takterrassen. Nedløp og beslag i plastbelagt stål.
Trebjelkelag som etasjeskiller som gulv/etasjeskillere. Støpt gulv på komprimerte masser i 1. etasje.
Vinduer og balkong-/terrassedør med 3-lags isolerglass i trekarmer.
Balkong med tremmegulv og rekkverk med glass.
Dobbelgarasje integrert i 1. etasje. Støpt gulv i garasjen og leddport med automatisk åpner.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Standard

Etasje BRA ca. 99 kvm.:
Entré/hall i 1. etasje: Entreen er lekker og innbydende i åpen løsning med en stor trappehall. Det er lagt 60*60 fliser. Varmekabler i gulv. Rommet har downlights innfelt i himling. Glatte vegger malt i varm gråtone. Tilpasset garderobe under trapp fra møblesnekker levert av Brubakken Homes AS.
Soverom:
De to soverommene på dette planet er av god størrelse og har enstavs parkett. Varmekabler i gulv. Rommet har downlights innfelt i himling. Glatte vegger malt i varm gråtone. Det ene soverommet har stor skyvedørsgarderobe levert av Garderobeeksperten og utgang til hage. Begge rommene har 2 stk. takhøyttalere hver koblet til Sonos styringssystem.
Bad i 1. etasje:
Lekkert og tidløst baderom hvor det er lagt 60*60 fliser type grå på vegg og gulv. På gulv i dusjsonen er det lagt 5*5 fliser av samme type. Dusjvegg i herdet glass. Regnfallsdusj m/dusjbatteri fra Tapwell. Vegghengt soft close sete toalett fra Duravit Happy 2 antrasitt sort matt.
Baderomsinnredning type VISKAN fra Flisekompaniet. R Underskap VISKAN Solid 120 D. Premium White. 4 Skuffer, med dobbel Servant VISKAN 120 D. Matt Hvit Stenkomposit. 2 stk INR Høyskap VISKAN Solid 40. Premium White. 5 hyller. Ettgreps armatur levert av Tapwell, Tapwell VKrom servantbatteri. Stort speil med lys. Varmekabler i gulv. Rommet har downlights innfelt i himling. 2 stk takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.
Vaskerom i 1. etasje:
Fra entré/hall finnes det praktiske vaskerommet, noe som forenkler en hektisk hverdag for barnefamilier. Våte og skitne barnehagedresser finner fort veien til sin rette plass. På gulvet er det lagt 30*30 fliser. Varmekabler i gulv. Rommet har downlights innfelt i himling. Glatte vegger malt varm gråtone. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk benk med innfelt beslag
Bod i 1. etasje:
Praktisk innvendig bod med god lagringsplass.
Trappen som tar deg opp til andre etasje har åpne trinn i hvitpigmentert heltre eik. Rekkverk med stolper og firkantede sprosser i hvitmalt tre.
Etasje BRA ca. 80 kvm.:
Stue/spisestue/kjøkken i 2. etasje:
Det store oppholdsrommet / allrommet i 2. etasje bestående av stue, spisestue og kjøkken.
Stuen er et lyst og lekkert rom i åpen løsning med kjøkken. Kjøkkenøya deler det store rommet opp i naturlige soner. Fra den delen som er innredet som et lounge område er det terrassedører direkte ut til balkongen. Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.
Høye vinduer på 280 cm gir godt med dagslys og enstavs parkett. Rommet har downlights (fordelt på 3 soner) innfelt i himling. Glatte vegger malt i varm gråtone.
Plassbygde vitrineskap med lys levert av Møbelsnekker Brubakken Home AS.
4 takhøytalere koblet til Sonos styringssystem samt samt 2 stk Bower og Wilkinson Cinema 7 vegghøytalere i TV-veggen.
Kjøkkenet er levert av Kvik. Tidløs og stilren innredning med lyse, glatte fronter.
Benkeplater i komposittstein. Ettgreps kjøkkenarmatur. Innredningens plassering og form har godt med skap- og benkeplass, og funksjonelle arbeidssoner.
Hvitevarer er levert av Siemens og består av følgende: Stekeovn med touchpanel, induksjonstopp 80 cm bredde (komfyrvakt), oppvaskmaskin, fullhøyde, kjøleskap og fullhøyde fryseskap, Avtrekksvifte. Vinskap fra Witt.
For øvrig er det installert vannsensorer og vannstopper – iht. TEK 17.
Kort oppsummert - et tidløst kjøkken av høy kvalitet på innredning og hvitevarer, sosial sone med øy og barløsning.
Bad 1 i 2. etasje:
Lekkert og tidløst baderom hvor det er lagt 60*60 fliser på vegg i kombinasjon med 60*60 fliser på gulv. På gulv i dusjsonen er det lagt 5*5 fliser. Dusjvegg i herdet glass. Regnfallsdusj m/dusjbatteri fra Tapwell. Vegghengt soft close sete toalett fra Duravit Happy 2 antrasitt sort matt.
Baderomsinnredning type VISKAN fra Flisekompaniet. R Underskap VISKAN Solid 120 D. Ettgreps armatur levert av Tapwell. Stort speil med lys.
Varmekabler i gulv. Rommet har downlights innfelt i himling. 1 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.
Hovedsoverom i 2. etasje:
Hovedsoverom på ca. 11 kvm. med enstavs parkett. Store vinduer gir mye naturlig lys.
Rommet har downlights innfelt i himling. Glatte vegger malt i varm gråtone. 2 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem
Soverom:
Det ene soverommet er omgjort til stor ”walk-in” garderobe med god plass til skapløsninger. 2 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.
Soverom:
Praktisk soverom innredet som kontor med enstavs parkett.
Rommet har downlights innfelt i himling. Glatte vegger malt i varm gråtone. 2 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.
Felles for samtlige rom i 2. etasje er takhøyde på 3,1 meter noe som gir en svært god romfølelse.
Det er montert sponplater på alle vegger bak gipsplatene.
Takterrasse:
Stor solrik takterrasse på 56 kvm. med vedlikeholdsfritt gulv fra Easydeck Dolomit Grå. Høykvalitets terrassebord av kompositt. Består av 75 prosent trefiber og 25 prosent høyverdig pvc fri polymer. Dimmingsbare utelamper.
Garasje:
Stor dobbelgarasje med portåpner med fjernkontroll (2 stk.), el-bil lader, takbelysning og vindu. Sparklet og hvitmalt innvendig. 2 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.
Kun integrerte hvitevarer medfølger. På vaskerommet medfølger kun den ene vaskemaskinen.

Oppvarming

Boligen er bygget iht. TEK 17 med fokus på energieffektivitet med bl.a. balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med ca. 80% gjenvinningseffekt av varmeforbruket som hjelper med å holde strømkostnadene lave.
Varmepumpe Mitsubishi Kaiteki 6,6.
Rentbrennende peisovn i stuen, type ?.
Boligen har varmekabler i hele 1. etasje samt baderom i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.04.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 15484, tinglyst 15.06.1979:
Bestemmelse om adkomstrett. Naboeiendommene mot øst (gnr. 181, bnr. 47 og 911) har rett til gangadkomst over eiendommen og frem til Munkerudveien. Eiendommene har rett til å ha postkasse og søppelkasse i Munkerudveien.
Dagboknr. 15925, tinglyst 20.06.1979:
Brukere av kjørbar vei er ansvarlig for vedlikeholdet. Gnr. 181, bnr. 56 har rett til å føre vann -og spillvannsledninger inn på ledningsnettet til bnr. 910 og 911.
Dagboknr. 23256, tinglyst 14.09.1981:
Eiendommen har rett til kjørbar adkomstvei over gnr. 181, bnr. 56 og senere utskilte tomter. Brukerne av veien er felles ansvarlig for vedlikehold. Gnr. 181, bnr. 56 og senere utskilte tomter har rett til å føre vann -og spillvannsledninger inn på ledningsnettet til gnr. 181, bnr. 47, 910 og 911. Ledningseierne er solidarisk ansvarlig for vedlikehold og reparasjoner.
Dagboknr. 7578, tinglyst 01.02.1988:
Bestemmelse vedr. garasje som tidligere var plassert på tomten. Servitutten er ikke lenger relevant.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene er en del av seksjoneringsbegjæringen og vil være gjeldende for sameiet. Eventuelle endringer av vedtektene krever enstemmighet i sameiermøte. Det anbefales å delta på sameiermøtene. Som en del av vedtektene er det laget oversikt over bruksretter til hagearealet og parkeringsplassene på terreng. I utgangspunktet er hagearealet felles for sameiets beboere og i seksjoneringsbegjæringen er arealene markert som fellesareal. For at det ikke skal oppstå diskusjon og usikkerhet rundt hvilket hageareal som disponeres av den enkelte seksjon har vi valgt å vedtektsfeste bruksrett til hageareal tilhørende den enkelte seksjonen. Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på hagene må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt.
Boligene selges som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Sameiebrøken for denne seksjonen er 1/3. Sameiet vil bli ledet av et styre som
velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar. Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og sentral beliggenhet i et populært og trafikkskjermet villaområde nær Sæter. Området utmerker seg som et barnevennlig område med begrenset biltrafikk og kort vei til skoler og fritidstilbud som bl.a. «Niffen».
Fra eiendommen er det kun ca. 400 meter til Sæter torg med pent opparbeidete utearealer og mange caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000 (på motsatt side av gaten for torget). På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon.
Det er heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Gangavstand til Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. En kort kjøretur til Holtet med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun noen få minutters gange til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og Best Helse på Holtet.

Adkomst

Munkerudveien er en villavei som strekker seg fra Bakkerudveien, krysser Nordstrandveien, og ender i krysset ved Munkerudvollen og Bakketoppen. Munkerudveien 28E ligger mellom Munkelia og Nordstrandsveien. Ved adkomst fra Nordstrandveien tar man inn Munkerudveien (retning nord) og følger veien til nr. 28F ligger i andre rekke på høyre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærmiljøet.
Eiendommen sogner til Nordseter barneskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.108,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til egen del av tomten i naturlig tilknytning til huset. Dette arealet er pent opparbeidet med vestvendt terrasseplatting og gressplen. Plattingen er arrondert med granittstein.
Felles asfaltert innkjørsel, det er lagt varmekabler foran garasjen.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje som er integrert i boligens 1. etasje. El-bil lader. 2 stk. takhøyttalere koblet til Sonos styringssystem.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Interne adkomstveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringsplanen er under revidering og det er vedtatt midlertidig forbud mot tiltak.
I Munkerudveien 28 B ble det gitt tillatelse 29.10.2021 til oppføring av trippelgarasje.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 218,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 9 809,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 0,- pr. år. / 0 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr XXX.
Boligen er tilknyttet ... som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr XXX pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet ... alarmselskap som koster kr XXX pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 596 363,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 346 906,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.888.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Frode Aass og Therese Vøllestad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0229/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22229

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2023 kl. 23:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.